biszkopt - 17572 przepisów (strona:454/1172)

Sernik japoński 72

Sernik japoński Najlepszy przepis na sernik japoński - delikatny biszkopt serowy. Sernik japoński najlepszy przepis na delikatny, puszysty sernik, który bardziej przypomina biszkopt serowy, niż klasyczny sernik wiedeński z rodzynkam i . Lekki jak puch, rozpływający się w ustach jest idealnym ciastem na każdą okazję. Sernik japoński, ze względu na swoją strukturę często określa się jako sernik biszkoptowy lub sernik bawełniany (Cotton(...)Japanese Cheesecake). W odróżnieniu od tradycyjnych serników jest stosunkowo niskokaloryczny i niezbyt słodki. Po przekrojeniu można przełożyć go ulubionym kremem, tak jak przekładamy biszkopt. Japoński sernik bawełniany podaję zazwyczaj z takimi dodatkami jak świeże owoce, frużelina owocowa , sos czekoladowy albo posypany cukrem pudrem. Najlepszy przepis na delikatny i puszysty sernik japoński   Sernik japoński Wszystkie składniki powinny być w temperaturze

Cztery Fajery
Makowo-wiśniowa fantazja 67

Wykwintne i bardzo pyszne ciasto. Makowy wilgotny blat, warstwa wiśniowej frużeliny, biszkopty nasączone w kawie pomiędzy dwoma kremami . Całość komponuje się wyśmienicie i smakuje po ukrojeniu niczym najlepszy tort. Wykonanie nie jest jakieś mocno czasochłonne a smak wciągający! Bardzo polecam na różne okazje. Produkty do upieczenia kupicie w sklepie internetowym   Kuchnie Świata Blaszka o wym 25/30 cm lub podobna(...)czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego cointreau 50 ml przegotowanej wody   Dodatkowo: 12 dag okrągłych biszkoptów 2/3 szklanki mocnego i lekko osłodzonego naparu z kawy  2 łyżki likieru pomarańczowego cointreau 1 szklanka frużeliny wiśniowej Kakao do oprószenia   Sposób przygotowania: Ciasto makowe: Mielony mak wsypać

Wanilia i Kardamon
łatwy, pyszny deser jabłkowy z bitą śmietaną... 59

Składniki: biszkopty 300 gram, jabłka 2,5 kg, woda 2 szklanki, galaretki pomarańczowe 2 sztuki, śmietana 30% zimna 2 opakowania (330 ml jedno) , cukier puder 6 łyżek, śmietan fix 1 opakowanie, barwnik zielony spożywczy 1 łyżeczka, posypka czekoladowa - ile potrzeba Jabłka umyć, obrać cienko ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i drobno pokroić w kosteczkę do garnka, wlać wodę(...)razu wsypać galaretki, wymieszać i wystudzić. Forma okrągła silikonowa 24 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (mała dla męża do pracy) , na dnie rozłożyć gęsto biszkopty. Na biszkopty wyłożyć lekko wystudzoną masę jabłkową, wyrównać wierzch i schować do lodówki do stężenia jabłek. Do zimnej śmietany wsypać puder cukier, śmietan fix i mikserem ubijać na sztywno, na koniec

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada biszkoptowa z jabłkami 53

Puszysta i intensywnie owocowa rolada biszkoptowa z jabłkami to pomysł na ciasto , które zawsze się udaje. Biszkopt na roladę powstaje z jajek, mąki oraz cukru. Do tychże składników dodaje się jeszcze odrobinę soli oraz proszek do pieczenia. Po upieczeniu biszkopt pokrywa się gotowanymi jabłkami z dodatkiem galaretki cytrynowej i zwija w kształt rolady. Tak przygotowaną roladę posypać można cukrem pudrem(...)odrobina żółtek, a raz odrobina mąki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto biszkoptowe, które wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 Celsjusza . Piec przez 25 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut, po czym przykryć ściereczką i zrolować. Odstawić na 2 godziny. Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę, włożyć do garnka i wlać wodę. Gotować

MeCooks
Ciasto Jamajka 63

cytryny 3 galaretki cytrynowe 4 szklanki wrzątku Poncz: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru Dodatkowo: słoiczek dżemu wiśniowego lub porzeczkowego       *** Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę *** *** Stopniowo dodajemy cukier i ubijamy, aż piana będzie gęsta i lśniąca. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy(...)uzyskamy gęsty krem *** *** Cienkim strumieniem wlewamy zimną i lekko tężejącą galaretkę, mieszamy. Tak przygotowany krem dzielimy na dwie części. jedną część kremu wykładamy na galaretkę *** *** Całość zakrywamy drugim blatem biszkoptu. Składniki ponczu mieszamy ze sobą i nasączamy nim biszkopt *** *** Na wierzch wykładamy pozostały krem śmietankowy *** *** Całość wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE

Blog z Apetytem
Ciasto malinowa rozkosz 57

rozkosz idealnie sprawdzi się na święta, a także inne domowe uroczystości. Jest rewelacyjne w smaku i bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam na przepis! CIASTO MALINOWA ROZKOSZ – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 160 g mąki 150 g cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru(...)Gotową masę wykładamy na blachę 24×24 cm wyścieloną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Jeśli są to mrożone maliny, należy

Alle Dobre!
Ciasto bakaliowe 143

rabat* na hasło ALA15   * Rabat obowiązuje do końca maja 2022 jedna osoba może z niego skorzystać raz i nie łączy się z innymi promocjami.    Składniki: Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa(...)krojonych 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek 50 g żurawiny 3 łyżki masła orzechowego 1 szkl adwokatu lub innego likieru 250 g masła Przygotowanie: Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać do momentu aż masa jajeczna będzie sztywna. Orzechy, mąkę, bułkę tartą i proszek do pieczenia wymieszać

Ala piecze i gotuje
ORZECHOWIEC CZEKOLADOWY 57

Składniki: Biszkopt orzechowy: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g zmielonych orzeszków ziemnych 1 łyżka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowo - orzechowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka ok. 50 g gorzkiej czekolady 0,5 łyżeczki aromatu czekoladowego w proszku Dodatkowo: ok. 6 kostek(...)białej czekolady Przygotowanie: Biszkopt orzechowy -  orzeszki ziemne obrać i za pomocą elektrycznego rozdrabniacza drobno rozdrobnić. Do miski przesiać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać zmielone orzeszki ziemne - wymieszać. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i orzechami - za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać

Ciastka - domowe słodkości
Mus z mango i białej czekolady 43

cukierniczych, okrągłych foremkach z pomocą taśmy rantowej do utrzymania odpowiedniego kształtu deseru. Wybór talerza, ozdób, owocowych dekoracji był według naszej inwencji twórczej. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) okrągłe biszkopty 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa(...)przygotować w ładnych pucharkach. Ja podam wykonanie w foremkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane musy umieszczamy w lodówce

Raj dla Podniebienia
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 25

jest tak, że jak skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku(...)foremek, deser można z powodzeniem przygotować w ładnych pucharkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane desery umieszczamy w lodówce

Raj dla Podniebienia
Sernik kokosek na zimno 43

tylko z fotografii moje dziecko zna swoich pradziadków. Patrzy na wyblakłe zdjęcia, czasem postukuje w nie lekko paluszkiem i pyta postaci na zdjęciu: Widzisz mnie prababciu? Składniki 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1200g twarogu (użyłam z Piątnicy z wiaderka) 1 mała puszka mleczka kokosowego 1 torebka wiórków kokosowych (100 g ) ½ szklanki likieru kokosowego 2 wafelki Princessa kokosowe 4 – 4,5 łyżki(...)waniliowy 1 mały kubek śmietanki kremówki Wykonanie Wiórki kokosowe zalewamy mleczkiem kokosowym i likierem, niech moczą sie ok. 2h. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie ciasno układamy biszkopty. 3. Twaróg przekładamy do miksera, dodajemy cukier waniliowy i cukier puder, miksujemy. Wlewamy cienkim strumyczkiem likier, następnie dodajemy napęczniałe od mleczka wiórka, olejek. W masie ma być mocno wyczuwalna nuta

Raj dla Podniebienia
SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE 44

ricotty 3/4 szklanki cukru pudru 8 jajek 2 łyżeczki likieru karmelowego sok z 1/2 cytryny nadzienie 200 g świeżych borówek kilka listków mięty do dekoracji 2 małe opakowania biszkoptów 5 łyżek dżemu morelowego garść posiekanych pistacji otarta skórka z limonki Wykonanie Tortownicę 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. Na patelni roztapiamy masło. Masę ciasteczkową łączymy z masłem(...)upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Na schłodzony wierzch wykładamy pozostałe owoce, pistacje dekorujemy listkami mięty i otartą skórką z limonki. Boki sernika smarujemy dżemem. Biszkoptom odkrawamy końcówki i obkładamy nimi cały sernik. Całość można obwiązać tasiemką, biszkopty będą wtedy lepiej przylegać. Smacznego! Artykuł SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Ciasto z brzoskwiniami 56

zachwyci podniebienie każdego, kto go skosztuje. Będzie idealnym wyborem na święta, rodzinne imprezy czy na niedzielę do filiżanki ulubionej kawy. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CIASTO Z BRZOSKWINIAMI Składniki BISZKOPT 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia GALARETKA 2 galaretki cytrynowe puszka brzoskwini MASA ŚMIETANOWA 700 ml śmietanki 30% tabliczka czekolady mlecznej 4 łyżki(...)cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wrzącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka jaj ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając białka, stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, mąkę, proszek, delikatnie wymieszać ręcznie. Tradycyjną blachę wyścielić papierem do pieczenia. Masę biszkoptową przelać do formy. Piec 25-30 minut w 180 stopniach. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę rozpuścić w wodzie, ostudzić. Śmietankę

Przepiski.pl
Ciasto Princessa kokosowa z karmelem 63

krem 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany 30% 50g cukru łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Princessa – dodatkowo 1 opakowanie podłużnych biszkoptów puszka masy krówkowej ( 400g ) 2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda) Spód – wykonanie Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie(...)ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na gładką masę, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Ciasto Princessa – wykonanie Na spodzie rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami. Ciasto przed krojeniem pozostawić kilka godzin w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto

Do Garów!