duża kalarepka 2 marchewki kawałek selera 4 szalotki 4 ząbki czosnku 3-4 cm korzenia imbiru 2 puszki pomidorów z bazylią ( 420 x 2) olej kokosowy KLIK 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego sól biały pieprz pieprz cytrynowy papryka słodka curry lubczyk szałwia Mieszanka syczuańska Deluxe kupicie w KLIK dodatkowo śmietanka 30 % grzanki lub groszek ptysiowy Warzywa
Takie tam pichceniepalmowy), MAŚLANKA w proszku (0,3%), skrobia modyfikowana, emulgatory (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny SOJOWE), substancje zagęszczające (guma guar, mączka chleba świętojańskiego) Skład: bulion cielęcy (40,1%) [woda, ekstrakt z cielęciny], skrobia, sól, cukier, ekstrakt drożdżowy, aromaty (w tym pszenica, jęczmień), tłuszcz wołowy (3,7%), cielęcina (0,7%), substancje żelujące (guma ksantanowa, mączka chleba
Kuchnia PROzdrowotnazupa jest niby dietetyczna (same warzywa i trochę oleju), ale jest zarazem bardzo sycąca (duża ilość warzyw), ja swoją przygotowuję bez żadnego wywaru (można oczywiście przygotować na bulionie), tylko z dodatkiem oleju kokosowego, który nadaje zupie orientalnego posmaku. Jest więc dodatkowo także wegańska i bezglutenowa. Tak bardzo zauroczyła mnie swym smakiem, że zagościła nie tylko jako danie obiadowe
Smaczne Zdrowetakim właśnie wydaniu, bo jak dla mnie to jest rewelacyjna, zaskakująco smaczna... SKŁADNIKI 250 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka pasty pomidorowej 2 łyżki śmietany 12 % 500 ml dowolnego bulionu lub wody 1 kulka mozzarelli w zalewie 1 awokado sól ziołowa, pieprz, vegeta ewentualnie szczypiorek Wodę i przecier wlewamy do garnka i zagotowujemy. Śmietanę łączymy z pastą, dolewamy kilka łyżek gorącej
Czary - gary w kuchniWszystko smażymy i dusimy razem. Całość zalewamy wodą, dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe oraz ziemniaki i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa zmiękną i nadadzą smak bulionowi, garnek ściągamy z ognia i wszystko blendujemy na jednolity krem. Przed blendowaniem możemy wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie. Zupę krem z pora doprawiamy kuminem, pieprzem, solą i pokrojonym
Bananowe PoleKrok 1 Podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i dodajemy do mięsa. Doprawiamy pieprzem, solą, dodajemy natkę pietruszki oraz szczyptę czosnku. Wlewamy do całości szklankę wody (można także użyć bulionu) i dokładnie mieszamy. Krok 2 Z mąki, szklanki ciepłej wody i roztopionego masła przygotowujemy ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki. Wycinamy
Kuchnia Bazyliipiersi z kurczaka sól,pieprz 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki posiekanego szczypiorku 200 g serka topionego ( u mnie emmentaler) 2 łyżki mąki ok 500 ml wody lub bulionu drobiowego Pierś z kurczaka zmielić na grubych oczkach. Dodać kaszę mannę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Serki topione pokroić na małe kawałki i odstawić. Do garnka wlać wodę
Monia miesza i gotujesamego końca. Każdy zwinięty liść układamy łączeniem do dołu na wysmarowanej masłem formie żaroodpornej, ciasno jeden obok drugiego. Gdy forma jest pełna, zalewamy wszystko ok. 3/4 szklanki bulionu (jak nie macie, to może być i sama woda), tak aby płyn zakrywał zawinięte liście do mniej więcej połowy. 5 . PIECZENIE (45 + 20 min) Formę z kapuścianymi zawiniątkami zakrywamy folią aluminiową
Nerds KitchenCebulę i czosnek obrać i posiekać. Poddusić w garnku na oleju, na średnim ogniu. Dodać seler i pietruszkę obrane i pokrojone w średnią kostkę. Chwilę podsmażyć i podlać wodą (bulionem lub rosołem). Płynu powinno być tyle, aby tylko zakrył warzywa. Ugotować do miękkości. Jabłko obrać, wykroić gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do zupy, zagotować. Wszystko razem zmiksować
Codzienna kuchnia niecodziennaZdecydowanie pozornie, bo w tej sałatce idealnie się uzupełniają, przenikają... tworząc połączenie idealne... :-) Spróbujcie, na pewno Wam posmakuje... SKŁADNIKI 3/4 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka rosołu (lub ewentualnie bulionu z kostki) 4 wątróbki indycze 1 papryka (najlepiej żółta, ale może być też biała) 2 nektarynki 1 duża ugotowana marchewka 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól
Czary - gary w kuchninapisem "tania kuchnia"... no i jest pyszna... SKŁADNIKI 4 - 5 dużych ziemniaków 2 duże marchewki 2 duże pietruszki 1/4 dużego selera 2 cebule 1/2 pęczka natki pietruszki 1 kostka bulionu warzywnego sól, pieprz Warzywa obieramy, a następnie kroimy: ziemniaki w dużą kostkę, pietruszkę i seler w mniejszą, marchewkę w słupki długości ok. 2,5 cm. Cebule kroimy na ćwiartki
Czary - gary w kuchnikupuję tutaj ) sól, pieprz olej do smażenia Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek i pęczak. Smażymy jeszcze chwilę, a następnie podlewamy szklanką wody lub bulionu warzywnego i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, a po ok 10 minutach dorzucamy szpinak i pokrojone suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze jakieś 10 minut
Cynamonowe szczęścienią cząstki mięsa, smażymy kilka minut na rumiano. Dodajemy rozmrożony groszek i odsączone grzyby. Składniki chwilę przesmażamy i dodajemy starty imbir oraz posiekany czosnek. Całość zalewamy połową szklanki bulionu(lub wody) i dodajemy półtwardy ryż. Ogień zmniejszamy na jak najmniejszy i patelnię przykrywamy pokrywką. Całość dusimy co jakiś czas mieszając składniki aby nie przywarły do dna, gdy dodany wywar
Symfonia Smakówpapryki 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 cebule 2 pomidory 3 łyżki przecieru pomidorowego pieprz, sól, oregano, słodka papryka świeży tymianek i oregano oliwa opcjonalnie 1 kostka rosołowa (bulion z kurczaka) PRZYGOTOWANIE: Mięso kroimy na kawałki ok. 3 cm i podsmażamy na oliwie w dużym garnku (w tym, w którym będziemy robić leczo). Dodajemy sól, pieprz i oregano
Kuchnia w biegumascarpone, 250 g 1 łyżeczka papryki ½ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli, lub wedle smaku 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 300 ml wrzątku lub mięsnego bulionu 2 łyżki oleju Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Pokrój pieczarki w talarki. Pokrój kiełbasę w słupki. Zrumień kiełbasę na oleju, posypując papryką i pieprzem. Dodaj cebulę i czosnek oraz
codojedzenia