budyń - 12640 przepisów (strona:48/843)

Kremówka na krakersach 51

Kremówka na krakersach to pyszne ciasto bez pieczenia, które zasmakuje wszystkim miłośnikom budyniowych kremów. Składniki 4 budynie bananowe 1 litr mleka 8 łyżek cukru 3 łyżki masła krakersy cukier puder Przygotowanie Gotuję budyń. Na litr mleka daje 4 budynie bananowe do tego 8 łyżek cukru i gotuję budyń. Zdejmuje z ognia i dodaje 3 łyżki masła mieszam do połączenia się(...)budyniem. Ciepły budyń wykładam na krakersy i na wierzch także kładę krakersy, posypuje cukrem pudrem. Autor przepisu: Edyta Jaskowska Artykuł Kremówka na krakersach pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tort czapka 83

mieszam delikatnie łopatką do połączenia się składników. Ciasto piekłam w formie PÓŁKULI (24cm) w 180 stopniach przez 55 minut do suchego patyczka. Składniki na krem: 400 ml mleka 1 budyń czekoladowy 2 łyżki cukru lub ksylitolu 50 g czekolady 250 g masła Dodatkowo: 300 g dżemu wiśniowego bez cukru 300 g wiśni bez pestek (mogą być z kompotu(...)szklanki kompotu wiśniowego lub soku wiśniowego rozcieńczonego wodą Zagotowuję 300 ml mleka, a w 100 ml zimnego mleka rozprowadzam budyń i cukier. Zimne mleko wlewam do zagotowanego mleka i gotuję, aż zgęstnieje i zrobi się budyń. Do budyniu wkruszam 50 g czekolady, chwilę czekam i mieszam, aż czekolada połączy się z budyniem. Odstawiam do wystygnięcia. Miękkie masło ucieram i dodaję

Słodki sentyment
Ciasto makowe z kremem budyniowym 86

masy makowej z dodatkiem kaszy manny oraz mąki ziemniaczanej. Bez dodatku mąki pszennej. Tak przygotowane blaty są dość wilotne i mają intensywny makowy smak. Masa budyniowa z dodatkiem gotowego budyniu śmietankowego oraz białej czekolady przygotowana została na maśle, dzięki temu jest kremowa i jak dla mnie dość słodka .  Oczywiście słodycz jest kwestią gustu i masę można dopasować pod siebie(...)płaskich łyżek kaszy manny 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru 3 żółtka 1 duży budyń śmietankowy bez cukru (64 g) 2 czubate łyżki mąki pszennej 200 g masła 100 g białej czekolady Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/3 szklani śmietanki 30% Dodatkowo: 1 słoik dżemu

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka w kratkę z budyniem 75

Dzisiaj łatwe ciasto z jabłkami i budyniem. Ciasto jest szybkie do zrobienia i bardzo ładnie prezentuje się po upieczeniu. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) Budyń: 1 jajko 60 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 25 g masła 250 ml mleka Ciasto: 4 jajka 150 g cukru 150 g oleju(...)mąki 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka Przygotowanie: Budyń W misce roztrzep jajko z cukrem, dodaj skrobię i połowę mleka Drugą połowę mleka zagotuj i na gotujące się mleko wlej rozmieszane wcześniej składniki, ugotuj budyń Wyłącz palnik i dodaj masło, wymieszaj do połączenia Ciasto Jabłka obierz ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie

Słodki Blog
SZYBKA KRÓWKA BEZ PIECZENIA NA HERBATNIKACH 110

stół świąteczny :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku 22 cm: * ok. 200 g herbatników * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * 700 ml mleka * 2 paczki budyniu śmietankowego * około 600 g (półtora puszki) masy krówkowej o smaku kajmakowym * 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Mleko przelać do garnka (100 ml pozostawić do wymieszania budyniu) dodać cukier i mąkę(...)ziemniaczaną, wymieszać. Mleko podgrzać a w tym czasie w pozostałych 100 ml mleka wymieszać proszek budyniowy. Gdy mleko w garnku będzie ciepłe, wlać wymieszany budyń i zagotować. Mieszać cały czas, aby nie było grudek. Gotowy budyń odstawić do całkowitego wystudzenia (najlepiej zakryć budyń folią, wtedy nie utworzy się tzw. kożuch).  W między czasie dno foremki wyłożyć herbatnikami, wysmarować

Zrób to smacznie
Ciastka orzeszki z kremem budyniowo-orzechowym 139

piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Po upieczeniu, wyjmuję ciastka z foremek i piekę kolejną partie. Przygotowanie kremu: Przygotowanie kremu zaczynam od ugotowania budyniu. Do rondelka przelewam część mleka (około 1/2), do pozostałego mleka dodaję mąkę, cukier, cukier waniliowy i mieszam rózgą tak żeby nie było grudek. Następnie dodaję żółtka i mieszam do połączenia się(...)składników. Pozostałe mleko zagotowuję i do gotującego mleka dodaję wymieszane składniki, i gotuję budyń. Ugotowany przekładam do miseczki, nakrywam szczelnie folią spożywczą i odstawiam do wystudzenia. Następnie w misce miksuję przez chwilę masło i dodaję stopniowo (po 1 łyżce) zimny budyń, cały czas miksując i gdy budyń połączy się z masłem to dodaję kolejną łyżkę budyniu. Po budyniu dodaję orzechy

Uwaga Babcia Gotuje
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 283

ORZECHY -około 30 dag orzechów włoskich posiekanych -4 płaskie łyżki miodu  -75g masła  lub margaryny -4 płaskie łyżki cukru pudru KREM ORZECHOWY  -2 żółtka -1 budyń śmietankowy 40g bez cukru -0,5 szkl cukru -2 czubate  łyżki mąki ziemniaczanej -4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej -1000ml mleka -250g masła -1,5 szkl zmielonych(...)KREM Teraz przygotujemy krem. Bardzo Wam go polecam, jest wspaniały. Bazę kremu można zrobić dzień wcześniej wieczorem. 1,5 szkl orzechów włoskich mielimy. Do garnka dajemy 2 żółtka, 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g, 0,5 szkl cukru, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej,4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej oraz 1 litr mleka, wszystko mieszamy i zagotowujemy mieszając

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cytrynowe pyszności w postaci cytrynowej babki z budyniowym kremem i cytrynowym lukrem 85

margaryny do pieczenia - 160g mąki pszennej - 1 kisiel cytrynowy - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - sok wyciśnięty z 1 dużej cytryny - skórka otarta z 2 cytryn Na krem: - 1 budyń waniliowy z cukrem - 380ml mleka - 200g miękkiego masła Na lukier: - sok z dużej cytryny  - ok. 1 szklanka cukru pudru  Dodatkowo: 3 lub 4 paczki herbatników typu petitki, papier(...)pieczenia. Przed upieczeniem spodu ugotowałam budyń, zupełnie jak każe instrukcja na torebce, ale z mniejszą ilością mleka. Gotowy, ciepły budyń musi być dobrze wymieszany, żeby nie było żadnych grudek ani tym bardziej przypaleń. Trzeba teraz wystudzić budyń, ale aby nie zrobiła się na nim lekka skorupkowa warstwa najlepiej przykryć go spożywczą folią w taki sposób, że całkowicie przykleja się

I tu będę miała takie te
Cytrynowiec 135

blachę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st.C Nasączenie: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklani wody 1 - 2 łyżki cukru Masa cytrynowa: 2 budynie śmietankowe 1 galaretka cytrynowa sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 125 g masła 2 szklanki wody Budynie rozpuszczam w 1/2 szklanki wody, pozostałą zagotowuję z cukrem(...)gotującej wody wlewam rozpuszczony budyń i mieszając  gotuję do zgęstnienia. Do gorącego budyniu wsypuję galaretkę i mieszam aż się rozpuści. Budyń odstawiam do ostygnięcia. Białka ubijam na sztywną pianę, a żółtka ucieram z miękkim masłem, następnie dodaję po łyżce zimnego budyniu, sok z cytryny i pianę z białek. Masę wykładam na ostudzony i nasączony biszkopt. Masa śmietankowa

Cynamonowe szczęście
Ciasto orzechowe z brzoskwiniami 127

pysznym ciachem.  Składniki: Ciasto: - 8 jajek - 200 g cukru - 200 g mielonych orzechów - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 250 g masła - 1 budyń śmietankowy - 4 żółtka - 5 łyżek cukru kryształu - 3 łyżki mąki pszennej - 3 szklanki mleka - 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Na samym początku zabieramy się za przygotowanie ciasta. Oddzielamy białka od żółtek. Białka(...)pieczemy około 30 minut w 180 C. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na pół. Gdy ciasto stygnie możemy przygotować krem. W 1 szklance mleka rozpuszczamy budyń oraz mąkę. Pozostałe 2 wlewamy do garnka, dodajemy cukier i zagotowujemy. Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i mieszamy. Budyń zdejmujemy z ognia i porcjami dodajemy żółtka, cały czas mieszając. Budyń ponownie nastawiamy

Zainspirowana w kuchni
Karpatka z truskawkami 79

dodatkiem świeżych truskawek. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 125g masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (po 40g) 750ml mleka 1/4 szklanki cukru 200g miękkiego masła Dodatkowo: 0,5 kg truskawek masło lub margaryna i mąka do blaszki cukier puder do posypania(...)ciasta     *** W pierwszej kolejności gotujemy budyń. W szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko zagotowujemy. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mleko z budyniem i mieszamy, aż budyń całkowicie zgęstnieje. Następnie budyń przekładamy do miski przykrywamy folią spożywczą, aby nie powstał kożuch i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** W międzyczasie przygotowujemy ciasto. Masło roztapiamy w garnuszku, dolewamy wodę

Blog z Apetytem
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 117

budyniowa W czasie gdy ciasto stygnie przygotowujemy budyniowy krem śmietankowy. Jest to tradycyjny przepis na masę budyniową, w naszej rodzinie obecny od kilkudziesięciu lat. Przygotowanie masy zaczynamy od domowego budyniu. 450 ml mleka dzielimy na dwie mniej więcej równe części. Jedną połowę wlewamy do rondla i doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałego mleka wsypujemy cukier, cukier waniliowy, mąkę pszenną i mąkę(...)ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do wrzącego mleka wlewamy wymieszane mąki z cukrem. Teraz budyń zacznie gęstnieć, dlatego trzeba wszystko bardzo dokładnie mieszać 0 najlepiej rózgą. Budyń musi się zagotować i warto potrzymać go na ogniu 2-3 minut. Trzeba bardzo uważać, żeby budyniu nie przypalić! Uwaga! Budyń na krem będzie bardzo gęsty, ale taki właśnie powinien być. Teraz zostawiamy

Korniszonki
Bułki z budyniem " Ósemki" 119

społecznym  ; ) , zdecydowałam zaopatrzyć się na jakiś czas w spory zapas drożdży. 500 g. Słownie : pół kilo : D Na szczęście można je mrozić. No i dziś bułeczki! Bułeczki z budyniem krówkowym, chociaż z powodzeniem mógłby tam się znaleźć biały ser, czy marmolada. Ósemki robiłam po raz pierwszy, więc trochę się rozmachnęłam z ich wielkością i wyszły prawdziwe ósemy : ) Oczywiście możecie(...)układamy na  dużej blasze ( lub 2-óch blachach od razu)wyłożonej papierem do pieczenia. Z drugiej połowy ciasta formujemy 10 grubszych wałeczków , które będą naszymi „obramówkami” do bułeczek. Budyń: 1 duży budyń krówkowy lub inny 400 ml mleka 5 łyżek cukru Budyń gotujemy z cukrem. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. dodatkowo: 2 żółtka do posmarowania po wierzchu WYKONANIE BUŁEK

Domowe ciasta
Ciasto " Kubuś" 70

Takie szybkie i nieskomplikowane ciasto , które zrobiłam dla mojej rodzinki. Troszkę biszkoptu, trochę budyniu, troszkę pomarańczowego koloru - takiego jesiennego ;) i od razu robi się cieplej i w brzuszku i na duszy :) Zapraszam :) Ciasto " Kubuś" Biszkopt - 3 duże kurze jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 łyżek cukru - szczypta soli - 3 łyżki mąki tortowej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masa: - 900ml soku(...)przecierowego marchwiowego z bananem - 3 budynie śmietankowe do tego duża paczka delicji pomarańczowych i 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Na początek oczywiście biszkopt. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę . Żółtka dokładnie mieszamy z cukrem, po czym delikatnie dodajemy połowę piany. Mieszamy powolutku dodając przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszamy powoli a na koniec

Kuchnia Pełna Emocji
Orzeszki z kremem budyniowo-kakaowym 77

piekarniki. Warto :) Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 2 żółtka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny Na krem: 250 ml zimnego mleka 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) 25 dag masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych(...)studzenie: Orzeszki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut. Upieczone zdejmujemy z foremek i dokładnie studzimy. 3. Krem: W połowie mleka rozpuszczamy budyń. Drugą połowę mleka zagotowujemy, wlewamy rozpuszczony budyń, gotujemy energicznie mieszając do zgęstnienia. Budyń przekładamy do miseczki i studzimy często mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Masło lub margarynę ucieramy na puszystość

Izabelawkuchni