biszkopt - 17572 przepisów (strona:445/1172)

Sernik gotowany z masą truskawkową 114

sułtańskie, jeśli ktoś lubi, ofkors...ja uwielbiam. Latajcie do sklepu po "wiaderka" i żelatynę, i działajcie! Enjoy!           Składniki:         2 paczki biszkoptów paryskich 1 kg truskawek 100 g cukru trzcinowego 30 g żelatyny w listkach 1 kg sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 4 jajka 2 budynie waniliowe(...)Przygotowanie:         W blaszce do pieczenia (30x25 cm) układamy biszkopty (pozostałe zjadamy-nic nie może się zmarnować).   Przygotowujemy masę serową:   Masło roztapiamy w dużym garnku, na średnim ogniu, wyłączamy. Do gorącego masła dodajemy cukier puder i twaróg, energicznie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. Wbijamy jajka i mieszamy,aż masa stanie się jednolita. Budynie

R'n'G Kitchen
łatwy, tani deser z winogronami w galaretce... 41

galaretka wiśniowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 1 łyżka, cukier 2 łyżki twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, żelatyna 3,5 łyżki + 1/2 szklanki letniej wody, biszkopty okrągłe 1 opakowanie 150 gram Winogrona oderwać z gałązek, dobrze umyć w letniej wo9dzie na durszlaku, winogrona trafiłam słodkie i prawie bez pestek. Galaretki, żelatynę wsypać do większego pojemnika, wlać(...)wylać do wysokiej, lekko stożkowatej miski, schować do lodówki. W misce mikserem zmiksować twaróg z wiaderka, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i wyłożyć na galaretkę w misce. Na wierzch powkładać biszkopty na płasko i na stojąco, biszkopty małą łyżeczką zwilżyć herbatą, schować do lodówki najlepiej na całą noc. Miskę wyjąć z lodówki, nożem delikatnie wokoło rantu, miskę nakryć p łaskim talerzem

W Mojej Kuchni Lubię
Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie 47

Jabłecznik na biszkopcie to niezaprzeczalna klasyka w świecie deserów. Jeżeli jednak brakuje czasu, by przygotować tradycyjny jabłecznik, ten ekspresowy przepis staje się naszym sprzymierzeńcem. Domowy mus z jabłek, delikatny biszkopt, a wszystko uzupełnione lekkim kremem śmietankowym – oto połączenie, które skradnie serca każdego łasucha. Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie 48

Jabłecznik na biszkopcie to niezaprzeczalna klasyka w świecie deserów. Jeżeli jednak brakuje czasu, by przygotować tradycyjny jabłecznik, ten ekspresowy przepis staje się naszym sprzymierzeńcem. Domowy mus z jabłek, delikatny biszkopt, a wszystko uzupełnione lekkim kremem śmietankowym – oto połączenie, które skradnie serca każdego łasucha. Ekspresowy jabłecznik na biszkopcie -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Banoffee 45

Przepis na pyszne banoffee, czyli ciasto z bananem i toffi. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt 4 jajka 2 kopiaste łyżki mąki tortowej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1/5 szkl. wrzątku pół szkl. cukru Mąki wymieszać w małej miseczce i odstawić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, do żółtek dodać(...)ubitych białek dodać cukier i żółtka. Następnie przesiać powoli mąkę wymieszać dokładnie i wylać na tortownicę wyłożoną papierem. Pieczemy na 170° C ok. 25/30 min do suchego patyczka. Biszkopt po wystudzeniu delikatnie namaczamy herbatą. Toffi: puszkę kajmaku zagotować w wodzie, żeby miała płynną konsystencję, wylać na biszkopt. Następnie ułożyć pokroje grubo banany. Ubić bitą śmietanę 36% i wyłożyć na banany

Wasze Przepisy
Ciasto z drażami 38

smaczne i warte przygotowania. Idealnie sprawdzi się na święta, rodzinne imprezy, czy inne okazje w ciągu roku. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! CIASTO Z DRAŻAMI – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek rozmiar L 160 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone(...)mieszamy delikatnie za pomocą drewnianej łyżki. Masę przekładamy do formy 20×30 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, grzanie góra-dół. Upieczony biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec dodajemy startą na tarce białą czekoladę

