biszkopt - 17572 przepisów (strona:447/1172)

Ciasto budyniowe z sokiem i śmietankową pianką z truskawkami 36

Dziś mam dla Was totalną nowość, a zarazem ciasto, które zrobiło u nas furorę w weekend! Ciasto jest z pieczonym biszkoptem, ale można je przygotować również w wersji bez pieczenia. To połączenie puszystego biszkoptu z budyniowym kremem przygotowanym z dodatkiem soku i śmietankową pianką z truskawkami. Razem z galaretką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć, że zakochacie(...)mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy zimną śmietanę kremówkę , następnie wlewamy wystudzoną żelatynę i miksujemy tylko chwilę aż połączy się ze śmietaną. Dodajemy truskawki i dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Z biszkoptu ścinamy skórkę, nasączamy ponczem. Wylewamy masę z sokiem, rozsmarowujemy. Układamy herbatniki, lekko dociskamy. Na herbatniki wykładamy masę śmietankową z truskawkami , rozsmarowujemy i odstawiamy do zastygnięcia. Wylewamy lekko stężałą galaretkę

Ostra na Słodko
Truskawkowy sernik na zimno 35

zimno z truskawkami. TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO PRZEPIS Składniki 600 g truskawek 800 g sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru pudru 125 ml wody 3 łyżki żelatyny 10 okrągłych biszkoptów Przygotowanie 1. Tortownicę o średnicy 20 cm wyściel papierem do pieczenia. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów. 2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do przestygnięcia. 3. Truskawki umyj, oczyść(...)szypułek i zblenduj na mus. 4. Do musu dodaj ser z wiaderka i cukier puder. Całość zmiksuj do połączenia składników. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę. 5. Masę przelej na biszkopty i całość wstaw do lodówki na całą noc do stężenia. Artykuł Truskawkowy sernik na zimno pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Truskawkowy sernik na zimno 29

serka homogenizowanego naturalnego, w temperaturze pokojowej 1 opakowanie galaretki truskawkowej + 250 ml wody 500 g truskawek, umytych i odszypułkowanych 300 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 100 g podłużnych biszkoptów savoiardi lub ladyfingers Polewa z białej czekolady : 100 g białej czekolady 50 ml śmietanki kremówki 30% Dodatkowo : dodatkowe truskawki do dekoracji opcjonalnie - kilka bezików do dekoracji Wykonanie : Przygotować tortownicę ( lub rant(...)cukierniczy ) o średnicy 23 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, do boków przykleić pasek papieru do pieczenia lub tzw. folii rantowej.  Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty, w razie potrzeby przycinając je. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, wystudzić. 200 g truskawek zmiksować blenderem na gładkie puree. Pozostałe 300 g truskawek pokroić w kostkę. W naczyniu umieścić serek homogenizowany

Opowieści z piekarnika
CIASTO Z KIŚLEM NA ZIMNO 42

opakowania kiślu o smaku truskawkowym z cukrem 700 ml wody 1 łyżka żelatyny Mus waniliowy 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: paczka biszkoptów np. okrągłych garść płatków czekoladowych Przygotowanie: Masa serowa -  ser skręcić raz lub dwa razy. Margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia i dodać żelatynę(...)puder i dokładnie ubijamy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy żelatynę i ubijamy nadal na najwyższych obrotach., Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wyłożyć kisiel truskawkowy i ponownie wstawić do lodówki

