cannelloni - 394 przepisów (strona:4/27)

Cannelloni z ricottą i szpinakiem 77

Kolejny przepis z kuchni włoskiej to cannelloni nadziewane ricottą i szpinakiem . Jest to przepyszne połączenie! Ricotta to ser pochodzący z Włoch i tam niezwykle popularny. Można jeść go na surowo, jednak zdecydowanie częściej wykorzystywany jest jako podstawa do różnego rodzaju farszów do dań wytrawnych oraz jako baza do dań słodkich. Cannelloni ze szpinakiem to proste i szybkie do przygotowania danie(...)idealne na obiad w tygodniu :) Polecam! Cannelloni z ricottą i szpinakiem Składniki:  10 - 12 rurek makaronu cannelloni opakowanie sera ricotta (200-250g) duża garść szpinaku (można użyć mrożonego - rozmrozić dobrze odsączyć i odcisnąć) 1 jajko 1 czubata łyżka startego parmezanu lub grana padano szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej sól, pieprz Na biały sos: 2 łyżki masła 2 czubate

Codzienne Gotowanie
ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE 95

ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, bo praktycznie same się robią. Chwila przygotowań przed wstawieniem makaronu do piekarnika, a potem chwila, moment i gotowe! Tym razem naszło mnie na cannelloni, w lodówce resztki wędzonego łososia, jakiś szpinak… Niech będzie – do roboty! I love all kinds of casseroles cause they are made themselves. A second of preparations(...)before putting the vessel into the oven, than just a few moments and it’s ready! This time I wanted cannelloni, in the fridge I had some smoked salmon leftovers, some fresh spinach… OK, lets go! SKŁADNIKI: ok. 200 g świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko

Martyna Cooks
ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE 101

ZAPIEKANE CANNELLONI / CANNELLONI CASSEROLE Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, bo praktycznie same się robią. Chwila przygotowań przed wstawieniem makaronu do piekarnika, a potem chwila, moment i gotowe! Tym razem naszło mnie na cannelloni, w lodówce resztki wędzonego łososia, jakiś szpinak… Niech będzie – do roboty! I love all kinds of casseroles cause they are made themselves. A second of preparations(...)before putting the vessel into the oven, than just a few moments and it’s ready! This time I wanted cannelloni, in the fridge I had some smoked salmon leftovers, some fresh spinach… OK, lets go! SKŁADNIKI: ok. 200 g świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko

Martyna Cooks
Cannelloni przepis 149

Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny obiad, czy kolację, dla całej rodziny. Przygotowanie cannelloni jest dość pracochłonne, ale wierzcie mi, że nadziewanie tych rureczek jest na prawdę fajną i przyjemną zabawą, a efekt końcowy, w tym także smakowy, po wyjęciu z piekarnika, zachwyci Was i waszych bliskich :) Z poniższego przepisu, wyszło mi 26 rurek(...)cannelloni :) Smacznego :) Składniki na cannelloni: makaron cannelloni Nadzienie: 500g mięsa mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Beszamel: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 2,5szkl. mleka sól, pieprz

NiePieprz.pl
Cannelloni z mięsem i pomidorami 134

Dzisiaj zapraszam na dość nietypowo podane cannelloni. Cannelloni z mięsem, mocno pomidorowym sosem i mozzarellą. Moje cannelloni pachnie czosnkiem i oregano.  A na czym polega jego nietypowość?  Zobaczcie sami.  I powiem szczerze, ono było pyszne :)) Składniki na 2 porcje obiadowe lub 4 mniejsze traktowane jako przekąska (na zdjęciu mniejsze porcje): 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy(...)dojrzałych, świeżych pomidorów lub puszka pomidorów 1 czubata łyżeczka domowej Vegety 2 czubate łyżeczki oregano 1 płaska łyżeczka bazylii sól pieprz 1/2 łyżeczki cukru 125 g makaronu cannelloni 100 g drobno krojonego sera mozzarella Wykonanie: Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy chwilkę na gorącej oliwie (1- 2 minuty).  Dodajemy mięso i chwilę razem podsmażamy (około 4 minuty). Dodajemy obrane

Smak mojego domu
Menu na tydzień: Sushi, sajgonki, gołąbki i tortille bez zawijania 129

Sajgonki bez zawijania, suszi bez zawijania, gołąbki bez zawijania, tortilla bez zawijania i cannelloni – to akurat zawijane:) Tak jemy w tym tygodniu: dania robione na skróty, proste i równie smaczne jak oryginały. Kto nie lubi sajgonek? Każdy lubi. Kto nie ma ochoty na sushi? Każdy ma. Kto nie tęskni za gołąbkami? Każdy czasem tęskni. Kto nie przekąsiłby tortilli(...)ręka w górę? Nie widzę. Kto nie dałby się pokroić za cannelloni nadziewane ricottą i szpinakiem? Każden jeden! Problem z daniami zawijanymi, rolowani polega na tym, że zazwyczaj są czasochłonne, wymagają pewnych umiejętności kulinarnych i cierpliwości, dlatego robione są albo przez babcie, albo od święta. Jest jednak sposób, żeby potrawy jadane od wielkiego dzwonu przyrządzać na co dzień. Wystarczy trochę

Niedzielny kucharz
Cannelloni z serowym nadzieniem :) 125

wszystkim :) Cannelloni to bardzo znana potrawa kuchni włoskiej. To jedno z naszych ulubionych dań z makaronów. W całym ogromie różnych rodzajów makaronu cannelloni jest jednym z ciekawszych pomysłów. Niezwykle inspirujące, można farsze wymyślać na tysiące sposobów :) Nasza dzisiejsza propozycja to cannelloni wersja serowa z warzywami. Cannelloni z serowym nadzieniem : (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie Cannelloni, my polecamy Lubella (czysto patriotyczny(...)razem mieszamy i dodajemy pieprz, zioła oraz cayenne. Jeśli farsz jest zbyt suchy dodajcie łyżkę jogurtu naturalnego. Farsz będzie lepszy do nakładania, jeśli dodamy jogurt. Teraz farszem napełniamy rurki cannelloni i układamy na blaszce lub większym naczyniu żaroodpornym. Dobrze jest wcześniej posmarować blaszkę oliwą. Teraz czas na sos : Cebulę kroimy w kostkę, ale niezbyt drobną. W rondelku rozgrzewamy oliwę

vegetanie
Zapiekane cannelloni / Cannelloni casserole 64

Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, bo praktycznie same się robią. Chwila przygotowań przed wstawieniem makaronu do piekarnika, a potem chwila, moment i gotowe! Tym razem naszło mnie na cannelloni, w lodówce resztki wędzonego łososia, jakiś szpinak… Niech będzie – do roboty! I love all kinds of casseroles cause they are made themselves. A second of preparations before putting the vessel(...)into the oven, than just a few moments and it’s ready! This time I wanted cannelloni, in the fridge I had some smoked salmon leftovers, some fresh spinach… OK, lets go! SKŁADNIKI: ok. 200 g świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli

Martyna Cooks
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 153

Przepis na zapiekane cannelloni , nadziewane mięsem mielonym, z sosem pomidorowym i  beszamelowym. Idealne na obiad lub kolację. Jak wykonać ten przepis, krok po kroku, pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości.  CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM SKŁADNIKI: Farsz: wołowe mięso mielone (1 kg.) oliwa (1 łyżka) pieprz (wg. uznania) sól(...)mąka pszenna (100 g) mleko (750 ml.) żółtka (3 szt.) pieprz ( 1/2 łyżeczki) sól (1/2 łyżeczki) gałka muszkatołowa ( 1 łyżeczka) parmezan (50 g) Dodatkowo:  parmezan (50 g) cannelloni (1 op = 250 g ) Potrzebne gadżety: Blacha 25 x 35 cm . Rondel Patelnia Garnek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Sos pomidorowy .  - W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę

RITA food channel
Cannelloni... z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem 146

Znacie zapewne zapiekanki z wykorzystaniem makaronu przypominającego rurki zwane  cannelloni. Moje cannelloni zrobiłam z płatów makaronu w kształcie prostokątów. Płaty posmarowałam przygotowanym farszem, polałam sosem pomidorowym i wszystko zapiekłam pod pysznym beszamelem. W ten sposób uzyskałam inną wersję cannelloni z mięsem i.... Składniki: 11 -12 płatów lazanii 250 g cielęciny 250 g mięsa wieprzowego (np. schab) 150 g wątróbki(...)posypałam startym serem. Naczynie wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Kiedy skórka na powierzchni  mojej zapiekanki się zarumieniła wyjęłam ją z piekarnika. Koniecznie zróbcie taką wersję cannelloni.  Nie trzeba się trudzić przy napełnianiu rurek cannelloni a smakują .... wyjątkowo. Zachęciłam Was? Zróbcie dla samych siebie, dla dzieci, dla gości.... Życzę SMACZNEGO! Krys Polecam również: Cannelloni ze szpinakiem

Kuchnia u Krysi
Piątek: Zawijane cannelloni 102

Najlepsze makarony to makarony z farszem. Wśród makaronów nadziewanych najlepsze jest cannelloni – grube rury, które i świetnie wyglądają i doskonale smakują. Problem jest tylko taki, że nadziać cannelloni nie jest łatwo. Chyba, że sposobem. Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 30 minut Liczba porcji : 2 Napełnianie cannelloni farszem jest zadaniem kłopotliwym i trudnym. Kiedy podgotujesz makaron, żeby po zapieczeniu był mięciutki, zawsze(...)nadzienia i zwiń w rulon. Nadzienie nie musi zmieścić się w pierwszym „zwoju”, w tym sensie, że możesz zwijać makaron jak naleśnik z nadzieniem rozsmarowanym po całym placku. Układaj cannelloni w naczyniu żaroodpornym. Po zawinięciu wszystkich rulonów, zalej całość sosem pomidorowym, na wierzch wyłóż porwaną na kawałki mozzarellę, posyp tartym parmezanem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 25-30 minut. Artykuł

Niedzielny kucharz
Cannelloni z kurczakiem barbecue 395

można zrobić z mięsem z rosołu? Oczywiście zjeść, albo można zrobić pyszne cannelloni z domowym sosem barbecue. Zapraszam na przepis i polecam również moje inne przepisy na makaron cannelloni: Makaron cannelloni z kurczakiem z pomidorami Cannelloni z porem, mięsem i ricottą Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym Składniki około 1/3 sosu barbecue przepis znajduje się tutaj: Domowy(...)kurczaka 100 g tartego sera emmentaler 120 ml creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 120 ml słodkiej śmietany 120 ml mleka  garść natki pietruszki około 10 rurek makaronu cannelloni (nieugotowanego) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy sos barbecue i podsmażamy około 5 minut tak aby włókna mięsa się oddzieliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę

Delusional Trine
Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem 136

Makaron cannelloni z przepysznym farszem szpinakowo-serowym to idealna propozycja na weekendowy obiad. Oprócz szpinaku z dużą ilością czosnku, cannelloni wypełnione są dwoma rodzajami sera: delikatną i kremową włoską ricottą oraz słoną fetą, która nadaje nadzieniu bardziej zdecydowanego charakteru. Całość została zapieczona pod białym, beszamelowym sosem i posypana odrobiną parmezanu. Smakuje wybornie! Przekonajcie się sami :) Składniki: ok. 20 rurek cannelloni(...)miski i odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy ricottę i pokruszoną fetę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy nadzienie pieprzem i solą (nie przesadźcie z dużą ilością soli – feta jest już słona). Rurki cannelloni zaczynamy nadziewać szpinakowo-serową masą. Najlepiej robić to łyżeczką lub przełożyć nadzienie do rękawa cukierniczego i w ten sposób umieścić nadzienie wewnątrz makaronowych rurek. Przygotowujemy beszamel: masło rozpuszczamy w garnku

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania