budyń - 12640 przepisów (strona:36/843)

Ciasto z budyniem i kajmakiem 231

Prosty pomysł na ciasto. Biszkopt czekoladowy przełożony budyniem i masą kajmakową. Ciasto najlepiej upiec w okrągłej formie i podawać w formie tortu. Jest dość słodkie ze względu na kajmak. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 2 łyżeczki kakao(...)łyżka mleka Dodatkowo : 200 g gotowej masy kajmakowej z puszki 1,5 opakowania budyniu śmietankowego (60 g) + cukier jeśli jest do dodania w przepisie na opakowaniu budyniu 3/4 litra mleka 1 szklanka bakalii do posypania masło i bułka tarta do przygotowania formy do pieczenia Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę

Bullio
Ciasto Kubuś 335

Składniki: Warstwa 1: biszkopty podłużne lub okrągłe. Warstwa 2: 3 budynie waniliowe bez cukru ( ja miałam jeden z cukrem), 1 duży sok Kubuś dowolny smak - 900 ml ( ja miałam smak: marchew-jabłko-brzoskwinia). Warstwa 3: 1 budyń waniliowy ( wedle uznania, ja miałam tylko z cukrem i takiego użyłam), 1 mały sok Kubuś - 300 ml (smak dowolny ale musi się różnić(...)23x28cm) poukładać biszkopty. Najlepiej gdyby forma miała odpinane boki, łatwiej wtedy jest przy krojeniu i wyciąganiu ciasta.   Z 900 ml  soku odlać szklankę i wymieszać w niej budynie. Resztę soku wstawić na palnik i gdy zacznie się gotować wlać wymieszane budynie i szybko mieszać do momentu gdy masa będzie gęsta. Zdjąć z palnika i taką gorącą jeszcze masę

W kuchni u Moniki
Galaretka z budyniem 395

Bardzo prosty i smaczny deser. Idealny na upalne dni. Składniki ( na 7-8 deserów): 2 budynie o smaku waniliowym z cukrem, 1l mleka, 2 galaretki o smaku truskawkowym, 1/2 łyżeczki kakao, 2 świeże brzoskwinie ( mogą być również z syropu), Przygotowanie: Przygotować jeden budyń według opisu na opakowaniu. Rozlać do salaterek lub szklanek. Pozostawić do ostygnięcia ( gdy budyń przestanie parować można(...)przykryć folią spożywczą by nie powstał na wierzchu kożuch). Przygotować jedną galaretkę według opisu jaki jest na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wlać do salaterek, w których jest ostygnięty budyń. Dodać również pokrojone w kostkę brzoskwinie. Włożyć do lodówki i pozostawić do stężenia. Przygotować drugi budyń. Podczas rozrabiania proszku budyniowego z zimnym mlekiem dodać kakao. Gotowy budyń pozostawić do ostygnięcia

W kuchni u Moniki
Sernik z kubusiowym budyniem 220

bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko że jest bardzo orzeźwiający(...)jeszcze nieraz go upiekę :) Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g cukru 1 jajko 80 g masła 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Kubusiowy budyń: 2 i 3/4 szklanki soku marchwiowego typu "Kubuś" 2 czubate łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru  Warstwa sernikowa: 500 g mielonego sera  120 g cukru 2 jajka

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto malinowo jeżynowe z budyniem malinowym 232

Coś pysznego do kawy Składniki ciasto - 60 dkg mąki - 1 kostka margaryny - 1 szklanka cukru - 1 proszek do pieczenia - 5 żółtek budyń - 3 łyżki śmietany - 3 budynie malinowe - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru ponadto - 1 szklanka malin - 1 szklanka jeżyn - cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania 1. ciasto - Z podanych składnik zagnieść ciasto podzielić na dwie części Jedną(...)część rozwałkować  wyłożyć ma posmarowaną blachę 26 /40 cm 2. - Ugotować budyń Z litra mleka odlać szklankę mleka wymieszać w niej budynie Resztę mleka  zagotować z cukrem jak się zacznie gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie  gęsta masa 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część

W królestwie smaków Beaty
Kruche z porzeczkami i budyniem 263

BOGUCICE                                                Kruche z porzeczkami i budyniem SKŁADNIKI : na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki(...)budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : porzeczki czerwone - 500 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Porzeczki  oszypułkować, umyć, osączyć na sicie. Kruche ciasto : Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki

Kuchnia Danusi
Truskawkowy powiew lata 190

Kruche ciasto, którego nie trzeba zagniatać i wałkować, do tego budyń śmietankowy, warstwa truskawkowa a całość zwieńczona delikatną bezą posypaną chrupiącymi ziarenkami i płatkami migdałowymi. Brzmi zachęcająco? Ja zapewniam, że jest pysznie :) SKŁADNIKI: (forma 24x34) Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 100 g cukru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie śmietankowe 1 l mleka(...)łyżki cukru Warstwa truskawkowa: 1 kg truskawek 2 budynie śmietankowe cukier do smaku (w zależności od tego, jak słodkie są truskawki - u mnie 2 łyżki) Beza: 4 białka 200 g cukru pudru 100 g płatków migdałowych lub mieszanki płatków i innych ziarenek - u mnie Migdałowy Przylądek od Ziarenkowa 1. Mąkę, masło, cukier, żółtka i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą

Kto ugości moich gości?
Tort czekoladowy 280

średnicy. Składniki na 1 spód biszkoptu (będą potrzebne 2): 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao Krem czekoladowy 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek kakao 2 kostki masła +wiśniówka na poncz, wiśnie ze słoika, domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki) Mąkę pszenną(...)biszkopt będzie dzięki temu bardziej puszysty. Biszkopt wkładamy od razu do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20-25 minut. Czas, kiedy biszkopt jest w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka gotujemy w garnku. Kiedy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony budyń i nie przerywamy mieszania, aż pojawią się pierwsze bąbelki. Ważne, żeby budyń

Ciastkozercy
Przekładaniec Agi 193

Biszkopt: 4 jajka pół szklanki * cukru  3 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa budyniowa:  2 budynie śmietankowe  3 łyżki cukru (pominąć, jeśli budyń zawiera cukier) 0,5 l mleka  1 kostka masła (200 g) Masa kajmakowa: 5 paczek herbatników petit beurre(...)wylać na blachę, rozprowadzić równomiernie, piec przez ok. 15-20 minut (do suchego patyczka) Ja piekłam 17 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia.   Masa budyniowa: Ugotować budyń - 1,5 szklanki mleka zagotować, a w pozostałej połowie wymieszać zawartość dwóch torebek budyniu z 3-ma łyżkami cukru. Gdy mleko się zagotuje wlać rozmieszany proszek z cukrem, energicznie mieszać

Domowa Cookierenka Agi
Chałka z budyniem 146

Magda od kilku tygodni męczyła mnie o tę chałkę. Z budyniem w środku. Męczyła, męczyła i wymęczyła. Zrobiłem :) Wyszła niesamowicie! Taka mięciutka, rozpływała się dosłownie w ustach. A w sumie to nawet dwie chalki wyszły z tych składników, takie dwie duże chałki. Pyszniutkie :) A oto składniki: Ciasto: 250 ml mleka + 350 ml do przygotowania budyniu 40 g drożdży(...)masła 100 g cukru 600 g mąki pszennej 1 jajko pół łyżeczki soli 1 opakowanie budyniu mleko do posmarowania ciasta Kruszonka: 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru 1 łyżka masła Zaczniemy od końca, a mianowicie od kruszonki. Otóż składniki na kruszonkę mieszamy i gnieciemy aż uzyskamy jednolitą, dość kruchą masę. Wkładamy do woreczka foliowego i chowamy do lodówki

Marder&Marder Manufacture
Kruche z truskawkami i budyniem 265

Gotowanie to moja pasja, lubię nowe wyzwania kulinarne. Kruche z truskawkami i budyniem SKŁADNIKI : na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki budyń : mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 4 łyżki dodatkowo : truskawki(...)składniki, zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut. Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy. Na blasze ułożyć truskawki. Budyń: Do garnka wlać 0,5 litra mleka, dodać cukier , zagotować. W pozostałym mleku, rozmieszać budynie, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Wylać gorący budyń

Kuchnia Danusi
Kruche ciasto z rabarbarowym budyniem i pianką 208

Pyszne pyszne pyszne! Przepis mojej mamy na ciasto z rabarbarem. Szczególnie pyszny jest budyń na rabarbarze. Kto spróbuje? Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1/2 szklanki cukru pudru (lub wedle smaku) 250 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka śmietana (ile zabierze ciasto) Budyń rabarbarowy: 1 kg pokrojonego w kostkę rabarbaru 30 dag cukru kryształu 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)cukrem i zimnym masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażarki, a pozostałą większą część schładzamy w lodówce przez pół godziny. 3. W międzyczasie przygotowujemy budyń, z rabarbaru odlewamy 1 i niecałe pół szklanki soku. Na soku gotujemy budyń. Gorący budyń mieszamy z rabarbarem. 4. Białka ubijamy na sztywno z cukrem, pod koniec dodajemy kisiel cytrynowy

Kuchnia domowa Ani
Muffiny z Rabarbarem i Budyniem 183

już kilka ciast ucieranych, babeczek, kompot, syrop… Bardzo lubię połączenie słodkiego ciasta z lekko kwaskowatym posmakiem rabarbaru. Nie mogło go zabraknąć w kolejnych muffinach. Tym razem z odrobiną budyniu. Są wilgotne, mięciutkie, smaczne a dodatkowo polane budyniem smakują wprost bajecznie. Składniki na 12 Muffinek: 100 g rabarbaru 140 g cukru trzcinowego 75 ml oleju rzepakowego 1 jajko skórka otarta(...)pomarańczy 285 ml kwaśnej śmietany 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 8 łyżek gotowego ‚custard’ lub gęstego budyniu waniliowego/śmietankowego cukier trzcinowy do posypania Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Cukier, olej, jajko, skórkę z pomarańczy i śmietanę mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę, proszek, sodę i mieszamy łyżką całość. Dodajemy rabarbar i ponownie mieszamy

Made By Mom And Son
Rabarbarowe z budyniem 277

korzystając z tego że mamy sezon na rabarbar przygotowałam oto takie ciasto.  Przepis zaczerpnięty z  internetu. Dekoracje motylki czekoladowe od fimy -  SŁODKI ŚWIAT   Rabarbarowe z budyniem Składniki: na ciasto żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki(...)budyń mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl dodatkowo rabarbar - 600 g cukier - 0,5 szkl cukier puder do posypania ciasta motylki z czekolady -  Od firmy  SŁODKI ŚWIAT   Sposób przygotowania: Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem, odstawić na 20 minut. Ciasto : Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Następnie dodać

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania