biała - 7122 przepisów (strona:239/475)

Pasztet z gęsi z żurawiną 127

ciepło lub zimno. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami  pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś z gęsi Normal 0 21 false false false

królestwo garów
Naleśniki z białym serem i pomidorami suszonymi 125

theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto na naleśniki: 350 g mąki, 4 jajka, 60 g masła, 700 ml mleka, farsz: 3 cebule, 500 g sera białego półtłustego, 140 g pomidorów suszonych z zalewy, 3 ząbki czosnku, ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego, ½ łyżeczki mielonych nasion kolendry, 1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej, oliwa lub olej Jajka ubić, dodając mąkę(...)minut. Cebule pokroić w półplasterki, poddusić na oliwie dodając szczyptę soli. Gdy cebula zmięknie dodać posiekany czosnek a następnie drobno posiekane pomidory suszone. Chwilę poddusić. Dodać rozgnieciony biały ser, doprawić solą, pieprzem, kolendrą i papryką. Usmażyć naleśniki, zostawiając około 100 -150 ml ciasta. Na naleśnikach układać trochę farszu, zwijać. Następnie maczać w pozostałym cieście i smażyć w na lekko złoty

królestwo garów
Lidl na święta 77

Zaprezentowano nam ponad 20 etykiet z nowej oferty obecnej na półkach od 18 listopada. Jak zwykle przeważały wina z   Bordeaux. W nowej ofercie mocną   reprezentację mają wina białe. Zdecydowanie godne polecenia   są : SCVB Alsace Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2011 , 34,99 zł. SCVB Alsace Gewurztraminer Grand Cru Marckrain 2011, 34,99 zł. Lub słodkie Château La Rivière

królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie 114

grzyby, doprawić. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami  pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś z gęsi   zastawa

królestwo garów
Gambero Rosso Vini d’Italia tour 2013/2014 92

etykiet uprzednio starannie wybranych i wyselekcjonowanych. Trudno by je teraz tu wszystkie jedna po drugiej opisywać – dlatego ograniczę się do kilku, które zapadły mi w pamięć.  Z trzech białych win na pewno godne uwagi było Trebbiano Spoletino 2012 – to wytrawne wino pochodzi z jednej z najlepszych posiadłości Perticaia i jest zaprzeczeniem niskiej jakości win Trebbiano, które możemy spotkać

królestwo garów
Jesiotr w galarecie, 132

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jesiotr 80 g biszkoptów, 100 gram rodzynek, 2 jajka, sól, gałka muszkatołowa, 100 ml białego wytrawnego wina, 3 cebule, 300 g rodzynek, sok z cytryny około łyżki, 300 ml wina białego wytrawnego, 2 białka, sól, żelatyna na około 0,6 litra płynu, cukier Rodzynki zalać

królestwo garów
Z kieliszkiem w ręku – Macedonia 94

winiarski jest drugim, po uprawie tytoniu, najważniejszym w gospodarce kraju.    Uprawia się odmiany międzynarodowe oraz lokalne: np. Vranec, Kratosija z czerwonych, a także Temjanika, Zilavka, Zupjanka z białych. Macedonia podzielona jest na trzy regiony winiarskie: Pcinya, Vardar i Pelagoniya, przy czym największy areał upraw znajduje się w centralnym regionie Vardar. W tej chwili producenci starają się mocno promować

królestwo garów
dania z gęsi 102

pierś z gęsi z figami pierś z gęsi z grilla piersi gęsie smażone, w sosie jabłkowym   gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi w kadarce   uda gęsi w czerwonej kapuście pierś gęsi podwędzana - domowa wędlina okrasa gęsie pipki - nadziewane szyje gęsie gęsi pipek - gulasz

królestwo garów
Skórki pomarańczowe w czekoladzie 56

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} skórka z 6 pomarańczy, szklanka cukru, szklanka wody, 2 -3   tabliczki czekolady Pomarańcze przed obraniem oczywiście dokładnie umyć. Skórki układać białą częścią (albedo) do góry i ostrym nożem ścinać ją. Kolorową część skórki pokroić wzdłuż w cienkie paski, włożyć je do garnka i zalać wrzącą wodą, po czym odcedzić

królestwo garów
Zapiekanka warzywna. 94

Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 1 kg ziemniaków, 500 g pasternaku, biała rzepa – około 200 g, 400 g marchewki – ja użyłam purpurowej, 600 g cebuli, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka rozmarynu, 1 łyżeczka pieprzu z kolendrą, chilli, sól, cukier, oliwa

królestwo garów
torty 214

ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym  tort - mak, migdały, róża   tort migdałowy z kremem kawowym tort szwarcwaldzki

królestwo garów
Ravioli z rzepy z pieczarkami 85

pieczarek, 1 ząbek czosnku, 1 cebula sól, cukier, pieprz, oliwa, biała rzepa, 500 ml mleka, 2 łyżki cukru, 3 łyżki masła, oliwa z chili, Cebulę posiekać. Poddusić na oliwie dodając szczyptę soli i cukru. Dodać posiekane pieczarki. Doprawić do smaku. Rzepę dokładnie umyć, pokroić w cienkie plastry. Mleko zagotować z cukrem i masłem. Włożyć do mleka plasterki rzepy

królestwo garów
Chipsy ziemniaczane z serem 133

gotowce z „dodatkami”. Do ich wykonania potrzebne będę tylko kartofle i ser. Ja swoje chipsy zrobiłam z niebieskich ziemniaków i sera cheddar z szałwią. Oczywiście można przygotować je z białych ziemniaków. Może być ser cheddar, parmezan... ziemniaki, ser (cheddar) olej ryżowy do głębokiego smażenia Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać (olej jest gotowy do smażenia, w chwili

królestwo garów
rosół z gęsi z pierogami z gęsi 109

egzamin.    zastawa z    Polecam inne dania z gęsi: pierś z gęsi pierś gęsi w winie gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych    uda gęsi w czerwonej kapuście pasztet z gęsi z żurawiną gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą

królestwo garów
Galantyna z kurczaka 250

niej deskę (przyciskając kurczaka) i obciążyć. Zostawić tak do ostudzenia. Galantynę wyjąć, schłodzić i podawać krojoną w plastry. Ja podałam z galaretkami z żurawiny i z tymianku na białym winie. Resztę bulionu zużyć do przygotowania zupy. Jeżeli zostanie nam nadmiar farszu, należy włożyć go do naczynka do zapiekania i piec podobnie jak galantynę.  zastawa

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania