budyń - 12640 przepisów (strona:151/843)

Ciasto tortowe z serem 161

ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3 łyżki kawy mielonej Wkładka serowa • 750 g sera białego mielonego • 200 g masła • 3/4 szklanki cukru • 4 żółtka • 3 jajka • 1 budyń toffi • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej/2 łyżki gorącej wody Masa budyniowa • 3 żółtka • 3/4 litra mleka • 1/2 szklanki cukru • 2 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)zalać wrzącą wodą, dodać do masy serowej. • Wbijać po jednym jajku i żółtku do masy serowej delikatnie mieszając bez zbytniego napowietrzania. • Na koniec wsypać budyń i mąkę ziemniaczaną. • Upiec sernik w takiej samej blaszce jak biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp 180 st.C przez 50 minut, wystudzić

To co kocham
Kruche z rabarbarem 114

godnie zastępują. Składniki: Ciasto kruche • 2 szklanki mąki pszennej • 250 g masła • 5 żółtek • 2 łyżki cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rabarbar • 5 łodyg rabarbaru • 1 budyń waniliowy • 4 łyżki wiórek kokosowych Beza • 5 białek • 1 szklanka cukru • 2 budynie waniliowe • cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier(...)tylko lekko połączyć, ale dzięki temu jest pyszne po upieczeniu. Rabarbar • Rabarbar obrać ze skórki i pokroić na 2 cm kawałki. • Przemieszać z budyniem i wiórkami kokosowymi. • Piekarnik nagrzać do 180 st.C. • 3/4 ciasta kruchego wyjąć z lodówki, pokroić na cienkie plastry i ułożyć je na dnie blaszki

To co kocham
Migdałowiec z agrestem 142

żółtek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła Masa: 1 l kompotu agrestowego (z owocami) 3 budynie waniliowe Beza migdałowa: 6 białek 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 250 g płatków migdałowych Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać żółtka i cukier waniliowy, cały czas ucierać(...)około 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części - mniejszą i większą. Mniejszą odłożyć, większą wylepić dno blachy o wymiarach 36 x 36 cm, natłuszczonej i oprószonej bułką tartą. Budynie wymieszać z kompotem (bez owoców), zagotować. Dodać owoce. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wsypać budynie i chwilę ubijać. Wyłożyć na masę. Posypać pozostałym

Domowa cukiernia Ewy
Owsianka z budyniem 116

tylko znalazłam przepis na owsiankę z dodatkiem budyniu wiedziałam, że muszę ją wypróbować, bo zwykła wersja płatków na śniadanie zaczęła mnie ostatnio trochę nudzić. Jeśli również szukacie jakiejś odmiany to zapewniam, że warto wypróbować tę gęstą, ale delikatną i smaczną owsiankę z budyniem :) Składniki na 1 małą porcję: (Inspiracja:" Wino i oliwki ") ok. 170-200 ml mleka lub wody(...)mnie mleko) 3 łyżki płatków owsianych górskich 1 łyżka budyniu (w proszku) o smaku śmietankowym bez cukru moje dodatki: kostka czekolady mlecznej i płatki migdałowe, ale można użyć bakalii, świeżych lub kandyzowanych owoców, co tylko przyjdzie do głowy :)   Mleko zagotować, dodać płatki owsiane i gotować na małym ogniu przez kilka minut, aż zmiękną. Budyń rozrobić w niewielkiej ilości mleka

Simply Food
Piegusek ananasowy 202

krople aromatu migdałowego Poncz: Sok z ananasa 100 ml białego martini lub czystej wódki Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 450 ml mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem-70 g 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 20 dag masła Dodatkowo: 2  galaretki cytrynowe Dr.Oetker 30 dag delicji morelowych(...)stół. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Masa ananasowa: Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, zostawić do lekkiego stężenia. Żółtka roztrzepać w niewielkiej ilości mleka razem z mąką ziemniaczaną i budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać przygotowaną masę i ciągle mieszając zagotować, zestawić z ognia jak tylko budyń zgęstnieje. Wystudzić.  Ananasy osączyć z soku-sok zachować

Wanilia i Kardamon
CIASTO SNICKERS 336

piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 minut. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem ciasta. Oba płaty ciasta wystudzić. Składniki na krem: * 1 duży budyń śmietankowy na 750 ml mleka * 600 ml mleka * 2 żółtka * 175 g masła * 4 łyżki cukru * 2 łyżki cukru waniliowego  (przepis na domowy cukier waniliowy tutaj) Do garnka wsypać(...)cukier, cukier waniliowy i żółtka. Podgrzewać na małym ogniu do momentu aż rozpuści się cukier. Następnie zwiększyć palnik, wlać 500 ml mleka i zagotować. W pozostałym mleku wymieszać budyń, wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aż budyń się ugotuje. Wystudzić. W misce masło utrzeć mikserem, stopniowe dodawać zimny budyń i ucierać. aby powstał krem. Dodatkowo do ciasta

Zrób to smacznie
Ciasto „Cycki Murzynki” 197

makowo-kokosowy: 6 białek 20 dag cukru 10 dag wiórek koksowych 3/4 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 25 dag. masła 6 żółtek 1 budyń waniliowy 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 9 łyżek cukru cukier waniliowy Dodatkowo: duże opakowanie okrągłych biszkoptów słoik dżemu wiśniowego 100-150 ml alkoholu do nasączenia biszkoptów rodzynki(...)pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy  na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Przygotowanie kremu 1/ 2 szklanki mleka mieszamy dokładnie z żółtkami, cukrami, budyniem i mąką. Pozostałe  mleko gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Po ostudzeniu  miksujemy z masłem. Dodajemy po łyżce budyniu. Ostudzony biały biszkopt smarujemy dżemem

W kuchennym oknie Ewy
jabłecznik 127

Składniki 500gr. m ąki 2 łyżeczki - proszku do pieczenia 250 g - masła zimnego 1 szklanka - cukru pudru 2 - jajka szczypta soli 2 - budynie waniliowe ¾ l - mleka 4 -5 łyżek cukru 1kg obranych jabłek cukier puder do posypania Wykonanie Posiekać z zimnym masłem przesianą mąke z proszkiem  . Gdy sie połączą dodac cukier. Zrobić kopczyk, wybić jajka,które posolić szczyptą soli(...)zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Jedną wyłożyć na blachę,wyłożona papierem do pieczenia,druga włożyc do woreczka i do zamrażarki. Blache wyłożona ciastem wstawić do lodówki.Z budyniu i mleka ugotować budyń ,przestudzić . Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozłożyć na schłodzonym cieście. Zalać ostudzonym budyniem. Wyrównać. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki na tarce jarzynowej.Piec około

w mojej kuchni
Ciasto z kremem kokosowym 115

Jako wielbicielka kokosu przedstawiam przepis na to pyszne ciasto. Składniki: 3 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 700 ml mleka 2 budynie waniliowe w proszku 1,5 szkl wiórków kokosowych+1/2 szkl do dekoracji 200 g białej czekolady 250 g masła garść płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną(...)gorące ciasto na ściereczkę i odstawiamy do wystudzenia. Odlewamy 1 szkl mleka do rozmieszania proszków budyniowych a resztę zagotowujemy z 1,5 szkl wiórków.Do gotującego mleka wlewamy rozmieszane budynie i gotujemy budyń.Ściągamy z ognia i w gorącym kremie rozpuszczamy białą czekoladę.Odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy partiami zimny budyń kokosowy.Krem przekładamy na zimny

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Błyskawiczny piątek - Deser budyniowy z bitą śmietaną 130

błyskawiczny deser, który może gościć na przyjęciu halloween-owym. Pomarańczowy kolor bitej śmietany idealnie wpisuję się w klimat tej imprezy. Koniecznie przygotujcie ten deser bo jest przepyszny! Składniki : * budyń waniliowy  * budyń czekoladowy * litr mleka  * 4 łyżki cukru  * 200ml śmietany kremówki  * łyżka cukru pudru  * pomarańczowy barwnik spożywczy  Przygotowanie : Przygotować każdy budyń osobno z pół litra(...)łyżek cukru. Jeszcze ciepły przelewać na przemian do wysokich szklanek. Kremówkę ubić, dodać cukier puder i barwnik. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i udekorować przestudzony budyń. Schłodzić

Magiczne Życie Marty
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 145

eklerków Ciasto: 1 szkl wody (200 ml) 1 szkl mąki (170 gr) 100 gr masła/margaryny 1 łyżeczka cukru 4-5 jajek Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka 150 ml śmietanki kremówki 30 % Polewa czekoladowa 100 gr czekolady deserowej/mlecznej + 2 łyżki masła ( około(...)podczas pieczenia !  Pieczemy je w 200 stop przez około 30 min - do tzw zrumieniania. 5. Mleko nie w całości przelewamy do garnuszka, zostawiamy 1/2 szkl do rozmieszania żółtek, budyniu i maki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. 6. Do gotującego sie mleka wlewamy naszą miksturę z proszku budyniowego, żółtek i mąki ziemniaczanej. Energicznie mieszamy aż do uzyskania kremowego budyniu

Gotowanie...to proste !
Ciasto Kukułeczka 929

łyżki oleju, 100g mąki, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, Poncz: 50 ml mocnej kawy parzonej, Masa budyniowa : 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3,5 łyżki cukru, 200g masła, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g cukru, 200g wiórków koksowych, Dodatkowo: 150g kremu o smaku kukułki ZENTIS, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, Polewa: 1 łyżka(...)papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.   3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam na gotujące się mleko. Cały czas mieszając budyń gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopnowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Marlenka 339

gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła 82% 1 puszka masy kajmakowej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (na 0.5 l mleka) 0,5 l mleka 3 łyżki cukru Przygotowanie   Ciasto Do sporego garnka przełóż masło, miód, cukier puder. Gotuj na średnim ogniu - mieszaj(...)uzyskania przez nie koloru złotawo-brązowego 6. Gotuj na średnim ogniu - mieszaj, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Mikstura będzie miała kolor jasno-żółty.  Krem budyniowo-krówkowy Ugotuj budyń z mleka, cukru i budyniu (według instrukcji na opakowaniu). Odstaw, by ochłodził się do temperatury pokojowej.   Utrzyj masło z masą kajmakową. Zwolnij obroty miksera i do utartej masy dodawaj

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort czekoladowy z masą czekoladowo-bakaliową 150

oleju szczypta soli Nasączenie: 2/3 szklanki mocnej słodzonej kawy (czarnej) Masa i dekoracja: 750 ml mleka 5 00 g masła (2,5 kostki) 1 i 1/3 szklanki cukru 3 budynie czekoladowe bez cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią garść żurawiny garść jagód goji garść słupków migdałowych po pół tabliczki posiekanej czekolady białej i deserowej garść posiekanych orzechów laskowych(...)wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 oC. Gdy nieco ostygnie, zdjąć papier. W ten sam sposób upiec drugi placek. Wykonanie kremu: Budynie rozpuścić w 3/4 szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wlać rozpuszczone budynie i mieszać do zgęstnienia. Odstawić z palnika, przykryć folią aluminiową, by nie powstał kożuch

Czerwień i błękit