Alle Dobre!
Sernik na zimno z serków homogenizowanych z borówkami. 209

smakować będzie z każdymi owocami. Wybierzcie swoje ulubione. Zachęcam Was bardzo do jego zrobienia. Składniki: 800 g waniliowego serka homogenizowanego 2 galaretki cytrynowe 450 ml wrzątku około 25 okrągłych biszkoptów 500 g borówek amerykańskich 1 galaretka jagodowa 400 ml wrzątku Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 450 ml wrzątku. Rozpuścić również galaretkę(...)jagodową w 400 ml wrzątku. Rozpuszczone galaretki odstawić do przestygnięcia. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wysypać 300 g borówek. W dużej misce, za pomocą miksera wymieszać serki i przestudzoną galaretkę cytrynową. Dobrze wymieszaną masę przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wyrównać i włożyć do lodówki do czasu kiedy masa dobrze stężeje. Kiedy masa serow będzie

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto Gąska 52

kulki rafaello symbolizują wystający gęsi kuperek. To ciasto jest delikatne i przepyszne, a do tego łatwe i każdy sobie z nim poradzi. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt na blaszkę 30 x 35 cm: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka kurkumy 3 krople żółtego barwnika spożywczego (można pominąć, kurkuma(...)połowę i dodaję po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę tortową, ziemniaczaną i kurkumę mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy biszkopt wystygnie, wyrównuję go z góry i kroję na dwa blaty. Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody

Słodki sentyment
Krem tortowy z jagodami leśnymi 53

się rozrzedzi. Do musu dodaj 2 łyżki ubitej śmietanki i wymieszaj. Następnie wszystko przelej do reszty ubitej śmietanki i wymieszaj szpatułką do połączenia. Krem jagodowy od razu wyłóż na biszkopt. Ilość kremu wystarcza na przełożenie tortu o średnicy 16-18 centymetrów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: Ilość kremu pozwala na przełożenie tortu o średnicy 16-18 centymetrów. Krem jagodowy najlepiej komponuje(...)szpatu\u0142k\u0105 do po\u0142\u0105czenia.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/krem-tortowy-z-jagodami-lesnymi\/#wpzoom-rcb-direction-step-16922119793364699","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Krem jagodowy od razu wy\u0142\u00f3\u017c na biszkopt. Ilo\u015b\u0107 kremu wystarcza na prze\u0142o\u017cenie tortu o \u015brednicy 16-18 centymetr\u00f3w.","text":"Krem jagodowy od razu wy\u0142\u00f3\u017c na biszkopt. Ilo\u015b\u0107

ProstePesto.pl
Najprostsze tiramisu z jagodami 50

Najprostsze tiramisu z jagodami to oczywiście wariacja na temat tego popularnego deseru. Jeden z najprostszych do wykonania kremów, bez jajek, w połączeniu z biszkoptami nasączonymi w kawie oraz jagodami. Połączenie przepyszne. Deser wykonuje się ekstremalnie szybko. Jagody można zamienić na dowolne owoce. Ze względu na krem, deser należy przechowywać w lodówce. Najprostsze tiramisu z jagodami, przepis na około 6 pucharków(...)Składniki: szklanka zaparzonej kawy 18-20 sztuk podłużnych biszkoptów 1 łyżka kakao 300-400 g jagód 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Zaparzoną kawę odkładamy do lekkiego ostudzenia. Szykujemy krem: wszystkie składniki czyli mascarpone, śmietankę i cukier puder przekładamy do miski i miksujemy do momentu powstania jednolitego gęstego kremu. Krem można przełożyć do rękawa

Relaxtime
Deser z borówką amerykańską i czarną maliną 40

Sezon na maliny i borówki w pełni, więc trzeba korzystać. Ja dzisiaj robię dżem, a dla dzieci jest deser. W planach jeszcze jagodzianki  :-) Składniki: borówki amerykańskie czarne maliny biszkopty podłużne galaretka borówkowa 250 g mascarpone 4 łyżki mleka  1 łyżeczka cukru pudru 4 małe bezy 400 ml wrzątku 1. Galaretkę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia. Jak zacznie(...)tężeć, to wtedy możemy zacząć przygotowywać deser. 2. Na spód pucharków rozkruszamy podłużne biszkopty (ja d jednego pucharka dawałam 1,5 biszkopta). 3. Galaretkę ja mieszam widelcem, żeby powstał nieład ;-). Łyżką rozkładam do pucharków na pokruszone biszkopty. 4. Serek mascarpone przekładam do miseczki, dodaję mleko i cukier puder. Mieszam do połączenia się składników, dodaję trochę owoców, mieszam i wykładam

kruche babeczki
Sernik na zimno z truskawkami 29

zapomniałam. Dziś nadrabiam deserem. Jednym z moich ulubionych. Sernik na zimno z truskawkami, z dobrej jakości serem i sezonowymi owocami. Można już w sklepach nawet dostać fajnej jakości biszkopty. Poszperajcie, może coś wynajdziecie. Parę razy już zastanawiałam się, który sernik bardziej mi smakuje (brałam pod uwagę także paschę, ale ta jest na szarym końcu, nie będę nawet do niej wracać(...)też są typowo sezonowe. No nic, jak na coś wpadniecie, piszcie. Składniki: 1 kg sera w wiaderku (dobrej jakości) 250 ml zimnej śmietanki 30% pół opakowania podłużnych biszkoptów (około 110 g) 3 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa około 15 średnich truskawek (przepis na formę o wymiarach 23 cm x 23 cm) Galaretkę

Kardamonovy
Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką – bez pieczenia! 169

bank nie znajdziecie! Robi się je szybko, jest bez pieczenia i nie wymaga wiele pracy. Gorąco polecam! W sam raz na upalny dzień! Smacznego! SKŁADNIKI: * truskawki – 350 g * biszkopty podłużne – 150 g * herbatniki ( zwykłe lub kakaowe ) – 130 g * budyń bez cukru waniliowy – 80 g * mleko 3,2% – 700 g * cukier – 60 g * masło min.82(...)budynie, dodajemy 5 łyżek cukru, mieszamy. Do gotującego mleka wlewamy rozrobiony proszek, gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając ( uważamy! ). Przykrywamy folią, studzimy. CAŁOŚĆ: Na dnie formy układamy biszkopty, nasączamy wodą z cukrem. 2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku, mieszamy, odstawiamy. BUDYŃ: Do misy wkładamy 300 g masła, ubijamy na puch. Do puszystego dodajemy łyżka po łyżce wystudzony budyń

Ostra na Słodko
Malinowa chmurka bez pieczenia 90

szybkie w zrobieniu. Jestem pewna, że uda się każdemu i nikt się nie oprze. Malinowa chmurka to moje ulubione ciasto, które mogłabym jeść codziennie. Tradycyjnie w wersji na biszkopcie lub na kruchym cieście (oba przepisy są na moim blogu, na dole znajdziesz do nich odnośniki) ciasto jest pracochłonne. Tym razem postanowiłam zrobić malinowy deser bez pieczenia spodu oraz bezy. Dzięki(...)smaczny. Moje ciasto jest na masie z pokruszonych herbatników i roztopionego masła. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby jeszcze bardziej uprościć sobie pracę i na spodzie ułożyć gotowe biszkopty. Malinowa chmurka bez pieczenia – składniki Podane składniki są na tortownicę o średnicy od 24 do 26 cm lub blaszkę o wymiarach

Ania gotuje
Ciasto malinowa góra lodowa 557

Malinowa góra lodowa bez pieczenia Super orzeźwiający deser z owocami malin idealny na lato, malinowa góra lodowa bez pieczenia. Wysokie ciasto malinowa góra lodowa prosty przepis na ciasto z biszkoptami i śmietankowym kremem z mlekiem w proszku. Czerwone kwaśne maliny idealnie kontrastują z białą słodką, mleczną masą. Dopełnieniem całości są ciasteczka, spód jest z herbatników, a środkowa warstwa i górna(...)biszkopty. Jak zrobić malinową górę lodową? Na Blogu Dieta Moja Pasja znajdzie więcej przepisów na ciasta i desery. Malinowa góra ciasto Ciasto góra lodowa z mlekiem w proszku znakomicie się sprawdza latem, kiedy wysoka temperatura szybko zmiękcza zimne masy. Masa z mlekiem w proszku jest bardziej stabilna i nie podchodzi wodą. Jak zimą uwielbiam ciasta pieczone, tak latem wysoka temperatura

Dieta moja pasja