cannelloni - 318 przepisów (strona:16/22)

Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 88

oraz grissini z dipem. Jak na włoską restaurację przystało menu jest typowo włoskie. Mamy do wyboru przede wszystkim kilka rodzajów pizzy, dania z makaronu ( Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, Lasagne, Cannelloni ze szpinakiem, ricottą i pomidorami), włoskie desery ( Panna cotta, Tiramisu, Crema Catalana) oraz przystawki jak: Bruschetta z grillowanymi warzywami czy z świeżymi pomidorami. W karcie znajdą coś dla siebie również

Projekty ze smakiem
Grillowany sandwich z pieczarkami i serem. 78

Jeżeli zapiekanka makaronowa była zwykłą serową bombą, to ta kanapka na ciepło jest bronią masowego rażenia ;)  Przy niej cannelloni Marzeny wydają się być łagodnym środkiem perswazji, a żółte pierogi daniem wręcz dietetycznym! ;) Jeżeli ktoś postrzega swoje relacje z jedzeniem w kategoriach winy i grzechu, to zalecam podjąć zdecydowane kroki, by choć na chwilę się od tego uwolnić. Dla grillowanego

zadanie-gotowanie
Pulpety w sosie koperkowym – makaron z klopsikami. 77

zrobić? I tu też nie ma wielkiej filozofii. Sos jest mega fajny, bo możesz go wykorzystać przy okazji zapiekanek, i wszelkich dań z makaronami – o np. takie canneloni. Rozgrzewasz patelnię, wrzucasz na nią 2 łyżki masła (NIE MARGARYNY) i jak się rozpuści, dosypujesz mąkę. Mieszasz wszystko energicznie, i dolewasz mleko, znów mieszasz, aż nie zacznie gęstnieć. A później już

Matylda Gotuje
Cannelloni z pomidorowym beszamelem 54

tygodniu. Taka zapiekanka jest bardzo syta, ponieważ łączy w sobie treściwe mielone mięso z warzywami, gęsty sos oraz ser. A pomidorowy beszamel jest po prostu obłędny. 12 rurek makaronu cannelloni 3 cebule 300 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki) Kilka pieczarek 1/2 czerwonej papryki 200 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 g żółtego sera Przyprawy: sól

VioletoweKucharzenie
Cannelloni z mięsem mielonym 81

pokrojonych), 0,4l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,   Dodatkowo:   makaron cannelloni, 150 g żółtego sera   Wykonie: Na rozgrzanym oleju/oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.   Doprawiam oregano i ziołami prowansalskimi. Jak cebulka się zeszkli dodaję mięso

Passion of Cooking
Wyniki konkursu - Włoski wieczór z Lidlem 59

zadanie jest w 100% wykonane :)  Kosze Lidla wędrują do:  Ada Ada i przepis na pizzerinki Małgorzata giemerrie@gmail.com Sałatka z rukolą z marynowana mozzarellą i gruszką Agnieszka Klaus Cannelloni ze szpinakiem i szynką w sosie serowym  Kochane macie 3 dni na przesłanie swoich danych adresowych razem z telefonem( żeby kurier mógł się do Was dodzwonić :) na adres kloss.katarzyna@gmail.com

Niezły Młynek
Włoski wieczór z Lidlem - KONKURS 74

komentarzu pod postem napisać Waszą ulubioną Włoską przekąskę karnawałową oraz receptę na udaną zabawę.  Najciekawsze 3 odpowiedzi zostaną nagrodzone koszem pyszności Włoskich.   Skład 1 zestawu: Makaron Cannelloni Włoskie ciasteczka sort. Spaghetti Tricolore HWG Oliwki Bella di Cerignola Sosy balsamiczne sort. Sos z pomidorów daktylowych sort. Sosy włoskie sort. Suszone pomidory w oleju słonecznikowym Filety z sardeli w oliwie

Niezły Młynek
Goodfood styczeń 2016 101

soczewica z musztardą, burakiem i kiełbaskami (przecież są też wegańskie!), sałatka na ciepło z jarmużem, migdałami i szynką(to ostatnie się pominie;-)), pikantny bulion z czarną fasolką i jarmużem, cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową (ja szpinak zastąpię jarmużem, bo mam go na tony w ogródku).   Jest też genialny przewodnik po strączkach, gdzie nie dość, że pokazano jak dokładnie

greenscarf
Cannelloni ze szpinakiem 53

oczkach, sól, pieprz, 2 łyżki masła,   Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,   Dodatkowo:   makaron cannelloni, 150 g żółtego sera   Wykonie: Szpinak rozmrażamy następnie dusimy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż   będzie miękki. Pod koniec dodajemy

Passion of Cooking
Canneloni w sosie pomidorowym 95

Bardzo lubię takie proste włoskie dania. A połączenie mięsa, makaronu i sera to dla mnie połączenie idealne. Do tego sos pomidorowy i jestem w niebie ;) 14 rurek cannelloni kulka mozzarelli Farsz: 500g mięsa mielonego wołowego cebula 3 ząbki czosnku sól morska prowansalska, pieprz łyżka koncentratu pomidorowego łyżka przyprawy do pomidorów 7 dag sera grana padano 2 łyżki oleju Sos: 700ml

Smakołyki Asi
Pesto z jarmużu i orzechów nerkowca 128

bogactwo. Na kromce chleba to najsmaczniesza kanapka, a z ulubionym makaronem błyskawiczny obiad. W połączniu orzechami włoskimi jarmuż sprawdził się w  Naleśnikach z jarmużem i orzechami włoskimi oraz Cannelloni z jarmużem . Przepis na pyszne pesto, tym razem w połączeniu z orzechami nerkowca i skórką cytrynową znalazłam  tutaj . Jest to bodaj jedyna smaczna opcja spożycia jarmużu na surowo oprócz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Światowy dzień makaronu 89

często kupuję świeży makaron na wagę w jednym z butików z włoskimi specjałami. Może gwiazdka się do mnie uśmiechnie i pod choinkę dostanę maszynkę do makaronu… Lasagne , cannelloni , pappardelle …Niech żyje makaron

codojedzenia
Moussaka z bakłażanem i ziemniakami 91

żaroodpornym ułożyć ziemniaki, na nich bakłażana, następnie warstwę sosu mięsno-pomidorowego, na to znowu bakłażan i ziemniaki, jeśli jeszcze kilka plastrów zostało. Wszystko zalewamy sosem beszamelowym (polecam przepis z Canelloni) i zapiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia ułożyć na wierzchu oliwki i posypać parmezanem

Kulinarne Inspiracje
Cannelloni z młodą kapustą, jarmużemi twarogiem pod serowym beszamelem 69

Farsz: kilkanaście rurek makaronu cannelloni ok. 1/2 główki młodej kapusty 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 2/3 szklanki drobno posiekanego jarmużu (użyłam mrożonego) 200 g twarogu sól i pieprz, przyprawa warzywna, suszony lubczyk, kminek i majeranek posiekany koperek lub natka pietruszki olej i masło do smażenia Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka zimnego mleka 1 szklanka słodkiej

Czerwień i błękit
# 2 Idealny makaron. 83

rozgotowywał. Koniecznie czytaj etykiety, gdyż często producenci jedynie dodają mąkę durum do zwykłej.  Do dań, gdzie makaron zostanie nadziany, takich  jak ravioli, cannelloni czy lasagne warto użyć świeżego  makaronu, który znaleźć można w lodówkach. Do sosów lepiej sprawdzi się ten uprzednio ususzony, gdyż jest bardziej odporny  na łamanie i  lepiej

Jusia gotuje