biszkopt - 18068 przepisów (strona:455/1205)

Jak upiec biszkopt doskonały 38

Biszkopt to klasyka wśród wypieków, która swoją prostotą zachwyca nie tylko smakiem, ale i wszechstronnością. Jego lekka, puszysta struktura sprawia, że idealnie komponuje się zarówno z kremami, owocami, jak i czekoladą, tworząc niepowtarzalne desery. Choć przygotowanie biszkoptu nie jest trudne, wymaga odrobiny uwagi i cierpliwości, […] Artykuł Jak upiec biszkopt doskonały pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Ciasto pani Dulska 30

szklanka cukru pudru, 8 jajek ( żółtka i białka oddzielnie), 4 łyżki miodu, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka kakao, 300 g suchego maku, 50 g rodzynek, aromat waniliowy, biszkopt orzechowy: 6 jajek, 2/3 szklanki cukru pudru, 1 szklanka zmielonych orzechów, 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki mąki pszennej, 2 g proszku do pieczenia, do nasączenia: 3/4 szklanki wody(...)podzielić na pół i wyłożyć na 2 takie same blaszki, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 minut. Upieczone blaty makowe odstawić do ostygnięcia.  Biszkopt orzechowy: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Zmielone orzechy włoskie wymieszać z bułką tartą. mąką oraz proszkiem do pieczenia i dodać do utartych żółtek i wymieszać. W oddzielnym naczyniu ubić

kulinarne odsłony pati
Przepis na epicki biszkopt orzechowy do tortu z octem 28

Przepis na super puszysty i nie suchy biszkopt z 7 jaj który idealnie będzie się nadawał do zrobienia tortu lub jako spód do ciasta. Piekłam w formie o średnicy 22 cm w 180 stopniach. U mnie biszkopt siedział około 35 minut w piekarniku ale tak jak zawsze proszę nie sugeruj się moim czasem najlepiej sprawdzać biszkopt metodą tzw suchego patyczka

Pychotkaaa
Przepisy z wykorzystaniem serków homogenizowanych Danio 55

ciasto będzie złociste, a wykałaczka wbita w środek ciasta, sucha po wyjęciu. 2. Sernik na zimno z owocami Składniki: 840 g serka Danio o smaku waniliowym 200 g biszkoptów lub herbatników 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 950 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe lub malinowe 350 g ulubionych owoców, np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny, winogrono, mandarynki lub mix Instrukcje: Rozpuść(...)opakowania galaretki cytrynowej w 350 ml wrzątku i poczekaj, aż zacznie gęstnieć. Wyłóż tortownicę (23 cm) folią lub papierem do pieczenia, a na spodzie ułóż biszkopty. Zmiksuj serki waniliowe Danio z lekko stężoną galaretką cytrynową i wylej na biszkopty. Schłodź w lodówce przez 2 godziny. Rozpuść 2 opakowania galaretki truskawkowej/malinowej w 600 ml wrzątku i schładzaj, aż zgęstnieje. Udekoruj masę

Słodkie okruszki
najpyszniejsze ciasto orzechowe z kremem i masłem orzechowym+FILM 39

dziś mam dla Was przepis na po prostu obłędne ciasto orzechowe z kremem i masłem orzechowym Choć wygląda niepozornie łączy w sobie wiele smaków, które idealnie współgrają. Mamy tu biszkopt orzechowy, krem, masło orzechowe i chrupiące prażone orzeszki Całość smakuje po prostu wspaniale, bardzo polecam-jeśli lubicie orzechowe smaki to zakochacie się w tym cieście :)  Zapraszam też na film(...)jego przygotowaniem SKŁADNIKI ***blaszka 25x35cm BISZKOPT ORZECHOWY -6 jajek -2/3 szkl mąki pszennej tortowej ok 100g -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru ok 110g -150g drobno zmielonych orzechów włoskich KREM -1000ml mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3/4 szkl cukru ok ok 165g -200g masła ORZECHY DO POSYPANIA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deserek Caffe Latte – deser kawowy z mascarpone 35

małe deserki nazwałam Caffe Latte. Ich przygotowanie jest bardzo… Drukuj Proporcje na: 6 sztuk Czas przygotowania: 1 godz. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 50 g podłużnych biszkoptów (6 sztuk)   Składniki na krem kawowy: 250 g mascarpone 150 g białej czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 5 łyżek cukru pudru (60 g)   Składniki na bitą śmietanę(...)godzinę, aby stężał. Następnie przygotuj 6 kubeczków do deserków lub małych szklanek – ja użyłam kubeczków o pojemności 160 ml. Na spodzie każdego z kubeczków wyłóż po jednym pokruszonym podłużnym biszkopcie. Na biszkopty wyłóż warstwę schłodzonego kremu kawowego (krem polecam wykładać za pomocą szprycy). Na koniec przygotuj bitą śmietanę – schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj. Gotową bitą

Via Gusto
Skyrnik – lekki sernik na zimno ze skyra z owocami 61

wykorzystać także inne składniki do przygotowania spodu: Herbatniki bezglutenowe – wersja bezglutenowa dla osób, które nie mogą jeść glutenu. Więcej na temat herbatników bezglutenowych przeczytasz tutaj:   https://produktybezglutenu.pl/produkty-bezglutenowe/herbatniki-bezglutenowe-z-biedronki-recenzja-i-opinie/aeie_mbyz . Biszkopty – zarówno gotowe, jak i upieczone samodzielnie, świetnie sprawdzą się jako delikatna baza, idealna dla osób preferujących bardziej miękkie tekstury. Ciastka kruche – ciasteczka maślane, digestive czy inne kruche wypieki nadadzą spodowi(...)wyrazisty smak i lekką słodycz. Biszkopt – klasyczny biszkopt pieczony na blasze to opcja dla tych, którzy wolą bardziej puszyste i wilgotne spody. Owsiane ciastka – dla miłośników zdrowszych alternatyw, ciastka owsiane będą idealnym wyborem, dodając deserowi dodatkową porcję błonnika. Każda z tych opcji sprawi, że Twój skyrnik nabierze innego charakteru – od klasycznej kruchości po delikatną puszystość. Wybór zależy tylko od Twoich

Słodkie okruszki
Biszkopt migdałowy keto z czekoladą i kremem serowym 36

Dzisiaj dla Was torcik, a dokładnie jego połowa. Biszkopt po upieczeniu przekrojony na pół,  przełożony niewielką ilością kremowej masy serkowej,  z wyczuwalnym delikatnym posmakiem korzennym. Ciekawa propozycja lekkiego, całkiem dobrze  prezentującego się na talerzu deseru. Torcik upiekłam tuż przed weekendowym wyjazdem,  ale z uwagi na niewielkie gabaryty, wyjazdu nie doczekał.  Planowo miał być prowiantem podróżnym(...)cytryny, szczyptę cynamonu i miksujemy - króciutko, tylko do dokładnego połączenia.  Wsypujemy pokrojoną drobno czekoladę, mieszamy. Masa nie wymaga użycia żelatyny, w lodówce nabiera właściwej konsystencji. Składanie biszkoptowego torcika: Biszkopt nie jest wysoki, rozcinamy go więc wzdłuż na dwie połowy. Na jedną połowę wykładamy całą masę serkową,  przykładamy drugą połową, lekko dociskamy. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Kronika Piekarnika
Rolada cukiniowa z kurkami 32

mieszać łyżką. Do zielonej masy dodawać stopniowo pianę z białek. Wymieszać łyżką.  Masę przełożyć na formę, wyrównując powierzchnię.  Piec 13-15 minut.  Po upieczeniu ułożyć biszkopt wierzchem do dołu na dużej desce lub blacie i od razu oderwać papier (zostawić go, bo jeszcze się przyda) od biszkoptu. Odstawić do ostudzenia.  Biszkopt posmarować serkiem.  Na serku

Weekendy w domu i ogrodzie
Leśne Raffaello z malinami 108

gotujemy przez chwilę, aż maliny się rozmrożą. Gorące zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki. Dokładnie ieszamy i odkładamy do przestudzenia *** *** Przestudzone maliny wylewamy na blaszkę w której piekliśmy biszkopt wyłożoną folią spożywczą. Gdy zupełnie ostygną, wkładamy całość do lodówki do całkowitego stężenia *** *** Przygotowujemy krem. Do misy miksera wlewamy śmietankę, przekładamy mascarpone i wsypujemy cukier puder. Wszystko miksujemy razem do uzyskania(...)gęstego kremu *** *** Do kremu dodajemy pół szklanki wiórków kokosowych, mieszamy. Krem dzielimy na trzy części *** *** Pierwszy blat biszkoptu nasączamy wodą wymieszaną sokiem z cytryny *** *** Na cieście rozsmarowujemy pierwszą część kremu. Na kremie układamy żelkę malinową, a na żelce rozsmarowujemy kolejną warstwę kremu *** *** Przykrywamy drugim biszkoptem i nasączamy go. Na wierzchu rozsmarowujemy ostatnią część kremu i posypujemy całość równomiernie wiórkami kokosowymi

Blog z Apetytem
ciasto cappuccino z malinami bez pieczenia 32

budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (temperatura pokojowa). Masło miksujemy z proszkiem cappuccino i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Miksujemy na gładki krem. dodatkowo: ok. 260 g okrągłych biszkoptów 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 450 g malin ok. 300 ml naparu z kawy wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki(...)wsypujemy maliny (wstawiamy do lodówki, aby szybciej zaczęła lekko tężeć). Na dnie foremki (ok. 22×25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) układamy warstwę biszkoptów na, które wykładamy ok. 2/3 części masy. Następnie układamy warstwę biszkoptów moczonych w naparze kawy i rozsmarowujemy pozostałą część masy. Na wierzch wykładamy lekko tężejącą galaretkę z malinami. Całość wstawiamy do lodówki, aby galaretka całkowicie

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania