Barszcz biały

Barszcz biały

Barszcz biały

Składniki /4 porcje: – 500 ml zakwasu na barszcz biały – 300 g boczku – 4 białe kiełbasy – 1 litr wywaru warzywnego (2 marchewki, 2 pietruszki, 1 por, pół selera) – 80 ml śmietany 18% – 4 jaja – majeranek – sól i pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy wywar warzywny. Warzywa obieramy, kroimy w plasterki i zalewamy 1,5 litrem wody. Gotujemy ok. godzinę. Odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiełbasę wrzucamy na 5 minut do naszego wywaru warzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.