biszkopt - 18068 przepisów (strona:456/1205)

Śmietankowy jabłecznik na zimno 89

płatkami migdałów Nie ma się tutaj nad czym rozpisywać - po prostu zapraszam na przepis: Składniki (na formę 23x33 cm):  2 kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe opakowanie biszkoptów (użyłam podłużnych) 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść płatków migdałowych Jabłka obieramy i kroimy. Następnie przekładamy do garnka, wlewamy kilka łyżek wody(...)mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy.   Na dnie formy (moja miała 23x33 cm) układamy równą warstwę biszkoptów, na biszkopty wykładamy jabłka z galaretką i wyrównujemy.  Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy razem z mascarpone i cukrem pudrem. Gotową masę wykładamy na jabłka wyrównujemy. Ja dodatkowo posypałam podprażonymi

Cynamonowe szczęście
sernik a la tiramisu 31

kawowego 1 budyń waniliowy 150 ml śmietanki kremówki 30 % wykonanie: Kawę rozpuszczalną mieszamy z likierem. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Biszkopty przycinamy na wysokość rantu tortownicy i układamy w koło przy rancie (ja przycięłam za mało i wystawały znacznie powyżej). Wlewamy masę serową. Całość pieczemy w ok. 170 st. C przez(...)Biszkopty możemy zabezpieczyć folią aluminiową. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku prze ok. 15 min. przy uchylonych drzwiczkach a następnie wyjmujemy go z piekarnika i ostawiamy do wystudzenia. Wystudzony wstawiamy do lodówki. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a następnie wykładamy na sernik i całość schładzamy w lodówce. Przed podaniem oprószamy kakaem. dodatkowo: podłużne biszkopty

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO ŁABĘDZI PUCH + FILMIK 32

Ciasto łabędzi puch to biszkopt przełożony masą kokosowo - maślaną. Delikatne, efektowne i smaczne.                  CIASTO :  6 jajek 'M' 3/4 szklanki cukru (szklanka ma pojemność 250 ml )  1 szklanka mąki pszennej tortowej  3 duże łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia         MASA(...)miękkiego masła  dodatkowo - dowolny dżem, najlepiej kwaśny        POSYPKA :  plaster masła 4 łyżki cukru 1/2 szklanka wiórek kokosowych  PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Następnie wsypujemy cukier i ponownie ucieramy. Na koniec przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto pieczemy około 35 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO BALLADYNA + FILMIK 96

DODATKOWO :  2 galaretki malinowe + 3 szklanki wrzątku  3 szklanki mrożonych lub świeżych malin  1 puszka masy kajmakowej 510g  2 paczki ciemnych herbatników  PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję cukier, żółtka i chwilkę ubijam. Następnie przesiewam sitkiem mąki z proszkiem do pieczenia i kakao.  Blaszkę 23/33 cm wykładam papierem(...)pieczenia, na to wylewam ciasto i piekę 40 minut temperatura 180 %.  Biszkopt po upieczeniu przecinam na dwie równe połówki. Są cienkie.  2 galaretki malinowe rozmieszałam w 3 szklankach wrzątku. Można do niej wrzucić mrożone maliny i szybciej stężeje.  ŚMIETANA - zimną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym, następnie dodaję mascarpone, mieszam i zagęstnik do śmietany. Ponownie krótko

Kulinarne Fantazje Marioli
sernik z brzoskwiniami i galaretką 99

składniki na spód sernika: 180 g biszkoptów 80 g masła wykonanie: Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy

Domowy Smak Jedzenia
Pianka kawowa z truskawkami 32

byłaby przy stole. SKŁADNIKI kawowa pianka śmietana 30 % 330 g kawa rozpuszczalna 3 łyżki cukier puder 2-4 łyżki żelatyna 1,5 łyżki (10 g) wrzątek 100 ml okrągłe biszkopty 8 sztuk kilkanaście większych truskawek kilka bez napar kawowy 8 łyżeczek ( do biszkoptów ) Obręcz lub tortownica 18 cm. Truskawki opłukać, osuszyć. Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć kawą. Boki

Smaczne moje
Sernik na zimno z borówkami 44

Składniki: – 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka – ok. 100 g biszkoptów – 400 g borówki kamczackiej – 1 galaretka borówkowa – 2 łyżki żelatyny (spożywczej, uniwersalnej) – 1/2 szklanki mleka – 150 g śmietanki 30% – 1 cukier wanilinowy – 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. Odłożyć(...)wystudzenia.  Następnie opłukać borówki i dokładnie osuszyć. Na dno tortownicy o średnicy 26 cm położyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Na spodzie poukładać biszkopty. Mleko zagotować, odstawić z ognia, wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić. Do większej miski włożyć twaróg sernikowy, dodać śmietankę, cukier puder, cukier wanilinowy i wymieszać łyżką. Następnie do jeszcze ciepłej i płynnej

I LOVE LIFE
LETNIE CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI BEZ PIECZENIA 43

przygotowania. Polecam jest delikatne, nie za słodkie i i idealne na letnie spotkania z rodziną lub znajomymi :)  SKŁADNIKI NA BLASZKĘ O WYM: 25/30 CM ok. 300 g okrągłych biszkoptów szklanka kawy lub herbaty (lekko posłodzonej) WARSTWA 1: 500 g jogurtu greckiego galaretka cytrynowa opcjonalnie cukier puder do smaku WARSTWA 2: 500 g jogurtu greckiego galaretka malinowa lub wiśniowa opcjonalnie(...)gotować. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Galaretkę przeźroczystą rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia aż po brzegi.  Każdy biszkopt nasączamy kawą i układamy jeden obok drugiego. 4. Jogurt przekładamy do miski, wlewamy zimną galaretką cytrynową, dobrze miksujemy. Próbujemy i jeśli potrzeba dosładzamy cukrem pudrem wg. uznania. Krem wylewamy na biszkopty. Chowamy

Pani na deser
Sernik na zimno z owocami i galaretką 30

sernik na zimno z owocami i galaretką. Prosty do przygotowania, lekki i przepyszny! Składniki 1 kg sera z wiaderka 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki pomarańczowe 1 galaretka jagodowa biszkopty dowolne owoce Przygotowanie Rozkładamy biszkopty, wylewamy galaretkę jagodową i chowamy do lodówki. Rozrabiamy galaretki pomarańczowe, studzimy łączymy z serem i wylewamy na biszkopty, chłodzimy. Rozrabiamy galaretkę cytrynową. Wykładamy owoce na ciasto

Wasze Przepisy
Tort Pinokio 54

cieście, ale na szczęście jeden z moich solenizantów przypomniał mi o nim. Tort Pinokio – Idealny na urodzinową imprezę Dzisiejsza wersja krajanki tortowej Pinokio jest nieco inna niż zazwyczaj. Do biszkoptu dodałam mąkę migdałową, dzięki czemu ciasto stało się bardziej wilgotne i miało delikatny, orzechowy posmak. Dodatkowo, udekorowałam tort świeżymi owocami sezonowymi – truskawkami, bananem i borówkami, co nadało mu nie tylko(...)wyjątkowego smaku, ale też apetycznego wyglądu. Warstwy kremu zostały wzbogacone o nutę limoncello, co doskonale współgrało z owocami i migdałowym biszkoptem. Owocowa uczta dla oczu i podniebienia – świeże truskawki, borówki i banan nadają tortowi letniego blasku Całość okazała się strzałem w dziesiątkę i tort urodzinowy cieszył się ogromnym powodzeniem. Moi synowie byli zachwyceni, a ja cieszę się, że mogłam

