biszkopt - 17572 przepisów (strona:452/1172)

Ciasto z truskawkami i budyniem 156

pięknie prezentuje się na stole, a połączenie truskawek z budyniem jest wyjątkowo smaczne i delikatne. Zapraszam do wypróbowania przepisu i udostępniania dalej! CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM PRZEPIS Składniki Biszkopt 140 g mąki pszennej 4 jajka 150 g cukru szczypta soli Warstwa budyniowa 3 budynie śmietankowe bez cukru po 35 g każdy 1l mleka 150 g cukru 1 kostka masła(...)śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody Warstwa z galaretką 350 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 400 ml wody Przygotowanie Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawać cukier i miksować do czasu jego rozpuszczenia. Kolejno cały czas miksując dodać żółtka. Na koniec dodać

Alle Dobre!
Mus z mango i białej czekolady 35

cukierniczych, okrągłych foremkach z pomocą taśmy rantowej do utrzymania odpowiedniego kształtu deseru. Wybór talerza, ozdób, owocowych dekoracji był według naszej inwencji twórczej. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) okrągłe biszkopty 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa(...)przygotować w ładnych pucharkach. Ja podam wykonanie w foremkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane musy umieszczamy w lodówce

Raj dla Podniebienia
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 42

jest tak, że jak skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku(...)foremek, deser można z powodzeniem przygotować w ładnych pucharkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane desery umieszczamy w lodówce

Raj dla Podniebienia
Sernik kokosek na zimno 49

tylko z fotografii moje dziecko zna swoich pradziadków. Patrzy na wyblakłe zdjęcia, czasem postukuje w nie lekko paluszkiem i pyta postaci na zdjęciu: Widzisz mnie prababciu? Składniki 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1200g twarogu (użyłam z Piątnicy z wiaderka) 1 mała puszka mleczka kokosowego 1 torebka wiórków kokosowych (100 g ) ½ szklanki likieru kokosowego 2 wafelki Princessa kokosowe 4 – 4,5 łyżki(...)waniliowy 1 mały kubek śmietanki kremówki Wykonanie Wiórki kokosowe zalewamy mleczkiem kokosowym i likierem, niech moczą sie ok. 2h. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie ciasno układamy biszkopty. 3. Twaróg przekładamy do miksera, dodajemy cukier waniliowy i cukier puder, miksujemy. Wlewamy cienkim strumyczkiem likier, następnie dodajemy napęczniałe od mleczka wiórka, olejek. W masie ma być mocno wyczuwalna nuta

Raj dla Podniebienia
SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE 47

ricotty 3/4 szklanki cukru pudru 8 jajek 2 łyżeczki likieru karmelowego sok z 1/2 cytryny nadzienie 200 g świeżych borówek kilka listków mięty do dekoracji 2 małe opakowania biszkoptów 5 łyżek dżemu morelowego garść posiekanych pistacji otarta skórka z limonki Wykonanie Tortownicę 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. Na patelni roztapiamy masło. Masę ciasteczkową łączymy z masłem(...)upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Na schłodzony wierzch wykładamy pozostałe owoce, pistacje dekorujemy listkami mięty i otartą skórką z limonki. Boki sernika smarujemy dżemem. Biszkoptom odkrawamy końcówki i obkładamy nimi cały sernik. Całość można obwiązać tasiemką, biszkopty będą wtedy lepiej przylegać. Smacznego! Artykuł SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Ciasto budyniowe z truskawkami, galaretką i śmietankową pianką 67

Robi się je szybko, jest bez pieczenia i nie wymaga wiele pracy. Gorąco polecam! W sam raz na upalny dzień! Smacznego! SKŁADNIKI: ( 24×24 ) * truskawki – 400 g * biszkopty podłużne – 150 g (150 g) * herbatniki kakaowe – 130 g (130 g) * budyń śmietankowy bez cukru – 80 g * mleko – 700 ml * cukier – 60 g * masło(...)galaretka truskawkowa – 2 op ( po 75 g ) * śmietana 36% – 150 ml * cukier puder – 2 łyżki * żelatyna – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Układamy biszkopty jeden obok drugiego. Delikatnie nasączamy herbatą. Do garnka wlewamy 500 ml mleka, do reszty wsypujemy budynie i dodajemy 5 łyżek cukru. Mieszamy do rozpuszczenia cukru. Do gotującego mleka wlewamy rozrobione budynie. Cały czas mieszając

Ostra na Słodko
Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa 456

truskawkową: 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 3/4 szklanki wrzątku Wierzch deseru: 200 g truskawek (około) 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku PS Dodatkowo na spód ciasta możemy wyłożyć biszkopty. Ja zrobiłam ciasto bezglutenowe 🙂 bez biszkoptów. Sposób wykonania śmietankowo truskawkowej zebry. Do przygotowania ciasta potrzebować będziemy przede wszystkim: 2 misek, szklanki, blaszki 22 x 22cm, miksera. Ciasto jest na małą(...)masy śmietanowej (schładzam w lodówce, pilnując, by za mocno nie stężało). Krok 3. Wykładam masy na blaszkę. Formę do pieczenia wyścielam papierem do pieczenia. Spód możesz wyłożyć także biszkoptami. Obie masy wykładam na przemian po około 3 łyżki na środek blaszki lekko dociskając każdą warstwę. Ciasto wkładam na 30 minut do lodówki. Następnie wyjmuję i na wierzchu układam truskawki. Galaretkę

Ania gotuje
Ciasto nugatowe 1550

wyjdzie przepyszne. Dodatkowo dla osób początkujących przygotowałam krótki filmik, w którym pokazuje krok po kroku jak zrobić to pyszne ciasto nugatowe. Zapraszam do wypróbowania przepisu! CIASTO NUGATOWE PRZEPIS Składniki Biszkopt 60 g mąki pszennej 3 jajka 1 łyżka cukru szczypta soli Masa czekoladowa 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 1 łyżka cukru 100 g masła 300 ml wody(...)Masa śmietankowa 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 100 orzeszków ziemnych 200 g herbatników maślanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując dodajemy cukier. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy stopniowo żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i mieszamy całość

Przepiski.pl
Sernik na zimno z truskawkami 59

ciasta dodaj nieco więcej) – 120 ml mleka – 3 łyżki żelatyny – 1 łyżeczka ekstraktu waliliowego – 2 opakowania galaretki truskawkowej – około 1 kg truskawek – 100-150 g okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Mleko podgrzej do 70-80 st. zagotowując w garnuszku. Wystarczy, aby zaczęło bulgotać. Do mleka dodaj żelatynę i bardzo dokładnie wymieszaj. W misce rozpuść galaretki w nieco mniejszej ilości(...)wymieszaj. Tak zahartowane mleko z żelatyną wlej teraz do miski z pozostałą masą serową. Bardzo dokładnie wmieszaj. Wyłóż spód okrągłej formy do ciasta papierem do pieczenia. Na spodzie układaj biszkopty tak, aby zapełniły dno. Nie przejmuj się, jak zostaną przestrzenie między biszkoptami, jak wypełni je masa serowa, nie będzie problemu z krojeniem. Jeśli chcesz zrobić atrakcyjne obrzeże pokrój kilkanaście truskawek

nietylkopasta.pl
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych 148

sernik na zimno 750g serka homogenizowanego 25 g żelatyny 200 ml śmietany 3 łyżki cukru pudru ok. 50 ml wody 1 galaretka truskawkowa truskawki do dekoracji 200g podłużnych biszkoptów Możecie wykorzystać dowolny serek homogenizowany. Polecam naturalny, a nie waniliowy. Ja uwielbiam serki Rolmlecza, dlatego polecam właśnie je. Śmietanę będziemy ubijać, więc dobrze, aby była schłodzona. Wtedy znacznie łatwiej ją ubijać(...)pozostałem części masy i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach, do połączenia się składników. Tortownicę o wymiarach 24 cm, wykładamy na dnie papierem do pieczenia i dno wykładamy biszkoptami. Wylewamy naszą masę serową i chowamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie robimy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Jak galaretka będzie ostudzona, wierzch ciasta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z truskawkami i galaretką 128

ostatni przepis z tymi owocami, który Wam jeszcze pokażę 😊🍓 Dziś sernik, ulubione ciasto mojego syna, ale wzbogacone sezonowymi truskawkami i galaretką. Pyszności! Składniki (blaszka 36x24cm): opakowanie okrągłych biszkoptów lub herbatników - u mnie te pierwsze 1 kg sera białego - dobrej jakości z wiaderka 200 g masła 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy lub aromat waniliowy 1 budyń waniliowy(...)500ml wrzątku Sposób przygotowania: 1. Ser i jajka powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Masło rozpuścić i wystudzić.  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty lub herbatniki. 4. W misce umieścić ser, żółtka, cukier, aromat, mleko, mąki i proszek budyniowy. Całość zmiksować. Dodać ostudzone rozpuszczone masło i wymieszać.  5. W osobnym naczyniu ubić białka

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z kremem i musem truskawkowym 65

letnią imprezę. Do zrobienia kremu użyłam serka mascarpone, który bardzo lubię, ale można je bardziej odchudzić i użyć np. jogurtu greckiego. Bardzo polecam. Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli 3 łyżki ksylitolu Krem : 200 ml śmietanki kokosowej lub śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyżek(...)wody ok. 350 g truskawek 200 g serka waniliowego Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki i dobrze osuszyć. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej trzepaczki

Healthy food explorer
Jak piec ciasta – ustawienia piekarnika 50

jest wtedy jeszcze tak wilgotne, że po prostu zamiast pozostać w swej formie, lekko zjeżdża w dół. Najlepsza metoda to pieczenie ciasta około 5 minut dłużej. Jeśli chodzi o biszkopty, to po upieczeniu biszkoptu można też uderzyć formą z gorącym ciastem o stół, wtedy pęcherzyki powietrza równo ujdą to metoda pod nazwą "biszkopt rzucany". :) A na koniec kilka przepis, który

Z notatnika
torcik kakaowy z masą truskawkową... 99

kakao i połączyć składniki, nie wyrabiać długo. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wlać do formy i piec w nagrzanym do 180 C piekarniku przez 40 minut. Biszkopt wyjmij z piekarnika i rzuć na ziemię z wysokości kolan, zostawić do wystudzenia w otwartym piekarniku, biszkopt zimny przekroić na 3 blaty. Mascarpone, cukier puder, zimną kremówkę i truskawki pokrojone(...)wierzch posmarować mascarpone, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki, posypać kakao i schować do lodówki, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo smaczny, łatwy do wykonania torcik z kakaowym biszkoptem i masą z mascarpone truskawkową, jest nie za słodki........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto bez pieczenia z nutą kawy i moja opinia o sklepie Venosa.pl 65

Wami opinią o sklepie stworzonym z pasji do kawy. Jest to internetowy sklep Venosa.pl Blaszka: 25x25 cm Składniki: 1/2 opakowania ciastek typu petitki (kakaowe) około 12 sztuk podłużnych biszkoptów biszkopciki mini 600 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 szklanki naparu z kawy u mnie  Dallmayr d'oro Karibik 2 łyżki cukru pudru słoiczek(...)łyżek naparu z kawy. Do jasnej masy dodajemy śmietan fix i miksujemy do połączenia się składników. 5. Ciemniejszą masę wykładamy na ciastka petitki. Na masę układamy podłużne biszkopty nasączone naparem z kawy. 6. Na biszkopty dajemy dżem z czarnej porzeczki, następnie masę jasną na której układamy mini biszkopciki. 7. Całość wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień

kruche babeczki