Proziaki

Proziaki

Proziaki

Proziaki, chleb sodowy – placki mączne z dodatkiem „prozy” (sody oczyszczonej) pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Pyszne na śniadanko, szybko się je przygotowuje, chwilkę dłużej piecze. Wyśmienicie smakują zarówno z miodem, dżemem, jak i z serem czy wędliną. Składniki: 1 szklanka czegoś kwaśnego kefiru, śmietany, jogurtu (ostatnio zrobiłam z resztek śmietany i jogurtu) jajko 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 czubata łyżeczka sody ok 500 g mąki pszennej Przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham Czekoladę

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję