budyń - 12640 przepisów (strona:34/843)

3 bit na biszkopcie z herbatnikami 238

biszkopt jasny z 3 jaj + 2 duże paczki herbatników 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego 0,5-0,6l śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru pudru 1 torebka galaretki cytrynowej 1 kostka masła kawałek czekolady Sposób wykonania: W 3/4 szklanki mleka rozpuść budynie. Resztę mleka zagotuj(...)gotującego się mleka wlej wcześniej przygotowany rozmieszany budyń. Cały czas mieszając doprowadź budyń do wrzenia. Odstaw.  Do gorącego budyniu wsyp galaretkę cytrynową. Dokładnie wszystko razem wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.  Masło włóż do miski i rozmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Następnie dodawaj po łyżce chłodny budyń nie przerywając miksowania. Po dodaniu ostatniej łyżki budyniu

Cukiernia Pychotki
Babeczki kakaowe z budyniem 126

nadzieniem budyniowym. Składniki: 2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru 2 łyżki naturalnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl oleju rzepakowego 1/2 szkl mleka 1 jajko budyń: 1 budyń waniliowy w proszku 2 łyżki cukru 1,5 szkl mleka cukier puder do posypania gotowych babeczek Przygotowanie: Budyń: do garnka wlewamy 1 szkl mleka, 2 łyżki cukru i zagotowujemy(...)szklanki wlewamy resztę mleka do budyniu i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy. Do gotującego się słodkiego mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy przez chwilę aż będzie gęsty. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy a następnie wlewamy olej, mleko i dodajemy jajko. Dokładnie mieszamy (ciasto będzie bardzo gęste). Blaszkę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto z delicjami 163

łyżeczka, ciasto kokosowo - makowe: białka 7 szt, wiórki kokosowe 15 dag, mak suchy 15 dag, cukier 15 dag,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa budyniowa: mleko 500 ml. budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier puder 4 łyżki, masło 200 g, dodatkowo: delicje dowolny smak 3 opakowania, galaretka wiśniowa 2 opakowania, ulubiony dżem 1 mały słoik, Sposób przygotowania: Przygotowujemy biszkopt: Jajka(...)papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez ok. 30 min.  W garnku nastawiamy 1,5 szklanki mleka. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, gdy mleko zacznie się gotować to powoli wlewamy mleko z proszkiem budyniowym. Przez cały czas budyń należy energicznie mieszać, aby nie powstały grudki. Gotujemy przez 3 min. Gotowy budyń przykrywamy

kulinarne odsłony pati
Sernik owocowy siostry Anastazji 236

wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut. Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru 1 budyń waniliowy albo śmietankowy 6 jaj 150 g margaryny Wykonanie: Margarynę miękką utrzeć z cukrem. Dodając po 1 żółtku. Ser z budyniem i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek(...)Wymieszać wszystkie składniki dokładnie i wylać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 - 50 minut w temp. 180 C  Masa budyniowa : 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 1 cukier waniliowy ( 16g) 4 łyżki cukru 250 g masła Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka a resztę zagotować. W pół szklance wymieszać cukier , cukier wanilinowy i budyń. Dobrze wymieszać

Różne smaki w kuchni
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM 218

Lekko słodki, delikatny ...  prosty do wykonania. Gwarantuję, że zachwyci każde podniebienie. Warstwa czekoladowego budyniu fajnie współgra z masą serową. Sernik ciekawie wygląda i pysznie smakuje, więc jeśli jeszcze nie robiliście jeszcze sernika wg tego starego przepisu (ja pierwszy raz jadłam go jakieś ... 20 lat temu 😉) biegnijcie szybko do kuchni!  Składniki na ciasto: (na blachę o wymiarach 31cmx21cm(...)szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko Masa serowa: 800 g mielonego twarogu 1 budyń śmietankowy z cukrem 1/2 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 3 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1 op. cukru wanilinowego dodatkowo: 3 budynie czekoladowe (na 0.5l każdy) 1 litr mleka 5 łyżek cukru Wykonanie:  Zagnieść kruche ciasto

Walijskie Pichcenie
Szybka Kremówka Papieska 6373

mamy gotowe pyszne ciasto! Kto ma ochotę? Ja za chwilkę robię kawkę i zabieram się za kolejny kawałek ciacha😋😊 Składniki: ciasto francuskie 375 g, krem: mleko 1 litr, budyń śmietankowy 2 opakowania, cukier waniliowy 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, masło 200 g, cukier puder 1 szklanka, dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, bita śmietana do dekoracji, Składniki: Ciasto rozwałkowujemy(...)cienkie, jeżeli lubicie więcej ciasta to należy użyć więcej ciasta francuskiego. Następnie przygotowujemy krem.  3 szklanki mleka wlewamy do rondelka i nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie, cukier waniliowy oraz mąkę pszenną. Proszek należy dokładnie wymieszać, aby w budyniu nie było grudek. Gdy mleko zacznie wrzeć, dodajemy powoli mleko z budyniami i energicznie mieszamy, aby budyń się

kulinarne odsłony pati
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 712

Witajcie kochani! Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto – czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką. Do jego przygotowania użyłam nowych budyniów do ciast i kremów marki Winiary , które dostałam do przetestowania. Otrzymałam parę różnych smaków, ale moją uwagę przykuł smak czekoladowy z ekstra ciemnym kakao :). Tak powstało ciasto na ciemnym biszkopcie z warstwą kremu czekoladowo – budyniowego. Wierzch ozdobiłam pianką z brzoskwiniami, herbatnikami(...)tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 2 budynie czekoladowe do ciast i kremów Winiary 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 700ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru

Mała Cukierenka
Truskawkowy budyń jaglany 184

Pyszny budyń jaglany z dodatkiem mrożonych truskawek, do dekoracji świeża. Budyń zdrowy, smaczny, prosty w wykonaniu. Można poszaleć ze smakami i sprawić dzieciom radość zdrowymi słodyczami :-). Sami zjedliśmy ze smakiem :-). Przepis na 4 porcje :-). Udanego poniedziałku :-) Składniki: 1/2 szklanka kaszy jaglanej u mnie eko od Bio Life 1,5 szklanki mleka ja użyłam krowiego bez laktozy (może być roślinne(...)szklanki dodatkowo mleka (niekoniecznie, to zależy czy chcemy gładki budyń) około 400 g mrożonych truskawek 3 - 4 łyżki miodu truskawka świeża do dekoracji 1.Kaszę jaglaną płuczemy gorącą wodą, żeby pozbyć się goryczki (ja płukałam do momentu, aż przestała lecieć mętna woda), wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy, aż kasza wchłonie mleko. 2. Truskawki wcześniej rozmrażamy. Ugotowaną kaszę przekładamy

kruche babeczki
biszkopt budyniowy 167

Domowy biszkopt, który nie wymaga cudowania :)  itp. historii. Ciasto upieczone z jajek, mąki, cukru i budyniu :) bez proszku do pieczenia. Potrzebujemy mikser, 6 jaj, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, budyń, szczyptę soli ...  Jajka wbijamy do miski i włączamy miksowanie dosypując szczyptę soli. Potem dodajemy cukier, mąkę i budyń. Miksujemy do czasu połączenia się produktów, gdy otrzymamy jednolitą(...)jest dobre i potem zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Jak już mamy biszkopt budyniowy, to krem również może być budyniowy :) Krem budyniowy: 2 szkl. mleka, 6 łyżek cukru, budyń, 3 łyżki mąki, kostka masła. Mąkę i budyń rozrabiamy z 3/4 szkl. mleka. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy przygotowaną mieszankę :) Intensywnie cały czas mieszamy (tj.15-20

chleba naszego
Szarlotka z budyniem 129

Kruche ciasto z prażonymi jabłkami i budyniem. Niezbyt słodkie. Jestem ogromną fanką szarlotki. Zazwyczaj przygotowuję ją z przepisu, który możecie znaleźć tutaj . Dodatek budyniu jest ciekawym urozmaiceniem tego klasycznego ciasta i muszę przyznać, że w takiej postaci smakuje równie dobrze 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 1/2 szklanki cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe (+ cukier według przepisu podanego na opakowaniu budyniu) 1 litr mleka 1,5 kg kwaśnych jabłek + cukier do smaku Mąkę zagnieść z cukrem, jajkami, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i masłem pokrojonym w kostkę. Uformować kulę i wstawić do lodówki. Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić na dużą patelnię. Dodać cukier według

Bullio
Delicjusz 1111

podrzucam Wam jeszcze jeden pomysł :) Składniki: biszkopt - 10 jajek - 150 g mąki pszennej - 250 g cukru kryształu - 200 g mielonych orzechów włoskich - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia budyń - 0,5 l mleka - 1 budyń śmietankowy - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka mąki pszennej - 200 g masła - 2 galaretki cytrynowe - 0,5 l wody - 2 opakowania(...)Masę przelewamy na wysmarowaną blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm. Pieczemy w 180 C przez około 50 minut ( do suchego patyczka). Gdy biszkopt w piekarniku, możemy ugotować budyń. Mleko wraz z cukrem zagotowujemy, odlewając odrobinę na rozmieszanie budyniu. Do rozmieszanego budyniu dodajemy mąki i całość wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy chwilę budyń a następnie studzimy. Galaretki rozpuszczamy

Zainspirowana w kuchni
Drożdżówki z jagodami i budyniem 122

Drożdżówki z poznańskiego szneki  z budyniem i jagodami. Dzięki budyniowi nie są suche jak to mówi mój brat. Faktycznie są mięciutkie i znikają jeszcze ciepłe. Można zrobić z kruszonką lub bez jak kto lubi. 350 g mąki  pszennej typ 500 3 żółtka 2 dkg drożdży sól szczypta 1/3 szklanki cukru 1 łyżka masła 2 łyżki jogurtu greckiego(...)szklanki mleka 1  i 1/2 szklanki jagód budyń: 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru kruszonka: 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki mąki puder do posypania 1 jajko do posmarowania Do miski przekładam drożdże , dodaję 4 łyżki mleka letniego i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany, dodaję szczyptę cukru. Mieszam

wesoła kuchnia
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 204

ciemne oraz zatopione w nim wiśnie wyszły świetnie. Ciasto nie było suche i smakowało naprawdę przepysznie. Niespodzianka przyszła podczas szykowania masy budyniowej. Utarłam masło i łyżka po łyżce dodawałam budyń łącząc całość i wówczas zdarzyła się katastrofa: zważyło mi się masło, albo przynajmniej tak to wyglądało. Pomyślałam, że jak się schłodzi w lodówce to ten efekt zniknie. Ale nie zniknął(...)ciasto wciskając. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest w piekarniku. Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w niej budyń dokładnie mieszając. Pozostałe

Relaxtime
Ciasto z budyniem i kajmakiem 194

Prosty pomysł na ciasto. Biszkopt czekoladowy przełożony budyniem i masą kajmakową. Ciasto najlepiej upiec w okrągłej formie i podawać w formie tortu. Jest dość słodkie ze względu na kajmak. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 2 łyżeczki kakao(...)łyżka mleka Dodatkowo : 200 g gotowej masy kajmakowej z puszki 1,5 opakowania budyniu śmietankowego (60 g) + cukier jeśli jest do dodania w przepisie na opakowaniu budyniu 3/4 litra mleka 1 szklanka bakalii do posypania masło i bułka tarta do przygotowania formy do pieczenia Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę

Bullio
czekoladowo-aroniowe ciasto w formie mieszane z kremem budyniowym i gruszkami... 185

pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, sól - szczypta, kakao 3 łyżki, woda 1,5 szklanki, aronia dżem 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ocet jabłkowy 1/4 szklanki KREM: budyń śmietankowy 1 opakowanie, mleko 450 ml, cukier 3 łyżki, masło lub margaryna 15 dag, żółtka 2 sztuki DODATKI: gruszki 6 sztuk/ w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba do tego ciasta(...)elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, do suchego patyczka przestudzone ciasto nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć formę silikonową, zostawić do wystygnięcia BUDYŃ: 250 ml mleka zagotować z cukrem, w reszcie mleka wymieszać budyń i wlać do mleka mieszając do zagęszczenia budyniu, dobrze budyń wystudzićm wierzch budyniu nakryć folią aby nie było kożucha

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania