boczek - 14002 przepisów (strona:284/934)

Makaron z sosem śmietanowym z pieczarkami. 69

też, kiedy w lodówce zalega wędlina. To fajny sposób na jej wykorzystanie.  Spróbujcie, może i Wam posmakuje :)  Z podanych składników zrobiłam 3 porcje. Składniki: 200 g. boczku 150 g. szynki wędzonej 300 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 kartonik śmietanki 30 % (330 ml.) 1 szklanka wody 100 g. serka topionego sól, pieprz 2 duże szczypty tymianku(...)dowolnego makaronu (miałam kokardki) Wykonanie: Boczek ,szynkę,cebulę,czosnek i pieczarki pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić najpierw boczek, jak się trochę wytopi dodać  szynkę, po kilku minutach dodać cebulkę, następnie czosnek i pieczarki. Smażyć kilka minut co jakiś czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę i zagotować.  Następnie wlać wodę. Przykryć i gotować około

Agusiowe smakołyki
Pierogi z mięsem – przepis 70

window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi z mięsem – przepis Klasyka kuchni staropolskiej czyli przepis na pierogi z mięsem z delikatnym miękkim ciastem i pysznym mięsnym nadzieniem, okraszone zrumienioną cebulką i skwarkami, lub boczkiem, po prostu pychotka,  danie które ma bardzo wielu zwolenników poczynając  od najmłodszych po najstarszych miłośników dań mącznych, którzy nie przejdą obojętnie obok tych specjałów dopóki nie znikną wszystkie(...)bulionu Sól pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Ciasto: 350ml gorącej wody 700g mąki pszennej  1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Dodatkowo do okraszenia pierogów 2 cebule, 100g boczku, 2 łyżki oleju dosmażenia Pierogi z mięsem – przepis Przygotowanie: Cebulę obieramy kroimy w piórka, na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy pokrojoną cebule i smażymy do momentu aż cebula się

Księga-Smaku
Zrazy wołowe 117

tego pantofla?” A ja idę po bułki. Albo po mięso na zrazy. Wszystko jedno… PRZEPIS NA ZRAZY WOŁOWE Zrazy wołowe – składniki: 600 g wołowiny na pieczeń 100 g wędzonego boczku 500 ml bulionu 3 ogórki kiszone 3-4 suszone borowiki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki musztardy 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego, ale może być i zwykłe(...)mąki Sól, pieprz Zrazy wołowe – wykonanie: Wołowinę kroimy na 6 plastrów i rozbijamy tłuczkiem. Najlepiej jest położyć mięso między dwoma kawałkami folii spożywczej, wówczas nie poszarpiemy mięsa przy rozbijaniu. Boczek kroimy na cienkie plastry. Można też od razu kupić pokrojony. Ogórki kroimy na pół. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Mięso oprószamy solą i pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą, kładziemy

Marder&Marder Manufacture
Jesienne obiady – rozgrzewające, szybkie i pożywne! 288

Gęsta i pożywna zupa, idealna na chłodne dni. Im częściej odgrzewana tym lepiej smakuje Przepis tutaj (KLIK) *** *** Zupa dyniowa . Przepyszna zupa-krem z dyni z dodatkiem cebulki i wędzonego boczku. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Wspaniale rozgrzewająca, idealna na jesienne chłody. Ja bardzo lubię ją jeść z dodatkiem jogurtu naturalnego Przepis tutaj (KLIK) *** *** Chłopski garnek . Pyszne i treściwe danie(...)niż pół godziny. Polędwiczka wieprzowa z warzywami i ananasem w bardzo smacznym słodko-kwaśnym sosie. Danie podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. Przepis tutaj (KLIK) *** *** Kluski ziemniaczano-dyniowe z boczkiem i kapustą . Szare kluski kładzione wykonane z tartych ziemniaków, to tradycyjna wielkopolska potrawa. Zazwyczaj podawane są z boczkiem i cebulką oraz gotowaną kapustą kiszoną. Tym razem jednak proponuje Wam lekką

