boczek - 14002 przepisów (strona:275/934)

Roladki schabowe z piekarnika 50

Czym faszerować roladki schabowe? Najpopularniejsze są roladki schabowe z pieczarkami, zaraz za nimi na podium są roladki z musztardą i ogórkiem. Ja polecam roladki schabowe z mięsem mielonym i boczkiem. Soczyste roladki ze schabu, to raczej mrzonka, schab należy do mięs suchych, można tylko ten stopień suchości lekko regulować. Moja propozycja na obiad z piekarnika to roladki schabowe w boczku(...)naczyniu nie wysycha to nie oszukujmy się, schab nie jest mięsem soczystym. Z racji tego, że nie zawiera tłuszczu jego struktura jest taka, a nie inna. Roladki schabowe w boczku z piekarnika zapraszam na przepis . 🙂         Roladki

Dieta moja pasja
Brukselka gotowanie 38

pozwoli zachować większość wartości odżywczych. Umieść ją w specjalnym koszyku do gotowania na parze i gotuj przez około 8-10 minut. Przepisy na smaczne dania z brukselką Brukselka z boczkiem i cebulą: Składniki: brukselka, boczek, cebula, masło, sól, pieprz. Rozgrzej masło na patelni i podsmaż pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę. Dodaj brukselkę i smaż przez kilka minut, aż będzie

Podstawy Gotowania
Fasolka szparagowa po bretońsku 43

fasolka wyszła bardzo smaczna. Zawekowałam nawet jeden słoik na chłodniejsze dni, pewnie będzie smakować jeszcze lepiej. Składniki: 700 g żółtej fasolki szparagowej 300 g ulubionej kiełbasy 3 cienkie plasterki boczku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku  500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka suszonego majeranku  1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego pół pęczka(...)garnka i wlewamy wody tylko tyle, żeby je przykryła. Gotujemy je al dente (nie odcedzamy). W międzyczasie na patelnię wrzucamy pokrojone w półplasterki kiełbasy i w mniejsze kawałki plasterki boczku, smażymy do zrumienienia (bez oleju). Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, wszystko chwilę smażymy. Pod koniec dodajemy paprykę, smażymy minutę. Do kiełbasy wlewamy passatę, chwilę gotujemy. Kiełbasę

Kardamonovy
Bigos staropolski 32

wino, ale ja z niego zrezygnowałam. Poezja. Tak właśnie powinien smakować bigos. Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 300 g karczku wieprzowego 250 g chudej wołowiny 200 g świeżego boczku 100 g wędzonego boczku 300 g kiełbasy garść suszonych śliwek 50 g suszonych grzybów 2 cebule 1 czubata łyżka suszonego majeranku 2 duże liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól(...)gotujemy pod przykryciem. Gotujemy tak długo, aż będzie al dente, pilnujcie żeby jej nie rozgotować. Kapustę odcedzamy, ale nie za dokładnie. Karczek i wołowinę kroimy w średniej wielkości kostkę, boczki w paski, kiełbasę w plasterki lub półplasterki. Wszystkie rodzaje mięs obsmażamy partiami na smalcu, ze wszystkich stron na złoty kolor, przekładamy do garnka z kapustą. Na tej samej patelni smażymy

Kardamonovy
pyszny bób z boczkiem i makaronem z serkiem topionym... 40

Składniki: bób świeży 1 kg, boczek wędzony 20 dag, cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 5 sztuk, pieprz grubo mielony 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, makaron świderki 250 gram, serek topiony ziołowy 2 kostki, przyprawa w płynie 1/2 łyżeczki, oregano 3 szczypty, papryka ostra 1/2 łyżeczki, koperek 1 pęczek Bób ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, po ugotowaniu(...)odlać wodę ale zostawić około 1 szklanki - bób można obrać z łupinek, ale my lubimy z łupinką. Boczek wędzony pokroić w kostkę i na patelni zrumienić, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, rozgnieciony czosnek, podsmażać z 3 minuty, raz zamieszać. Do boczku wsypać bób z wodą, dodać masło, pieprz grubo mielony, paprykę ostrą i na średnim ogniu gotować z 5 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Śniadanie z jajkiem na boczku 44

