biszkopty języczki

biszkopty języczki

biszkopty języczki

Te biszkopty kojarzą mi się z chorowaniem :). Wtedy mogłam zamówić pakę takich słodkości i zjeść wszystko naraz :). Teraz jak już jest Pan Sz. takie biszkopty są dla niego idealne, dla nas też. Proste, szybkie w przygotowaniu, idealne dla dzieci. Chrupiące na zewnątrz i delikatnie sypkie w środku. SKŁADNIKI 3 jajka 1/4 szkl. cukru 1/2 szkl mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder PRZYGOTOWANIE Białka ubić na sztywną pianą. Dodawać stopniowo cukier, nadal ubijając. Następnie dodać żółtka. Mąki przesiać i doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zabawa smakiem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.