budyń - 12640 przepisów (strona:155/843)

TRZY BIT Z MALINAMI 177

Ciasto bez pieczenia to chyba najłatwiejsze z ciast. Herbatniki przełożone kajmakiem, budyniem i ozdobione bitą śmietaną z malinami. Taki ciacho to jedno z najpyszniejszych, idealne na ciepłe dni i nie tylko, wyszło super. Polecam(...)SKŁADNIKI : 250 g jasnych herbatników 150 g ciemnych herbatników 1 puszka masy kajmakowej 510 g  2 budynie bez cukru 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru                                                                   ŚMIETANA

Kulinarne Fantazje Marioli
TARTA Z BUDYNIEM I GRUSZKAMI 131

Pyszna tarta na ciemnym, kruchym spodzie, przygotowana z rewelacyjnej  mąki puszystej Lubella . Zapieczona z budyniem i udekorowana karmelizowanymi gruszkami. Prosta w przygotowaniu i bardzo efektowna. Polecam.                                                        SKŁADNIKI  CIASTA(...)BUDYŃ :  3 szklanki mleka  2 budynie waniliowe bez cukru po 40 g  3 łyżki cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń, wylewamy gorący na ciasto. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto z truskawkami i galaretką II 248

Klasyk - biszkopt, krem budyniowy, świeże truskawki i galaretka :) Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 kostka masła / margaryny Dodatkowo: 0,5 kg drobnych słodkich truskawek 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 750 ml gorącej wody Sposób(...)delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę i piec w 180 st. C ok 30-40 minut do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić wzdłuż na dwa blaty. 2. Z mleka, budyniu i cukru ugotować budyń. Całkowicie wystudzić. Masło / Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, porcjami dodawać przestudzony budyń. 3. Złożyć ciasto. Na dolny blat wyłożyć 2/3 kremu budyniowego, ułożyć połowę truskawek dociskając

Kuchnia domowa Ani
CIASTO Z TRUSKAWKAMI, BUDYNIEM I BEZĄ 98

ciasto: 200 g mąki tortowej 50 g cukru 200 g masła (zimnego) 1  jajko nadzienie: 1000 g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń 60 g śmietankowy z cukrem 500 ml mleka beza:  4 białka w temperaturze pokojowej 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy pokrojone w kosteczkę(...)papierem do pieczenia i obciążamy np grochem. Całość pieczemy 15 minut następnie usuwamy folię i pieczemy do zrumienienia kolejne 15 minut w temperaturze 170 stopni. W tym czasie gotujemy budyń. Truskawki kroimy w grube plastry, posypujemy cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i mieszamy. Pod  koniec pieczenia ciasta zabieramy się za bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, dodajemy cukier

KuchcikoweLove
Budyń białkowy z nasionami chia 118

Budyń białkowy z nasionami chia Są takie dni, że naprawdę nie chce się gotować niczego specjalnego. Nie ma się ochoty na wartościowe i zdrowe posiłki tylko chciałoby się, tak jak w tym przypadku, po treningu zjeść coś słodkiego i „cheatowego”. Można jednak spróbować pójść na kompromis dzięki dobrej odżywce białkowej i lekkiej dawce fantazji. Tak powstał dzisiejszy budyń(...)zblenduj na gładko i przełóż do miseczki. Wmieszaj borówki i wstaw do lodówki na 2-4 godziny. To wszystko. Prosty i szybki posiłek potreningowy lub po prostu zdrowy deser. Budyń białkowy z nasionami chia rządzi! Smacznego! Artykuł Budyń białkowy z nasionami chia pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Budyń jaglany z musem truskawkowym 192

