biszkopt - 17572 przepisów (strona:460/1172)

PIANKOWIEC CZEKOLADOWY 74

kremówki 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny z górką Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym ok. 700 ml gorącej wody 2 opakowanie biszkoptów okrągłych duże opakowanie delicji wiśniowych lub 2 opakowania małych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wiśniowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia(...)koniec dodajemy przestudzoną białą czekoladę i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm  wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cały mus I (z gorzką czekoladą), wyrównać wierzch. Następnie układamy biszkopty i delikatnie wykładamy mus II (z białej czekolady) i wyrównać wierzch. Na koniec układam wiśniowe delicje delikatnie

Ciastka - domowe słodkości
Tiramisu bez jajek 62

pieczenie i szukają szybkich i prostych przepisów. Nie wiem jak Wy, ale ja kocham Tiramisu, a w sezonie proponuję dodać do niego truskawki, będzie jeszcze pyszniej! Składniki blaszka 19/30: biszkopty podłużne 25 szt, mascarpone 250 g, śmietanka 36% 500 ml, cukier puder 0,5 szklanki, olejek waniliowy 1 łyżeczka,  kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki, woda 250ml, kakao do posypania deseru(...)niskich obrotów i powoli je zwiększać. Gdy krem będzie już prawie sztywny to dodać cukier puder oraz olejek waniliowy i zmiksować aż krem będzie sztywny. Na blaszce układać biszkopty zanurzane w kawie, posmarować połową kremu, następnie ułożyć pozostałe biszkopty i ponownie wyłożyć krem. Całość oprószyć kakao

kulinarne odsłony pati
Lodowiec 🤩 Pyszne ciasto bez pieczenia ✔️ Proste w przygotowaniu 🍰 842

Składniki: (szklanka 250 ml) ( Blaszka 25x35 lub tortownica minimum 28 cm) Biszkopty ok. 250 g Budyń bez cukry śmietankowy 2 Mąka pszenna 3 łyżki Mleko 1l Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki Kakao 2 łyżki Galaretka dowolny kolor 3 sztuki ( u mnie 3 różowe) Owoce 400 - 500 g + woda 1/2 szklanki + łyżka soku z cytryny do nasączenia Przygotowanie: Galaretki rozpuścić(...)czas miksując. Po zmiksowaniu podzielić krem na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao i zmiksować do połączenia się składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wyłożyć biszkopty nasączyć je wodą z cytryną. Wyłożyć jasny krem budyniowy. Wykładamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy je wodą z cytryną i wylewamy krem kakaowy. Na ciasto wykładamy owoce i zalewamy przestudzoną

Kulinarne przygody
sernik z serków homogenizowanych i z truskawkami bez pieczenia 147

składniki: 600 g serka homogenizowanego waniliowego (3x po 200g) 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 450 g truskawek biszkopty na spód ciasta Pooglądaj film jak wykonać sernik z serków homogenizowanych: wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę (ok. 24-25 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą(...)dnie układamy biszkopty. Ok. 200 g truskawek kroimy na pół, pozostałą część kroimy na mniejsze kawałki. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy serki homogenizowane i miksujemy do połączenia się. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy lub mieszamy rózgą kuchenną. Jeśli masa jest bardzo rzadka to wkładamy na chwilę do lodówki. Do lekko tężejącej masy dodajemy truskawki pokrojone

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowy sernik na zimno 89

truskawkami. Leciutki, kremowy z wyraźnie wyczuwalnym smakiem truskawek dość prosty w przygotowaniu umili upalne dni.  Składniki (na tortownicę o średnicy 26 cm): 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka, ale pamiętajcie by wybierać te dobrej jakości i z dobrym składem) 500 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 500 g truskawek 2 galaretki(...)truskawkowe Na dnie tortownicy układamy równą warstwę biszkoptów (możecie zastąpić je herbatnikami jesli wolicie) Umyte i pozbawione szypułek truskawki blendujemy (jeśli nie macie blendera  można je rozgnieść najdrobniej jak się da widelcem, lub tłuczkiem do ziemniaków). W jednej szklance 3 łyżeczki żelatyny zalewamy wodą lub mlekiem tak aby ją przykryła, w drugiej w podobny sposób zalewamy 4 łyżeczki żelatyny

Cynamonowe szczęście
Ciasto jogurtowe z truskawkami 73

owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  makaron z truskawkami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI

nietylkopasta.pl
Sernik dwuwarstwowy z masą jogurtową na miękkim cieście 70

poranku na kolejny atak temperatury  blokującej wszelką aktywność wypiekową, wracam do tego oto serniczka. Wyjątkowo wpisany w moje osobiste preferencje.  Miękki spód - to banalny w wykonaniu biszkopt,  na bazie mleka zagęszczonego. Na nim zapieczona kremowa,  delikatna masa serowa z dodatkiem mascarpone.  A wykończeniem wierzchu równie delikatna,  śmietanowa masa z dodatkiem jogurtu greckiego i mini(...)rabarbarowej.  Dość sporo składników jak na jedno ciasto, wiem.  Wszystkie niezbędne.  Komponują pyszną, wzorcowo zespoloną całość. Składniki: proporcje na formę o powierzchni 20 cm / 20 cm Biszkopt na mleku zagęszczonym: ( składniki w temperaturze pokojowej ) 150 gram mleka zagęszczonego  - tj.1 tubka ( wykorzystuję gostyńskie waniliowe ) 1 jajo szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kronika Piekarnika
Ekstremalnie truskawkowe ciasto. 60

Przepyszne, ekstremalnie truskawkowe ciasto. Pyszny truskawkowy biszkopt, śmietanowec z truskawkami zwieńczony truskawka galaretka z truskawkami czyli truskawkowy overload. Ciasto idealne na sezon truskawkowy. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1 lyzka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g zblendowanych truskawek mogą być mrożone odrobina pasty waniliowej lub cukru z wanilia Masa(...)galaretki truskawkowe 1 1/2 szklanki wrzątku 400 ml śmietany kremówki 30% 250 g pokrojonych truskawek Galaretka: 1 galaretka truskawkowa 300 ml wrzątku kilka truskawek do ozdoby WYKONANIE: Zrobić biszkopt: jajka utrzeć ze szczypta soli i cukrem na puszysta masę. Do utartych jajek przesiać obie maki i dodać proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i dodać zblendowane truskawki i wanilie. Ponownie

Pani M - kuchnia smakowita
sernik truskawkowy na zimno bez pieczenia 102

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml gorącej wody ok. 40 g cukru dodatkowo: biszkopty na spód sernika bita śmietana do dekoracji truskawki do dekoracji wykonanie : Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki miksujemy na mus, zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do wystudzenia. Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)układamy biszkopty. Do sera dodajemy zimny mus truskawkowy i miksujemy. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę wkładamy na chwilę do lodówki aby lekko stężała. Lekko tężejąca przekładamy na biszkopty. Całość wstawiamy do lodówki aby masa całkowicie stężała. Dowolnie dekorujemy np. bitą śmietaną i truskawkami

Domowy Smak Jedzenia
Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami i galaretką 63

słodkie, więc perfekcyjnie komponuje się delicjami.  Spróbujecie?      Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami i galaretką - składniki:   (Tortownica o średnicy 22-24 cm) Spód: 100g okrągłych biszkoptów Masa serowa: 700g serka homogenizowanego (waniliowego; użyłam z wiaderka) 200g śmietanki 30-36% 4-5 łyżek cukru pudru (płaskich) 4 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki wiśniowej Wierzch(...)galaretką - przygotowanie:   Galaretkę rozpuścić w 400-450 ml wody, ostudzić i pozostawić w lodówce do delikatnego stężenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce. Kremówkę ubić na sztywno. Ubitą śmietankę wymieszać z cukrem i nadal miksując z serkiem waniliowym (dodawać go po jednej łyżce).  Na końcu masę dokładnie połączyć

Di gotuje
Fantazja 88

kompotu, ale możecie użyć truskawek na które teraz sezon w pełni i też będzie pyszne. Schłodzone w lodówce ładnie się kroi, efektownie wygląda i smakuje po prostu genialnie. Biszkopt:  3jajka 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy  szczyptą soli. Następnie partiami wsypujemy cukier i dalej ubijamy(...)piana będzie gęsta i lśniąca wsypujemy wiórki, mak i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy biszkopt) i pieczemy przez ok 35 minut w 180 st. C   Krem: 4 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1/2 szklanki cukru 200 g masła 500 ml mleka Odlewamy 1/2 szklanki

Cynamonowe szczęście
Lekkie ciasto z truskawkami, galaretką i mascarpone 67

prostu pycha! Jak jest sezon na truskawki, to obowiązkowo ciasto z galaretką musi być :-) Składniki:  Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem:  250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo:  świeże(...)truskawki 2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt, białka ubić, dodać partiami cukier, a potem po jednym żółtku. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksować na najmniejszych obrotach. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę, piec w 175-180 at.C przez 25-35 minut do suchego patyczka. Przestudzić.  2. Dobrze

Kuchnia domowa Ani
truskawkowa pianka z owocami i galaretką bez pieczenia + film krok po kroku 83

śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru – opcjonalnie 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 400 ml gorącej wody ok. 250 g truskawek biszkopty na dno formy Film krok po kroku : wykonanie: Dno foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy) wykładamy biszkoptami. Pierwszą galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki kroimy(...)lekko tężejąca) i miksujemy na małych obrotach. Jeśli masa jest bardzo płynna wkładamy do lodówki ale dosłownie na 1 -2 minutki gdyż może szybko stężeć. Lekko tężejącą wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Lekko tężejącą wylewamy na truskawki. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka stężała

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto góra lodowa 102

herbatki. Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na ciasto, które zachwyci wasze podniebienia, to ciasto góra lodowa sprawdzi się idealnie. PRZEPIS NA CIASTO GÓRA LODOWA Składniki Na blaszkę: 36×25 Biszkopt: mąka – 80 g skrobia ziemniaczana – 60 g jajka – 4 sztuki cukier – 120 g woda – 2 łyżki Masa budyniowa: skrobia ziemniaczana – 30 g mleko(...)proszku – 2 szklanki masło – 200 g cukier – 80 g woda – 120 ml kakao – 1 łyżka Dodatkowo: okrągłe ciasteczka biszkoptowe – 250 g Przygotowanie Biszkopt: Białka z cukrem ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, dalej miksujemy. W kolejnym kroku dodajemy mąkę wymieszaną ze skrobią oraz wodę. Całość delikatnie mieszamy. Przygotowane ciasto przekładamy na blaszkę

Alle Dobre!
Ciasto Różowa Dama 99

ciasto sprawdzi się jako poodbiedni deserek ( jest lekkie i nie spowoduje efektu przesłodzenia). Bardzo lubię połączenie kremu budyniowego z galaretką- mniam! Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywną(...)delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki 22 x 25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 blaty. Z jednego literatką wycinamy biszkopty.    Składniki na krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła Żółtka miksujemy z cukrami

Domowe ciasta