biszkopt - 17572 przepisów (strona:461/1172)

Ciasto kokosowe 56

Ciasto kokosowe to prosty i smaczny wypiek z wiórkami kokosowymi, który pachnie i smakuje wyśmienicie. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 jajka 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru szyta soli Do głębokiego talerza daje żółtka do tego ocet, proszek do pieczenia i mieszam po czym odstawiam. Białka ubijamy(...)sztywno wsypać 200 g wiórek kokosowych pół łyżeczki proszku do pieczenia i 4 płaskie łyżki mąki pszennej, wymieszać delikatnie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec jak biszkopt. Krem: 250 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka Galaretka owocowa 250 g masła lub margaryny utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru po chwili dodawać po jednym

Wasze Przepisy
Malinowa pokusa z delicjami 64

Pyszne, szybki oraz bardzo łatwe ciasto z śmietankową pianką z galaretką  i  delicjami. By ciasto było jeszcze szybsze do zrobienia,  można użyć  gotowych  biszkoptów lub herbatników. Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej pianka 700 ml śmietanki 36% 3 galaretki (2 rubinowe, 1 malinowa) dodatkowo(...)wody i rozpuszczam w niej galaretkę. Studzę.  Śmietankę ubijam na sztywno, następnie wlewam zimną ale jeszcze płynną galaretkę. Dokładnie miksuję do połączenia składników. Wlewam piankę na biszkopt i wstawiam do lodówki do stężenia. Ostatnią galaretkę przygotowuję według przepisu na opakowaniu.  Całość zalewam zimną galaretką, wstawiam do lodówki. Gdy galaretka  lekko stężeje wtedy układam na wierzchu

magiczna kuchnia Kasi
Leśny Mech z Musem Truskawkowym 71

zielonym kolorze. Warstwa ciasta ze szpinakiem z dodatkiem musu truskawkowego i puszystej masy śmietanowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dzięki zielonemu biszkoptowi na bazie szpinaku ciasto ma piękny zielony kolor, co wprawia w zachwyt. Aby biszkopt miał bardziej żywo zielony kolor, należy użyć do jego przygotowania świeżego szpinaku baby. Ja użyłam mrożonego(...)dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę, rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie. Śmietanę kremówkę rozprowadzamy na zastygniętym musie truskawkowym. Wierzch ciasta posypujemy poszarpanym na małe kawałki biszkoptem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Leśny Mech z Musem Truskawkowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Rolada z truskawkami 72

mniejsze kawałeczki, wstawić do małego rondelka i zagotować z niewielką ilością cukru. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy do truskawek. Gotową frużelinę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany małymi porcjami dodawać cukier, a następnie żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i małymi porcjami dodawać(...)masy jajecznej. Wykładamy na blachę o wymiarach 30X40 cm i pieczemy ok 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt zwijamy w lnianą ściereczkę. Przygotowanie kremu Schłodzoną śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Gdy biszkopt będzie już wystudzony smarujemy frużeliną, a następnie kremem. Zwijamy i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Rolada z truskawkami

Pomysłowa kuchnia
Karpatka 92

Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Karpatka

nietylkopasta.pl
Ciasto Siódme Niebo – pyszny deser piankowy bez pieczenia 174

prezentuje się na stole. Na jego spód proponuję użyć gofrów, jednak po jakimś czasie, jak wiadomo, robią się miękkie, więc jeśli wam to bardzo przeszkadza, można je zastąpić np. biszkoptami.   Składniki na ciasto Siódme Niebo (blaszka o wymiarach 28×23 cm): Spód: można wykorzystać biszkopty okrągłe lub podłużne, herbatniki, kruche ciasteczka, albo (tak jak ja) gofry   Składniki(...)najwyższych obrotach przez kilka minut na pianę. Do piany dodajemy chłodną, ale jeszcze płynną galaretkę pomarańczową (tą, którą robiliśmy wcześniej). Ubijamy jeszcze przez chwilkę. Na dnie blaszki wykładamy gofry (biszkopty, lub inne ciasteczka). Na nich układamy w odstępach ptasie mleczka. Na całość wylewamy piankę pomarańczową, wyrównujemy i odkładamy do lodówki na około 20 minut. Do chłodnej, zaczynającej tężeć galaretki wiśniowej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Góra Lodowa bez pieczenia + film 99

Ciasto Góra Lodowa bez pieczenia na herbatnikach, to prosty w wykonaniu smakołyk z masą budyniową, biszkoptami i polewą z mleka w proszku. Jest to efektowne i pyszne ciasto, które będzie idealną propozycją na różne okazje a co najważniejsze przygotujemy je bez użycia piekarnika.     składniki na formę 24 x 26 cm masa budyniowa 750 ml mleka 3 budynie waniliowe(...)łyżki cukru kryształu 1,5 szklanki mleka w proszku nie granulowanego ( szklanka 250 ml ) 2 łyżki kakao dodatkowo 30 sztuk kakaowych herbatników ( typu Bonitki ) 20-22 sztuki okrągłych biszkoptów przepis Do miseczki wlewamy 3/4 szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budynie oraz cukier dokładnie mieszając, pozostałą część mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń

Smakowite Dania
Porzeczkowo-morelowe monoporcje 101

cieszyć soczystymi, świeżymi witaminkami prosto z krzaczka.  A na razie smak lata przywołuję tym co jest. A jest i tak pysznie.  PORZECZKOWO-MORELOWE MONOPORCJE Składniki: (12 porcji) biszkopt: 2 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa porzeczkowa: 230 g czarnej porzeczki mrożonej 3 łyżki cukru  3 łyżki wody(...)puszki 1 galaretka brzoskwiniowa 3 łyżki cukru pudru  glazura: 150 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietany 65 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny barwnik spożywczy Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier. Następnie dodajemy żółtka oraz olej. Na końcu wsypujemy delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy do połączenia z resztą masy. Przelewamy do formy

Bon appetit mon amie
Ciasto Gargamel 69

posmakuje! PRZEPIS NA CIASTO GARGAMEL Składniki Masa budyniowa 1 budyń śmietankowy bez cukru 500 ml mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Biszkopt 2/3 szklanki mąki 5 jaj 2/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Galaretka 350 g malin mrożonych 1 galaretka o smaku malinowym Dodatkowo 8 herbatników(...)ubitej masy jajecznej. Powstałą masę wyłożyć na formę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec przez ok. 30 minut do suchego patyczka. Przestygnięty biszkopt przeciąć na pół. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Następnie dodać do niej mrożone maliny. Całość odstawić do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretkę rozprowadzić na biszkopcie. 200 ml mleka

Alle Dobre!
Ciasto Bąbelek 105

Ciągle ubijając dodawać stopniowo ser z wiaderka. Pod koniec ubijania małym strumieniem wlewać przestygniętą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 24×36 cm wyścielić folią spożywczą. Na spód ułożyć warstwę biszkoptów. Przygotowaną masę rozprowadzić na biszkoptach. Masa zaraz po przygotowaniu może być bardzo rzadka, wówczas należy chwilkę odczekać, aby zaczęła tężec i wówczas rozporządzić ją na biszkoptach. Ciasto wstawić do lodówki

Alle Dobre!
Szarlotka biszkoptowa. 103

Miękki puszysty biszkopt, a w środku mus jabłkowy. Robię to ciasto od lat.  Przepis był już na blogu, ale postanowiłam go trochę odświeżyć.  Dodałam więcej zdjęć i dokładniejszy opis wykonania. Szczerze polecam ten przepis.  Ciasto nie jest trudne w wykonaniu, a smakuje naprawdę dobrze.  Piekłam w blaszce 23x32 Składniki: Biszkopt: 7 jajek szczypta soli szczypta soli(...)rozpadną.  Wtedy możemy wyłączyć gaz. Do gorących jabłek wlać sok z cytryny i wsypać  galaretkę (proszek). Mieszać, aż galaretka się rozpuści i połączy z jabłkami.  Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.  Na jedną część wyłożyć jeszcze ciepłe jabłka i przykryć drugą częścią ciasta.  Lekko docisnąć. Wierzch posypać cukrem pudrem.  Odstawić, żeby masa jabłkowa

Agusiowe smakołyki
TORT NA KOMUNIĘ – prostokątny 75

jego smak, a ja pękałam z dumy :). Tort na komunię Klary zrobiłam z kremem czekoladowym i musem z czerwonej porzeczki. Do kremu czekoladowego dodałam malinową frużelinę. Do tego jasny biszkopt i pyszny torcik gotowy! Jedyne co nie wyszło do końca idealnie, to grubość tynku! Nie wiem jak to zrobiłam, ale boki miały 1 cm grubości, a góra niecałe(...)Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje ‘kwiatki’ z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy biszkopt, robimy frużelinę malinową i rozpuszczamy czekolady w śmietance. 2 dzień: Robimy krem czekoladowy, mus z porzeczki, składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Nakładamy opłatek

Słodki Pomysł
Ciasto Bąbelek 74

Ciągle ubijając dodawać stopniowo ser z wiaderka. Pod koniec ubijania małym strumieniem wlewać przestygniętą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 24×36 cm wyścielić folią spożywczą. Na spód ułożyć warstwę biszkoptów. Przygotowaną masę rozprowadzić na biszkoptach. Masa zaraz po przygotowaniu może być bardzo rzadka, wówczas należy chwilkę odczekać, aby zaczęła tężec i wówczas rozporządzić ją na biszkoptach. Ciasto wstawić do lodówki

Alle Dobre!