potrawy świadomie wybierasz składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu www.naturalniezdrowe.com.pl , który równocześnie jest polskim producentem zdrowej żywności, a oferuje nam produkty prosto z natury. Składniki na budyń jaglany: ½ szklanki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku 2 szklanki mleka kokosowego (sojowego lub zwykłego) 2 łyżeczki ksylitolu Mus truskawkowy: 300 g truskawek 1 łyżeczka ksylitolu Wykonanie: Wszystkie składniki na budyń(...)umieść w rondelku. Gotuj, co jakiś czas mieszając, jak zacznie wrzeć zmniejsz ogień i często mieszaj , aby nie przypalić budyniu. Gotuj około 15 min, aż kasza będzie miękka. Truskawki zblenduj z łyżeczką ksylitolu (odłóż kilka sztuk do dekoracji). Budyń nałóż do pucharków przekładając go musem truskawkowym (można podawać z różnymi innymi ulubionymi owocami). Wierzch ozdób pozostałymi truskawkami.  Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
Metrowiec z kremem adwokatowym 165

szklanki cukru, 8 łyżek ciepłej przegotowane wody, 8 łyżek oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Krem: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 70ml Likieru Advocaat Dalkowski , Polewa: 2 łyżki masła lub margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyzki kakao, 3 łyżki wody, owocowa(...)dodaję jeszcze kakao. Piekę 50 minut w temperaturze 170 stopni.  3. Krem: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym.  W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam na gotujące się mleko. Cały czas mieszając gotuję przez 2 minuty. Budyń studzę. Masło ucieram razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Na końcu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Budyń jaglano-truskawkowy 117

Dzisiaj zapraszam Was na domowy budyń przygotowany na bazie kaszy jaglanej i truskawek. Deser jest prosty do przygotowania, gęsty, kremowy i bardzo sycący. Jeżeli jesteście na diecie wegańskiej to kaszę ugotujcie na mleku roślinnym. Przed podaniem, budyń udekorujcie plasterkami świeżych truskawek i domowym sosem truskawkowym.  Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka  1/2 szklanki(...)lekko ostudzić. Truskawki umyć i pozbawić do szypułek. Do kielicha blendera wsypać truskawki i ugotowaną kaszę jaglaną. Dodać cukier i sok z cytryny. Całość zmiksować na gładką masę. Jeżeli budyń jest zbyt gęsty to dolać trochę mleka. Przygotowany budyń przełożyć do salaterek. Ozdobić świeżymi truskawkami i ewentualnie polać sosem truskawkowym (przepis znajdziecie TUTAJ

Ugotować
Orzechowiec 126

Mieszając, gotować na wolnym ogniu, aż cukier ulegnie rozpuszczeniu. Dodać posiekane orzechy, wymieszać i chwilkę pogotować. Masa śmietankowa: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 250 gram masła 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu, zamiast 4 szklanek mleka, dać 3 szklanki. Podczas gotowania dodać cukier. Budyń pogotować kilka minut, aby masa była bardziej zbita. Całość(...)ostudzić. Masło ucieramy, dodając stopniowo wystudzony budyń. Na wystudzone spody od ciasta nałożyć masę śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Wykwintny Zawrót Głowy 167

mleko wlać do utartych żółtek i wymieszać.  Następnie dodać mleko z mąką ziemniaczaną i całość gotować, aż masa zgęstnieje.  Wystudzić.  Margarynę utrzeć, dodając po łyżce zimnego budyniu.  Masę utrzeć na puch. Dodatki: powidła śliwkowe lub dowolny dżem w czerwonym kolorze wiśnie z kompotu Pierwsze ciasto "kisielowe" posmarować dżemem i wyłożyć na nie połowę masy.  Następnie(...)położyć drugie ciasto, a na nie drugą część masy.  Na wierzchu można poukładać owoce z kompotu.  Polewa pół litra kompotu wiśniowego budyń waniliowy galaretka wiśniowa W kompocie ugotować budyń. Do ugotowanego, gorącego budyniu, wsypać galaretkę w proszku  i mieszać tak długo, aż galaretka całkowicie się rozpuści.  Wystudzić. Chłodną, gęstniejącą polewę wylać na wierzch ciasta. Smacznego

