cannelloni - 394 przepisów (strona:11/27)

Keto cannelloni z pory w beszamelu (Paleo, LowCarb) 69

Super pomysł na szybki keto obiad? Keto mięsne cannelloni z pora w sosie beszamelowym! Pyszne, rozpływające się w ustach danie obiadowe inspirowane kuchnią włoską, pożywne i sycące na długo. Polecam gorąco! Artykuł Keto cannelloni z pory w beszamelu (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Spaghetti po polsku z mięsem mielonym 187

Spaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cannelloni z mięsem mielonym i ziołami oraz "Magnolia" 169

Czasem, gdy w czasie pieczenia chleba mam trochę wolnego miejsca w piekarniku, przygotowuję zapiekanki makaronowe lub cannelloni. Piec je można w tej samej temperaturze, co chleby na zakwasie, więc wychodzi 2 w 1 😊 Poza tym przygotowanie zapiekanki sprawia, że po włożeniu do piekarnika już nie trzeba stać w kuchni i można zająć się czymś innym. Składniki (na 4-5 porcji(...)rurek cannelloni mięsa mielonego z indyka 3 łyżki ugotowanego ryżu brązowego mała cebula chili pół łyżeczki ostropestu 4 gałązki rozmarynu 6 gałązek natki pietruszki ok. 8 gałązek suszonego majeranku słoik przecieru pomidorowego mozzarella ok. 5 dag sera dojrzewającego sól pieprz Do mięsa mielonego dodać ryż, pokrojone w drobną kostkę cebulę i chili, ostropest, posiekany rozmaryn (listki z dwóch gałązek), natkę

Weekendy w domu i ogrodzie
cannelloni z łososiem i porem w serowo-cytrynowym sosie 129

składniki: - ok 10 makaronów cannelloni - ok 300 g łososia wędzonego (ja użyłam brzuszków) - 1 por - 1 serek topiony w bloczku - pieprz grubo mielony - łyżka masła sos: - 250 g mascarpone - 3 szalotki - 3 ząbki czosnku - 2-3 łyżeczki pieprzu cytrynowego - sól morska do smaku - łyżka masła - łyżka soku z cytryny parmezan i szczypiorek do posypania Makaron gotujemy (ta dosyć twarde(...)krążki. Gdy szalotka się zeszkli dodajemy mascarpone. Ciągle mieszając czekamy aż się rozpuści. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny do smaku. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, cannelloni nadziewamy farszem za pomocą małej łyżeczki i układamy w naczyniu. Całość zalewamy gorącym sosem mascarpone. Następnie posypujemy startym parmezanem i szczypiorkiem. Zapiekamy w 200 stopniach ok 15 minut. Smacznego

Cook&Love
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 146

szklanki mleka 1 żółtko 3/4 szklanki śmietany gęstej 180 g startego żółtego sera goudy 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru gałka muszkatołowa makaron cannelloni cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób przygotowania: 1.       Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć z wyciśniętym czosnkiem, bazylią i oregano(...)jeśli sos będzie za gęsty, dolać mleka. Na koniec wsypać starty ser. Doprawić solą i pieprzem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. 5.       Rurki cannelloni ugotować według wskazówek na opakowaniu, ostudzić. 6.       Napełniać mięsnym farszem, układać w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym tak, aby się nie stykały ze sobą

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Cannelloni z pieczarkami na parze 219

zawsze wygląd musi być na restauracyjnym poziomie ;) Jak wiecie, lubię nadziewać, także ten makaron obok conchiglioni to moje dwa ulubione :)  Składniki :  6 dużych pieczarek 6 szt makaronu cannelloni 6 łyżek pomidorów krojonych  4 łyżki startego sera  Przyprawy : bazylia  oregano  tymianek suszony  Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy.  Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami

Parowar Faceta
Cannelloni z tuńczykiem 135

właśnie w szafce – w oleju, w sosie własnym, w kawałkach, rozdrobniony – każdy się do tego przepisu nadaje składniki 2 puszki tuńczyka (porcja dla 2-3 osób) makaron cannelloni 150 – 200 ml słodkiej śmietanki 30% natka pietruszki czosnek niedźwiedzi lub 2 ząbki zwykłego 3 łyżki startego parmezanu łyżka mąki 2 łyżki kwaśnej śmietany sól,pieprz wykonanie: Makaron obgotowujemy(...)porządnie odsączmy na sitku z oleju lub sosu, przekładamy do miski, dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany, posiekany czosnek lub łyżkę czosnku niedźwiedziego, pieprz, sól. Tak przygotowanym tuńczykiem nadziewamy obgotowany makaron cannelloni i układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym . W naczyniu mieszamy słodką śmietanę, pozostałą łyżkę kwaśnej śmietany, mąkę, starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki (nie żałujmy natki – świetnie komponuje się

Sezonowy Garnek
Cannelloni ze szpinakiem i kokosem 168

Składnik: szpinak (20 dag mrożonego, oczywiście można też świeży)  czosnek (3 ząbki) zielone oliwki (15 szt.) cannelloni (6 rurek) mleko kokosowe (200 ml, czyli 1/2 puszki) sól pieprz Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 1 duża lub 2 małe Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy na patelni (lub kroimy i dusimy świeży). Wyciskamy do niego czosnek.  Oliwki kroimy i mieszamy(...)szpinakiem. Przyprawiamy wszystko. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy 2 łyżkami schłodzonego mleka kokosowego.  Surowe rurki cannelloni napełniamy szpinakiem. Metody napełniania zapewne są różne. Ja wymyśliłam taki patent: w lewej ręce trzymamy łyżkę, na której pionowo stawiam rurkę. Podtrzymuje ją tą ręką. W prawej ręce trzymam małą łyżeczkę, której używam do napełnienia rurki farszem. Kiedy rurka jest pełna, odwracam ją żeby

Weganka gotuje
Cannelloni 196

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cannelloni czyli włoski makaron w kształcie długich rurek. U mnie nadziany mięsem mielonym z dodatkiem krojonych pomidorów, marchewki i cebuli. Pyszne i sycące danie obiadowe. Smakuje super, polecam. Post Cannelloni pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym, papryką i mozzarellą 55

Zapiekać (bez przykrycia) w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 15 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą (lasagne agli spinaci, ricotta e gorgonzola) Artykuł Muszle

Oryginalny smak
Cannelloni z kurczakiem 142

Składniki: 200 g makaronu cannelloni 1 filet z kyrczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 200 g gotowanych grzybów sól, pieprz sos beszamelowy: 2 ząbki czosnku 50 g mąki 50 g … Czytaj dalej Cannelloni z kurczakiem

czarrna od kuchni
Cannelloni ze szpinakiem 147

Składniki: 150 g rurek cannelloni 250 g szpinaku 250 g sera ricotta 1 łyżka zielonego pesto 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki mąki 30 g masła 2 … Czytaj dalej Cannelloni ze szpinakiem

czarrna od kuchni
Czarodziejska Zapiekanka 98

papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        10 dag sera żółtego ·        350 g cannelloni ·        brokuł Składniki na sos: ·        2 łyżki masła ·        2 łyżki mąki pszennej(...)zgęstnieje i rozpuści się ser. 4.    Połową sosu smarujemy rurki makaronowe. 5.    Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i układamy na przemian z pozostałymi cannelloni. 6.    Wierzch smarujemy pozostałym sosem i posypujemy pokrojoną drugą połową papryki. 7.    Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180 ° C. 8.    Gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Rurki nadziewane mięsem 44

mięsem Składniki Farsz: 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: 1 puszka pomidorów 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 i 1/2 szklanka wody oregano Dodatkowo: makaron cannelloni oliwa do smażenia ser żółty natka pietruszki do posypania Wykonanie Cebulę z czosnkiem drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy przyprawami i smażymy(...)Surowe rurki cannelloni nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. W międzyczasie blendujemy pomidory z puszki z koncentratem i wodą. Doprawiamy szczyptą oregano. Tak przygotowanym sosem zalewamy ułożone w naczyniu rurki wypełnione farszem – sos powinien zakrywać rurki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut. 10 minut przed wyjęciem, posypujemy startym serem i zapiekamy. Przed podaniem

Alle Dobre!
Gołąbkowe rurki 211

jajko ·        ½ kapusty ·        2 duże marchewki ·        250 g cannelloni ·        200 g przecieru pomidorowego ·        ½ szk. śmietany 12% ·        2 łyżki ketchupu(...)miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy ¼ główki kapusty poszatkowanej i dokładnie mieszamy. 2.    Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3.    Przygotowujemy sos przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i jedną szklanką wody. Sosem polewamy rurki makaronowe. 4.    Marchew obieramy myjemy, ścieramy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka makaronowa z chorizo, papryką i fasolą pod beszamelem 125

minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowym z mięsem mielonym, papryką i cukinią → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami Artykuł Zapiekanka makaronowa z chorizo, papryką i fasolą pod beszamelem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Szpinakowe cannelloni z kurczakiem w sosie pomidorowym 108

Aromatyczne cannelloni przekładane zdrowym szpinakiem połączonym z intensywnym smakiem czosnku i greckiego sera, z dodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka. Składniki: Farsz: 32 rurki makaronu cannelloni 900g mrożonego szpinaku 500g fileta z kurczaka 180g sera fety 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą (lasagne agli spinaci, ricotta e gorgonzola) 79

mozzarellą i parmezanem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 45 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą

Oryginalny smak
Cannelloni faszerowane łososiem, przekąska na zimno 202

jeszcze mniej zjada się go w Chinach 0,8 kg. A to właśnie z Chin do Europy przywędrowała ta potrawa, mowa oczywiście o spaghetti. Składniki: 10 szt (rurek) makaronu cannelloni 200 gram wędzonego łososia mały pęczek koperku 4 łyżki ciecierzycy z puszki 1 opakowanie serka wiejskiego 8 szt suszonych pomidorów 1 łyżka musztardy miodowej Przygotowanie: Makaron cannelloni gotujemy kilka minut

Życie zaczyna się w kuchni
Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem 94

Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem Przeglądając ostatniego KUKBUKA spodobał mi się przepis na canelloni z ricottą szpinakiem i mięsem. Postanowiła go delikatnie zmodyfikować np. zamiast makaronu canelloni użyłam conchiglioni (bo akurat taki miałam w domu : )) i oto co z tego wyszło: Danie jest na prawdę wyśmienite. Wypróbujcie: Składniki potrzebne do przygotowania muszli

Gotuj Się Kto Może
Cannelloni z mięsem mielonym 132

żadnego efektu WOW! Jak możecie zobaczyć - rurki klapnięte ;) Ale smakowało na szczęście tak, jak miało smakować. Składniki: na 4 porcje większe lub 6 mniejszych ok. 15- 20 rurek cannelloni 1 kulka mozzarelli (ok. 120 g) 500 g mielonego mięso wieprzowo-wołowego (lub tylko jednego gatunku) 1 cebula 2 ząbki czosnku 350 g passaty pomidorowej (1 kartonik) 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)topimy w rondelku, dodajemy mąkę i chwilę razem podsmażamy.  Wlewamy mleko i ciągle mieszając (aby nie powstały grudki) doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy gałką muszkatołową i solą.  Makaron cannelloni obgotowujemy w osolonej wodzie przez kilka minut (powinien pozostać mocno al dente ) .   Odcedzamy i: Albo nadziewamy sosem z  mięsem mielonym i układamy poziomo rurka obok rurki w naczyniu

bistro mama
Kurczak na kilka sposobów 206

dłużej, wtedy jest ono najlepsze. Dzisiaj mam dla was zbiór przepisów na dania obiadowe z kurczakiem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w sosie miodowo musztardowym Kurczak w białym winie Cannelloni z kurczakiem Cannelloni z kurczakiem barbecue Kurczak w czosnkowym sosie Kurczak zapiekany z ananasem Kurczak w miodowym sosie Naleśniki zapiekane z kurczakiem Szaszłyki z kurczaka na grilla Kurczak zapiekany

Delusional Trine
CANNELLONI NADZIEWANE SEREM I SZPINAKIEM 155

Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem jest świetnym, niecodziennym przepisem. Rurki makaronowe nadziane twarożkiem i szpinakiem, zapieczone w sosie beszamelowym z żółtym serem. Danie bardzo smaczne.      SKŁADNIKI : 1 popakowanie makaronu cannelloni 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 cebula 300-400 g szpinaku ( może  być mrożony ) 400 g sera ricotty ( lub twarogu ) sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Cannelloni z grzybami leśnymi 191

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10 dkg sera żółtego 1 sos uniwersalny … Czytaj dalej Cannelloni z grzybami leśnymi

czarrna od kuchni
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 146

PizzaPortal.pl, dla 54 proc. Polaków kuchnia włoska jest jedną z ulubionych. Chociaż wśród zamawianych dań króluje przede wszystkim pizza, sporą popularnością cieszą się dania makaronowe. Spaghetii bolognese, spaghetti carbonara, cannelloni czy lasagne to kilka przykładów potraw w roli głównej z makaronem. Kuchnia włoska, czyli makaronowy zawrót głowy Kuchnia włoska stanowi prawdziwe bogactwo makaronów. Poszczególne rodzaje różnią się między sobą(...)tylko wielkością, kształtem czy ogólnie wyglądem. Różnica polega również na ich zastosowaniu. Trudno bowiem wyobrazić sobie klasyczny sos bolognese serwowany z makaronem cannelloni, a pesto podawane z makaronem orzo. Spaghetti Spaghetti to makaron, który stanowi podstawę kuchni włoskiej. Doskonale znany również w Polsce, serwowany jest z gęstymi sosami, np. bolognese. Świetnie smakuje również jako dodatek do śmietanowej carbonary czy pesto

Tradycyjna Kuchnia
Cannelloni z mięsem mielonym, cukinią i cyklanterą 165

łagodnym smaku na pograniczu  groszku i papryki.  Nawet warstwowy sos jest biało-czerwony :) Całość zgrała się niesamowicie. Danie warte wypróbowania! #MyVictorinox  Składniki: 25 dag makaronu cannelloni ½ kg mielonego mięsa z szynki 1 biała papryka 1 młoda cukinia 4 sztuki cyklantery 10 dag sera emmentaler lub gruyere 1 jajko 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy(...)smaku ziołami, solą oraz pieprzem. Wbić jajko, dodać starty ser i wymieszać.  W naczyniu żaroodpornym na dnie wyłożyć sos pomidorowy do spaghetti, równomiernie rozprowadzić. Suche rurki do cannelloni nadziewać przygotowanym farszem, ułożyć na sosie pomidorowym każdą obok siebie. Przygotować beszamel: Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę i energicznie mieszać trzepaczką, chwilę przesmażyć, powoli wlewać mleko cały czas mieszając

Wanilia i Kardamon
cannelloni szpinakowo-twarogowe... 155

Składniki: cannelloni 1 opakowanie, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 1/4 szklanki, szpinak mrożony 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, mleko 3,2% 3/4 litra, jajka 2 sztuki, mąka tortowa 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki w garnku na oleju podsmażyć na złocisto pokrojone cebule(...)czosnku do cebuli dodać mrożony szpinak drobny, kucharka i podsmażać do odmrożenia szpinaku i odparowania wody do wystudzonego szpinaku dodać twaróg, pieprz mielony i wszystko wymieszać napełniać łyżeczką makaron cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym cienko olejem mleko, jajka, mąkę, przyprawę w płynie dobrze roztrzepać na jednolitą masę, wlać na makaron i piec w nagrzanym piekarniku

W Mojej Kuchni Lubię
Mięsne krokiety cannelloni z sosem pieczarkowym 182

przejął Mąż, tak bardzo mu smakowały, że zniknęły w mgnieniu oka, co akurat mnie bardzo cieszy. Lubię, kiedy talerze pozostają puste! Składniki na 10 sztuk:  10 sztuk makaronu cannelloni 500g mięsa mielonego z szynki 1 czerwona cebula 3 łyżki bułki tartej + do panierowania ½ szklanki mąki pszennej 2 małe jajka Sól, pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia(...)pieczarkowy: 300g pieczarek 1 cebula 3 płaskie łyżki mąki pszennej 200ml wody 100g śmietany 18% ½ płaskiej łyżeczki pieprzu ½ płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka masła Sposób przygotowania: Makaron cannelloni wrzucamy do gotującej się wody na 1 ½ minuty. Odcedzamy i osuszamy, a następnie układamy w odstępach obok siebie na wysypanej mąką desce. Mięso doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy bułkę

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak w czosnkowym sosie 250

kaszą kuskus, a bo tak jakoś łatwiej i szybciej. Zapraszam również na moje inne  przepisy na kurczaka: Kurczak w białym winie Kurczak w sosie miodowo musztardowym Makaron cannelloni z kurczakiem Makaron cannelloni z kurczakiem barbecue Składniki: 500 g  piersi z kurczaka 200 ml słodkiej śmietany 1 łyżka ketchupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu worcestershire szklanka wody

Delusional Trine
Grecka moussaka ( musaka ) 149

Pieczona golonka z indyka Golonka z poniższego przepisu wychodzi bardzo aromatyczna, Domowa biała kiełbasa Domowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, Cannelloni przepis Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny Gołąbki Przepis na tradycyjne gołąbki, znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć Kurczak w sosie śmietanowym

NiePieprz.pl
Cannelloni w sosie z ricotty 119

drodzy. Miałam przyjemność  już jeść cannelloni w wersji z beszamelem, ale z ricottą jedliśmy po raz pierwszy.Muszę przyznać , że ta wersja odpowiada mi bardziej .W domu zapach niesamowity a dla kubków smakowych istny raj. Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 3 łyżki oleju cebula ząbek czosnku puszka krojonych pomidorów ok. 20 rurek cannelloni 250 g sera ricotta

Różne smaki w kuchni
Cannelloni ze szpinakiem, fetą i orzechami 110

Dzisiaj danie bezmięsne, ale pożywne i sycące. Idealne połączenie szpinaku z serem feta, do tego odrobina pieczarek i suszonych pomidorów. Całość dopełniają chrupiące orzechy i aromatyczny sos pomidorowy. Polecam! Cannelloni ze szpinakiem, fetą i orzechami Składniki: opakowanie makaronu cannelloni (zużyłam 3/4 opakowania) Na farsz: 0,5 kg mrożonego szpinaku 1 cebula ząbek czosnku 4 suszone pomidory, pokrojonych w kosteczkę

Smak mojej kuchni
Cannelloni Z Mięsem Mielonym I Beszamelem 176

Bardzo lubię zapiekanki makaronowe, a jeszcze bardziej lubi je mój mąż dlatego staram się je często przygotowywać :) Przyszła i pora na znane i lubiane cannelloni :) Bardzo nam smakowała, ale zamierzam ją przygotować jeszcze w troszkę inny sposób i tym  sposobem na pewno z wami się podzielę ; ) Składniki na 3-4 osoby : opakowanie makaronu cannelloni

Gotowanie...to proste !
Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta w sosie pomidorowym 235

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i dania włoskiej. Dzisiaj po raz kolejny zrobiłam makaron cannelloni, czyli nadziewane grube rurki. Ostatnio była wersja mięsna z porem (przepis)  Dzisiaj wersja bez mięsa i z sosem pomidorowym dla odmiany. Równie pyszna, choć ta z porem trochę lepsza ;) Składniki 150 g świeżego szpinaku 300 ml passaty pomidorowej 250 g ricotty 1/4 szklanki startego parmezanu(...)jajko 1 mozzarella 2 łyżki suszonego oregano Makaron cannelloni (10 rurek) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak gotujemy przez około 5 minut, odstawiamy na moment do wystygnięcia. Do passaty dodajemy 50 ml wody i oregano, doprawiamy ząbkiem czosnku i gotujemy przez 5 minut. Do szpinaku dodajemy tarty parmezan, jajko i ser ricotta, doprawiamy pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Na dno naczynia żaroodpornego

Delusional Trine
Cannelloni po meksykańsku 141

zostało, ale przepis tak pyszny, że wkrótce zrobię go po raz kolejny i zaktualizuje post :) Wersja meksykańska jest strzałem w dziesiątkę, dla osób lubiących tą kuchnie! Składniki; makaron cannelloni czerwona fasola puszka kukurydzy puszka pomidorów bez skórki 500g mielonej karkówki/szynki 2 duże cebule 300g pieczarek 300g sera żółtego 2 łyżki oleju sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka(...)dodajemy mielone mięso i przyprawiamy do smaku. 5. Odcedzoną kukurydze, fasole i pieczarki dodajemy na patelnie. 6. Całość zalewamy pomidorami z puszki i posypujemy połową żółtego, startego sera. 7. Cannelloni faszerujemy i ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym cienką warstwą sosu beszamelowego. 8. Po pierwszej warstwie makaronu, smarujemy kolejną porcją sosu i czynność powtarzamy, aż do wykorzystania całego makaronu

FITBUuK
Cannelloni 184

Niby to tylko makaron, ale na pewno nie jest zwyczajny 🙂 Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 40 dkg łopatki wieprzowej 2 cebule 3 marchewki 1 mała pietruszka 1/4 selera … Czytaj dalej Cannelloni

czarrna od kuchni
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 125

Pyszne makaronowe ruloniki można faszerować na wiele sposobów: farszem mięsnym lub warzywnym z dodatkiem ulubionych sosów i oczywiście serów. Moje dzisiejsze cannelloni jest z farszem drobiowym z warzywami w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 14 rurek cannelloni  0,5 kg fileta z kurczaka 20 dag.sera żółtego 10 dag. świeżych leśnych grzybów lub kilka suszonych 1/2 papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków

Kuchnia Beaty
Żurawinowe cannelloni 135

Składniki ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka 8-10 rurek cannelloni 3-4 łyżki żurawiny Fanex 20 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób przygotowania Makaron wrzucić na kilka … Czytaj dalej Żurawinowe cannelloni

czarrna od kuchni
Canelloni z ricottą i szpinakiem 129

daniem. Delikatny serek z dodatkiem szpinaku uwięziony został w makaronowych rurkach, zalany śmietanką i zapieczony z żółtym serem. Pycha! Składniki: • 14 sztuk gotowych rurek canelloni • 500 ml śmietanki 30% • 100 g sera żółtego Farsz • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego • 200 g sera Ricotta • 8 sztuk suszonych pomidorów • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • sól, biały(...)szpinak oraz pomidory suszone pokrojone w kostkę. • Wymieszać z ricottą, doprawić solą i pieprzem. • Masę przełożyć do rękawa foliowego i nadziać każdą rurkę. • Canelloni ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać śmietanką i przykryć folią aluminiową. • Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut, po czym zdjąć folię. • Posypać startym

To co kocham
Co powinniśmy wiedzieć o makaronie? Dziś świętujemy Międzynarodowy Dzień Makaronu!!! 168

niepowtarzalny smak  i uniwersalność podania. Z makaronu możemy przygotowywać najrozmaitsze dania, od klasycznego makaronu z sosem pomidorowym po wyrafinowane zapiekanki, wykwintne lasagne lub cannelloni. Wszystkie dania  z makaronem s ą  tak piękne,  ż e aż  zapierają dech w piersiach i chyba nie nikogo, kto mógłby odmówić jego(...)tagliolini pasta corta "makaron krótki" np. fusilli, penne (pasta lungha) i orecchiette, conchiglie (pasta media)  pastina "makaron drobny" np. stelline, ditalini pasta ripiena "makaron nadziewany" np. ravioli, tortellini, cannelloni  pasta fantasia "makaron fantazyjny" Makaron możemy również podzielić ze względu na sposób podania: makaron gładki tzw. "pasta liscia", który jest

La grande e la piccola cuoca
Paszteciki w makaronie cannelloni 481

ciepły czerwony barszcz A do barszczu oczywiście paszteciki z kapustą i grzybami. Niestety ze względu na ograniczony czas, dzisiaj zaserwowałam dość oryginalną wersję pasztecików. Kapusta z pieczarkami w makaronie cannelloni. Muszę przyznać, że to bardzo udany eksperyment kulinarny. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 10 rurek makaronu cannelloni (użyłam Lubella nr 53) 500 g pieczarek

Bullio
Paszteciki w makaronie cannelloni 158

ciepły czerwony barszcz A do barszczu oczywiście paszteciki z kapustą i grzybami. Niestety ze względu na ograniczony czas, dzisiaj zaserwowałam dość oryginalną wersję pasztecików. Kapusta z pieczarkami w makaronie cannelloni. Muszę przyznać, że to bardzo udany eksperyment kulinarny. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 10 rurek makaronu cannelloni (użyłam Lubella nr 53) 500 g pieczarek

Bullio
Cannelloni z mięsem zapiekane w sosie pomidorowym 107

najzdrowszych i dietetycznych z racji ilości sera , a więc i tłuszczu, ale za to jest bardzo smaczne. Nie za często, ale czasem można sobie pozwolić na taki grzeszek :) Cannelloni z zapiekane z mięsem smakuje rewelacyjnie i jest naprawdę sycące. Na przepis natrafiłam  tutaj . Składniki: ok. 700g mięsa mielonego 250g makaronu cannelloni 500g sera żółtego 2 puszki pomidorów krojonych

kuchnia doski
Cannelloni z kurczakiem i jarmużem 190

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 70 mięso mielonego z kurczaka 1 pęczek jarmużu 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz słodka i ostra papryka przyprawa do … Czytaj dalej Cannelloni z kurczakiem i jarmużem

czarrna od kuchni
Krokiety z cannelloni 202

przede wszystkim inny pomysł na cannelloni. W tym wypadku faszerowane szpinakiem i panierowane w bułce tartej, ale myślę, że na tych polach można poeksperymentować. W szczegółach techniczny pomógł mi  ten przepis . 10 rurek cannelloni 300 gram szpinaku mrożonego 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 40 gram sera feta 2 łyżki śmietany 1 pomidor bułka tarta jajko W rondlu zagotować wodę

Czerwony Gupik
Cannelloni nadziewane szparagami. 164

Nadziewane szparagami Cannelloni to świetna przekąska, która pasuje niemal do wszystkiego. Czy postawimy je do dań z grilla, czy do stołu zastawionego sałatkami, czy przy talerzu pełnym szynek i serów to zawsze będzie się świetnie komponować. Ja swoje przekąski przygotowałam na czwartkowy mecz Polski ze Szwajcarią i podałam je miedzy innymi z kiełbaskami z grilla. Więc jeżeli zamierzacie robić strefę(...)siebie w domu, to gorąco polecam ten przepis :-) Jestem przekonana, że Polska ponownie wygra :-) Składniki na około 10 - 12 przekąsek: 0,5 kg zielonych świeżych szparagów 10 -12 rurek Cannelloni Lubella  10 - 12 plasterków owędzanego boczku gałązki pietruszki i kopru (lub np. szczypiorku) do zawiązania przekąsek sól i cukier łyżka smalcu do podsmażenia Wykonanie: W wysokim garnku zagotować wodę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Lazania a`la cannelloni 104

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecamy bardzo.  Składniki 12 płatów lazanii 400 g sera ricotta 500 g mozzarelli 100 g startego parmezanu 12 cienkich plastrów szynki 1 cebula 10 listków bazylii 1 łyżka masła sól pieprz biały 400 ml beszamelowego 400 ml sosu pomidorowego z bazylią   Przygotowanie Cebulę przesmażyłem na   maśle. Na tym samym tłuszczu(...)zmiksowałem. Cebulę , ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksowałem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę. Zrolowałem.   Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do   formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Cannelloni ze szpinakiem 405

Jest to jedna z bardziej pracochłonnych wersji makaronu, ale w wolny dzień można poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu :) Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni 70-80 dkg zmielonej łopatki wieprzowej … Czytaj dalej Cannelloni ze szpinakiem

czarrna od kuchni
Cannelloni nadziewane białym serem i warzywami 152

Zazwyczaj cannelloni nadziewam mięsem mielonym z grzybami w sosie pomidorowym. tym razem postanowiłam odrobinę poeksperymentować i przygotowałam nadzienie na bazie białego sera, szynki i warzyw. Wyszło bardzo smacznie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż wersja mięsna :)    Składniki:   400g makaronu cannelloni,  250g białego sera,  250g pieczarek,  cebula,  60g szynki np. konserwowej,  1 czerwona papryka

Z miłości do słodkości
Cannelloni z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 146

gwarantują sukces w kuchni :) Dzisiejsza propozycja jest mocno pomidorowa, paprykowa i czosnkowa, a całości delikatności dodaje sos beszamelowy. Takie połączenie z mięsem mielonym i makaronem smakuje wyśmienicie!  Cannelloni z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem    Składniki: 500 g mięsa mielonego  4 pomidory 2 papryki (zielona i czerwona) 5-6 ząbków czosnku 1 cebula 16 szt. makaronu cannelloni

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Cannelloni z brokułami 353

składniki: ok. 8 rurek makaronu cannelloni 450 g brokułów mrożonych 150 g sera żółtego np. grana padano 4 ząbki czosnku olej wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W osobnym garnku również w osolonej wodzie i al dente gotujemy różyczki brokuła. składniki na sos beszamelowy: 100 g masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka gałka muszkatołowa, sól, pieprz wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Cannelloni z soczewicą, kaszą gryczaną i sosem beszamelowym 80

Cannelloni w mojej kuchni pojawia się dość rzadko i zazwyczaj w kilku standardowych wariantach. Z drugiej strony soczewica ostatnio gości coraz częściej na moim stole. Szukając do czego jeszcze może pasować soczewica poza daniami kuchni azjatyckiej trafiłem na cannelloni. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałem - połączenie warzyw i makaronu, oraz sosu beszamelowego daje naprawdę ciekawy efekt

Milion Smaków
Cannelloni 204

Dziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki -  rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie, ale potrawa ta została poznana za sprawą Nicola Federico. Kucharz pracujący w restauracji La Favorita w Sorrento wymyślił ją w 1907 roku, właśnie dzięki niej stał się popularny na całe Włochy. W samej restauracji(...)ciągu dnia zjadano jej 120 kg! Wcale się nie dziwię, dla osób, które lubią aromatyczną włoską kuchnię danie jest rarytasem. Składniki:  opakowanie makaronu cannelloni 0,5 kg mięsa mielonego puszka groszku 30 dag pieczarek 2- 3 ząbki czosnku 4 cebule 40 dag żółtego sera 1 sos boloński ze słoiczka (można wykonać samemu) sól, pieprz, majeranek, oregano dodatkowo składniki potrzebne

Kuchenne aromaty
Cannelloni z pora z mięsem 82

jakiś czas mieszając. Gotować aż pęczak będzie gotowy. Dodać mięso, wymieszać. Doprawić sosem sojowym, cukrem, solą, pieprzem. Wypełnić rurki z pora farszem. Formę do zapiekania posmarować oliwą, ułożyć cannelloni. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, przesmażyć. Nie rumienić. Powoli wlewać mleko mieszając, tak aby nie powstały grudki. Mieszając gotować do zagęszczenia. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Cannelloni polać sosem, posypać

królestwo garów
Canelloni z dynią i szpinakiem 174

piątek obchodziliśmy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji przygotowałam  Cannelloni z dynią i szpinakiem SKŁADNIKI: makaron Cannelloni dynia Hokkaido szpinak w liściach biały ser czosnek, sól, pieprz, papryka słodka, papryka chilli, masło, słonecznik sos beszamelowy Do takiego Canneloni należy wykonać dwa farsze. Oczyszczoną i obraną dynię należy przysmażyć na masełku. Dynię dusimy tak długo, aż będzie miękka. Przyprawiamy solą

MarciochaKucharzy
Por nadziewany łososiem (cannelloni ) 114

Budowa tego warzywa zainspirowała mnie to zrobienia tego dania :) Por nadziewany łososiem (cannelloni ) SKŁADNIKI: 2 pory łosoś świeży ser typu greckiego groszek zielony ( mogą być kapary) czerwona papryka sól, pieprz białe wino bulion warzywny Umytego łososia podgotować na parze. Rozdrobnić w misce dodać ser, paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz zielony groszek. Doprawić i dobrze wymieszać. Białą część pora podzielić(...)odpowiednią długość (jak cannelloni). Zblanszować. Pełne rurki pora, wydrążyć tak była możliwość ich faszerowania, o minimalnej podwójnej warstwie ścianek. Nafaszerować dość szczelnie.  Wypełnione pory umieścić w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem warzywnym z białego wina.  Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 20 minut. Na ostatnie 5 minut można zmienić na grill by przyrumienić potrawę. Wyszło przepysznie

MarciochaKucharzy
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym 164

Smaczna i sycąca zapiekana z dwoma rodzajami makaronu. Uwielbiam połączenie szpinaku, kurczaka i sosu beszamelowego. 11 rurek makaronu Cannelloni 150 g makaronu Casarecce 1 puszka kukurydzy (285 g) 150 g czerwonej fasoli z puszki 300 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła Sól Pieprz 500 g piersi z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sos beszamelowy: 1 łyżka masła(...)mniejsze kawałki. Szpinak dusimy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym maśle, doprawiamy solą i pieprzem.  Mieszamy szpinak, kurczaka, kukurydzę oraz fasolę. Przygotowanym farszem napełniamy surowe rurki cannelloni. Formę lub naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie masłem. Na dno wykładamy makaron Casarecce, następnie układamy rurki, boki wypełniamy pozostałym farszem. Całość zalewamy sosem beszamelowym (w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania