biszkopt - 17572 przepisów (strona:454/1172)

Ciasto cappuccino bez pieczenia 76

kawowy: 350 ml bardzo mocnej, zaparzonej kawy 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ok. 15 herbatników ok. 16-18 podłużnych biszkoptów 2-3 łyżki kakao 250 ml zaparzonej kawy 50 ml wódki lub likieru kawowego Jak zrobić ciasto cappuccino bez pieczenia Rozpocznij od rozłożenia na dnie blaszki warstwy herbatników, układając(...)przygotowane wcześniej herbatniki. Odstaw do lodówki na około 30 minut, aby masa zaczęła tężeć. Wymieszaj 250 ml kawy z likierem lub wódką. W tak przygotowanym ponczu namaczaj podłużne biszkopty, a następnie ułóż je równą warstwą na masie kawowej. W międzyczasie przygotuj krem straciatella. Czekoladę posiekaj bardzo drobno – możesz pomóc sobie obieraczką do warzyw lub tarką. Śmietanę ubij na sztywno

okolicepalnika.pl
Brzoskwiniowiec 53

kawy, który z pewnością poprawi nam nastrój. Ciasto sprawdzi się również na domowe uroczystości, czy święta. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam! CIASTO BRZOSKWINIOWIEC – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 3 jajka szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia GALARETKA 2 galaretki cytrynowe puszka brzoskwini w syropie MASA ŚMIETANKOWA 660 ml śmietanki(...)łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny tabliczka czekolady mlecznej 1/4 szklanki wody Wykonanie BISZKOPT Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie Stopniowo dodawać cukier i ubijać do uzyskania szklistej piany. Zmniejszyć obroty miksera, stopniowo dodawać żółtka. Mieszać do połączenia składników. Kolejno wsypać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wymieszać. Blachę 24×35 cm wyścielić papierem

Alle Dobre!
Biszkopt z bananami i kremem mascarpone. 58

Dziś mam dla Was przepis na smaczne ciasto. Biszkopt nasączony kawą, banany,  krem mascarpone, a na wierzchu kakao. Fajnie wygląda i dobrze smakuje.  Koniecznie musicie spróbować. Nam bardzo smakowało.  Piekłam w tortownicy 24 cm.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem mascarpone(...)Kawę i cukier wsypać do gorącej wody. Zostawić do wystudzenia.  Śmietankę ubić, kiedy będzie gęsta dodać cukier puder i mascarpone.  Zmiksować na jednolity, gęsty krem.  Przestudzony biszkopt nasączyć kawą.  Następnie ułożyć banany pokrojone w plasterki. Na to wyłożyć krem mascarpone.  Wierzch posypać kakao.  Gotowe ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce.  Najlepiej smakuje

Agusiowe smakołyki
Sernik japoński 67

Sernik japoński Najlepszy przepis na sernik japoński - delikatny biszkopt serowy. Sernik japoński najlepszy przepis na delikatny, puszysty sernik, który bardziej przypomina biszkopt serowy, niż klasyczny sernik wiedeński z rodzynkam i . Lekki jak puch, rozpływający się w ustach jest idealnym ciastem na każdą okazję. Sernik japoński, ze względu na swoją strukturę często określa się jako sernik biszkoptowy lub sernik bawełniany (Cotton(...)Japanese Cheesecake). W odróżnieniu od tradycyjnych serników jest stosunkowo niskokaloryczny i niezbyt słodki. Po przekrojeniu można przełożyć go ulubionym kremem, tak jak przekładamy biszkopt. Japoński sernik bawełniany podaję zazwyczaj z takimi dodatkami jak świeże owoce, frużelina owocowa , sos czekoladowy albo posypany cukrem pudrem. Najlepszy przepis na delikatny i puszysty sernik japoński   Sernik japoński Wszystkie składniki powinny być w temperaturze

Cztery Fajery
Makowo-wiśniowa fantazja 63

Wykwintne i bardzo pyszne ciasto. Makowy wilgotny blat, warstwa wiśniowej frużeliny, biszkopty nasączone w kawie pomiędzy dwoma kremami . Całość komponuje się wyśmienicie i smakuje po ukrojeniu niczym najlepszy tort. Wykonanie nie jest jakieś mocno czasochłonne a smak wciągający! Bardzo polecam na różne okazje. Produkty do upieczenia kupicie w sklepie internetowym   Kuchnie Świata Blaszka o wym 25/30 cm lub podobna(...)czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego cointreau 50 ml przegotowanej wody   Dodatkowo: 12 dag okrągłych biszkoptów 2/3 szklanki mocnego i lekko osłodzonego naparu z kawy  2 łyżki likieru pomarańczowego cointreau 1 szklanka frużeliny wiśniowej Kakao do oprószenia   Sposób przygotowania: Ciasto makowe: Mielony mak wsypać

Wanilia i Kardamon
łatwy, pyszny deser jabłkowy z bitą śmietaną... 56

Składniki: biszkopty 300 gram, jabłka 2,5 kg, woda 2 szklanki, galaretki pomarańczowe 2 sztuki, śmietana 30% zimna 2 opakowania (330 ml jedno) , cukier puder 6 łyżek, śmietan fix 1 opakowanie, barwnik zielony spożywczy 1 łyżeczka, posypka czekoladowa - ile potrzeba Jabłka umyć, obrać cienko ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i drobno pokroić w kosteczkę do garnka, wlać wodę(...)razu wsypać galaretki, wymieszać i wystudzić. Forma okrągła silikonowa 24 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (mała dla męża do pracy) , na dnie rozłożyć gęsto biszkopty. Na biszkopty wyłożyć lekko wystudzoną masę jabłkową, wyrównać wierzch i schować do lodówki do stężenia jabłek. Do zimnej śmietany wsypać puder cukier, śmietan fix i mikserem ubijać na sztywno, na koniec

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada biszkoptowa z jabłkami 46

Puszysta i intensywnie owocowa rolada biszkoptowa z jabłkami to pomysł na ciasto , które zawsze się udaje. Biszkopt na roladę powstaje z jajek, mąki oraz cukru. Do tychże składników dodaje się jeszcze odrobinę soli oraz proszek do pieczenia. Po upieczeniu biszkopt pokrywa się gotowanymi jabłkami z dodatkiem galaretki cytrynowej i zwija w kształt rolady. Tak przygotowaną roladę posypać można cukrem pudrem(...)odrobina żółtek, a raz odrobina mąki. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto biszkoptowe, które wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 Celsjusza . Piec przez 25 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut, po czym przykryć ściereczką i zrolować. Odstawić na 2 godziny. Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę, włożyć do garnka i wlać wodę. Gotować

MeCooks
Ciasto Jamajka 56

cytryny 3 galaretki cytrynowe 4 szklanki wrzątku Poncz: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru Dodatkowo: słoiczek dżemu wiśniowego lub porzeczkowego       *** Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę *** *** Stopniowo dodajemy cukier i ubijamy, aż piana będzie gęsta i lśniąca. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy(...)uzyskamy gęsty krem *** *** Cienkim strumieniem wlewamy zimną i lekko tężejącą galaretkę, mieszamy. Tak przygotowany krem dzielimy na dwie części. jedną część kremu wykładamy na galaretkę *** *** Całość zakrywamy drugim blatem biszkoptu. Składniki ponczu mieszamy ze sobą i nasączamy nim biszkopt *** *** Na wierzch wykładamy pozostały krem śmietankowy *** *** Całość wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE

Blog z Apetytem
Ciasto malinowa rozkosz 54

rozkosz idealnie sprawdzi się na święta, a także inne domowe uroczystości. Jest rewelacyjne w smaku i bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam na przepis! CIASTO MALINOWA ROZKOSZ – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 160 g mąki 150 g cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru(...)Gotową masę wykładamy na blachę 24×24 cm wyścieloną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Jeśli są to mrożone maliny, należy

Alle Dobre!
Ciasto bakaliowe 136

rabat* na hasło ALA15   * Rabat obowiązuje do końca maja 2022 jedna osoba może z niego skorzystać raz i nie łączy się z innymi promocjami.    Składniki: Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa(...)krojonych 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek 50 g żurawiny 3 łyżki masła orzechowego 1 szkl adwokatu lub innego likieru 250 g masła Przygotowanie: Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać do momentu aż masa jajeczna będzie sztywna. Orzechy, mąkę, bułkę tartą i proszek do pieczenia wymieszać

Ala piecze i gotuje
ORZECHOWIEC CZEKOLADOWY 52

Składniki: Biszkopt orzechowy: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g zmielonych orzeszków ziemnych 1 łyżka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowo - orzechowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka ok. 50 g gorzkiej czekolady 0,5 łyżeczki aromatu czekoladowego w proszku Dodatkowo: ok. 6 kostek(...)białej czekolady Przygotowanie: Biszkopt orzechowy -  orzeszki ziemne obrać i za pomocą elektrycznego rozdrabniacza drobno rozdrobnić. Do miski przesiać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać zmielone orzeszki ziemne - wymieszać. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i orzechami - za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać

Ciastka - domowe słodkości
Mus z mango i białej czekolady 38

cukierniczych, okrągłych foremkach z pomocą taśmy rantowej do utrzymania odpowiedniego kształtu deseru. Wybór talerza, ozdób, owocowych dekoracji był według naszej inwencji twórczej. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) okrągłe biszkopty 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady gładka pulpa z 1/2 mango 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja owoce / pokruszone orzechy, migdały, herbatniki owsiane / pulpa(...)przygotować w ładnych pucharkach. Ja podam wykonanie w foremkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane musy umieszczamy w lodówce

Raj dla Podniebienia
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 21

jest tak, że jak skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku(...)foremek, deser można z powodzeniem przygotować w ładnych pucharkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach folia rantową, tak, aby oba jej końce zachodziły lekko na siebie. Spód foremki wypełniam pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty przekładamy mus, wypełniając nim całą foremkę. Wierzch foremki wygładzamy szerokim nożem, aby góra naszego deseru była idealnie gładka. Tak przygotowane desery umieszczamy w lodówce

Raj dla Podniebienia
Sernik kokosek na zimno 41

tylko z fotografii moje dziecko zna swoich pradziadków. Patrzy na wyblakłe zdjęcia, czasem postukuje w nie lekko paluszkiem i pyta postaci na zdjęciu: Widzisz mnie prababciu? Składniki 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1200g twarogu (użyłam z Piątnicy z wiaderka) 1 mała puszka mleczka kokosowego 1 torebka wiórków kokosowych (100 g ) ½ szklanki likieru kokosowego 2 wafelki Princessa kokosowe 4 – 4,5 łyżki(...)waniliowy 1 mały kubek śmietanki kremówki Wykonanie Wiórki kokosowe zalewamy mleczkiem kokosowym i likierem, niech moczą sie ok. 2h. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie ciasno układamy biszkopty. 3. Twaróg przekładamy do miksera, dodajemy cukier waniliowy i cukier puder, miksujemy. Wlewamy cienkim strumyczkiem likier, następnie dodajemy napęczniałe od mleczka wiórka, olejek. W masie ma być mocno wyczuwalna nuta

Raj dla Podniebienia
SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE 39

ricotty 3/4 szklanki cukru pudru 8 jajek 2 łyżeczki likieru karmelowego sok z 1/2 cytryny nadzienie 200 g świeżych borówek kilka listków mięty do dekoracji 2 małe opakowania biszkoptów 5 łyżek dżemu morelowego garść posiekanych pistacji otarta skórka z limonki Wykonanie Tortownicę 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. Na patelni roztapiamy masło. Masę ciasteczkową łączymy z masłem(...)upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Na schłodzony wierzch wykładamy pozostałe owoce, pistacje dekorujemy listkami mięty i otartą skórką z limonki. Boki sernika smarujemy dżemem. Biszkoptom odkrawamy końcówki i obkładamy nimi cały sernik. Całość można obwiązać tasiemką, biszkopty będą wtedy lepiej przylegać. Smacznego! Artykuł SERNIK LETNI Z BORÓWKAMI I MOJE LATO W KADRZE pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia