kliknij tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na Instagramie --> kliknij tutaj Składniki: * 200 g sera ricotta * 3 łyżki jogurtu naturalnego * 9 okrągłych biszkoptów * 140 g borówek amerykańskich Wykonanie: Ser ricotta wymieszać z jogurtem naturalnym. Przygotować 3 pucharki do lodów, lampki do wina bądź inne szklanki do deseru. Na dnie pucharków ułożyć po jednym pokruszonym(...)biszkopcie, na wierzch posypać kilka borówek. Na to wyłożyć po łyżce ricotty. Następnie znowu pokruszone biszkopty, borówki i reszta ricotty. Całość udekorować pozostałymi borówkami i połówką biszkopta
Zrób to smacznieGłosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt kakaowy: 105 g mąki 150 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 50 g kakao 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz(...)proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. składniki na warstwę galaretki: 1 galaretka malinowa 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy
Domowy Smak JedzeniaKostka szwarcwaldzka Bardzo efektowne i mega smaczne ciasto czekoladowe przełożone frużeliną wiśniową oraz kremową masą śmietankową i oblane polewą czekoladową. Niebo w ustach! Składniki: Biszkopt kakaowy: 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Frużelina wiśniowa: 1 słoik wydrylowanych wiśni w kompocie – litrowy 2 łyżeczki(...)mąki ziemniaczanej Krem śmietankowy: 600ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody szczypta soli Poncz do nasączenia biszkoptu: 1/3 szklanki soku z wiśni (zostanie nam z frużeliny) ok 50ml alkoholu np. wódka, wiśniówka (alkohol można pominąć jeżeli np ciasto będą jadły dzieci) Polewa: 100g gorzkiej czekolady + 1/3 szklanki mleka 50g białej czekolady
Blog z Apetytemzielone · ½ szk cukru pudru · 4 x 330 ml śmietany 330% · ½ opakowania biszkoptów · Mała puszka ananasów · ½ puszki brzoskwiń · 15 dag wiśni Sposób przygotowania(...)wycinamy trójkąty. Zapinamy obręcz. 6. Galaretki łączymy dowolnie z owocami i wlewamy w wycięte otwory. 7. Na wierzch wylewamy galaretkę, która nam pozostała i układamy biszkopty. Ponownie chłodzimy w lodówce. 8. Następnie odpinamy obręcz i odwracamy ciasto tak żeby biszkopty były na dnie. 9. Ciasto gotowe. Smacznego
Kulinarna ChwilaPyszny letni przekładaniec z wiśniami w roli głównej. Wilgotny biszkopt, kwaskowaty krem z bitej śmietanki z wiśniami i mleczna czekolada. Pyszności 🍒❤ Składniki (blaszka 23/33): Biszkopt : Woda 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, kakao 3 łyżki, olej 3/4 szklanki, jajka 5 szt, mąka pszenna 1,5 szklanki, cukier 0,5 szklanki, soda 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka(...)dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy szpatułką do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez 40 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie przekrawamy go wzdłuż na pół. Wiśnie zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Miksujemy blenderem. Żelatynę zalewamy zimną wodą do pokrycia i odstawiamy do napęcznienia
kulinarne odsłony patiMożna również użyć różnych dekoracji np. świeżych owoców zalanych galaretką. Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: kilka godzin Składniki: (na blaszkę 21×21) ok. 15 szt. okrągłych biszkoptów (75 g) 2 galaretki o wybranym smaku 500 ml śmietanki 36% Polewa: 100 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki kremówki 1 łyżeczka masła Tutaj znajdziesz proporcje składników na inne wielkości(...)znajdziesz proporcje składników na różne wielkości tortownic Przygotowanie: Galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i na jej dnie ułóż warstwę biszkoptów. Śmietankę ubij na prawie sztywną masę i wlej zimną galaretkę, zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. W razie potrzeby miskę z masą wstaw do lodówki, aż masa zacznie nieco tężeć
