ricotty 3/4 szklanki cukru pudru 8 jajek 2 łyżeczki likieru karmelowego sok z 1/2 cytryny nadzienie 200 g świeżych borówek kilka listków mięty do dekoracji 2 małe opakowania biszkoptów 5 łyżek dżemu morelowego garść posiekanych pistacji otarta skórka z limonki Wykonanie Tortownicę 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. Na patelni roztapiamy masło. Masę ciasteczkową łączymy z masłem(...)upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Na schłodzony wierzch wykładamy pozostałe owoce, pistacje dekorujemy listkami mięty i otartą skórką z limonki. Boki sernika smarujemy dżemem. Biszkoptom odkrawamy końcówki i obkładamy nimi cały sernik. Całość można obwiązać tasiemką, biszkopty będą wtedy lepiej przylegać. Smacznego! Artykuł SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE pochodzi z serwisu
Raj dla PodniebieniaBłyskawiczne ciasto malinowe z puszystym kremem i galaretką. Idealne na każdą okazję! Do jego przygotowania potrzeba kilku prostych składników. Puszysty biszkopt z dodatkiem delikatnej masy i galaretki z malinami to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto malinowe jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a znika z talerza w mgnieniu oka. Polecam Wam wypróbować przepis, z pewnością będziecie zachwyceni smakiem tego(...)wypieku. PRZEPIS NA CIASTO Z MALINAMI I GALARETKĄ Składniki BISZKOPT 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody MASA ŚMIETANOWA 1/2 litra śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy DODATKOWO 2 galaretki o smaku malinowym maliny Wykonanie Białka ubić na sztywno. Podczas ubijania stopniowo dodajemy
Alle Dobre!śmietanki kremówki 30% 0,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady ananasowej ok. 500 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady ananasowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Żelka z mango - mango z puszki wraz z sokiem przełożyć przełożyć(...)nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę serową cytrynową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wykładamy żelke z mango i wstawiamy do lodówki
Ciastka - domowe słodkościNajlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Biszkopt można wykorzystać do upieczenia tortu lub ciasta biszkoptowego. Składniki 6 jajek 6 łyżek cukru 6 płaskich łyżek maki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. 2. W drugiej misce ucieramy żółtka z cukrem, które stopniowo(...)oraz proszek do pieczenia i mieszamy delikatnie łopatką (nie miksować!). 4. Pieczemy w temperaturze 170 stopni 25-30 min. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Autor przepisu: Justyna Artykuł Klasyczny biszkopt pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyżelatyna - 8 płaskich łyżeczek cukier - 1 szkl woda - 3/4 szkl kakao - 1 łyżka Mus morelowy : morele - 1 puszka ( 820 g ) galaretki pomarańczowe - 2 szt żelatyna - 2 łyżeczki Dodatkowo : biszkopty okrągłe - 150 g herbatniki - 16 szt Sposób przygotowania: Masa jogurtowa : Do wysokiego naczynia wlać jogurt, dodać cukier, zmiksować. Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Następnie żelatynę podgrzać(...)wsypać galaretki z żelatyną, dobrze wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny. Morele zmiksować, dodać do syropu z galaretkami, dobrze wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Spód tortownicy 26 cm, wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć większą część jogurtu, warstwę herbatników i resztę jogurtu wymieszanego z kakao. Na samym końcu wylać mus morelowy, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function
Kuchnia DanusiSkładniki: biszkopty okrągłe 150 gram, żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie, twaróg naturalny 1 kg wiaderko, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kakao 4 łyżki, truskawki 50 dag, galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania Żelatynę deserową namoczyć w 3/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje to w mikrofalówce podgrzać 1 minutę na dużej mocy. Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą(...)dnie ułożyć biszkopty. Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki. Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny. Galaretki brzoskwiniowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, gdy wystudzona galaretka zacznie tężeć wylać ją na truskawki
W Mojej Kuchni Lubięśmietanki kremówki 30% 140 g draży (groszki) mlecznych 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczowym ok. 600 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki pomarańczowej rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Borówka amerykańska - wypłukać pod bieżącą zimną wodą, odsączyć. Owoce przełożyć(...)obrotach. Na koniec dodajemy rozdrobnione draże mleczne i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24x24 cm wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę serową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut do lekkiego stężenia. Następnie wykładamy żelke borówkową i wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut
Ciastka - domowe słodkościwiśnie to i odrobina czekolady by się przydała i jeszcze jakiś krem , no i ciasto obowiązkowo. Zainspirowana przepisem od I Love bake przygotowałam swoja wersję "Wiśniowej fantazji". Na makowym biszkopcie umieściłam mój ulubiony krem milky way, na nim wiśnie w galaretce, które stanowią tutaj akcent orzeźwiający. Na wierzchu ułożyłam herbatniki, a wszystko to polałam obficie czekoladową polewą. To ciasto(...)tylko smakowało obłędnie ale też pięknie się prezentowało, dlatego polecam je na specjalne okazje. Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1/3 szklanki maku szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta dodajemy stopniowo cukier i ubijamy dalej aż cukier się
Cynamonowe szczęściemile widziane, ostatnio udało się nam kupić o smaku jagodowym. Dzieci od razu stwierdziły, że musi być deser. Galaretki zrobiliśmy z borówką amerykańską, d tego bita śmietana i mini biszkopty. Prosto i smacznie, już mam zapowiedziane, że robimy znowu :-) Miłego dnia :-) Składniki na 4 porcje: 1 galaretka jagodowa 500 ml wrzątku borówka amerykańska bita śmietana mini biszkopty listki mięty(...)wrzątku. odstawiamy do wystudzenia. Następnie przelewamy do szklaneczek. 2. Do każdej wrzucamy umyte borówki amerykańskie. Wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i mini biszkoptami, oraz listkami mięty. Smacznego
kruche babeczkiMasa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2 op · pianki kaczuszki Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem(...)ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatynę, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki, Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejącą wylać na sernik, udekorować piankami
przepisy- Milkitruskawkami i borówkami. Świeże owoce idealnie komponują się z delikatnym kremem śmietankowym. Tort jest łatwy i nawet największy amator sobie z nim poradzi UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt o średnicy 26 cm: 8 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam(...)połowę, dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu
Słodki sentymentśmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka ciemnego kakao 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 600 ml gorącej wody biszkopty podłużne (22 szt.) Przygotowanie: 2 opakowania galaretki malinowej rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Nasączenie - 2 torebki herbaty earl grey zaparzyć(...)najwyższych obrotach. Następnie dodajemy żelatynę i ubijamy nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy kakao i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy. Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy masę serową kokosową
Ciastka - domowe słodkościmąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 1/2 szklanki gorącej wody 1 galaretka malinowa 250 g śmietanki 30% 150 g malin Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt, białka ubijamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy(...)st.C przez 12 minut. Biszkopt nie może się za bardzo wysuszyć, bo będzie się łamać przy rolowaniu. Po upieczeniu wyłożyć biszkopt na wilgotną ściereczkę papierem do góry, zdjąć delikatnie papier i zrolować roladę razem ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia. 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (pół szklanki), odstawić, by przestygła. 3. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić, na koniec wlać galaretkę
Kuchnia domowa Anipewno też, ale nie jest to takie proste jak mi się początkowo wydawało. PŁONĄCA ALASKA Składniki: 900 ml lody śmietankowe 10 truskawek duża garść jagód kilka biszkoptów beza włoska: 2 białka 150 g cukru ( podzielone na:110 g +40g) 30 ml wody Przygotowanie: lody: Lody śmietankowe dzielimy na 3 części(...)foremce silikonowej. Do foremki nakładamy warstwę lodów truskawkowych, zamrażamy przez kilka minut. Potem nakładamy warstwę lodów śmietankowych (też mrozimy), a następnie warstwę lodów jagodowych. Całość przykrywamy z wierzchu biszkoptami. (po odwróceniu foremki biszkopty będą stanowiły spód) Przed podaniem lody wyjmujemy z foremki (odwracamy foremkę do góry nogami), smarujemy bezą włoską , którą szybko przypalamy palnikiem cukierniczym. beza włoska
Bon appetit mon amiekokosowego 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki żelatyny Nasączenie: 2 torebki owocowej herbaty wiśniowej 300 ml gorącej wody 1 łyżeczka płaska cukru do smaku Dodatkowo: biszkopty podłużne (22 sztuk) 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym ok. 500 ml gorącej wody Przygotowanie: 2 opakowania galaretki wiśniowej rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić(...)łyżki wiórków kokosowych i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach. Najlepiej mus kokosowy zrobić w dwóch turach tj. w dwóch porcjach, gdyż bardzo szybko tężeje!!!!!!! Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy mus kokosowy, wyrównać wierzch
Ciastka - domowe słodkości