biszkopt - 18139 przepisów (strona:452/1210)

Przepisy z wykorzystaniem serków homogenizowanych Danio 120

ciasto będzie złociste, a wykałaczka wbita w środek ciasta, sucha po wyjęciu. 2. Sernik na zimno z owocami Składniki: 840 g serka Danio o smaku waniliowym 200 g biszkoptów lub herbatników 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 950 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe lub malinowe 350 g ulubionych owoców, np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny, winogrono, mandarynki lub mix Instrukcje: Rozpuść(...)opakowania galaretki cytrynowej w 350 ml wrzątku i poczekaj, aż zacznie gęstnieć. Wyłóż tortownicę (23 cm) folią lub papierem do pieczenia, a na spodzie ułóż biszkopty. Zmiksuj serki waniliowe Danio z lekko stężoną galaretką cytrynową i wylej na biszkopty. Schłodź w lodówce przez 2 godziny. Rozpuść 2 opakowania galaretki truskawkowej/malinowej w 600 ml wrzątku i schładzaj, aż zgęstnieje. Udekoruj masę

Słodkie okruszki
najpyszniejsze ciasto orzechowe z kremem i masłem orzechowym+FILM 102

dziś mam dla Was przepis na po prostu obłędne ciasto orzechowe z kremem i masłem orzechowym Choć wygląda niepozornie łączy w sobie wiele smaków, które idealnie współgrają. Mamy tu biszkopt orzechowy, krem, masło orzechowe i chrupiące prażone orzeszki Całość smakuje po prostu wspaniale, bardzo polecam-jeśli lubicie orzechowe smaki to zakochacie się w tym cieście :)  Zapraszam też na film(...)jego przygotowaniem SKŁADNIKI ***blaszka 25x35cm BISZKOPT ORZECHOWY -6 jajek -2/3 szkl mąki pszennej tortowej ok 100g -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru ok 110g -150g drobno zmielonych orzechów włoskich KREM -1000ml mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3/4 szkl cukru ok ok 165g -200g masła ORZECHY DO POSYPANIA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deserek Caffe Latte – deser kawowy z mascarpone 82

małe deserki nazwałam Caffe Latte. Ich przygotowanie jest bardzo… Drukuj Proporcje na: 6 sztuk Czas przygotowania: 1 godz. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 50 g podłużnych biszkoptów (6 sztuk)   Składniki na krem kawowy: 250 g mascarpone 150 g białej czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 5 łyżek cukru pudru (60 g)   Składniki na bitą śmietanę(...)godzinę, aby stężał. Następnie przygotuj 6 kubeczków do deserków lub małych szklanek – ja użyłam kubeczków o pojemności 160 ml. Na spodzie każdego z kubeczków wyłóż po jednym pokruszonym podłużnym biszkopcie. Na biszkopty wyłóż warstwę schłodzonego kremu kawowego (krem polecam wykładać za pomocą szprycy). Na koniec przygotuj bitą śmietanę – schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj. Gotową bitą

Via Gusto
Skyrnik – lekki sernik na zimno ze skyra z owocami 145

wykorzystać także inne składniki do przygotowania spodu: Herbatniki bezglutenowe – wersja bezglutenowa dla osób, które nie mogą jeść glutenu. Więcej na temat herbatników bezglutenowych przeczytasz tutaj:   https://produktybezglutenu.pl/produkty-bezglutenowe/herbatniki-bezglutenowe-z-biedronki-recenzja-i-opinie/aeie_mbyz . Biszkopty – zarówno gotowe, jak i upieczone samodzielnie, świetnie sprawdzą się jako delikatna baza, idealna dla osób preferujących bardziej miękkie tekstury. Ciastka kruche – ciasteczka maślane, digestive czy inne kruche wypieki nadadzą spodowi(...)wyrazisty smak i lekką słodycz. Biszkopt – klasyczny biszkopt pieczony na blasze to opcja dla tych, którzy wolą bardziej puszyste i wilgotne spody. Owsiane ciastka – dla miłośników zdrowszych alternatyw, ciastka owsiane będą idealnym wyborem, dodając deserowi dodatkową porcję błonnika. Każda z tych opcji sprawi, że Twój skyrnik nabierze innego charakteru – od klasycznej kruchości po delikatną puszystość. Wybór zależy tylko od Twoich

Słodkie okruszki
Biszkopt migdałowy keto z czekoladą i kremem serowym 83

Dzisiaj dla Was torcik, a dokładnie jego połowa. Biszkopt po upieczeniu przekrojony na pół,  przełożony niewielką ilością kremowej masy serkowej,  z wyczuwalnym delikatnym posmakiem korzennym. Ciekawa propozycja lekkiego, całkiem dobrze  prezentującego się na talerzu deseru. Torcik upiekłam tuż przed weekendowym wyjazdem,  ale z uwagi na niewielkie gabaryty, wyjazdu nie doczekał.  Planowo miał być prowiantem podróżnym(...)cytryny, szczyptę cynamonu i miksujemy - króciutko, tylko do dokładnego połączenia.  Wsypujemy pokrojoną drobno czekoladę, mieszamy. Masa nie wymaga użycia żelatyny, w lodówce nabiera właściwej konsystencji. Składanie biszkoptowego torcika: Biszkopt nie jest wysoki, rozcinamy go więc wzdłuż na dwie połowy. Na jedną połowę wykładamy całą masę serkową,  przykładamy drugą połową, lekko dociskamy. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Kronika Piekarnika
Rolada cukiniowa z kurkami 86

mieszać łyżką. Do zielonej masy dodawać stopniowo pianę z białek. Wymieszać łyżką.  Masę przełożyć na formę, wyrównując powierzchnię.  Piec 13-15 minut.  Po upieczeniu ułożyć biszkopt wierzchem do dołu na dużej desce lub blacie i od razu oderwać papier (zostawić go, bo jeszcze się przyda) od biszkoptu. Odstawić do ostudzenia.  Biszkopt posmarować serkiem.  Na serku

Weekendy w domu i ogrodzie
Leśne Raffaello z malinami 150

gotujemy przez chwilę, aż maliny się rozmrożą. Gorące zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki. Dokładnie ieszamy i odkładamy do przestudzenia *** *** Przestudzone maliny wylewamy na blaszkę w której piekliśmy biszkopt wyłożoną folią spożywczą. Gdy zupełnie ostygną, wkładamy całość do lodówki do całkowitego stężenia *** *** Przygotowujemy krem. Do misy miksera wlewamy śmietankę, przekładamy mascarpone i wsypujemy cukier puder. Wszystko miksujemy razem do uzyskania(...)gęstego kremu *** *** Do kremu dodajemy pół szklanki wiórków kokosowych, mieszamy. Krem dzielimy na trzy części *** *** Pierwszy blat biszkoptu nasączamy wodą wymieszaną sokiem z cytryny *** *** Na cieście rozsmarowujemy pierwszą część kremu. Na kremie układamy żelkę malinową, a na żelce rozsmarowujemy kolejną warstwę kremu *** *** Przykrywamy drugim biszkoptem i nasączamy go. Na wierzchu rozsmarowujemy ostatnią część kremu i posypujemy całość równomiernie wiórkami kokosowymi

Blog z Apetytem
ciasto cappuccino z malinami bez pieczenia 81

budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (temperatura pokojowa). Masło miksujemy z proszkiem cappuccino i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Miksujemy na gładki krem. dodatkowo: ok. 260 g okrągłych biszkoptów 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 450 g malin ok. 300 ml naparu z kawy wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki(...)wsypujemy maliny (wstawiamy do lodówki, aby szybciej zaczęła lekko tężeć). Na dnie foremki (ok. 22×25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) układamy warstwę biszkoptów na, które wykładamy ok. 2/3 części masy. Następnie układamy warstwę biszkoptów moczonych w naparze kawy i rozsmarowujemy pozostałą część masy. Na wierzch wykładamy lekko tężejącą galaretkę z malinami. Całość wstawiamy do lodówki, aby galaretka całkowicie

Domowy Smak Jedzenia
Śmietankowy jabłecznik na zimno 136

płatkami migdałów Nie ma się tutaj nad czym rozpisywać - po prostu zapraszam na przepis: Składniki (na formę 23x33 cm):  2 kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe opakowanie biszkoptów (użyłam podłużnych) 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść płatków migdałowych Jabłka obieramy i kroimy. Następnie przekładamy do garnka, wlewamy kilka łyżek wody(...)mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy.   Na dnie formy (moja miała 23x33 cm) układamy równą warstwę biszkoptów, na biszkopty wykładamy jabłka z galaretką i wyrównujemy.  Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy razem z mascarpone i cukrem pudrem. Gotową masę wykładamy na jabłka wyrównujemy. Ja dodatkowo posypałam podprażonymi

Cynamonowe szczęście
sernik a la tiramisu 67

kawowego 1 budyń waniliowy 150 ml śmietanki kremówki 30 % wykonanie: Kawę rozpuszczalną mieszamy z likierem. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Biszkopty przycinamy na wysokość rantu tortownicy i układamy w koło przy rancie (ja przycięłam za mało i wystawały znacznie powyżej). Wlewamy masę serową. Całość pieczemy w ok. 170 st. C przez(...)Biszkopty możemy zabezpieczyć folią aluminiową. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku prze ok. 15 min. przy uchylonych drzwiczkach a następnie wyjmujemy go z piekarnika i ostawiamy do wystudzenia. Wystudzony wstawiamy do lodówki. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a następnie wykładamy na sernik i całość schładzamy w lodówce. Przed podaniem oprószamy kakaem. dodatkowo: podłużne biszkopty

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO ŁABĘDZI PUCH + FILMIK 76

Ciasto łabędzi puch to biszkopt przełożony masą kokosowo - maślaną. Delikatne, efektowne i smaczne.                  CIASTO :  6 jajek 'M' 3/4 szklanki cukru (szklanka ma pojemność 250 ml )  1 szklanka mąki pszennej tortowej  3 duże łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia         MASA(...)miękkiego masła  dodatkowo - dowolny dżem, najlepiej kwaśny        POSYPKA :  plaster masła 4 łyżki cukru 1/2 szklanka wiórek kokosowych  PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Następnie wsypujemy cukier i ponownie ucieramy. Na koniec przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto pieczemy około 35 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO BALLADYNA + FILMIK 145

DODATKOWO :  2 galaretki malinowe + 3 szklanki wrzątku  3 szklanki mrożonych lub świeżych malin  1 puszka masy kajmakowej 510g  2 paczki ciemnych herbatników  PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję cukier, żółtka i chwilkę ubijam. Następnie przesiewam sitkiem mąki z proszkiem do pieczenia i kakao.  Blaszkę 23/33 cm wykładam papierem(...)pieczenia, na to wylewam ciasto i piekę 40 minut temperatura 180 %.  Biszkopt po upieczeniu przecinam na dwie równe połówki. Są cienkie.  2 galaretki malinowe rozmieszałam w 3 szklankach wrzątku. Można do niej wrzucić mrożone maliny i szybciej stężeje.  ŚMIETANA - zimną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym, następnie dodaję mascarpone, mieszam i zagęstnik do śmietany. Ponownie krótko

Kulinarne Fantazje Marioli
sernik z brzoskwiniami i galaretką 144

składniki na spód sernika: 180 g biszkoptów 80 g masła wykonanie: Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy

Domowy Smak Jedzenia
Pianka kawowa z truskawkami 83

byłaby przy stole. SKŁADNIKI kawowa pianka śmietana 30 % 330 g kawa rozpuszczalna 3 łyżki cukier puder 2-4 łyżki żelatyna 1,5 łyżki (10 g) wrzątek 100 ml okrągłe biszkopty 8 sztuk kilkanaście większych truskawek kilka bez napar kawowy 8 łyżeczek ( do biszkoptów ) Obręcz lub tortownica 18 cm. Truskawki opłukać, osuszyć. Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć kawą. Boki

Smaczne moje
Sernik na zimno z borówkami 105

Składniki: – 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka – ok. 100 g biszkoptów – 400 g borówki kamczackiej – 1 galaretka borówkowa – 2 łyżki żelatyny (spożywczej, uniwersalnej) – 1/2 szklanki mleka – 150 g śmietanki 30% – 1 cukier wanilinowy – 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. Odłożyć(...)wystudzenia.  Następnie opłukać borówki i dokładnie osuszyć. Na dno tortownicy o średnicy 26 cm położyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Na spodzie poukładać biszkopty. Mleko zagotować, odstawić z ognia, wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić. Do większej miski włożyć twaróg sernikowy, dodać śmietankę, cukier puder, cukier wanilinowy i wymieszać łyżką. Następnie do jeszcze ciepłej i płynnej

I LOVE LIFE