cannelloni - 394 przepisów (strona:15/27)

Marynowane bakłażany z papryką 84

się w nim zakochacie, jeśli przygotujecie te marynowane bakłażany i marynowaną paprykę Na blogu również znajdziecie inne przepisy na bakłażana: Bakłażan w sosie jogurtowym , Pasta z bakłażana i pomidorów , Cannelloni – zapiekanka z bakłażana , Bakłażan smażony i inne… Marynowane bakłażany z papryką Składniki: 2 bakłażany 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka oliwy 3-4 łyżki octu

UgotujmyTo.pl
35 pomysłów na obiad z grzybami 146

grzybami leśnymi Makaron z pieczarkami Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Gołąbki po staropolsku Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Portobello z grilla Cannelloni z pieczarkami i jajkiem Zapiekanka makaronowa z grzybami Lazania z grzybami Zapiekanka ziemniaczana z grzybami pod beszamelem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Glass noodles z warzywami i grzybami mun Modra

Dorota Smakuje
Pieczarki faszerowane ricottą 125

Kolejne danie kuchni włoskiej to pieczarki faszerowane ricottą . Przepis na to danie pochodzi z książki Jamiego Olivera - Włochy Jamiego. Jak już wspomniałam przy przepisie na cannelloni z ricottą i szpinakiem , ricotta to niezwykle popularny we Włoszech ser, wykorzystywany w bardzo wielu przepisach. Dziś nafaszerowałam nim pieczarki. Początkowo obawiałam się, że takie połączenie będzie mdłe, jednak dodatek skórki z cytryny

Codzienne Gotowanie
Sos a'la bolognese (na dwa sposoby) 108

niejadkami niezależnie od wieku, pierwsze co przychodzi na myśl to makaron z sosem bolognese. Sos boloński to mielone mięso duszone z warzywami i pomidorami, wykorzystujemy go do lasagne , cannelloni. I choć w kartach restauracji najczęściej widnieje danie "spaghetti bolognese", to moim (mądrym) zdaniem lepiej smakuje z makaronem typu tagliatelle, fettuccine albo nawet penne, gdyż taki makaron ma większą powierzchnię

Obiad gotowy
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym 177

cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Makaron ze szpinakiem i szparagami w sosie śmietanowym 132

Makaron ze szpinakiem i szparagami w sosie śmietanowym to idealne połączenie delikatnego smaku szparagów, śmietany, szpinaku i makaronu. Wbrew pozorom jest to bardzo lekkie i pożywne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos boloński z indyka. Ragù alla Bolognese di tacchino 105

indyka z makaronem. Ilu Włochów, tyle wersji sosu bolognese. Tak samo jest z Polakami. Mój Sos boloński (wł. ragù alla bolognese) sos Bolognese jest idealny do spaghetti, lasagne czy cannelloni. Niezależnie od tego z czym podacie ten sos, na zawsze zagości w Waszym menu. Ponieważ luty wygląda jak listopad, „pada i wieje jak w kieleckiem” i biorąc pod uwagę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśnikowe cannelloni z boczkiem i szpinakiem 126

Magda Bardzo lubię tradycyjne makaronowe cannelloni, ale nie ukrywam, że to naleśnikowe jest nie tyle prostsze, szybsze co może nawet troszkę lepsze. Nie trzeba się martwić czy rury makaronowe już zmiękły, bo zastępuje je naleśnik, faszerowanie to pestka, a zapiekane trwa tyle ile czasu trzeba aby sos się zarumienił. Wielokrotnie przygotowane, przetestowane na rodzinie, chwalone i zjadane do ostatniego naleśnika

Smaczna Strona
Zapiekanka rybna ze szpinakiem 148

stopni. Wierzch powinien się ładnie przyrumienić. Zapiekankę podałam na gorąco. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia przepisu na zapiekankę z fasolki szparagowej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/zapiekanka-z-fasolki-szparagowej-pod.html), cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/canelloni-z-miesem-mielonym-w-zosie.html), kalafior faszerowany mięsem mielonym (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/kalafior-faszerowany-miesem-mielonym.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 96

ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe cannelloni, pseudo-lasagne, torcik czekoladowy czy wytrawne przystawki. Chcecie zobaczyć któryś z tych przepisów na blogu? Piszcie w komentarzach

Proste-przepisy.pl
Makaron z mięsem mielonym 175

Makaron z mięsem mielonym to typowo polska wersja klasycznych dań wywodzących się z Włoch. To danie przygotujemy dość szybko, a dwa będzie pożywne i smaczne. Kluczem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z sosem bolońskim 184

Tagliatelle z sosem bolońskim to typowo włoska potrawa. Bardzo szybko i bardzo prosta w przygotowaniu. Danie to charakteryzuje się wyjątkowo aromatycznym sosem bolońskim. Przepis i lista

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem 386

oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula oraz czosnek. Wszystko to łączy się idealnie z wyrazistą fetą tworząc szybką, aromatyczną i bardzo smaczną przystawkę. Składniki: 12-14 rurek cannelloni 600g mrożonego szpinaku 60g sera feta 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 3 jajka bułka tarta olej pieprz sól Wykonanie: 1. Drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Arrighi gwarancją najlepszych makaronów 142

soli. Makaron należy gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, przy czym dokładny czas zawsze znajduje się na opakowaniu. W przypadku niektórych makaronów, jak chociażby coraz popularniejszego  cannelloni , czas ten może się nieznacznie różnić. Zwracając natomiast uwagę na takie szczegóły na pewno uda się stworzyć pyszny posiłek dla całej rodziny. (function(yxrgipdh, lpskbzdz, mxurkhav, vnpxseeb, gfcnugma, kmhfjxnq

Słodkie okruszki
Tagliatelle z krewetkami i pomidorami 128

światowy dzień makaronu najlepiej uczcić... makaronem;) Dlatego do Lubelskiego kociołka wrzucamy dziś wszelkiego rodzaju makaron: spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne, cannelloni, lasagne, tortellini... U nas na talerzach smakujemy tagliatelle, które swój piękny zielony kolor zawdzięczają algom morskim. Podałam go z krewetkami w pysznym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pycha! Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Składniki na 2 porcje: 200g makaronu tagliatelle 300g świeżych

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania