biszkopt - 17572 przepisów (strona:471/1172)

Ciasto Śmietankowe z Musem Porzeczkowym 620

musem porzeczkowym. Jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ciasto nie jest mdłe i słodkie, ponieważ słodycz kremu przełamana jest kwaśnym musem. Smakuje wyśmienicie! Przepis na dużą blaszkę Biszkopt: Składniki: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną piane. Następnie stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Wszystko razem ubijamy(...)proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do momentu połączenia składników. Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 30 minut. Kiedy biszkopt wystygnie, dzielimy go na dwie części. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: Składniki: 2 opakowania śmietanki 30% po 500 ml 6 łyżek cukru pudru 2 serki mascarpone Dodatkowo: 2 słoiki dżemu

Przepiski.pl
ciasto margerytka bez pieczenia 99

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 600 ml śmietanki 30% 3 galaretki pomarańczowe + 600 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe + 600 ml gorącej wody biszkopty na spód ciasta ciasteczka w kształcie kwiatka z marmoladą wykonanie: Dno foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka(...)będzie zimna ubijamy na sztywno śmietankę i powoli wlewamy do niej zimną galaretkę pomarańczową.Masę wstawiamy na chwilkę do lodówki, gdy zacznie lekko tężeć powoli wylewamy na biszkopty np. przy użyciu chochelki. Na masie układamy ciasteczka i wstawiamy do lodówki aby stężała. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy, lekko stężałą galaretkę wylewamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
Tort Urodzinowy Psi Patrol 125

Chciałam Wam dzisiaj pokazać a raczej pochwalić się moim tortem na urodziny Mojej Małej Solenizantki :) Składniki: biszkopt - 250 g cukru kryształu - 8 jajek - 210 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 2 budynie czekoladowe po 40 g bez cukru - 2 płaskie łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli krem - 600 ml kremówki - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru pudru(...)sztywna dodajemy stopniowo żółtka oraz porcjami suche składniki, delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w 180 C około 45 minut. Biszkopt studzimy a następnie przekrawamy na pół. Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody i studzimy. Do tężejącej galaretki wrzucamy pokrojone cienko banany i taką tężejącą masę wylewamy na blat biszkopta. Żelatynę

Zainspirowana w kuchni
KOMBINATOR 85

Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru   0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)łyżki żelatyny Dodatkowo: 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku arbuzowym 500 g borówki amerykańskiej Przygotowanie: Biszkopt jasny -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę

Ciastka - domowe słodkości
Pyszne ciasto Kilimandżaro z jabłkami-idealne na każdą okazje +FILM 171

spotkania rodzinne czy po prostu wypiek do kawy.  Zapraszam na film z pokazanym przygotowaniem tego ciasta krok po kroku SKŁADNIKI ***proporcje są na dużą blaszkę ok 25x35cm KAKAOWY BISZKOPT -6 jajek  -2 białka (z masy) -3/4 szkl mąki pszennej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -3 płaskie łyżki kakao KREM(...)żółtka (białka odkładamy) 8g cukru waniliowego i 3/4 szkl cukru-mieszamy, dodajemy mleko, mieszamy i dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną-mieszamy i gotujemy budyń-mieszając najlepiej trzepaczką. Studzimy KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek  8 białek (6+2 z masy) ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy do jego rozpuszczenia.  Dodajemy żółtka, miksujemy. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie 118

zrobiłam to ciasto właśnie z truskawkami. Jednak jeśli macie mrożone z powodzeniem możecie dodać mrożonych truskawek. Nie musicie ich … Czytaj dalej Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie Artykuł Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
TORT SZWARCWALDZKI 101

Pojawiły się już wiśnie więc nie może zabraknąć tortu Szwarcwaldzkiego. Mocno nasączone czekoladowe blaty biszkoptowe wiśniówką z bitą śmietaną oraz wiśniami z alkoholu, po prostu pycha. ☺☺☺ SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczony biszkopt pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder

RAROSSA
TORT SZWARCWALDZKI 93

Pojawiły się już wiśnie więc nie może zabraknąć tortu Szwarcwaldzkiego. Mocno nasączone czekoladowe blaty biszkoptowe wiśniówką z bitą śmietaną oraz wiśniami z alkoholu, po prostu pycha. ☺☺☺ SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczony biszkopt pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder

RAROSSA
TORT SZWARCWALDZKI 71

Pojawiły się już wiśnie więc nie może zabraknąć tortu Szwarcwaldzkiego. Mocno nasączone czekoladowe blaty biszkoptowe wiśniówką z bitą śmietaną oraz wiśniami z alkoholu, po prostu pycha. ☺☺☺ SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczony biszkopt pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder

RAROSSA
CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ + FILMIK 82

PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt - białka ubijamy z odrobiną soli, następnie dodajemy żółtka, cukier i dalej ubijamy.  Na koniec delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łopatką. Biszkopt pieczemy w blaszce wyłożonej papierem,  25/30 cm, około 35-40 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg.  Masa - truskawki miksujemy blenderem, ( trochę zostawiamy do dekoracji ).   Galaretki rozpuszczamy(...)zimną śmietanę wlewamy do misy robota, wsypujemy cukry i miksujemy aż śmietana się ubije, dodajemy serki, miksujemy. Następnie wlewamy zmiksowane truskawki i miksując wlewamy rozpuszczoną żelatynę.  Na ostudzony biszkopt wylewamy masę, rozkładamy truskawki w plastrach i wylewamy tężejące galaretki.  Ciasto chłodzimy około 2-3 godziny, następnie możemy podawać

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik Na Zimno - Jagodowa Fala 80

wśród ciast. Najbliższe dni będą upalne, więc ciasto bez pieczenia wpisuje się idealnie, dodatkowo smak jagód amerykańskich sprawia że ciasto znika jeszcze szybciej. Przepis na średnice 24cm SKŁADNIKI: 90g biszkoptów okrągłych 1kg sera na sernik (u mnie z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 5 łyżek cukru kryształu 16g cukru waniliowego 150g śmietany 30% 45g żelatyny 20 łyżek mleka 500g jagód(...)amerykańskich 2 galaretki truskawkowe 2 szkl. gorącej wody WYKONANIE: 1. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, układamy biszkopty. 2. Żelatynę zalewamy mlekiem, pozostawiamy do spęcznienia. Następnie delikatnie podgrzewamy na parze. 3. Ser dzielimy na 2 części. 4. Do pierwszej dodajemy 8g cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kryształu, 100g śmietany 30%. Ubijamy na jednolitą masę. Pod koniec dodajemy

Dziś Ja gotuje
Ciasto z sentymentem 96

ciasto pojawiało się często u nas w domu w niedzielę, dlatego nazwałam je ciastem z sentymentem. A jak zrobić takie ciasto z sentymentem? – Mega prosto Składniki na biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: 300 g ulubionego dżemu (u mnie to wiśniowy i z czarnej porzeczki) 400 ml kwaśnej śmietany(...)Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w blaszce 25 x 30 cm w 180 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na dwa równe blaty. Do nasączenia biszkopta potrzebuję ¾ szklanki letniej

Słodki sentyment
Placek Truskawkowy z Masą Budyniową i Galaretką 80

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lubicie lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasta? Postawcie na placek truskawkowy z masą budyniowa i galaretką. Z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 4 łyżki cukru 6 łyżek mąki cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki pszennej 2 łyżki budyniu śmietankowego pół kostki(...)masła Galaretka: 2 galaretki truskawkowe 1 kg truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Biszkopt: Ubijamy białka na sztywną pianę, następnie stopniowy dodajemy cukier, i żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Masa budyniowa: Zagotowujemy 400 ml mleka z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z mąką, żółtkami, cukrem i budyniem

Przepiski.pl