biszkopt - 17572 przepisów (strona:461/1172)

Owocowe ciasto 50

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto z owocami. Idealne na lato. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru 1.5 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao (tak do koloru) szczypta soli Białka + szczypta soli ubić na sztywno. Ubijając dodawać cukier kryształ, żółtka i cukier wanilinowy. Dodać(...)mascarpone 250g 4 płaskie łyżki cukru pudru Ubić samą śmietanę na sztywno. Dodać cukier puder i serek mascarpone, dobrze to wymieszać. Odstawić do lodówki i trochę schłodzić. Nasącz do biszkoptu wedle własnego uznania, ja robiłam woda z cytryną + cukier. Polewa: 0.5 kostki margaryny twardej 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1 jajko Margarynę z kakao i cukrem rozpuszczam, zdejmuje

Wasze Przepisy
Malinowy deser na zimno / Charlotte russe z malinami 63

Antoniny. Pyszny a zarazem wykwintnie wyglądający i bardzo łatwy do zrobienia. Sprawdzi się na każdą bardziej lub mniej uroczysta okazję. SKŁADNIKI: *Szklanka o pojemności 250 ml. około 27 długich biszkoptów z cukrem masa malinowa: 3 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 350 g mrożonych malin 1/2 szklanki cukru Bita śmietana: 2 szklanki śmietany kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru(...)cukier puder do posypania czerwona wstążka Zapraszam do obejrzenia filmu WYKONANIE: Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie oraz wokół boków tortownicy ułożyć długie biszkopty. Patrz film. Żelatynę zalać woda i odstawić do napęcznienia. Maliny zagotować z cukrem. Kiedy zaczną się rozpadać zdjąć z grzania i przetrzeć przez sito, pozbywając się pestek. Napęczniałą żelatynę rozpuścić

Pani M - kuchnia smakowita
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 2134

śmietanki 30% - 500g serka homogenizowanego ( ja połowę waniliowego i połowę naturalnego ) - 2-3 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 1/2 szklanki wrzątku - ok. 15 sztuk okrągłych biszkoptów  - 500g truskawek - 1 galaretka truskawkowa - 350 ml wrzątku Wykonanie  Truskawki płuczę, osuszam i kroję na połówki. Spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, na papierze układam biszkopty. Boki tortownicy wykładam połówkami truskawek(...)dodaję partiami serek homogenizowany i mieszam łyżką do połączenia. Łyżkę masy serowej mieszam z ostudzoną żelatyną, wlewam do masy i krótko całość mieszam łyżką. Gotową masę przelewam powoli na biszkopty, wierzch wyrównuję i wkładam na ok. godzinę do lodówki. Następnie na masę układam owoce i zalewam lekko tężejącą truskawkową galaretką. Sernik znów wkładam do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto kruche z rabarbarem i bezą 105

Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Ciasto

nietylkopasta.pl
Tort owocowy 64

Może nie wygląda, ale to tort owocowy. W środku znajdziecie lekkie kremy z ananasem i brzoskwiniami. Nie za słodko i smacznie Składniki na biszkopt (18-20cm) 4 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna(...)bezę. Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
Tort malinowo-miętowy 68

pamiętajcie o tym, ważne aby był smaczny i zrobiony przez siebie:)) Zapraszam po przepis, nie przerażać się długością wpisu, to tak tylko wygląda ale robi się dużo szybciej:)) Składniki Biszkopt 7 jajek 7 łyżek oliwy 3/4 szklanki cukru 2 niepełne szklanki mąki pszennej, przesianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia tortownica 20 cm Krem malinowy śmietanka 36 % 400 g 1 serek(...)różyczek kilka malin 10 gałązek mięty ( takich długich jak wysoki brzeg tortu) kilkanaście listków mięty, oberwanych z łodyżek do ozdoby tortu na zabarwienie kremu Z podanych składników przygotować biszkopt przepis tutaj: Tort jesienny kosz z frużeliną z winogron Najlepiej przygotować dzień wcześniej. Użyłam mniejszej tortownicy i boki podwyższyłam specjalnym rantem. Jak nie macie rantu, to pasek złożony z kilku warstw

gotuj ze mną
Ciasto kokosowe 48

Ciasto kokosowe to prosty i smaczny wypiek z wiórkami kokosowymi, który pachnie i smakuje wyśmienicie. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 jajka 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru szyta soli Do głębokiego talerza daje żółtka do tego ocet, proszek do pieczenia i mieszam po czym odstawiam. Białka ubijamy(...)sztywno wsypać 200 g wiórek kokosowych pół łyżeczki proszku do pieczenia i 4 płaskie łyżki mąki pszennej, wymieszać delikatnie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec jak biszkopt. Krem: 250 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka Galaretka owocowa 250 g masła lub margaryny utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru po chwili dodawać po jednym

Wasze Przepisy
Malinowa pokusa z delicjami 60

Pyszne, szybki oraz bardzo łatwe ciasto z śmietankową pianką z galaretką  i  delicjami. By ciasto było jeszcze szybsze do zrobienia,  można użyć  gotowych  biszkoptów lub herbatników. Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej pianka 700 ml śmietanki 36% 3 galaretki (2 rubinowe, 1 malinowa) dodatkowo(...)wody i rozpuszczam w niej galaretkę. Studzę.  Śmietankę ubijam na sztywno, następnie wlewam zimną ale jeszcze płynną galaretkę. Dokładnie miksuję do połączenia składników. Wlewam piankę na biszkopt i wstawiam do lodówki do stężenia. Ostatnią galaretkę przygotowuję według przepisu na opakowaniu.  Całość zalewam zimną galaretką, wstawiam do lodówki. Gdy galaretka  lekko stężeje wtedy układam na wierzchu

magiczna kuchnia Kasi
Leśny Mech z Musem Truskawkowym 68

zielonym kolorze. Warstwa ciasta ze szpinakiem z dodatkiem musu truskawkowego i puszystej masy śmietanowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dzięki zielonemu biszkoptowi na bazie szpinaku ciasto ma piękny zielony kolor, co wprawia w zachwyt. Aby biszkopt miał bardziej żywo zielony kolor, należy użyć do jego przygotowania świeżego szpinaku baby. Ja użyłam mrożonego(...)dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę, rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie. Śmietanę kremówkę rozprowadzamy na zastygniętym musie truskawkowym. Wierzch ciasta posypujemy poszarpanym na małe kawałki biszkoptem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Leśny Mech z Musem Truskawkowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Rolada z truskawkami 68

mniejsze kawałeczki, wstawić do małego rondelka i zagotować z niewielką ilością cukru. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością wody i dodajemy do truskawek. Gotową frużelinę odstawiamy do wystudzenia. Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany małymi porcjami dodawać cukier, a następnie żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i małymi porcjami dodawać(...)masy jajecznej. Wykładamy na blachę o wymiarach 30X40 cm i pieczemy ok 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt zwijamy w lnianą ściereczkę. Przygotowanie kremu Schłodzoną śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Gdy biszkopt będzie już wystudzony smarujemy frużeliną, a następnie kremem. Zwijamy i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Rolada z truskawkami

Pomysłowa kuchnia
Karpatka 81

Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Karpatka

nietylkopasta.pl
Ciasto Siódme Niebo – pyszny deser piankowy bez pieczenia 167

prezentuje się na stole. Na jego spód proponuję użyć gofrów, jednak po jakimś czasie, jak wiadomo, robią się miękkie, więc jeśli wam to bardzo przeszkadza, można je zastąpić np. biszkoptami.   Składniki na ciasto Siódme Niebo (blaszka o wymiarach 28×23 cm): Spód: można wykorzystać biszkopty okrągłe lub podłużne, herbatniki, kruche ciasteczka, albo (tak jak ja) gofry   Składniki(...)najwyższych obrotach przez kilka minut na pianę. Do piany dodajemy chłodną, ale jeszcze płynną galaretkę pomarańczową (tą, którą robiliśmy wcześniej). Ubijamy jeszcze przez chwilkę. Na dnie blaszki wykładamy gofry (biszkopty, lub inne ciasteczka). Na nich układamy w odstępach ptasie mleczka. Na całość wylewamy piankę pomarańczową, wyrównujemy i odkładamy do lodówki na około 20 minut. Do chłodnej, zaczynającej tężeć galaretki wiśniowej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Góra Lodowa bez pieczenia + film 91

Ciasto Góra Lodowa bez pieczenia na herbatnikach, to prosty w wykonaniu smakołyk z masą budyniową, biszkoptami i polewą z mleka w proszku. Jest to efektowne i pyszne ciasto, które będzie idealną propozycją na różne okazje a co najważniejsze przygotujemy je bez użycia piekarnika.     składniki na formę 24 x 26 cm masa budyniowa 750 ml mleka 3 budynie waniliowe(...)łyżki cukru kryształu 1,5 szklanki mleka w proszku nie granulowanego ( szklanka 250 ml ) 2 łyżki kakao dodatkowo 30 sztuk kakaowych herbatników ( typu Bonitki ) 20-22 sztuki okrągłych biszkoptów przepis Do miseczki wlewamy 3/4 szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budynie oraz cukier dokładnie mieszając, pozostałą część mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń

Smakowite Dania
Porzeczkowo-morelowe monoporcje 95

cieszyć soczystymi, świeżymi witaminkami prosto z krzaczka.  A na razie smak lata przywołuję tym co jest. A jest i tak pysznie.  PORZECZKOWO-MORELOWE MONOPORCJE Składniki: (12 porcji) biszkopt: 2 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa porzeczkowa: 230 g czarnej porzeczki mrożonej 3 łyżki cukru  3 łyżki wody(...)puszki 1 galaretka brzoskwiniowa 3 łyżki cukru pudru  glazura: 150 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietany 65 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny barwnik spożywczy Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier. Następnie dodajemy żółtka oraz olej. Na końcu wsypujemy delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy do połączenia z resztą masy. Przelewamy do formy

Bon appetit mon amie
Ciasto Gargamel 64

posmakuje! PRZEPIS NA CIASTO GARGAMEL Składniki Masa budyniowa 1 budyń śmietankowy bez cukru 500 ml mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Biszkopt 2/3 szklanki mąki 5 jaj 2/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Galaretka 350 g malin mrożonych 1 galaretka o smaku malinowym Dodatkowo 8 herbatników(...)ubitej masy jajecznej. Powstałą masę wyłożyć na formę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec przez ok. 30 minut do suchego patyczka. Przestygnięty biszkopt przeciąć na pół. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Następnie dodać do niej mrożone maliny. Całość odstawić do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretkę rozprowadzić na biszkopcie. 200 ml mleka

Alle Dobre!