biszkopt - 18068 przepisów (strona:471/1205)

Lemingtony, kostka kokosowa - pyszności ! 87

minut. Kolejno cały czas miksując dodajemy olej, mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszka o wymiarach 25x35 cm. Biszkopt wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy biszkopt przestudzić i podzielić na mniejsze kawałki.  u mnie(...)wyszły 32 prostokąty. Wszystkie składniki na polewę oprócz wiórek przełożyć do ganka i na małym ogniu gotować do rozpuszczenia się składników i zdjąć z ognia. Kawałki biszkoptu zanurzać w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych. Odstawić do zastygnięcia czekolady. Samczego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku

Kulinarne przygody
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 116

śmietany kremówki 36% * 3/4 szklanki cukru pudru * 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 2 łyżki żelatyny * 120 ml wody * 3 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: * 1 paczka okrągłych biszkoptów * 700 ml wody * 2 galaretki truskawkowe * ulubione owoce (u mnie mrożone owoce leśne) Wykonanie: Okrągłą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć ściśle obok siebie biszkopty. Galaretki(...)masy serowej, wymieszać. Następnie stopniowo dodawać po łyżce ubitej śmietany. Całość połączyć przy pomocy miksera.  Masę serową podzielić na 2 części, do jednej wyspać kakao, wymieszać. Na biszkopty wylewać na przemian po 2 łyżki masy jasnej i ciemnej. Sernik wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie na wierzch ułożyć ulubione owoce. Całość zalać tężejącą już galaretką. Wstawić

Zrób to smacznie
Bananowiec straciatella – ciasto bez pieczenia! 178

centymetrów   Składniki: ok 30 sztuk kakaowych herbatników 500ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 1 śmietan fix 3-4 łyżki cukru pudru 1 gorzka czekolada (100g) 1 opakowanie podłużnych biszkoptów (ok 19 sztuk) 3-4 banany sok z połowy cytryny 2 galaretki cytrynowe 700 ml gorącej wody     *** Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników(...)Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Startą czekoladę dodajemy do kremu i całość mieszamy łyżką lub szpatułką *** *** połowę kremu wykładamy na ułożone wcześniej herbatniki *** *** Na kremie układamy warstwę biszkoptów *** *** Na biszkopty wykładamy pozostały krem. Całość zakrywamy drugą warstwą herbatników i wkładamy do lodówki *** *** Galaretki rozpuszczamy w 700ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia *** *** Gdy galaretki zaczną tężeć przystępujemy

Blog z Apetytem
Ciasto słodka pokusa 644

ciasta. Jestem pewna, że każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Przepisy na ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA I WYPIEKI . PRZEPIS NA CIASTO SŁODKA POKUSA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 5 jajek 100 g cukru 140 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 2 łyżki oleju MASA 500 ml śmietanki kremówki(...)Gotową masę przelewamy na blaszkę 24×24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut. Przestygnięty biszkopt dzielimy na dwie części. SchłodzonĄ śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru na sztywno. Kolejno dodajemy partiami serek mascarpone. Do gotowej masy wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Na połowę biszkopta wykładamy

Przepiski.pl
Rogale marcińskie 83

szczypta soli nadzienie: 600g białego maku 100g blanszowanych migdałów 100g orzechów włoskich 70g rodzynków + 2 łyżki rumu 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 200g cukru 120g miodu 60g masła 200g biszkoptów 2 jajka + 1 białko     lukier: 200g cukru pudru 3-4 łyżki wody sok z połowy cytryny  posiekane orzechy do posypania      Przygotować nadzienie: Mak zalać(...)masło, wsypać cukier i dodać miód, podgrzewać do rozpuszczenia się cukru, dodać bakalie i wymieszać. Dodać mak, smażyć mieszając przez kilka minut. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostudzenia. Biszkopty pokruszyć. Dodać do masy makowej. Do masy dodać żółtka, utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą makową. Masa nie może być za rzadka, powinna być smarowna

Obiad gotowy
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE + FILMIK 63

Pyszny sernik gotowany na biszkopcie, idealny do kawki i na przyjęcie. Polecam przepis.  BISZKOPT :  6 jajek klasy "M" 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka octu  SER :  2 budynie waniliowe po 40 g  1 szklanka mleka 3/2 %  250 g masła/ margaryny(...)dodatkowo do wyboru - rodzynki, skórka pomarańczowa  suszone wiśnie, brzoskwinie z puszki  czekolada do polania ciasta  migdały do posypania  PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników pieczemy biszkopt, pianę z białek należy ubić.45 minut , temperatura 180 % , termoobieg. Po upieczeniu przecinamy go wzdłuż, na dwie połówki.  W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy ser, owoce, oraz wymieszane budynie

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada biszkoptowa z jabłkami 85

Składniki na biszkopt 5 jajek 90 g cukru 10 g cukru wanilinowy 85 g mąki tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 2 g proszku do pieczenia 3 g cynamonu Wykonanie Połączyć mąkę pszenną, ziemniaczana i proszek do pieczenia, wszystko razem przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Pianę białkowo- cukrową połączyć z żółtkami i mąkami wymieszanymi(...)temperaturze 150-160 stopni. Na podpieczone wzorki wyłożyć pozostałe ciasto jasne i równomiernie rozprowadzić. Piec w temperaturze 150-160 stopni aż do bardzo delikatnego zarumienienia (ok 10 minut). Upieczony biszkopt wystudzić. Nadzienie kilogram jabłek 50 -100 g cukru (w zależności od kwasowości jabłek) budyń wanilinowy sok jabłkowy 100 ml (jeżeli jabłka nie puszczą dużo soku, można dodać jeszcze trochę soku

Pomysłowa kuchnia
Czekoladowe ciasto na białkach z colą 94

Znowu nazbierało mi się białek, więc postanowiłam je wykorzystać i upiec jakieś pyszne ciasto na weekend. Ciast z białek na moim blogu znajdziecie już całkiem sporo, robiłam już biszkopty, babki zebry itp. Dziś dla urozmaicenia zrobiłam czekoladowe ciasto z białek z coca colą. Bardzo lubię ciasta z samych białek bo wychodzą delikatne i wilgotne. Można je wykorzystać również jako bazę(...)babka na białkach ), rolada z białek (link:  Waniliowe Improwizacje: Rolada z białek ), pączki z białek (link:  Waniliowe Improwizacje: Pączki z białek ), kokosanki (link:  Waniliowe Improwizacje: Kokosanki ), biszkopt orzechowo - kakaowy na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Biszkopt orzechowo - kakaowy na białkach ), piegusek (link:  Waniliowe Improwizacje: Piegusek ). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
TORCIK Z KREMEM MIODOWWO - TRUSKAWKOWYM 80

Składniki: Biszkopt chałwowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g chałwy czekoladowo - waniliowej Krem miodowo truskawkowy: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4-5 łyżeczek kremu o smaku miodowo truskawkowym Dodatkowo: garść płatków czekoladowych(...)startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt chałwowy - margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę -  lekko wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę czekoladowo - waniliową i utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać za pomocą

Ciastka - domowe słodkości
sernik 77

Skladniki blaszka u mnie 19x28 biszkopt 1 szklanka mąka tortowa 4 jajko 1 szklanka cukier 2 łyżki kakao 1 pełna łyzeczka proszek do pieczenia ser 1 kg twaróg 4 jajko 1 szklanka cukier 1 budyń waniliowy 3/4 kostki masla Wykonanie Białka ubić zz cukrem na sztywno, dodawać żółtka partiami. Mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko ,połączyć(...)masą jajeczną .Gotową masę wylać do formy .Piec 170 *C ok 30-40 minut  Zimny biszkopt przekroić na pół. Spód ciasta zostawić w formie. Oddzielić żółta od białek. Ubic bialka z polowa cukru na sztywno . Maslo zmiksowac z cukrem , na gładką masę, dodawać zoltka i proszek budyniowy,na koniec polaczyc z ubita piana na sztywno. Delikatnie wymieszać. Połowę masy

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania