Bułka z jajkiem sadzonym

Bułka z jajkiem sadzonym

Bułka z jajkiem sadzonym

Składniki: bułka z ziarnem (lub inna dowolna) 2 jajka masło 2 plastry sera 2 plastry wędzonki lub boczku pomidor szczypiorek lub cebulka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło, smażymy wędzonkę lub boczek. Zdejmujemy z patelni i na ten sam tłuszcz wpijamy dwa jajka. Smażymy do ścięcia białka. Solimy i pieprzymy do smaku. Na przekrojonej bułce układamy kolejno: masło, jeszcze ciepły boczek, ser, jajko, pomidory i szczypior. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham Czekoladę

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.