Ciastka - domowe słodkości
Zabajone czyli przepis na włoskie zabaglione 34

żółtka (o temperaturze pokojowej) 80 g drobnego cukru (5 łyżek) 60 ml wina (4 łyżki stołowe) Dodatkowo: 120 g owoców (np. maliny, truskawki, jagody, jeżyny, borówki, świeże figi) podłużne biszkopty (lub inne, kruche ciasteczka) Jakie wino do zabajone? Tradycyjne Zabajone powstaje na bazie słodkiego i wzmacnianego wina Marsala (zawartość alkoholu około 17 – 20 %), które możemy zastąpić słodkim i mocnym(...)krem gęstnieje. Bardzo ważna jest cierpliwość i staranność podczas ubijania kremu. Uważaj, aby nie doprowadzić do zagotowania się masy . Prawidłowo zrobione zabajone jest gęste i idealnie oblepia owoce oraz biszkopty. Rozlewam deser zabajone do pucharków Kremowy deser przelewam do ozdobnych pucharków. Dodaję ulubione owoce lub zatapiam podłużne biszkopty. Deser możesz oprószyć kakao lub startą czekoladą. Deser zabajone podaję na ciepło

Ania gotuje
Grillowane brzoskwinie z brandy 23

Czas całkowity 16 min   Ilość porcji: 4 Składniki 6 dojrzałych brzoskwiń 50 ml brendy ½ pomarańczy laska wanilii 3 łyżki cukru 2 świeże liście laurowe kilka biszkoptów Wykonanie Rozgrzej piekarnik z opcją grilla 240 stopni. Przekrój brzoskwinie na pół i umieść je w miseczce. Brzoskwinie skrop brandy, zetrzyj odrobinę skórki pomarańczowej i wyciśnij trochę soku pomarańczowego na brzoskwinie. Pomieszaj(...)następnie połóż liście laurowe i puste laski wanili. Umieść brzoskwinie w piekarniku na 5 do 6 minut lub do momentu, aż owoc będzie złoty i soki będą bulgotać. Rozłóż biszkopty, możesz kilka biszkoptów skruszyć i posypać. 3.5.3251 The post Grillowane brzoskwinie z brandy first appeared on Apetyt na zielone

Apetyt na Zielone
SERNIK OWOCOWY Z GALARETKĄ 39

wiśniowa słoik wiśni (700g) 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1 łyżka żelatyny Mus waniliowy 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: paczka biszkoptów np. okrągłych 2 opakowania galaretki owoce leśne 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Masa serowa -  ser skręcić raz lub dwa razy. Margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać(...)smaku owoców leśnych  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wyłożyć żelkę wiśniową i ponownie wstawić do lodówki na ok. 20 minut

Ciastka - domowe słodkości
Pyszne ciasta i desery z truskawkami – 12 PRZEPISÓW 33

truskawkami na wierzchu, to doskonały deser na letnie popołudnie. Panna cotta truskawkowa: Jedwabista i delikatna panna cotta z domowym sosem truskawkowym to elegancki deser, który zachwyci każdego smakosza. Truskawkowy biszkopt: Pod pierzynkową warstwą bitej śmietany ukrywa się warstwa soczystych truskawek i puszystego biszkoptu. To połączenie smaków zaskoczy was swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Ciasto truskawkowe z białą czekoladą: Puszyste ciasto(...)wybór na szybki i zdrowy deser . Truskawkowe muffiny: Delikatne, wilgotne muffiny z dodatkiem kawałków świeżych truskawek to świetna propozycja na słodki początek dnia. Ciasto truskawkowe z masą kawową: Puszyste biszkopty nasączone aromatyczną kawą, przełożone warstwą kremu truskawkowego i ozdobione świeżymi truskawkami. ciasta i desery z truskawkami – top 12 przepisów Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram

Via Gusto
Ciasto Kubuś z brzoskwiniami i galaretką 34

Ciasto bez pieczenia na biszkoptach z masą z soku typu kubuś, słodkimi brzoskwiniami, galaretką cytrynową oraz bitą śmietaną posypaną gorzką czekoladą dla równowagi smaku.   polecam też bardziej klasyczną wersję KUBUŚ oraz wersję z MALINAMI Składniki: na blachę 24x24 cm 12 okrągłych biszkoptów, 900 ml soku typu "Kubuś", 3 budynie śmietankowe, brzoskwinie z puszki bez soku, 2 galaretki cytrynowe(...)soku odlewamy ok 200 ml soku w którym rozrabiamy budynie. Pozostałą część podgrzewamy, dodajemy budyń, mieszamy co jakiś czas na małym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć. Dno formy wykładamy biszkoptami, wylewamy masę, odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę cytrynową rozrabiamy w 700 ml ciepłej wody. Brzoskwinie kroimy w plastry, układamy na masie budyniowej. Tężejącą galaretkę wykładamy na owoce. Śmietanę ubijamy wraz

Lena Gotuje
SERNIK Z WIŚNIAMI 37

wiśniowa słoik wiśni (700g) 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1 łyżka żelatyny Mus waniliowy 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: paczka biszkoptów np. okrągłych 2 garście płatków czekoladowych 1 garść żółtej posypki cukrowej Przygotowanie: Masa serowa - ser skręcić raz lub dwa razy. Margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić(...)puder i dokładnie ubijamy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy żelatynę i ubijamy nadal na najwyższych obrotach. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wyłożyć żelkę wiśniową i ponownie wstawić do lodówki

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z czekoladowym kremem 36

Jedno z ulubionych ciast mojej rodziny. Ładnie się prezentuje i dobrze smakuje. Jest dość słodkie. Mocno czekoladowe. Najlepiej smakuje schłodzone. Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem czekoladowy: 2 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 500 ml mleka 100 g mlecznej czekolady(...)puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę mleczną oraz startą czekoladę gorzką. Miksujemy do połączenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy śmietan-fixy lub rozpuszczoną żelatynę. Zimny biszkopt kroimy na dwa blaty. Przekładamy je kremem czekoladowym. Na wierzchu rozprowadzamy masę śmietanową. Oprószamy gorzkim kakao

Smaki Na Talerzu
Ciasto z rabarbarem i bitą śmietaną 45

ciasto z rabarbarem kojarzy nam się z ciastem kruchym lub drożdżowym. Oba warianty są pyszne, jednak tym razem zaprezentuję Wam coś innego. Jest to pyszne ciasto z rabarbarem na biszkopcie z dodatkiem puszystej i delikatnej masy śmietankowej oraz migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z rabarbarem z tego przepisu jest niesamowicie lekkie, orzeźwiające i smaczne. Idealnie sprawdzi się na rodzinne imprezy(...)domowe przyjęcia czy na niedzielę do kawy. Jestem pewna, że będziecie zachwyceni jego smakiem! Zapraszam na przepis! CIASTO Z RABABRAREM I BITĄ ŚMIETANĄ – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 3 jajka rozmiar L 100 g cukru 100 g mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA Z RABARBAREM 4- 5 łodyg rabarbaru (ok 500 g) 2 jabłka średniej wielkości 1 budyń śmietankowy

Przepiski.pl
ciasto Zielone Jabłuszko 35

składniki na biszkopt: 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 160 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę pszenną mieszam z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno z solą. Następnie dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy(...)dwóch turach przesiane mąki, mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. składniki na galaretkę z jabłkami: 3 galaretki agrestowe 1000 ml gorącej wody 5 jabłek sok z ok. 1/2 cytryny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasta na komunię – 10 przepisów na komunijne ciasta 47

kremu na bazie kwaśnej śmietany 18%, brzoskwiń z… ZOBACZ PRZEPIS Pyszne ciasto przekładane z czekoladową chrupką i budyniem – PRZEPIS Przepis na pyszne ciasto przekładane! To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. Ciasto pięknie się… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką(...)się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Ciasto z ptasim mleczkiem to ciasto, które przygotujesz na bazie biszkoptu z kakao. Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a… ZOBACZ PRZEPIS Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis! Sernik na zimno z galaretką

Via Gusto
ciasto Brzoskwiniowa panienka 34

składniki na biszkopt: 120 g mąki 100 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka oraz olej. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23x33cm(...)wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 30 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę z serkiem homogenizowanym: 600 g derka homogenizowanego, waniliowego 200 g masła 3 żółtka 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 60 ml gorącej wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło miksujemy z cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia