budyń - 12640 przepisów (strona:41/843)

Chałwowiec 191

dziwo pięknie mi wyrósł. Krem z chałwą przygotowany na bazie kremu budyniowego. Wystarczy biszkopt przekroić i przełożyć kremem.  składniki: biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 3 budynie czekoladowe bez cukru ( na 0,5 l mleka ) 1 łyżka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem chałwowy 2 budynie waniliowe bez cukru ( na 0,5 l mleka(...)Białka ubić na sztywno. Następnie porcjami dodawać cukier. Miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Dodać żółtka i zmiksować do połaczenia składników. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz budynie czekoladowe. Wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec do suchego patyczka, ok 30 minut

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasto z budyniem i rabarbarem 1153

Kruche maślane ciasto, aksamitny budyń, przełamany kwaśnymi kawałkami rabarbaru... Tak w skrócie można opisać to ciasto. O wiele trudniej jednak opisać wrażenia smakowe, które wywołuje każdy jego kęs. To połączenie struktur, smaków i aromatów tworzy bardzo zgrana kompozycję. Tylko proszę, żeby przygotowując przepis nie podkusiło Was pójście na łatwiznę i zastąpienie domowego budyniu proszkiem z torebki. Z pewnością tak byłoby(...)Składniki: ciasto: 200g mąki tortowej 100g mąki krupczatki 200g masła 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% budyń: 800ml mleka 5 żółtek 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 1 laska wanilii 500g rabarbaru cukier puder do oprószenia ciasta Mąkę przesiać z proszkiem

Obiad gotowy
Lekki kokosowy biszkopt z budyniem i konfiturą (bez laktozy) 170

przełożony moim domowym dżemem z borówki amerykańskiej . Ciasto jest bez cukru, więc wyjątkowo lekkie i niskokaloryczne – naprawdę warto się skusić na kawałeczek do kawy Lekki kokosowy biszkopt z budyniem i konfiturą (bez laktozy) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 1 opakowanie budyniu jagodowego 2 łyżki ksylitolu(...)minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić. 300 ml mleka zagotować. W pozostałych 200 ml rozmieszać proszek budyniowy i ksylitol. Wlać do gotującego mleka i mieszać do uzyskania gęstego budyniu. Przestudzić. Biszkopt wyjąć z formy, ułożyć na talerzu lub paterze i posmarować dżemem. Na wierzch wylać przestudzony budyń. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem udekorować wierzch ciasta jadalnymi kwiatami

Fitkot
Ciasto "kora brzozy" 674

wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350 ml wody 1/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 g masła Dodatkowo pół szklanki mocnej, schłodzonej kawy 2 opakowania delicji pomarańczowych 3 szklanki wrzątku (lepiej dwie, by galaretka objętością była bardziej proporcjonalna(...)minut do suchego patyczka. Ciasta odstawić do ostudzenia. Odsączyć brzoskwinie. Do syropu dolać 200 ml wody i dodać cukier. Zagotować. W pozostałych 150 ml wody wymieszać mąkę, budynie i żółtka. Wlać do gotującego się syropu i energicznie mieszać do momentu bulgotania masy. Wierzch budyniu przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostudzenia.  Utrzeć masło i dodawać do niego

Weekendy w domu i ogrodzie
Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) 157

wypieków. Teraz na szczęście trafiłam na dobrą i po przetestowaniu jej na… Omlecie okazała się w porządku, więc babka powstała w 100% jaglana. Do jej przygotowania użyłam też budyniu jaglanego w wersji malinowej, który sprawdził się doskonale i wprowadził delikatny malinowy smak i aromat. Bananowa babka jaglana z budyniem jest bardzo delikatna i puszysta (chociaż mocno nie rośnie), przypomina(...)różni się jedynie czas pieczenia, bo małej foremce wystarczy 20 minut i jest gotowa Bardzo polecam zarówno w wersji solo, jak i z ulubioną polewą Bananowa babka jaglana z budyniem foremka o średnicy 14 cm i średnia keksówka 150 g mąki jaglanej 1 opakowanie malinowego budyniu jaglanego (53 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka 2 dojrzałe

Fitkot
Słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym bez pieczenia 174

pomysłem na słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym - zupełnie bez pieczenia, bez pośpiechu, w międzyczasie. Spójrzcie sami i nie zapomnijcie o ocenie, to dla mnie niezwykle ważne! :) Potrzebujemy: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 150 g masła w temperaturze pokojowej 200 wiórków kokosowych 80 g groszku ptysiowego Brześć około 300 g herbatników(...)galaretka cytrynowa 400 ml wrzątku Do garnuszka wlewamy 400 ml mleka, w pozostałych 100 ml rozrabiamy proszek budyniowy i mąkę. Do gorącego mleka wlewamy naszą mieszankę mleczną z budyniem i mąką i całość zagotowujemy cały czas mieszając. Tak przygotowany budyń zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia. Warto wcześniej wyciągnąć masło, aby finalnie miało tę samą temperaturę co budyń. Masło

MamaOskarka
Miodownik bez pieczenia 164

Miodowa posypka z przepysznego, subtelnego w smaku miodu migdałowego Huzar z serii "Smaki świata" .  Potrzebujemy: Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki miodu migdałowego Huzar 1 waniliowy budyń w proszku  1 łyżka mąki pszennej 200 g masła Krem śmietanowo - orzechowy: 400 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki kakao 1 garść orzechów, u mnie pekany 1 łyżka  miodu(...)czarnej porzeczki Pierwszym etapem będzie przygotowanie masy budyniowej, a dokładnie półproduktów. Na samym początku wyjmijcie sobie masło z lodówki. Musi być ono w takiej samej temperaturze jak wystudzony budyń. Macie wtedy gwarancję, że masa na pewno się nie zważy.  Z 500 ml mleka odlewamy pół szklanki i rozrabiamy w nim proszek budyniowy i łyżkę mąki, resztę zagotowujemy. Do gorącego

MamaOskarka
Babeczki z budyniem 318

dziś dla Was super prosty przepis na czekoladowe babeczki, bardzo podobny do tego, który tak lubicie ( proste babeczki czekoladowe ), ale postanowiłam dodać do nich do środka budyń. I powiem Wam, że to zmienia wszytko! :) Oprócz tego, że babeczki są ciekawsze ;) to dodatkowo nadzienie sprawia, że w środku są idealnie wilgotne, a na zewnątrz przyrumienione i chrupiące. Dla mnie bomba :) Składniki(...)szlanki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko +tabliczka gorzkiej czekolady do dekoracji Składniki na budyń: ok. 300 ml mleka (1,5 szklanki) 3 łyżeczki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Przed przygotowaniem babeczek warto ugotować sobie budyń. Zagotowujemy ok. 1 szklankę mleka z cukrem, dodajemy budyń

Ciastkozercy
Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami 1150

Ciasto z jabłkami i budyniem kajmakowym przełożone kakaowymi herbatnikami, więc nie wymaga pieczenia. Proste i zarazem bardzo smaczne ciasto, szczególnie dla tych co kochają szarlotki i wszelkiego rodzaju jabłeczniki. ok 300 g herbatników kakaowych WARSTWA JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanka wody 1 galaretka cytrynowa KREM BUDYNIOWY: 200 g masy kajmakowej 1 szklanka mleka 2 łyżki(...)cukru trzcinowego 1 budyń śmietankowy 400 g śmietanki kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody POLEWA ORZECHOWA: 100 g orzechów włoskich 1 łyżka masy kajmakowej 50 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% Przygotować formę o wymiarach 21 x 25 cm układając na dnie warstwą herbatników. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę

https:KKuchniaMniam
Kremowy deser waniliowo-kokosowy z bananem (na domowym budyniu) 198

Dziś zapraszam Was na kremowy deser waniliowo-kokosowy z bananem . Deser przygotowałam na bazie domowego budyniu. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę, a smak… jak dla mnie słodkie niebo Uwielbiam kokos, waniliowe smaki i słodycz banana. Spróbujcie i Wy P.s. Zdjęcie nie oddaje całego uroku deseru – uwierzcie mi, że nie ma nic piękniejszego niż domowy budyń. W kupnym(...)zobaczycie tych uroczych waniliowych kropeczek Jeśli jeszcze nie próbowaliście przygotować domowego budyniu, to zdecydowanie Wam polecam. Składniki: 2 szklanki mleka (500 ml) 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 żółtka jaj klasy M 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 2 łyżeczki 2 łyżki wiórek kokosowych – u mnie Targroch 1 banan kokosowe ciasteczka (u mnie

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z czekoladowym wnętrzem 197

zimnej margaryny lub masła 3 czubate łyżki ziemnego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% 1/3 szklanki cukru *ja używam głównie jogurt naturalny przeważnie Zott Masa budyniowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru 3 szklanki mleka (można ciut mniej) niespełna 1/2 szklanki cukru (można dać mniej) 2 pełne łyżki masła Przygotowanie: Do dużej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimną(...)otwieramy i zostawiamy w nim ciasto. Na czas przygotowania masy budyniowej. Po wyjęciu ciasta piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie oba czekoladowe budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy przygotowane rozrobione budynie i gotujemy budyń do mocnego zgęstnienia, mieszając aby nie powstały grudy. Gęsty budyń wykładamy łyżką

Słodkie okruszki
Domowy budyń czekoladowy (Budino al cioccolato fatto in casa) 197

tylko spróbujecie domowego budyniu czekoladowego z dodatkiem wanilii, nie będzie Was kusiło na przygotowanie kupnego budyniu z torebki. Budyń jest bardzo kremowy, delikatny w smaku, po prostu pyszny. Smacznego! **** Non appena avrete provato il budino al cioccolato con l'aggiunta della vaniglia, probabilmente non sarete più interessati a comprare quella che è la versione industriale comunemente venduta in bustine(...)latte 100 g di cioccolato fondente 80 g di zucchero di canna 70 g di burro 40 g di farina 1 bacca di vaniglia PRZYGOTOWANIE Przygotowanie budyniu rozpoczynamy od podgrzania mleka. W międzyczasie w drugim garnuszku rozpuszczamy masło z dodatkiem cukru, ziaren z laski wanilii i czekolady pokrojonej na drobne kawałki . Do rozpuszczonej czekolady i masła stopniowo

La grande e la piccola cuoca
Tarta czekoladowa z truskawkami 581

Tarta czekoladowa z truskawkami to połączenie kakaowego ciasta kruchego, czekoladowej masy budyniowej i truskawek. Wnętrze tarty, dzięki połączeniu ugotowanego budyniu z jogurtem greckim, jest kremowe i rozpływa się w ustach. Truskawki idealnie przełamują czekoladowy smak całości wypieku. Tartę można przygotować w formie o średnicy 21cm . Tarta czekoladowa z truskawkami Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 60g cukru pudru(...)kakao 1 żółtko 1-2 łyżki zimnej wody szczypta soli MASA BUDYNIOWA 400ml mleka 200g jogurtu greckiego 50g gorzkiej czekolady 40g cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego (bez cukru) 300g truskawek Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być z lodówki - mąkę przesiać z cukrem pudrem i kakao, składniki suche dokładnie ze sobą wymieszać - dodać posiekane na mniejsze kawałki zimne masło

Smakołyki Bereniki
Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami 7967

margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami – Składniki: 100g herbatników 800ml mleka 2 budynie śmietankowe 1 opak. cukru wanilinowego lub 16g cukru waniliowego 70g białej czekolady 100g cukru zwykłego (ok. 1/3 szklanki o pojemności 250ml) 100g masła + szczypta soli 30g wiórków kokosowych do kremu(...)najlepiej UHT) 1 opak. śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami – Wykonanie: W 200ml mleka rozprowadzić budynie, dodać cukier zwykły i waniliowy, wiórki (30g) i migdały w płatkach (30g). Pozostałe 600ml mleka podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki, rozpuścić dokładnie. Zagotować. Do gotującego się mleka wlać wcześniej rozrobione budynie, mieszać

Kulinarne Przeboje
Drożdżówki z budyniem,borówkami i kokosową kruszonką 199

Naszła mnie ochota na drożdżówki z budyniem więc upiekłam. Dla mnie najlepsze  ciasto drożdżowe to takie wyjęte prosto z piekarnika,lekko przestudzone. Uwielbiam też zapach ciasta unoszący się po całym domu w trakcie pieczenia, wtedy apetyt na nie podkręca się jeszcze bardziej. Do drożdżówek dodałam też borówki i fajnie uzupełniły się smakowo z budyniem. Borówki kupne,jeszcze nie moje(...)drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko 100 g masła szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 125 g borówek 600 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy na 3/4 l 1 białko 1 łyżka mleka kruszonka: 50 g masła 4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki Wlać do garnka połowę  mleka

Kolorowa kuchnia Elki