Kuchnia smaków
Budyniowe ciasto z rabarbarem 137

Składniki: 3 szklanki maki tortowej 1 margaryna palma 1 szklanka cukru  1 jajko 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 1/2 proszku  do pieczenia 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka 1 łyżka masła  600 g rabarbaru cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Na stolnicy przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, jajko, żółtka, 3/4 szklanki cukru, margarynę, oraz(...)ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar oczyszczamy, kroimy w kawałki, rozkładamy równomiernie na ciasto. Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki mleka, w pozostałym mleku rozrabiamy budyń z cukrem. Gotujemy budyń pod koniec gotowania dodajemy masło, gorący budyń wykładamy na rabarbar. Na wierzch trzemy zamrożone ciasto.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 C pieczemy 45 min. Po upieczeniu

kgwjanczewo
Ciasto z kremem czekoladowym, truskawkami i galaretką 145

warty.  Biszkopt: 3 jajka 2/3 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Masa czekoladowa: 600 ml mleka 200 g masła 1 szklanka cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru plus ew. 1 łyżka kakao 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią oraz: 2 lub 3 galaretki o smaku truskawkowym ok. 400 g truskawek Mąkę przesiać. Białka oddzielić(...)wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 oC. Gdy nieco ostygnie, zdjąć papier. Tortownicę podwyższyć za pomocą folii aluminiowej lub tektury. Wykonanie kremu: budynie rozpuścić w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wlać rozpuszczone budynie i mieszać do zgęstnienia. Odstawić z palnika, przykryć folią aluminiową, by nie powstał

Czerwień i błękit
Budyń z płatków jaglanych, z marmoladka rabarbarowo-truskawkowa czyli Niedzielne Śniadanie odc.83 168

tymczasem... dzieci prosiły o dokładkę, Małżonowi też smakowała taka wariacja mimo tego, że jadł całość na zimno. Ja własnie planuję, że zrobię sobie taki miks jutro do pracy :) Budyń z płatków jaglanych, z marmoladka rabarbarowo-truskawkowa budyń: 500 ml mleka (u mnie bez laktozy, może być tez roślinne) 5 łyżek płatków jaglanych ziarenka z połowy laski wanilii 2 łyżki cukru(...)wlewamy mleko, zagotowujemy z wanilią. Wsypujemy płatki i mieszając gotujemy ok 4 minut, tak by się rozpadły. Dodajemy cukier i blendujemy na gładka masę. Do słoiczków lub kubeczków nakładamy budyń, dżemik i znowu budyń, i dżem. Posypujemy dodatkowymi kawałkami truskawek i płatkami migdałowymi. Podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
ciasto tygrysek 256

ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Następnie kroimy na ok. 15 kawałków. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe cukier do smaku 200 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budynie a następnie dodajemy do gotującego się mleka(...)zmniejszamy ogień, mieszamy cały czas, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo ziny budyń i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 3 galaretki brzoskwiniowe 2-3 połówki brzoskwiń z puszki wykonanie: Owoce kroimy w kostkę. Galaretko rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na Upieczone ciasto z pierożkami wykładamy równomiernie masę budyniową

Domowy Smak Jedzenia
TORT MIŚ 163

jajka, ½ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu Poncz: ½ szkl. herbaty Krem: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 1 kostka masła, 2 łyżki kakao Dodatkowo: wiśnie w syropie, 2 łyżki śmietany 36%, cukierki, kilka biszkoptów WYKONANIE Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Białka ubijamy(...)mąkę. Ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy, przekrawamy na 2 blaty. Krem: Cukier zagotowujemy wraz z ¾ szkl. mleka. W ¼ szkl. mleka rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującego mleka. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy budyń a na końcu kakao. Biszkopty nasączamy, 1 smarujemy połową kremu, układamy osączone z zalewy wiśnie, przykrywamy drugim

słodki bratek