Blog z Apetytem
Spaghetti carbonara 58

przygotujecie w zaledwie 15 minut. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA SPAGHETTI CARBONARA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 80 g makaronu 1 małe jajko 1 żółtko 100 g boczku 30 g parmezanu pieprz sól Wykonanie Boczek kroimy w paseczki i smażymy na patelni aż się zarumieni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Parmezan ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Jajko(...)pół parmezanu umieszczamy w misce. Przyprawimy pieprzem i solą. Makaron odcedzamy i od razu umieszczamy w miseczce, intensywnie mieszamy. Temperatura makaronu zetnie jajka. Gotowy makaron umieszczamy na talerzu, dekorujemy boczkiem i resztą parmezanu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Spaghetti carbonara pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Omlet po wiejsku 120

Smażone ziemniaki z boczkiem i cebulą podane w klasycznym omlecie to świetny sposób na wykorzystanie ziemniaków które zostały z obiadu . Bardzo sycący obiad który smakuje najlepiej podany z sosem czosnkowym i mizerią. 2 porcje około 400 gramów ugotowanych ziemniaków 1 średniej wielkości cebula gruby plaster wędzonego boczku lub wędzona kiełbasa Olej do smażenia sól pieprz 1 łyżeczka majeranku Omlet(...)porcja) 2 jajka 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka mąki sól Cebulę i boczek lub kiełbasę kroimy w kostkę, przekładamy do dużej patelni i krótko podsmażamy na oleju, następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w grubsze talarki. Całość przyprawiamy i smażymy na dużym ogniu aż ziemniaki się przyrumienią Mieszamy co jakiś czas jednak nie zbyt często.  Składniki na omlet dokładnie mieszamy

Andzia Pichci
Przecieraki ziemniaczane z boczkiem 50

większość potrwa z ziemniaków wywodzą się z kuchni ludzi ubogich. Ziemniaki na obiad, wcale nie muszą być gotowane. Można łatwo i szybko przygotować pyszne kluski rzucane przecieraki z boczkiem lub serem. Przecieraki ziemniaczane jak zrobić? Przecieraki kluski Aby przygotować przecieraki potrzebujemy tylko trzech składników ziemniaki, mąka i jajko. Ciasto na kluseczki z tartych ziemniaków wykonuje się podobnie(...)ziemniaki odmian mącznych. Przecieraki ziemniaczane z czym podawać Kluski przecieraki z czym jeść? Najbardziej oryginalne to przecieraki z maślanką lub zsiadłym mlekiem. Następne w kolejce są przecieraki z twarogiem, boczkiem. Jednak obserwując moich czytelników stwierdzam, że najczęściej przecieraki ziemniaczane są podawane ze skwarkami i kiszoną kapustą. Przecieraki kluski jak zrobić? Polecam przepis na przecieraki ziemniaczane z boczkiem.   Zapraszam

Dieta moja pasja
Zapiekany kalafior z porami 95

także wychodzą przepyszne! Serdecznie zapraszam Was do skorzystania z tego przepisu, na pewno Wam zasmakuje! Składniki (4 porcje): 1 kalafior (około 800g), 2 pory, 2 czerwone papryki, 100g surowego boczku, 50g sera cheddar, 100g tartego parmezanu, 100g śmietanki 18%, 1/2 szklanki mleka 2%, szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Sposób przygotowania Najpierw kalafiora podziel na różyczki i włóż do naczynia(...)zapiekania. Zapiekaj w rozgrzanym na 160 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 10 minut. W tym czasie pokrój pory w plasterki a boczek i papryki w kostkę. Później w misce wymieszaj śmietankę, mleko oraz starty parmezan. Dopraw solą, gałką muszkatołową oraz pieprzem. Następnie wyjmij naczynie z kalafiorem i dodaj do niego wcześniej przesmażony i pokrojony w kostkę boczek oraz

Natka Pietruszki
Mielone z papryczkami Jalapeno 107

wyglądają wspaniale, ich widok przyciąga każdego smakosza. Zapach z pieczenia unosi się po całym domu. Soczyste aromatyczne kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem. Takie kotlety możemy przygotować na przeróżne uroczystości, święta lub niedzielny obiad. 9 porcji 10 minut czas przygotowania Składniki: ·        1kg mięsa mielonego wieprzowego(...)serka śmietankowego ·        1 ogórek kiszony ·        1 pomidor ·        9 plastrów boczku parzonego ·        Sól ·        1 łyżka majeranku ·        1 łyżeczka papryki ostrej Sposób przygotowania

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania