biszkopt - 18068 przepisów (strona:473/1205)

SERNK CYTRYNOWO - KOKOSOWY Z MANGO 78

śmietanki kremówki 30% 0,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady ananasowej ok. 500 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady ananasowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Żelka z mango - mango z puszki wraz z sokiem przełożyć przełożyć(...)nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę serową cytrynową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wykładamy żelke z mango i wstawiamy do lodówki

Ciastka - domowe słodkości
Klasyczny biszkopt 70

Najlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Biszkopt można wykorzystać do upieczenia tortu lub ciasta biszkoptowego. Składniki 6 jajek 6 łyżek cukru 6 płaskich łyżek maki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. 2. W drugiej misce ucieramy żółtka z cukrem, które stopniowo(...)oraz proszek do pieczenia i mieszamy delikatnie łopatką (nie miksować!). 4. Pieczemy w temperaturze 170 stopni 25-30 min. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Autor przepisu: Justyna Artykuł Klasyczny biszkopt pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Jogurtowiec z musem morelowym 89

żelatyna - 8 płaskich łyżeczek cukier - 1 szkl woda - 3/4 szkl kakao - 1 łyżka Mus morelowy : morele - 1 puszka ( 820 g ) galaretki pomarańczowe - 2 szt żelatyna - 2 łyżeczki Dodatkowo : biszkopty okrągłe - 150 g herbatniki - 16 szt Sposób przygotowania: Masa jogurtowa : Do wysokiego naczynia wlać jogurt, dodać cukier, zmiksować. Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Następnie żelatynę podgrzać(...)wsypać galaretki z żelatyną, dobrze wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny. Morele zmiksować, dodać do syropu z galaretkami, dobrze wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Spód tortownicy 26 cm, wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć większą część jogurtu, warstwę herbatników i resztę jogurtu wymieszanego z kakao. Na samym końcu wylać mus morelowy, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function

Kuchnia Danusi
kakaowy sernik na zimno z truskawkami,galaretką... 108

Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie, twaróg naturalny 1 kg wiaderko, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kakao 4 łyżki, truskawki 50 dag, galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania Żelatynę deserową namoczyć w 3/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje to w mikrofalówce podgrzać 1 minutę na dużej mocy. Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą(...)dnie ułożyć biszkopty. Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki. Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny. Galaretki brzoskwiniowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, gdy wystudzona galaretka zacznie tężeć wylać ją na truskawki

W Mojej Kuchni Lubię
DRAŻETKOWIEC 105

śmietanki kremówki 30% 140 g draży (groszki) mlecznych 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczowym ok. 600 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki pomarańczowej  rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Borówka amerykańska -  wypłukać pod bieżącą zimną wodą, odsączyć. Owoce przełożyć(...)obrotach. Na koniec dodajemy rozdrobnione draże mleczne i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm  wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę serową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wykładamy żelke borówkową i wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut

Ciastka - domowe słodkości
Wiśniowa fantazja 116

wiśnie to i odrobina czekolady by się przydała i jeszcze jakiś krem , no i ciasto obowiązkowo. Zainspirowana przepisem od I Love bake przygotowałam swoja wersję "Wiśniowej fantazji". Na makowym biszkopcie umieściłam mój ulubiony krem milky way, na nim wiśnie w galaretce, które stanowią tutaj akcent orzeźwiający. Na wierzchu ułożyłam herbatniki, a wszystko to polałam obficie czekoladową polewą. To ciasto(...)tylko smakowało obłędnie ale też pięknie się prezentowało, dlatego polecam je na specjalne okazje.  Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1/3 szklanki maku szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta dodajemy stopniowo cukier i ubijamy dalej aż cukier się

Cynamonowe szczęście
Jagodowa galaretka z bitą śmietaną 101

mile widziane, ostatnio udało się nam kupić o smaku jagodowym. Dzieci od razu stwierdziły, że musi być deser. Galaretki zrobiliśmy z borówką amerykańską, d tego bita śmietana i mini biszkopty. Prosto i smacznie, już mam zapowiedziane, że robimy znowu :-) Miłego dnia :-) Składniki na 4 porcje: 1 galaretka jagodowa 500 ml wrzątku borówka amerykańska bita śmietana mini biszkopty listki mięty(...)wrzątku. odstawiamy do wystudzenia. Następnie przelewamy do szklaneczek. 2. Do każdej wrzucamy umyte borówki amerykańskie. Wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i mini biszkoptami, oraz listkami mięty. Smacznego

kruche babeczki
Sernik na zimno z kaczuszkami 120

Masa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2 op · pianki kaczuszki  Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem(...)ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatynę, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki, Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejącą wylać na sernik, udekorować piankami

przepisy- Milki
Tort śmietankowy z truskawkami i borówkami 88

truskawkami i borówkami. Świeże owoce idealnie komponują się z delikatnym kremem śmietankowym. Tort jest łatwy i nawet największy amator sobie z nim poradzi UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt o średnicy 26 cm: 8 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam(...)połowę, dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
KOKOSEK Z MALINAMI 100

śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka ciemnego kakao 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 600 ml gorącej wody biszkopty podłużne (22 szt.) Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki malinowej  rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Nasączenie -  2 torebki herbaty earl grey zaparzyć(...)najwyższych obrotach. Następnie dodajemy żelatynę i ubijamy nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy kakao i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy.  Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy masę serową kokosową

Ciastka - domowe słodkości
Rolada malinowa 105

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 1/2 szklanki gorącej wody 1 galaretka malinowa 250 g śmietanki 30% 150 g malin Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt, białka ubijamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy(...)st.C przez 12 minut. Biszkopt nie może się za bardzo wysuszyć, bo będzie się łamać przy rolowaniu. Po upieczeniu wyłożyć biszkopt na wilgotną ściereczkę papierem do góry, zdjąć delikatnie papier i zrolować roladę razem ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia. 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (pół szklanki), odstawić, by przestygła. 3. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić, na koniec wlać galaretkę

Kuchnia domowa Ani
Płonąca Alaska 104

pewno też, ale nie jest to takie proste jak mi się początkowo wydawało.  PŁONĄCA ALASKA   Składniki: 900  ml lody śmietankowe 10 truskawek duża garść jagód kilka biszkoptów   beza włoska:  2 białka 150 g cukru ( podzielone na:110 g +40g) 30 ml wody   Przygotowanie: lody: Lody śmietankowe dzielimy na 3 części(...)foremce silikonowej. Do foremki nakładamy warstwę lodów truskawkowych, zamrażamy przez kilka minut. Potem nakładamy warstwę lodów śmietankowych (też mrozimy), a następnie warstwę lodów jagodowych. Całość przykrywamy z wierzchu biszkoptami. (po odwróceniu foremki biszkopty będą stanowiły spód)   Przed podaniem lody wyjmujemy z foremki (odwracamy foremkę do góry nogami), smarujemy bezą włoską , którą szybko przypalamy palnikiem cukierniczym.   beza włoska

Bon appetit mon amie
DESER KOKOSOWY Z WIŚNIAMI 74

kokosowego 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki żelatyny Nasączenie: 2 torebki owocowej herbaty wiśniowej 300 ml gorącej wody 1 łyżeczka płaska cukru do smaku Dodatkowo: biszkopty podłużne (22 sztuk) 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym  ok. 500 ml gorącej wody Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wiśniowej  rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić(...)łyżki wiórków kokosowych i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach.  Najlepiej mus kokosowy zrobić w dwóch turach tj. w dwóch porcjach, gdyż bardzo szybko tężeje!!!!!!!  Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy mus kokosowy, wyrównać wierzch

Ciastka - domowe słodkości
Deser owocowy mix 86

przyjaciółmi. Mascarpone z batonikami i sezonowymi owocami. Szybki i pyszny deser! Składniki: na około 30 porcji 500 g mascarpone, 400 g jogurtu greckiego, 7 batoników typu bueno, łyżka cukru, biszkopty okrągłe (ok 15 sztuk), owoce: maliny ok 200g, borówka amerykańska ok 250g, puszka brzoskwini w syropie mleko do namoczenia biszkoptów, liście mięty do dekoracji Przygotowanie: Do mascarpone dodajemy jogurt oraz(...)cukier, miksujemy do połączenia się składników. Batoniki dzielimy na mniejsze kawałki (lekko kruszymy i rozgniatamy), dodajemy do masy.  Każdy biszkopt dzielimy na pół, namaczamy lekko w mleku, układamy na dnie małych pojemniczków (u mnie 120ml). Nakładamy masę, a na wierzchu układamy owoce (brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki). Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce. Przed podaniem dekorujemy miętą

Lena Gotuje
sernik na zimno z galaretkami,malinami,biszkoptami... 116

Składniki: żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie, woda gorąca 3/4 szklanki, twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, galaretki owocowe 13 sztuk, biszkopty okrągłe 200 gram, maliny 250 gram opakowanie, galaretka cytrynowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Maliny opłukać na sitku i zostawić na sitku. Twaróg waniliowy z wiaderka dodać do miski ( cukru nie potrzeba ), dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie(...)wystudzoną, mikserem wymieszać na najwyższych obrotach. Galaretki owocowe nożyczkami pociąć w kawałeczki do masy serowej. Mikserem połączyć składniki, tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie biszkopty, wyłożyć masę serową, wygładzić, na wierzchu ułożyć maliny, delikatnie je trochę wcisnąć w sernik i do lodówki schować. Galaretki cytrynowe wymieszać w gorącej wodzie 900 ml, wystudzić i prawie tężejącą

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania