Pyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji: 2 solidne Manicotti na dwa sposoby Manicotti wywodzi się z południa Włoch, z Kampanii i Sycylii i jest tradycyjnym daniem obiadowym. Nazwę manicotti można przetłumaczyć jako rękawek, rękaw od koszuli, bo rzeczywiście makaron cannelloni faszerowany serem trochę koszul... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.