biszkopt - 17572 przepisów (strona:449/1172)

Fit sernik na zimno z chia i mango 44

łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki nasion chia warstwa owocowa: 200ml pure z mango (lub innych owoców, np. truskawek, brzoskwiń, malin, śliwek) 1 łyżeczka żelatyny dodatkowo: 12-15 podłużnych biszkoptów (można też okrągłych - ilość zależy od rozmiaru formy) mleko do namoczenia biszkoptów Nasiona chia wymieszać z jogurtem, odstawić na 15 minut. Żelatynę zalać mlekiem, pozostawić na ok 10 minut(...)łyżki masy serowej wymieszać z żelatyną, żeby się zahartowała. Dodać do reszty sera, zmiksować. Dno i boki formy (u mnie 15x25cm) wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Biszkopty zanurzać w mleku i układać na dnie formy. Wlać masę serową, wyrównać. Wstawić do lodówki.  Przygotować warstwę owocową: żelatynę zalać 2 łyżkami wody, pozostawić na ok 10 minut do napęcznienia

Obiad gotowy
Ciasto tortowe 339

urodziny bliskiej osoby czy słodki prezent z innej okazji. Poniżej znajdziecie dokładną instrukcję oraz listę składników niezbędnych do przygotowania ciasta. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO TORTOWE Składniki BISZKOPT 160 g mąki pszennej 140 g cukru 5 jajek rozmiar L 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WKŁADKA WAFELKOWA 5 białek 100 g migdałów kalifornijskich 160 g cukru(...)kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix POLEWA 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie BISZKOPT Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka jajek przekładamy do misy miksera, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na wysokich obrotach na puszystą pianę. Kiedy białka zaczną robić się puszyste, stopniowo

Przepiski.pl
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem z mascarpone i ananasami 48

Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty torcik na niedzielę na biszkopcie kokosowym z lekkim kremem śmietankowym z mascarpone i ananasami . Ciasto jest przepyszne, a biszkopt nie wymaga nasączania . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Ciasto góra lodowa 49

poprzesuwały. Część masy budyniowej zostawiamy na górę ciasta. Na tak wyłożoną masę budyniową wykładamy kolejną porcję herbatników i na te herbatniki wykładamy pozostałą masę budyniową. Rozsmarowujemy po wszystkich herbatnikach. Biszkopty kroimy na pół i wbijamy w masę budyniową, ustawiając je w rzędzie jeden obok drugiego. Jak wetkniemy wszystkie biszkopty, ciasto chowamy do lodówki i przygotowujemy polewę. Do rondelka wlewamy(...)proszku przelewamy do drugiej miseczki i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Ciasto wyciągamy z lodówki i polewamy raz jedną polewą, a raz drugą. Tak aby zakryć całe ciasto i wystające biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. Zazwyczaj potrzeba 3-4 godzin. Po tym czasie ciasto można już kroić i podawać gościom. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki sernik mieszany blenderem 930

sera białego  8 jajek  1,5 szklanki cukru  3 łyżki mąki ziemniaczanej  140 g rozpuszczonego masła  kilka kropel ekstraktu waniliowego Opakowanie okrągłych biszkoptów  Polewa czekoladowa: 100 g śmietanki 30%  100 g czekolady deserowej lub mlecznej Na spodzie piekarnika umieścić nieduże naczynie z wodą. Włączyć temperaturę na 170 stopni. Masa serowa: Składniki na sernik(...)umieścić w dużej misce i zmiksować blenderem na gładką masę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Masę delikatnie wylać na biszkopty, wyrównać. Ciasto piec 70 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do ostygnięcia.  Polewa czekoladowa: śmietankę mocno podgrzać, dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do połączenia. Polać sernik i schłodzić w lodówce

Smakołyki Asi
Galaretkowiec 278

wrzątku galaretki cytrynowe i odstawiam jest do ostygnięcia. Ale musicie pilnować, bo galaretka ma przestygnąć, ale nie może stężeć. Dno tortownicy wykładam folią aluminiową, a następnie na dnie kładę biszkopty. Można ciasto zrobić również „na odwrót”, czyli biszkopty ułożyć na górze ciasta i po stężeniu całego galaretkowca odwrócić tortownicę z ciastem do góry nogami. Przy pomocy miksera ubijamy(...)galaretki. Musicie robić to dość szybko bo masa szybko stężeje. Przy pomocy łyżki wazowej porcjami wlewam masę z galaretkami do tortownicy. Jednak po pierwszych dwóch łyżkach, chwilę czekamy, aby biszkopty nasiąknęły masą i nie wypłynęły nam na wierzch. Jeśli jednak tak się Wam zdarzy, to po prostu je odwróćcie i pozostawcie ciasto do stężenia. Po przelaniu do tortownicy całej masy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowa Fantazja 758

Cytrynowa Fantazja to aromatyczne ciasto cytrynowe na bazie kruchego ciasta z budyniem, galaretką cytrynowo agrestową i pianką. Całość przykryta ciemnymi biszkoptami polanymi cytrynowym lukrem i wesoło udekorowanymi czuprynką z otartej skórki cytryny.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CYTRYNOWA  FANTAZJA SKŁADNIKI: *na foremkę 25 x 35cm.  Ciasto kruche: mąka pszenna (3 szkl.) cukier puder (4 łyżki ) masło (250 g) żółtka(...)dekorujemy ciasto otartą skórką z cytryny (cytrynę otarłam na dużych oczkach tarki) Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy najlepiej całą noc.  Uwagi : Ciasto równie dobrze można zrobić na biszkopcie, lub w wersji bez pieczenia na herbatnikach , lub biszkoptach. Przepis znaleziony na instagramie Moniki . TUTAJ    znajdziesz więcej przepisów na ciasta z owocami. Jeżeli interesuje Cię co się

Rita creative
Ciasto brzoskwiniowe z czekoladą 588

Lekkie i delikatne, a zarazem słodkie i rozkoszne ciasto brzoskwiniowe z czekoladą. Przygotowane na kakaowym biszkopcie z dodatkiem delikatnej masy wzbogaconej o brzoskwinie i czekoladę, całość smakuje naprawdę świetnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto brzoskwiniowe z czekoladą to idealny wypiek na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na święta, rodzinne uroczystości i inne okazje w ciągu roku. Dodatek owoców sprawia, że ciasto(...)jest zbyt słodkie i mdłe. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, bo ciasto jest łatwe do zrobienia i pyszne. CIASTO BRZOWSKWINIOWE Z CZEKOLADĄ Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki pszennej 30 g kakao 160 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń

Przepiski.pl
tort orzechowo kakaowy z galaretką wiśniową 48

składniki na biszkopt kakaowy: 70 g mąki 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 30 g kakao 100 g cukru 2 łyżki oleju 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka i olej. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach wymieszaną i przesianą mąkę z kakaem oraz proszkiem do pieczenia(...)mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35 min. Wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa równe blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przełożeniem masą. składniki na ciasto orzechowe: 150 g orzechów włoskich, drobno posiekanych 3 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki pszennej

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze przepisy z kawą 34

saszetka kawy mrożonej w proszku – u mnie Iced Coffee Mokate łyżka tahini Przepis na kawowe smoothie Wszystkie składniki zmiksować i gotowe! CAFE MISU – SZYBKIE TIRAMISU Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów (u mnie 140 g) – przełamanych na pół świeżo zaparzona kawa – pół szklanki mocnego espresso opakowanie mascarpone czekolada ciemna w postaci pastylek maliny w syropie Przepis na błyskawiczne tiramisu Połowę biszkoptów(...)rozkładamy do pucharków, dodajemy łyżkę malin odsączonych z syropu i łyżkę syropu i po łyżce mascarpone na każdy pucharek. Na to idzie 2 warstwa biszkoptów, które zalewamy kawą, dekorujemy malinami i pastylkami czekolady. Nie trzeba czekać, jak przy klasycznym tiramisu. ŚLEDZIE PO SZWEDZKU W SOSIE KAWOWYM Z MUSZTARDĄ Składniki: 250 g filetów śledziowych w oleju 3 czubate łyżki musztardy

Ugotowane pozamiatane
Sernik krówkowy 90

wiaderka, 5 jajek, 200 g masła, 200 g cukru, 2 op. budyniu toffi po 40g, 150 ml mleka, ok 400 g herbatników, 510 g masy krówkowej kajmak, 28 sztuk biszkoptów okrągłych, 400 ml śmietany 30%, 250g mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 50 g gorzkiej czekolady, 100-120 g płatków migdałowych Przygotowanie: Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwę(...)jajka, mieszamy - na małym ogniu. Budynie rozrabiamy w mleku, dodajemy do masy serowej - cały czas mieszamy aż masa zacznie lekko gęstnieć. Zdejmujemy z ognia. Wylewamy na herbatniki. Układamy biszkopty - studzimy przed położeniem masy śmietanowej. Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem przez 5-7 minut. Dodajemy mascarpone - miksujemy do połączenia się składników. Układamy na biszkopty. Posypujemy rozdrobnioną gorzką czekoladą i płatkami

Lena Gotuje
Ciasto Góralki 435

rodzinka uwielbia wafelki Góralki, postanowiłam przygotować ciasto z ich dodatkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Góralki tak naprawdę zostało wymyślone przeze mnie. Wafelki te połączyłam z delikatną masą śmietankową, puszystym biszkoptem oraz polewą czekoladową. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto Góralki jest dość wysokim ciastem, więc śmiało może zastąpić nawet tort. Przepis na ciasto Góralki wbrew pozorom wcale nie jest skomplikowany. Całe(...)temperatury pokojowej, oraz odpowiednio schłodzić śmietankę kremówkę i serek mascarpone. Trzymając się tych zasad, na pewno Wasze ciasto wyjdzie idealne. Zapraszam na przepis! CIASTO GÓRALKI – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 160 g mąki 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WKŁADKA GÓRALKI 3 wafelki góralki mleczne 100 g kokosa 100 g orzechów włoskich 6 białek

Przepiski.pl
Ciasto Dare 508

Święta, rodzinne spotkania czy inne okazje w ciągu roku. Wbrew pozorom wcale nie jest trudne do zrobienia. Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis. CIASTO DARE – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 160 g cukru 120 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 500 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady mlecznej 250 g serka mascarpone(...)włoskich 1 opakowanie wafli Dare (milk chocolate cream 142 g ) POLEWA 100 g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki kremówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie BISZKOPT Białka jajek ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier, łyżka po łyżce, do uzyskania szklistej i puszystej piany. Następnie zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy

Przepiski.pl
Tiramisu Lotus 42

niektórych supermarketach ( np. w Biedronce), natomiast krem Lotus na pewno można kupić w sieci sklepów Duka oraz przez internet. Składniki: około 300 g ciastek Lotus 300-350 g podłużnych biszkoptów ladyfingers/savoiardi 250 g serka mascarpone, schłodzonego 600 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 30-40 g cukru pudru 3 łyżki kremu Lotus 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)ułatwienia, rozdzielić równo pomiędzy 4 miseczki. Deser składać w przygotowanej formie w następującej kolejności: warstwa ciastek Lotus namoczonych w kawie ( ciastka moczymy w kawie bardzo króciutko ) część kremu warstwa biszkoptów namoczonych w kawie część kremu ciastka Lotus namoczone w kawie część kremu biszkopty namoczone w kawie część kremu Formę z deserem owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum

Opowieści z piekarnika