Przepis na : śniadanie
W tym roku mam dla Was propozycję na jajka faszerowane chrupiącym bekonem z dodatkiem majonezu truflowego. A Wy czym najchętniej faszerujecie jajka na wielkanoc? Składniki (6 porcji): 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki oliwy truflowej 6 plastrów wędzonego boczku natka pietruszki i rzeżucha (opcjonalnie) pieprz Jajka ugotuj na twardo. Ugotowane odcedź, zalej zimną wodą. Skorupkę stłucz tylko przy jednym końcu jajka i obierz trochę więcej niż 1/3 skorupki. Włóż do naczynek na jajka. Zetnij białko aż pojawi się ż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...