Zabajone czyli przepis na włoskie zabaglione

Zabajone czyli przepis na włoskie zabaglione

Zabajone czyli przepis na włoskie zabaglione

Przepis na : deser

Poznaj włoski deser zabajone, który powstaje z żółtek, cukru oraz słodkiego wina lub likieru. To taki nasz kogel mogel z dodatkiem odrobiny alkoholu. Deser składa się tylko z 3 składników, ale najważniejsza jest technika wykonania. Dowiedz się jak zrobić włoskie Zabajone. Sprawdź jakie użyć wino. Włoski deser zabajone to połączenie naszego kogel moglu z winem lub likier. Kto lubi ten deser z dzieciństwa będzie zadowolony z nowego smaku. Powstało kilka legend na temat pochodzenia nazwy. Według jednej z nich, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

likier, biszkopt, torty, maliny, tort, zupa, ciasteczka, kruche ciasteczka, zupa krem

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.