budyń - 12640 przepisów (strona:46/843)

Ciasto cappuccino bez pieczenia 116580

mojej kuchni - ciasto cappuccino. Zmieniłam go trochę i zamiast kremu karpatkowego, zrobiłam masę budyniową, gdyż niedawno przygotowywałam karpatkę i potrzebna mi była jakaś lekka odmiana. Do tej masy wykorzystałam budyń w proszku, dla chcących przygotować go w domu, polecam masę z przepisu na karpatkę , zaznaczając, że warto zmniejszyć ilość składników, żeby warstwa budyniowa nie była za gruba. Moje ciasto cappuccino(...)dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczenia Składniki: masa budyniowa 2 budynie w proszku bez cukru 0,5l mleka 8dag margaryny 4 łyżki cukru krem cappuccino 1 opakowanie Śnieżki 200ml mleka 8 czubatych łyżek cappuccino w proszku 250g serka mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 2/3 szklanki ciepłej

Smakołyki Bereniki
Rolada cappuccino 621

ciasta zwinąć razem z papierem do pieczenia lub ściereczką kuchenną, dzięki temu stygnące ciasto "zapamięta" kształt rolady, co ułatwi nam późniejsze zwijanie. Najlepsze masy przygotujemy na bazie kremówki, mascarpone, budyniu lub masła. Do tych pierwszych czasem warto dodać żelatynę, co pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada(...)wymieszać - resztę mleka zagotować z cukrem, gdy będzie gorące, wsypać proszek cappuccino i wymieszać do rozpuszczenia proszku - do gotującego się mleka wlać mleko połączone z mąką, ciągle mieszając ugotować budyń - gotowy budyń przykryć folią spożywczą (lub woreczkiem) tak, by stykała się z górną warstwą budyniu (dzięki temu na budyniu nie utworzy się kożuch) i pozostawić do wystygnięcia - masło utrzeć

Smakołyki Bereniki
Tort miodowy 371

miodowe 400g mąki pszennej 50g masła 3 łyżki miodu 3 łyżki cukru 2 żółtka 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 6 łyżek kwaśnej śmietany 18% krem budyniowy 400ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (na 0,5l mleka) 3 łyżki cukru 2 żółtka 100g masła masa krówkowa/kajmakowa 300g masy krówkowej o smaku kakao 150g masła płatki migdałów i maliny(...)KREM BUDYNIOWY - szklankę mleka zagotować z cukrem, do pozostałego mleka dodać proszek budyniowy i rozbełtane żółtka, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - do gotującego się mleka wlać budyń, gotować przez jakiś czas do zgęstnienia, cały czas mieszając - gotowy budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą tak, by dotykała wierzchu budyniu i pozostawić do ostygnięcia - masło wyjąć z lodówki, by przyjęło temperaturę

Smakołyki Bereniki
Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami 956

zybkie, bardzo proste i smaczne ciasto jogurtowe ma wielu zwolenników. Tutaj w wersji z budyniem, brzoskwiniami i płatkami migdałów. W sam raz na podwieczorek. Lubię to ciasto za to, że jest takie domowe, niewyszukane a jednak bardzo smaczne.:) Zaletą ciasta jest użycie oleju zamiast masła (można wykorzystać swój ulubiony zdrowszy olej). Smak ciasta wzbogaca ugotowany budyń (można ugotować samemu(...)skorzystać z gotowego budyniu w proszku). A cząstki brzoskwiń i płatki migdałów to przysłowiowa "kropka nad i". Polecam na domowy, leniwy podwieczorek. :) Ciasto można upiec spokojnie dzień wcześniej (nic nie traci na smaku a nawet wg mnie zyskuje). :) Polecam bo naprawdę warto. Dla mnie z okazji Dnia Dziecka, a co tam. :) Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami PRZEPIS { forma

coolinarnastrefa.blogspot.com
Budyń chia z mango 10

bardzo łatwy budyń chia z mango przygotujesz dosłownie w parę minut . Reszta to już czekanie, aż deser ostygnie i się schłodzi. Składniki: 8 łyżek nasion chia 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu 200 ml pulpy mango lub 2 świeże mango 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie) 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: Prażone płatki migdałowe Prażone płatki kokosowe Kilka kostek ciemnej czekolady(...)Mleko, ksylitol i nasiona chia umieszczam w garnku i zagotowuję. Odstawiam do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze ciepły budyń przelewam do pucharków (dowolnej wielkości). Odstawiam do wystygnięcia. Budyń musi się „zsiąść”. Pulpę mango mieszam z sokiem z cytryny, dosładzam ksylitolem wg uznania (jeśli używasz świeżego mango, należy je zmiksować do postaci pulpy). Jeśli chcesz, żeby mango było bardziej „zwarte”, zalej żelatynę odrobiną

Słodki sentyment
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem 21

dziś wiadomo, że najlepiej smakują rzeczy najprostsze, dlatego dziś bez zbędnego rozpisywania zapraszam na kruche ciasto z jabłkami i budyniem. Robię je dość często, właśnie dlatego, że jest dziecinnie łatwe do przygotowania, smakuje wybornie, a z racji dodatku budyniu smakuje nawet najmłodszym domownikom. Także jeśli szukacie pomysłu na prosty domowy deser to polecam bardzo i  zapraszam do skorzystania(...)pieczenia na wielkość blaszki (moja miała 23x33 cm), przekładamy do blaszki i zapiekamy w 180 st. C aż będzie miało złoty kolor. Pozostałe zostawiamy w lodówce. Dodatkowo: 2 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka ok kilograma jabłek 3-4 łyżki kaszy manny Gdy spód się zapieka gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ja z reguły dodaję troszkę mniej mleka

Cynamonowe szczęście
Malinowa Delicja 26

modyfikacjami pochodzi  STĄD . Biszkopt kakaowy : 3 duże jajka 110 g cukru 60 g mąki pszennej tortowej 15 g kakao Krem budyniowo-maślany toffi : 600 ml mleka 2 opakowania budyniu o smaku toffi ( opakowanie o wadze 40 g ) 3 łyżki cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa malinowa z galaretką : 700 g malin, świeżych lub mrożonych 2 opakowania galaretki(...)biszkoptu oddzielamy od boków formy dopiero po jego całkowitym wystudzeniu ( najlepiej robić to ostrym, giętkim nożem ).   Krem budyniowo-maślany toffi : Odlać 200 ml mleka i rozrobić w nim budynie. Resztę mleka przelać do garnuszka wypłukanego zimną wodą, dodać cukier i podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Mleko zagotować, następnie zestawić z ognia i wlać rozrobiony proszek budyniowy cały czas mieszając ( najlepiej

Opowieści z piekarnika
Tarta z porzeczkami, bezą i budyniem 13

jakoś inaczej. I minie. Jutro na przykład jadę na pogrzeb :/. Dobra, to chyba tyle tytułem wstępu. Teraz może w końcu przejdę do rzeczy. Tarta z porzeczka, bezą i budyniem. Czemu ją zrobiłam? Bo wyżebrałam miskę czerwonych porzeczek. Bo akurat w tym czasie mieliśmy się spotkać z częścią ekipy, która lubi desery. Bo chciałam im zrobić przyjemność. Dodatkowo w końcu mogłam(...)przepisami. Właściwie nie kombinowałam, od razu wiedziałam co zrobię. Słodka beza, kwaśne porzeczki. Duet idealny. Znalazłam przepis po zdjęciu. Wiedziałam, że to będzie właśnie to. Nie doczytałam nic o budyniu (w końcu skupiałam się jedynie na zdjęciu), ale gdy doszłam do tytułu i okazało się, że będzie potrzebny, nie zrezygnowałam z niego. Czy był niezbędny? Raczej nie. Spowodował jednak

Kardamonovy
Gruszkowiec bez pieczenia 35

pieczenia, który zagościł w naszym domu. Ciasto jest niesamowicie lekkie, orzeźwiające i smaczne. Nie posiada w swoim składzie ciężkich mas na maśle, lecz lekki delikatny krem na bazie budyniu, galaretki i śmietanki kremówki. Całość przełożona jest herbatnikami oraz biszkoptami i wzbogacona o gruszkę w galaretce. Ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przygotowałam w małej blaszce(...)wszystkie składniki. Gruszkowiec bez pieczenia to idealny deser na święta, świetny dodatek do kawki, czy poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. GRUSZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietanki kremówki 18 herbatników kakaowych 12 okrągłych biszkoptów 1 duża gruszka 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix 1 galaretka gruszkowa/agrestowa

Przepiski.pl
Ciasto góra lodowa 42

robiąc je na kakaowych herbatnikach, ja przygotowałem je na klasycznych białych petit beurre’ach. Masło należy wcześniej wyjąć z lodówki. Ciasto góra lodowa – przepis Zaczynamy od przygotowania budyniu, bo musi on być całkowicie ostudzony, zanim zaczniemy przygotowywać kolejne etapy ciasta. Do rondelka wlewamy mleko i zagotowujemy. Jeśli Wasz budyń jest bez dodatku cukru, to do mleka dodajemy cukier(...)Jeśli natomiast kupiliście budyń z dodatkiem cukru, to ten składnik jest niepotrzebny. Do pozostałego mleka dodajemy budynie i łyżkę mąki, dokładnie mieszamy, tak aby nie było grudek. Dodajemy dwa żółtka i mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do gotującego się mleka i zmniejszamy ogień, energicznie mieszamy i gotujemy do momentu aż zgęstnieje. Budyń odstawiamy do ostygnięcia. Masło wkładamy do miski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Metrowiec 261

również przez bardzo długi czas zachowuje świeżość. Istnieje wiele różnych przepisów na ciasto, jednak podstawą tego ciasta są dwa rodzaje biszkoptów – ciemny i jasne oraz pyszna, kremowa warstwa budyniu. Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że ciasto jest czasochłonne, ale z całą pewnością efekt końcowy będzie WOW. Na moim blogu kulinarnym znajdziesz wiele przepisów na pyszne ciasta. Wśród nich(...)sprawdźcie tzw. „suchy patyczek”. Po upieczeniu zostawiamy ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Ciasto następnie przekładamy na kratkę do ostygnięcia. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotowujemy budyń. 350 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałą część mleka mieszamy z żółtkami i mąką. Dodajemy do gotującego się mleka i bardzo szybko mieszamy, aby nie powstały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Miodownik z makiem i orzechami 41

jajka (4 szt. średniej wielkości) cukier (2/3 szkl.) mąka pszenna tortowa (2/3 szkl.) mąka ziemniaczana ( 2 łyżeczki) mak suchy niemielony (pół szklanki) sól (szczypta) Krem budyniowy: mleko (600 ml.) budyń waniliowy (2 opakowania = 80 g proszku) cukier (5 łyżek) aromat śmietankowy (1 łyżeczka) masło miękkie (200 g) Polewa z orzechami: orzechy włoskie posiekane (200 g) masło (75 g) cukier(...)odwracamy do góry spodem, ściągamy papier i pozostawiamy do wystudzenia. 3. Krem budyniowy : 500 ml. mleka wraz z aromatem śmietankowym i cukrem podgrzewamy.  W pozostałym mleku rozpuszczamy 2 budynie waniliowe (proszek) Gdy mleko w rondelku zacznie się gotować wlewamy rozrobione z kubeczka budynie i energicznie mieszamy gotując, aż zgęstnieje. Ściągamy z kuchenki i blendujemy gorącą masę, aby otrzymać aksamitną

Rita creative
Pieczony sernik bez spodu – wersja fit 51

Czas gotowania 55 min. Całkowity czas 1 godzina 5 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI   500 g sera twarogowego   4 jajka   5 łyżek jogurtu naturalnego   2 budynie w proszku (waniliowe bądź śmierankowe)   5 łyżek cukru (alternatywnie polecam erytrol bądź ksylitol)   ulubione owoce (ja użyłam borówek)   dżem śliwkowy (opcjonalnie) INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Oddziel białka(...)żółtek i białka ubij na sztywno. 2 W oddzielnym naczyniu dodaj twaróg, jogurt, żółtka, budynie i cukier. Zmiksuj wszystko na gładką masę. 3 Dodaj ubite białka do masy. 4 Przelej masę fo formy, dodaj ulubione owoce. 5 Piecz w 180*C przez ok. 55 minut. Opcjonalnie posmaruj dżemem bądź ulubioną posypką. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI   500 g sera twarogowego

A to pestka
Ciasto kruche z rabarbarem, budyniem i kruszonką 69

Ciasto na weekend - kruche z rabarbarem i budyniem. Wbrew pozorom jest to przepis na ekspresowe ciasto, ponieważ ciasta kruchego nie trzeba wcześniej podpiekać, budyń dodajemy gorący, a rabarbar - surowy. Ciasto najlepiej smakuje po mocnym schłodzeniu. Przepis poniżej 😊 Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto - 2 pełne szklanki mąki pszennej (300 g) - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)kostka masła (200 g) - 2/3 szklanki zwykłego cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - szczypta soli masa budyniowa - 3 szklanki mleka (750 ml) - 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym lub waniliowym (2 x 40 g) - 4 łyżki zwykłego cukru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego dodatkowo - 0,5 kg rabarbaru - cukier puder do dekoracji Blachę wyłożyć papierem

Ugotować
Francuskie z budyniem i borówkami ‪ 42

Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – budyń waniliowy – 400 ml mleka – 200 g borówek – 1 jajko – cukier puder Przygotowanie: Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając odrobinę mniej mleka, by budyń był gęstszy. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia(...)zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu i borówki. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Artykuł Francuskie z budyniem i borówkami ‪ pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE