bulion - 9142 przepisów (strona:445/610)

Krem z pieczonej papryki i merchewki 85

pomocą poczciwego ziemniaka. Wyszło pysznie i sycąco. W sam raz na jesienne wieczory. Składniki (na 2 porcje): 2 czerwone papryki 2 marchewki 1 średni ziemniak 400 ml rosołu lub bulionu 1 cebulka odrobina świeżego tymianku sól i pieprz łyżka masła łyżka oliwy z oliwek Paprykę myję, kroję na pół, oczyszczam z nasion i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Mango Papaja
Pieczeń 161

słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i słodką papryką. Marchew obieramy, gotujemy przez 10 minut w bulionie warzywnym, studzimy i kroimy w słupki. Czerstwe bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy. Mięso i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Łopatkę, cebulę, czosnek i bułki mielimy w maszynce. Dodajemy

Maminek kulinarny
Wegańska zupa pieczarkowa krem 135

czasie na patelni podsmażamy pieczarki i cebulę i dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, aż pieczarki stracą wodę i mocno zbrązowieją.  4. Dolewamy więcej wody do bulionu, dodajemy łyżkę sosu sojowego oraz pieczarki z cebulą i ziemniaki. Gotujemy jeszcze przez 10-15 minut. 5. Po tym czasie całość blendujemy. Doprawiamy pieprzem czarnym i ziołowym.  6. Zupę

Bananowe Pole
ozory w sosie maślano czosnkowym 174

laurowe, oraz ziele angielskie. Całość zalewamy zimną wodą, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy domowe maggi i  gotujemy na niewielkim ogniu, przez 65-70 minut. Ugotowane ozory wyciągamy z bulionu i studzimy, a następnie obieramy je ze skóry i kroimy na trzy-centymetrowe kawałki.   Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i przesmażamy na nim kawałki ozorów. Następnie ozory zdejmujemy

Miód i pieprz
Naleśniki zapiekane z warzywami 227

rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, pietruszkę i chwilę smażyć. Następnie dodać por pokrojony w półplasterki, seler naciowy, i pokrojone pieczarki. Do warzyw wlać 3/4 szklanki bulionu warzywnego i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem.  Warzywa powinny być miękkie. Na każdy naleśnik nałożyć warzywa zwinąć w rulonik i układać w naczyniu

O kuchni z uczuciem
Schab w sosie 205

Mięso w pikantnym, kremowym sosie Składniki 2 plastry schabu 1 cebula 20 dkg pieczarek 1/2 szklanki gorącego bulionu 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz ostra mieszanka przypraw (młynek) 2 łyżki … Czytaj dalej Schab w sosie

czarrna od kuchni
Lekka pomidorowa zupa z soczewicy i marchewki 159

Jedynym minusem zup jest to, że nie mając odpowiedniego pojemnika, nie możemy ich zabrać ze sobą! Zapraszam do przepisu. Składniki: - 1,5l wody (możemy dodać 3 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 300g soczewicy czerwonej - 300g przecieru pomidorowego - 5 marchewek - 3 cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki świeżego lub suszonego tymianku - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - liść laurowy   - 4 ziarna ziela

Be Fit Be Strong
SAŁATKA - KOLACJA DIETA 1500KCAL. 208

treściwa.Mamy sałatkę z jogurtem owocowym i do tego pyszny chleb razowy z ziarnami. 331 kcal.ma ta kolacja. 150 g.sałatki jarzynowe z majonezem laight ( ja użyłam warzyw z bulionu kurzego ) 1 mały pojemnik jogurtu truskawkowego 150.g. mała kromka chleba razowego 60 g. 200ml.wody przygotowanej 1 łyżeczka miodu ******************************************* Podajemy salatkę z chlebem brązowym,jogurtem i wodą z miodem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Żurek z jajkiem na kiełbasie. 167

selera około 5, 6 ziemniaków natka pietruszki 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku  domowa vegeta 300 ml zakwasu na żur   około 2,5  l wody lub bulionu warzywnego 1/2  łyżeczki oregano szczypta ziół prowansalskich  kilka ziarenek pieprzu  3 ziarenka ziela angielskiego 200 ml śmietanki słodkiej 12 %  5 jajek ugotowanych na twardo Wykonanie : Warzywa obrać

Sama słodycz i szczypta chili
Drobiowa zupa gulaszowa 165

opłukać i pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do kurczaka i obsmażyć na rumiano najlepiej na suchej patelni. Około 2,5 litra wody zagotować, dodać ziele angielskie, liście laurowe, bulion. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, razem z fasolką szparagową wrzucić do garnka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, paprykę obrać i pokroić w kostkę, a pieczarki pokroić

talerz przyjemności
ZUPA RYBNA CARRY 217

zarazem lekkość Liść Kafiru.Dla tych co może nie wiedzą ,są to liście owocu limonki,które trzeba dodawać z umiarem ,ponieważ dają potężną moc smaku wszelkim potrawom.Zapraszam. 2 litry bulionu z ryby kawałki ryby 2 łyżki przyprawy curry sól pieprz 2 liście kafiru( spróbujcie z jednym  i sprawdzcie czy smak jest dla Was idealny) 1 mała puszka fasolki czerwonej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
STEKI ZE SCHABU W SOSIE Z MARCHEWKĄ I PAPRYKĄ 1005

pokrojoną paprykę. Warzywa lekko solimy, pieprzymy i dodajemy słodką paprykę. Mieszamy całość i podsmażamy ok 5 minut. Po tym czasie do warzyw przekładamy plastry schabu. Podlewamy wodą (jeszcze lepiej bulionem jeśli mamy) dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy sos mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody i dodajemy łyżkę zahartowanej wcześniej

Walijskie Pichcenie
Zupa z kukurydzą i serkiem topionym 169

topiony.   Całość doprawić do smaku (gałką muszkatołową, solą, pieprzem) i posypać natką pietruszki. Po nalaniu do miseczek - każdą porcję posypać żółtym serem.    (*) Zupę można przyrządzić na bulionie warzywnym. Wtedy na samym końcu - polecam dodanie 1 łyżki masła. Podkreśli to smak zupy i nada jej charakteru

Di gotuje
Zupa porowa z łososiem 160

soku z cytryny 20 dag kremowego serka topionego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół do ryb 3 duże pory 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 2 litry rosołu lub bulionu warzywnego Sól lub jarzynka do smaku Pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki skrobiemy, płuczemy kroimy w kostkę, umyte pory w pół krążki, w garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy por, przeciśnięty przez

Wanilia i Kardamon
Pasztet domowy, klasyczny 133

jest cebula pokrojona w kostkę. Chleb zalewamy mlekiem. Mięso, wątróbkę, marchew, skwarki, cebulę i lekko odciśnięty chleb mielimy w maszynce do mięsa na gładką masę. Gotową masę łączymy z bulionem oraz przyprawami, dokładnie mieszamy. Na koniec białka ubijamy na sztywno i łączymy z przyprawioną masą. 3. Przygotowujemy foremki, wypełniamy je do ok. 3/4 wysokości masą mięsną. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania