cannelloni - 394 przepisów (strona:18/27)

Sos beszamelowy 195

Nawiązując do drugiej grupy produktów spożywczych.  Mleko jako baza sosu beszamelowego :)  Klasyczny jak tylko się dało. Idealny do lasagne, zapiekanki, bądź cannelloni, który już w kolejnym poście :) Składniki: 1,5 łyżki masła 2,5 łyżki mąki pszennej 500 ml ciepłego mleka 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Przygotowanie: 1. W garnuszku roztopić masło. 2. Dodać mąkę

FITBUuK
Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem 153

Myśleliście już o czymś wyjątkowym na dzisiejszą kolację? Makaron o dużych kształtach ładnie się prezentuje na talerzu. Lumaconi, cannelloni, conchiglioni... Już same nazwy tych makaronów brzmią tak smakowicie:) Zastanawiając się na wyborem kształtu makaronu od razu miałam w głowie pomysł na nadzienie. Łosoś i ricotta z zielonym groszkiem - proste, ale przy tym niezwykle smaczne połączenie bardziej pasowało mi do conchiglioni

Obiad gotowy
Cannelloni 102

Włoski makaron cannelloni w kształcie rurek faszerowany wieprzowym mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Całość polana sosem beszamelowym, posypana tartym serem i zapieczona. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Cannelloni ajiaco 154

który pamiętam z dzieciństwa - Ośmiornica, jak i współczesna Gomorra, szerszej publiczności również kojarzy się z dobrze zorganizowaną przestępczością. Tam z kolei jedzą ruloniki z mąki i wody zwane cannelloni. Zazwyczaj je czymś nadziewają. Na przykład szpinakiem. O wyższości żółtlicy nad szpinakiem, w postaci suchych liczb pisałem już tutaj , dlatego postanowiłem zrobić kuchnię super fusion i kukurydzę zastąpić mąką kukurydzianą

Kryzysowa Książka Kucharska
Kipi kasza 191

naciowego i moreli w winie, sałatka z quinoi z dynią, marchewką, curry i imbirem. Krupnik z kaszą perłową, żur z pęczakiem, rosół z kostką z kaszy manny. Na obiad cannelloni z kaszą gryczaną, serem białym i boczkiem albo spaghetti z pulpetami z kaszy orkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery jaglano-buraczane albo jajecznica ze szpinakiem i grillowaną

GRUBY WAŁEK
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM, CUKINIĄ I PIECZARKAMI 138

puszka pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 250 ml bulionu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, cukier, słodka papryka w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: 14 rurek makaronu cannelloni , ½ cukinii, 1 kulka mozzarelli WYKONANIE Nadzienie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy

słodki bratek
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3097

przepis na nieskomplikowany, szybki obiad, a jeśli zostały nam usmażone naleśniki to już w ogóle błyskawiczny :) To banalne połączenie placka naleśnikowego z mielonym mięsem w pomidorowym sosie, trochę takie canelloni, tylko zamiast makaronu mamy naleśniki jest naprawdę smaczne. Z farszem oczywiście można bardziej pokombinować, dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego

Simply Food
Wytrawne 151

zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem

Biały fartuszek
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 180

Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki ze strusia) Potrawy rybne (np. Sandacz z cukinią) Potrawy z makaronem i szpecle (np. Cannelloni z farszem z ricotty) Inne dania główne (np. Pizza z tuńczykiem) Dania główne na słodko (np. Tarta z kawałkami pigwy) * Dodatki (np. Słodkie marchewki, Przystawka z selera) * Desery (np. Krem

Z miłości do słodkości
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 120

surowe jajka Wedle naszych upodobań świeża pietruszka i koperek drobno posiekany (ja dodałam) 4 garście tartego żółtego sera 4 łyżki parmezanu kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy

Viola cooks with passion
Cannelloni z dynią i pieczarkami 68

Makaron cannelloni to świetna baza dla ogromnej ilości różnych kompozycji nadzienia. Dziś wersja wegetariańska z wykorzysytaniem sezonu na dynię. Dynia bardzo dobrze komponuje się z pieczarkami, więc nadzienie jest proste i smaczne. Do tego dobrze przyprawiony sos pomidorowy i mamy całe danie

Milion Smaków
Cannelloni Carbonara z kurkami w boczku 96

ulepszać. Składniki: 350 g kurek 1/2 cebuli pokrojonej drobno w kostkę 2 ząbki czosnku przekrojony na pół 4 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szczypiorku drobno pokrojonego 6 Cannelloni makaronu Plasterki boczku w zależności jakiej są grubości ja zastosowałam dwa plastry na jeden makaron Składniki Carbonada: 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku wyciśniętego na prasie 150 g boczku wędzonego drobno pokrojony

Viola cooks with passion
Cannelloni pasztetowe w boczku 86

kuchnię polową . Śmiało możemy to danie robić pod namiotem ,na wypadzie w górach, czy na rybach. Wystarczy nam butla turystyczna ;-) Składniki: 2 pasztety firmy Profi 5 makaron rurki  cannelloni 10 plasterkow boczku po dwa na jeden makaron Sposób: Makaron wsadzamy do zimnej osolonej wody i gotujem do czasu zagotowania wody. Wyciągamy,studzimy . Następnie faszerujemy go naszym pasztetem i zawijamy

Viola cooks with passion
Cannelloni z mięsem mielonym 122

równi z lasagne i.. większością dań z makaronem. Wersja mięsna z sosem beszamel, no po prostu delicje! Porcja na 4 osoby. Uwaga, zdjęcie zawiera lokowanie produktu ;) 12 rurek cannelloni 400 gram mielonego mięsa wieprzowego 300 gram przecieru pomidorowego 2/3 papryki zołtej 1 cebula czerwona 1/2 papryczki chilli 1 ząbek czosnku oregano, bazylia, majeranek, sól sos beszamel : 3 szklanki mleka

Czerwony Gupik
Cannelloni na talerzu 198

Danie inspirowane sposobem przygotowania cannelloni, w wersji mniej absorbującej i nie wymagającej zapiekania. Makaron połączony z sosem pomidorowym i beszamelem. Pyszności. Wersja bezmięsna, ale można spokojnie podsmażyć cokolwiek i dodać do sosu pomidorowego, można również dodać cebulkę. Polecam, polecam, polecam. Proporcje dla 1 osoby. 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 pomidor 1 plaster cytryny 30 gram sera żółtego 1 łyżka masła

Czerwony Gupik