Słodki Blogmusem porzeczkowym. Jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ciasto nie jest mdłe i słodkie, ponieważ słodycz kremu przełamana jest kwaśnym musem. Smakuje wyśmienicie! Przepis na dużą blaszkę Biszkopt: Składniki: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną piane. Następnie stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Wszystko razem ubijamy(...)proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu połączenia składników. Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 30 minut. Kiedy biszkopt wystygnie, dzielimy go na dwie części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: Składniki: 2 opakowania śmietanki 30% po 500 ml 6 łyżek cukru pudru 2 serki mascarpone Dodatkowo: 2 słoiki dżemu
Przepiski.plGłosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 600 ml śmietanki 30% 3 galaretki pomarańczowe + 600 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe + 600 ml gorącej wody biszkopty na spód ciasta ciasteczka w kształcie kwiatka z marmoladą wykonanie: Dno foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka(...)będzie zimna ubijamy na sztywno śmietankę i powoli wlewamy do niej zimną galaretkę pomarańczową.Masę wstawiamy na chwilkę do lodówki, gdy zacznie lekko tężeć powoli wylewamy na biszkopty np. przy użyciu chochelki. Na masie układamy ciasteczka i wstawiamy do lodówki aby stężała. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy, lekko stężałą galaretkę wylewamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej
Domowy Smak JedzeniaChciałam Wam dzisiaj pokazać a raczej pochwalić się moim tortem na urodziny Mojej Małej Solenizantki :) Składniki: biszkopt - 250 g cukru kryształu - 8 jajek - 210 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 2 budynie czekoladowe po 40 g bez cukru - 2 płaskie łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli krem - 600 ml kremówki - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru pudru(...)sztywna dodajemy stopniowo żółtka oraz porcjami suche składniki, delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w 180 C około 45 minut. Biszkopt studzimy a następnie przekrawamy na pół. Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody i studzimy. Do tężejącej galaretki wrzucamy pokrojone cienko banany i taką tężejącą masę wylewamy na blat biszkopta. Żelatynę
Zainspirowana w kuchniSkładniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)łyżki żelatyny Dodatkowo: 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku arbuzowym 500 g borówki amerykańskiej Przygotowanie: Biszkopt jasny - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę
Ciastka - domowe słodkościspotkania rodzinne czy po prostu wypiek do kawy. Zapraszam na film z pokazanym przygotowaniem tego ciasta krok po kroku SKŁADNIKI ***proporcje są na dużą blaszkę ok 25x35cm KAKAOWY BISZKOPT -6 jajek -2 białka (z masy) -3/4 szkl mąki pszennej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -3 płaskie łyżki kakao KREM(...)żółtka (białka odkładamy) 8g cukru waniliowego i 3/4 szkl cukru-mieszamy, dodajemy mleko, mieszamy i dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną-mieszamy i gotujemy budyń-mieszając najlepiej trzepaczką. Studzimy KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek 8 białek (6+2 z masy) ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy do jego rozpuszczenia. Dodajemy żółtka, miksujemy. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuzrobiłam to ciasto właśnie z truskawkami. Jednak jeśli macie mrożone z powodzeniem możecie dodać mrożonych truskawek. Nie musicie ich … Czytaj dalej Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie Artykuł Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąPojawiły się już wiśnie więc nie może zabraknąć tortu Szwarcwaldzkiego. Mocno nasączone czekoladowe blaty biszkoptowe wiśniówką z bitą śmietaną oraz wiśniami z alkoholu, po prostu pycha. ☺☺☺ SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczony biszkopt pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder
RAROSSAPojawiły się już wiśnie więc nie może zabraknąć tortu Szwarcwaldzkiego. Mocno nasączone czekoladowe blaty biszkoptowe wiśniówką z bitą śmietaną oraz wiśniami z alkoholu, po prostu pycha. ☺☺☺ SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczony biszkopt pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder
RAROSSA