codojedzenia
TORT TRUSKAWKOWY 30

Tort z truskawkami i bitą śmietaną jest efektowny, smaczny i pięknie się prezentuje. Jest łatwy w wykonaniu, polecam przepis.        BISZKOPT :   5 jajek  szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanka oleju  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 szklanka mąki ziemniaczanej (szklanka ma pojemność 250 ml ) 1 szklanka mąki pszennej tortowej(...)PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka, cukier i miksujemy. Wlewamy olej, mieszamy i przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszamy.  Ciasto pieczemy około 35 minut, temperatura 180 % , funkcja termoobieg.  ŚMIETANA - bardzo zimną śmietanę wlewamy do misy robota, wsypujemy cukier i ubijamy na sztywno uważając aby nie przebić śmietany. Następnie dodajemy mascarpone, mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Najprostsza kremówka na krakersach na dużą blachę 41

ułóż drugą warstwę krakersów. Całość odstaw do zastygnięcia. Przed podaniem kremówkę oprósz cukrem pudrem. Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia z budyniem: budyniowe ciasto z advocatem na biszkoptach ciasto z owocami i kremem budyniowym budyniowiec z arbuzem i galaretką cytrynowe ciasto z chałwą ciasto z budyniem i masą krówkową na herbatnikach Bądź na bieżąco – odwiedź social media(...)zrobić kremówkę bez pieczenia? Kremówkę bez pieczenia można zrobić w kilku różnych wersjach: kremówka na kreakersach kremówka na paluszkach ptysiowych kremówka na groszku ptydiowym kremówka na herbatnikach kremówka na biszkoptach kremówka na kruchych ciasteczkach Jak zrobić dobry krem do kremówki? Aby przygotować dobry krem do kremówki, potrzebujesz jedynie podstawowych składników, czyli mleka, jajek, żółtek, mąki pszennej, masła i cukru. Niektóre

Via Gusto
Truskawkowe tiramisu 38

naprawdę wy******y deser! Polecam ja, Arek Gie               Składniki:         500 g serka mascarpone 1 opakowanie biszkoptów Lady Fingers 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 200 ml czarnej kawy 100 ml likieru amaretto 700 g świeżych truskawek opcjonalnie 2 łyżki miodu         Przygotowanie(...)Żółtka ucieramy z cukrem. Do masy jajecznej dodajemy serek, dokładnie łączymy.   Truskawki blendujemy, opcjonalnie dosładzamy miodem.   Kawę mieszamy z likierem. W przygotowanej miksturze nasączamy biszkopty.   W pucharkach na przemian układamy warstwę biszkoptów, serka i truskawek.   Deser przed podaniem schładzamy w lodówce

R'n'G Kitchen
ciasto z kremem śmietankowym truskawkami i galaretką 37

składniki na biszkopt: 100 g maki 80 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 i 1/2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka cały czas miksując. Pod koniec miksowania dodajemy olej. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z proszkiem(...)przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 25-30 min. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed składanie ciasta. składniki na krem śmietankowy z mascarpone: 500 ml śmietanki kremówki 30% 500 g serka typu mascarpone 70 g cukru pudru lub do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Sernik pistacjowy na zimno 39

Łatwy serniczek o pistacjowym smaku z dodatkiem truskawek, to właśnie mój słodki prezent dla wszystkich mam z okazji ich święta :) Składniki (tortownica 18-20 cm): około 8 szt podłużnych biszkoptów 20 ml mleka 700 g twarogu sernikowego (z wiadereczka) 80 g cukru pudru 100 g pasty pistacjowej 150 ml śmietanki 30% 12 g żelatyny (1 duża łyżka) 1 łyżeczka cukru(...)waniliowego 3 g herbaty matcha (można pominąć) 12-15 szt truskawek garść pistacji do ozdoby Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty ciasno jeden obok drugiego i nasączamy je zimnym mlekiem. Żelatynę mieszamy w szklance z 2 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Zestawimy z palnika, dodajemy napęczniałą żelatynę i cukier waniliowy. Dokładnie

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania