Tort ajerkoniakowo -kokosowy

Tort ajerkoniakowo -kokosowy

Tort ajerkoniakowo -kokosowy

  BISZKOPT: jajka - 5 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak - 50 ml wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem aż powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.