Grillowane bakłażany zwinięte w ruloniki przypominające cannelloni, zapiekane z farszem z ricotty i parmezanu z dodatkiem pomidorków koktajlowych, to moja propozycja wegetariańskiego dania na dziś. Przygotowanie : 20 min Pieczenie: 35 min Porcja dla 6 osób: ● 3 bakłażany ● 500 g ricotty ● 40 g parmezanu ● 250 g pomidorków koktajlowych ● 1/2 pęczka bazylii ● 1 ząbek czosnku ● oliwa z oliwek ● sól, pieprz ● pieprz kajeński (opcjonalnie) Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Bakłażany umyj i osusz, p... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...