Śniadanie z jajkiem na boczku to najważniejszy posiłek dnia, który dostarcza nam energii i pozytywnie wpływa na nasze samopoczucie. Dlatego warto zadbać o to, aby było ono smaczne i sycące. To takiego śniadania można dobrać ulubione dodatki w spożyć posiłek bez pośpiechu. Śniadanie z jajkiem na boczku to także doskonały sposób na zaskoczenie swoich bliskich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos myśliwski 353

bardzo smaczny obiad. Taki sosik można przygotować w około 15 minut. Do tego ziemniaczki, pyzy, kasza lub świeże pieczywo i mamy danie palce lizać. Polecam!     Składniki: 10dkg boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 dowolne kiełbasy kilka pieczarek 2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1,5 szklanki bulionu warzywnego lub wody 1 łyżka(...)mąki Przyprawy: sól, pieprz, cukier, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie       *** Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, kiełbasę i ogórki w krążki, a pieczarki w plasterki *** *** Na patelni wytapiamy boczek, dodajemy kiełbasę i całość podsmażamy przez chwilę *** *** Dodajemy cebulę i posiekany czosnek, mieszamy i smażymy jeszcze chwilkę *** *** Następnie dokładamy pieczarki i smażymy wszystko

Blog z Apetytem
Dorsz z kurkami i kalafiorem 37

yszne danie z kurkami, rybą na pure z kalafiora. Dorsza zawinęłam w plastry boczku. Wegetarianie mogą zawinąć dorsza w liść kapusty i obsmażyć. W przepisie poniżej powiem jak to zrobić, bo wychodzi super! Albo zrobię oddzielny post. Składniki: 4 porcje polędwicy z dorsza kilka plastrów boczku lub 4 liście kapusty sól i pieprz do smaku kurki 2-3 ząbki czosnku(...)zwykłej krowiej 1/3 kostki masła lub 50 ml oliwy z oliwek szczypiorek trochę  Przygotowanie : Polędwicę podzielić na cztery części, doprawić solą i pieprzem i owinąć w plastry boczku. Usmażyć na średnim ogniu dodać czosnek w łupinach. Oczyszczone kurki podzielić na mniejsze kawałki jeśli są duże. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła lub oleju dodać sól

AZgotuj!
Kurczak z cukinią w sosie pomidorowym 42

image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/10\/kurczak-z-cukinia-w-sosie-pomidorowym-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/10\/kurczak-z-cukinia-w-sosie-pomidorowym-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/10\/kurczak-z-cukinia-w-sosie-pomidorowym-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["6 piersi kurczaka,\r","10 dag boczku,\r","1 du\u017ca cebula posiekana,\r","2 z\u0105bki czosnku,\r","1 cukinia,\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki chili,\r","2 szklanki pomidor\u00f3w z puszki,\r","olej(...)u017cy\u0107 mi\u0119so i dusi\u0107 do mi\u0119kko\u015bci."],"keywords":"cukinia,kurczak,sos pomidorowy"} Drukuj Kurczak z cukinią w sosie pomidorowym Składniki: 6 piersi kurczaka, 10 dag boczku, 1 duża cebula posiekana, 2 ząbki czosnku, 1 cukinia, 1/2 łyżeczki chili, 2 szklanki pomidorów z puszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Na rozgrzany olej układać piersi z kurczaka - smażyć

Bardzo Gruby Smok
Rozgniecione ziemniaki pieczone z parmezanem 47

piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 – 20 minut, aż będą zrumienione. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką → Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem → Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla → Pieczone młode ziemniaki ze szparagami z pesto

Oryginalny smak
Tarta z zielonymi szparagami 28

trzeba ich obierać (w przeciwieństwie do białych), tylko odłamać twarde końcówki. Dlatego tarta z zielonymi szparagami jest szybka i prosta w przygotowaniu. Na cieście francuskim układamy plastry boczku wędzonego, zalewamy sosem śmietanowo-jajecznym, następnie zielone szparagi, na wierzchu kruszymy ser feta, do piekarnika na 20 minut i gotowe. Kilka prostych składników i mamy smaczne jedzonko. Moja tarta z zielonymi szparagami(...)Tartę z zielonymi szparagami: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 1 pęczek zielonych szparagów 1/2 kostki sera feta (około 140 g) 2 jajka 4 łyżki śmietany 12% 6 plastrów boczku wędzonego sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Tarty z zielonymi szparagami: Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Włożyć do garnka. Zalać gorącą wodą i dodać łyżeczkę soli. Garnek przykryć

Danka Pichci
Zapiekanka makaronowa ze szparagami i boczkiem 47

smakowały. Przygotowałam je w pojedynczych foremkach, ale spokojnie możecie je zrobić w jednym większym naczyniu. Składniki na 3 osoby: 250 g makaronu penne 250 g szparagów około 80 g boczku szczypiorek Sos beszamelowy: 200 ml mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, szczypta ostrej papryki ser żółty, tarty szczypiorek   1. Makaron gotujemy al dente(...)samo szparagi. 2. Na patelni przesmażamy boczek. 3. W rondelku rozpuszczamy masło, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy całość np. rózgą i chwilkę przesmażamy, ale nie dopuszczamy aby ściemniało. Zdejmujemy z ognia i wlewamy mleko, mieszamy i gotujemy przez około 10 minut, w tym czasie doprawiamy do smaku. 4. Foremki lub foremkę smarujemy masłem, szparagi (dolne części kroimy na plasterki

Gotowanie...to proste !
Te przepisy to hity TikToka! Spróbuj odtworzyć je w domu 48

udostępnionych przez nią propozycji warte uwagi jest szybkie danie obiadowe za 6 złotych. Aby przyrządzić porcję dla jednej osoby, będziesz potrzebować: ¼ białej kapusty, wybraną ilość makaronu, 70 g wędzonego boczku, 1 cebulę szalotkę, 3 łyżki sosu sojowego, olej do smażenia. Białą kapustę podsmaż na oleju, aż zrobi się miękka. Następnie odłóż ją na talerz, a na tej samej patelni zrumień(...)boczek, dodając pod koniec posiekaną cebulę. Gdy szalotka nabierze złocistego koloru, ponownie umieść przygotowaną wcześniej kapustę na patelni oraz dokładnie wymieszaj ją z pozostałymi składnikami. Smaż całość przez chwilę, gotując w tym czasie makaron. Gdy będzie miękki, umieść go na patelni oraz skrop sosem sojowym, mieszając z kapustą, cebulą i boczkiem. @wszamto Gwarantuje Ci, że od dzisiaj będzie to Twój

Rozdomowiona
Filet z kurczaka faszerowany botwinką 44

Pyszny soczysty filet faszerowany botwinką, cebulą i serem mozzarella otulony cienkimi plastrami boczku. Ma piękny kolor i bardzo ładnie prezentuje się na talerzu - z pewnością taki pomysł na obiad pozytywnie zaskoczy domowników! Składniki: na dwie osoby 2 filety z kurczaka, pęczek botwinki, średniej wielkości cebula, 2 małe ząbki czosnku, kulka sera mozzarella, sól, pieprz, duża łyżka masła, 8 cienkich plastrów(...)boczku wędzonego parzonego Przygotowanie: Botwinkę dokładnie myjemy. Grube części wraz łodygami kroimy w mniejszą kostkę, wraz z drobno posiekaną cebulą, podsmażamy na maśle przez 3 minuty, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane liście botwinki. Dusimy pod przykryciem przez 2 minuty. Na koniec dodajemy starty ser  - mieszamy. W filecie za pomocą noża wycinamy "kieszonkę" miejsce na nasz farsz, ostrożnie

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania