Ryż dziki Risana – 200g Sól, pieprz, czosnek Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do nich różyczki brokułów i umyty szpinak. Całość zalać wodą lub bulionem i gotować do miękkości. Następnie wszystko zmiksować i w razie potrzeby uzupełnić wodą lub wywarem. Zupę zabielić serkiem mascarpone i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Zupę podawać
Kuchnia Bon Appetitoraz cebulę kroimy w kostkę i dusimy na patelni, pod koniec dodajemy obranego i również pokrojonego w kostkę pomidora. Go garnka przekładamy uduszone warzywa, mięso ze śmietaną, całość zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 15 min. (Jeśli mamy przeprawę gyros mało wyrazistą to zupę doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, sosem chili) Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak JedzeniaDynia zapiekana pod beszamelową pierzynką z dodatkiem żółtego sera to pyszna propozycja na niecodzienną kolację lub dodatek do głównego dania. Składniki 1 kg dyni 1/3 szkl bulionu warzywnego 6 łyżek startego żółtego sera sos 1 łyżka masła 1 łyżka mąki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatykozaków oczyścić, szybko umyć i pokroić. Masło roztopić w szerokim rondlu, wrzucić grzyby i smażyć do zrumienienia. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć. Dodać przyprawy, wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut. Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić do smaku i zabielić sos śmietaną ( można dodać łyżeczkę mąki do śmietany ). Zagotować, dodać koperek
Ewa w kuchnismakiem. Mój tato cichaczem wyjada prosto z garnka. A ja ją pokochałam. I to z wielu powodów. Po pierwsze - jest naprawdę bardzo dobra. Pieczarki, papryka, czosnek podsmażone i zalane bulionem, doprawione orientalnymi przyprawami a sam smak podniesiony według tajskiej tradycji - mlekiem kokosowym. Idzie się najeść ze smakiem do syta i patrzeć jeszcze dokładki. Po drugie - 20 minut i jest gotowa
Poezja Smaków - blog kulinarnydnie, dodać cebulę i czosnek, lekko podsmażyć. Następnie dodać mięso z indyka i ziele angielskie, wymieszać i smażyć około 5 minut. Mięso podlać 0,5 litra gorącej wody lub bulionu warzywnego, dodać marchewkę i selera, wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 - 20 minut. W międzyczasie dodać majeranek, kolendrę, płatki chili i czosnek niedźwiedzi. Gdy warzywa będą prawie ugotowane, dodać
Kuchcik gotujekawałki.Włożyć do naczynia , polać odrobiną dobrej oliwy i piec 20 minut w 180 stopniach.W garnku przesmażyć obrany i drobno posiekany czosnek ( dosłownie chwilę) , dodać dynię z papryką, zalać bulionem i gotować 15-20 minut.Przyprawić solą i pieprzem.Zagotować i dodać mleczko kokosowe i zmielone orzechy.Przyprawić. Zmiksować blenderem na puszysty krem.P odawač z kawałkami orzechów .Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBlueberry Corner by "jagodzianka" Inspiracją do przygotowania przepisu na barszcz, był jeden z odcinków „Kuchennych Rewolucji”. To tam podejrzałam jak Magda Gessler zmieszała bulion, … Przeczytaj cały artykuł Post Barszcz czerwony – najlepszy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpodsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone oraz pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, posiekany lub zmiażdżony czosnek i papryczkę chili - podsmażamy do momentu, aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy pomidory, bulion, przecier pomidorowy, cukier oraz przyprawy- oregano, kumin, sól, pieprz, słodką paprykę. Całość mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, aż płyn się zredukuje. Na końcu dodajemy fasolę
Aromatyczne Podróżeząbki czosnku. Smażymy do czasu gdy czosnek straci mocny, surowy zapach. Do rondla wrzucamy skórkę startą z cytryny, kapary. Wsypujemy mąkę i rozprowadzamy ją po składnikach, dokładnie. Wlewamy bulion wymieszany z pesto, całość szybko i dokładnie mieszamy – sos od razu zacznie gęstnieć! Dodajemy pokrojone karczochy, gotujemy całość razem na małym ogniu , mieszając, około 3 minut. Dopieprzamy mocno i sprawdzamy
Karo in the Kitchenprzypomnieć i przywrócić temu daniu pierwsze miejsce w Smakach z Dzieciństwa.... 50DAG.MIĘSA MIELONEGO 2CZERSTWE KAJZERKI 1-2ZĄBKI CZOSNKU 1ŁYŻKA ULUBIONYCH ZIÓŁ 1/2SZKL.MLEKA 1CEBULA 1JAJKO O,5LITRA BULIONU 1ŁYŻECZKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ KONCENTRAT POMIDOROWY-LUB POMIDORY Z PUSZKI 1/2SZKL.ŚMIETANY VEGETA,SÓL,PIEPRZ OLEJ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ BUŁKĘ NAMOCZYĆ W MLEKU,A GDY NAPĘCZNIEJE ODCISNĄĆ.CZOSNEK ZMIAŻDŻYĆ LUB POSIEKAĆ.MIĘSO WYMIESZAĆ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidrobno. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić najpierw cebulkę, smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać czosnek i cukinię. Smażyć, co chwilkę mieszając aż cukinia lekko zmięknie. Do garnka wlać bulion lub w wodę z 1 dużą kostką warzywną. Dodać wszystko z patelni, zagotować. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodać gałkę muszkatołową, paprykę ostrą i ziołami prowansalskimi
Kuchnia Pokoleńklopsiki.Smażymy z każdej strony na złoty kolor.Rzodkiewki kroimy w plastry,papryczkę chili siekamy.W rondelku rozgrzewamy masło.Wrzucamy pozostałą cebulę.Smażymy na szklisto.Dokładamy rzodkiewki,chili,czosnek w plasterkach.Podlewamy bulionem z kostki rosołowej tyle aby zakryć klopsiki.Dusimy na małym ogniu.Na suchej patelni smażymy 2 łyżki mąki na złoty kolor na małym ogniu.Dodajemy mąkę do klopsików,mieszamy,zagotowujemy.Przyprawiamy jak potrzeba.Podajemy np.z
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiminut, kiedy ostygnie zdejmij z niej skórkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na oliwie. Do rondelka przełóż paprykę, obrany i podpieczony czosnek, całość zalej bulionem i gotuj przez 15 minut. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku. Podaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego
Kukuleczki