biszkopt - 18139 przepisów (strona:452/1210)

Sernik odwrócony (na biszkopcie) 321

Myślałam, że zrobiłam już każdy rodzaj sernika, ale okazuje się że nie. Jeszcze nie jadlam i nie piekłam sernika na biszkopcie. Jest to sernik robiony trochę na odwrót  bo najpierw do blaszki wylewa się masę serową, a dopiero na nią ciasto biszkoptowe. Po upieczeniu ciasto odwraca się do góry nogami i wygląda jakby był to tradycyjne sernik. Oto przepis(...)połączenia składników. Następnie dolałam olej, mleko i Wsypałam proszek budyniowy. Znów wszystko zmiksowalam do połączenia. Masę serową przelałam do prostokątnej blachy o wymiarach ok 25x35cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru  1 cukier waniliowy  4 łyżki oleju 5 łyżek mąki pszennej tortowej  1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka proszku do pieczenia

Waniliowe Improwizacje
ciasto kasztanek z wiśniami 722

składniki na biszkopt: 120 g mąki 30 g kakao 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka oraz olej. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy(...)szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 23x33cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 45 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia i przecinamy na dwa blaty. (Biszkopt najlepiej przeciąć dzień po upieczeniu). składniki na warstwę galaretki z wiśniami: 2 galaretki wiśniowe 750 ml gorącej wody ok. 500 – 600 g wiśni z syropu lub kompotu

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z brzoskwiniami, kremem budyniowym i śmietankowym 43

Robiłam je w październiku na urodziny siostrzeńca, dlatego nie mam ładnych zdjęć, udało mi się zabrać do domu raptem mały kawałek 😁 to chyba najlepsza reklama tego ciasta.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 150 g cukru 150 g mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej  szczypta soli  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka oleju Masa budyniowa(...)mascarpone  3 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny + 60 ml wody Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń  2 galaretki brzoskwiniowe 700 ml wody Sposób przygotowania:   1. Zrobić biszkopt i upiec. Wystudzić.  2. Zrobić krem budyniowy. 200 ml mleka zagotować z cukrem, a resztę mleka wymieszać z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Połączyć z gotującym się mlekiem, mieszać

Kuchnia domowa Ani
Jak upiec biszkopt doskonały 65

Biszkopt to klasyka wśród wypieków, która swoją prostotą zachwyca nie tylko smakiem, ale i wszechstronnością. Jego lekka, puszysta struktura sprawia, że idealnie komponuje się zarówno z kremami, owocami, jak i czekoladą, tworząc niepowtarzalne desery. Choć przygotowanie biszkoptu nie jest trudne, wymaga odrobiny uwagi i cierpliwości, […] Artykuł Jak upiec biszkopt doskonały pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Ciasto pani Dulska 56

szklanka cukru pudru, 8 jajek ( żółtka i białka oddzielnie), 4 łyżki miodu, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka kakao, 300 g suchego maku, 50 g rodzynek, aromat waniliowy, biszkopt orzechowy: 6 jajek, 2/3 szklanki cukru pudru, 1 szklanka zmielonych orzechów, 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki mąki pszennej, 2 g proszku do pieczenia, do nasączenia: 3/4 szklanki wody(...)podzielić na pół i wyłożyć na 2 takie same blaszki, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 minut. Upieczone blaty makowe odstawić do ostygnięcia.  Biszkopt orzechowy: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Zmielone orzechy włoskie wymieszać z bułką tartą. mąką oraz proszkiem do pieczenia i dodać do utartych żółtek i wymieszać. W oddzielnym naczyniu ubić

kulinarne odsłony pati
Przepis na epicki biszkopt orzechowy do tortu z octem 47

Przepis na super puszysty i nie suchy biszkopt z 7 jaj który idealnie będzie się nadawał do zrobienia tortu lub jako spód do ciasta. Piekłam w formie o średnicy 22 cm w 180 stopniach. U mnie biszkopt siedział około 35 minut w piekarniku ale tak jak zawsze proszę nie sugeruj się moim czasem najlepiej sprawdzać biszkopt metodą tzw suchego patyczka

Pychotkaaa
Przepisy z wykorzystaniem serków homogenizowanych Danio 85

ciasto będzie złociste, a wykałaczka wbita w środek ciasta, sucha po wyjęciu. 2. Sernik na zimno z owocami Składniki: 840 g serka Danio o smaku waniliowym 200 g biszkoptów lub herbatników 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 950 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe lub malinowe 350 g ulubionych owoców, np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny, winogrono, mandarynki lub mix Instrukcje: Rozpuść(...)opakowania galaretki cytrynowej w 350 ml wrzątku i poczekaj, aż zacznie gęstnieć. Wyłóż tortownicę (23 cm) folią lub papierem do pieczenia, a na spodzie ułóż biszkopty. Zmiksuj serki waniliowe Danio z lekko stężoną galaretką cytrynową i wylej na biszkopty. Schłodź w lodówce przez 2 godziny. Rozpuść 2 opakowania galaretki truskawkowej/malinowej w 600 ml wrzątku i schładzaj, aż zgęstnieje. Udekoruj masę

Słodkie okruszki
najpyszniejsze ciasto orzechowe z kremem i masłem orzechowym+FILM 71

dziś mam dla Was przepis na po prostu obłędne ciasto orzechowe z kremem i masłem orzechowym Choć wygląda niepozornie łączy w sobie wiele smaków, które idealnie współgrają. Mamy tu biszkopt orzechowy, krem, masło orzechowe i chrupiące prażone orzeszki Całość smakuje po prostu wspaniale, bardzo polecam-jeśli lubicie orzechowe smaki to zakochacie się w tym cieście :)  Zapraszam też na film(...)jego przygotowaniem SKŁADNIKI ***blaszka 25x35cm BISZKOPT ORZECHOWY -6 jajek -2/3 szkl mąki pszennej tortowej ok 100g -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru ok 110g -150g drobno zmielonych orzechów włoskich KREM -1000ml mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3/4 szkl cukru ok ok 165g -200g masła ORZECHY DO POSYPANIA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deserek Caffe Latte – deser kawowy z mascarpone 61

małe deserki nazwałam Caffe Latte. Ich przygotowanie jest bardzo… Drukuj Proporcje na: 6 sztuk Czas przygotowania: 1 godz. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 50 g podłużnych biszkoptów (6 sztuk)   Składniki na krem kawowy: 250 g mascarpone 150 g białej czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 5 łyżek cukru pudru (60 g)   Składniki na bitą śmietanę(...)godzinę, aby stężał. Następnie przygotuj 6 kubeczków do deserków lub małych szklanek – ja użyłam kubeczków o pojemności 160 ml. Na spodzie każdego z kubeczków wyłóż po jednym pokruszonym podłużnym biszkopcie. Na biszkopty wyłóż warstwę schłodzonego kremu kawowego (krem polecam wykładać za pomocą szprycy). Na koniec przygotuj bitą śmietanę – schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj. Gotową bitą

Via Gusto