kuchni towarzyszy mi Kupiec i ich pyszna kasza bulgur Co nam trzeba? 1 kg mięsa uda bez kości 1 duży por 2 czerwone papryki 1 cebula 100g parzonego boczku Przyprawy, po 1/3 łyżeczki: Sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra, curry 2 łyżki śmietany 18% łyżka oleju 300ml wody 2 saszetki kaszy bulgur Kupiec Robimy! Boczek i cebulę kroimy(...)kroimy w drobne półkrążki (można cały- ja najmocniej zieloną końcówkę odcinam i daje do zupy) , paprykę obieramy i kroimy w kostkę lub paseczki krótkie. Dorzucamy do cebuli i boczku, przesmażamy minutę i podlewamy wodą Układamy mięso, dodajemy przyprawy i dusimy całość około 40minut. Przekręcamy raz po raz uda, by sosik przeniknął z każdej strony Mięso będzie miękkie, warzywa się lekko
Latosiowydommleczka kokosowego (w całości) 200 g marchewki 2 łyżeczki tartego imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól do smaku 1/3 łyżeczki kolendry w proszku 100 g boczku drobno posiekana natka pietruszki Wykonanie Gotujemy bulion. Po jego przyrządzeniu usuwamy jarzyny oraz wyjmujemy żeberko. Dynię i obraną marchewkę dzielimy na kawałki, rozkładamy na papierze do pieczenia, posypujemy solą(...)zupy, dodajemy przyprawy – tarty imbir, kolendrę oraz gałkę. Do gotującej się zupy wlewamy mleczko kokosowe wraz ze znajdującą sie w puszce śmietanką kokosową. Doprawiamy solą. Pokrojony w paski boczek podsmażamy na suchej patelni. Gotową zupę przekładamy do miseczek, wykładamy boczek oraz dekorujemy drobno posiekaną natką. Zupa jest przepyszna! Smacznego! Artykuł Zupa z dyni, marchewki i imbiru pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniagorąco polecamy! Szklanka ma 250 ml Krupnik z kapustą kiszoną Składniki: żeberka wieprzowe paski: 600 – 700 g kapusta kiszona: 400 – 500 g ziemniaki: 500 g kawałek wędzonego boczku (ok. 50 – 70 g) kasza jęczmienna: 1/2 – 3/4 szklanki marchewka: 1 szt. pietruszka: 1 szt. kawałek selera opalona cebula: 1 szt. liść laurowy: 1 szt. ziele angielskie(...)pokrojoną kapustę kiszoną. Ugotowaną pietruszkę, marchew oraz selera kroimy w kostkę lub plasterki. Mięso z żeberek oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podsmażamy na rumiano boczek. Gdy kapusta, ziemniaki oraz kasza są już miękkie, zlewamy wszystko do jednego garnka. Dodajemy mięso, warzywa oraz boczek. Doprawiamy roztartym majerankiem oraz solą i pieprzem. Polecamy również nasz przepis
Kuchnia Na WypasieSprawdzony przepis na domowe łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i boczkiem. Składniki oraz sposób przygotowania kapusta kiszona 500g cebula 1 boczek 300g kiełbasa 300g Kapustę posiekać i gotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Na dużej, głębokiej patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasę i przesmażyć razem. Makaron: 1,5 szklanki mąki 2 jajka sól
Wasze Przepisy