Cannelloni bolognese

Cannelloni bolognese

Cannelloni bolognese

Przepis na : obiad

Pyszne i pożywne makaronowe danie z mięsem: grube cannelloni nadziewane farszem bolognese zapieczone w sosie beszamelowym   z chrupiącą skorupką z sera żółtego, to jedno z dań które często się pojawia w mojej kuchni w sezonie jesienno zimowym, choć pracochłonne to warte przygotowania na smaczny obiad. Doskonale smakuje także odgrzewane. Składniki na 5 porcji: 500 g   grubego makaronu cannelloni 500 g mielonego mięsa wołowego 200 g mielonego mięsa wieprzowego 350 g passaty/przecieru pomidorowego 2 ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, sosy, mięso, mięso mielone, cannelloni, makaron, makarony, sos beszamelowy, obiad, zapiekanki, kolacja, zapiekanka, zapiekanka z mięsem , sos pomidorowy, ser biały, dania z makaronem, zapiekanka makaronowa, zapiekanka z serem, mięsa pieczone

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.