bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1375/3453)

Ciasteczka z kleiku ryżowego z borówkami 102

prawił, że ciasteczka otrzymały karmelowy posmak. Po prostu pyszności... Polecam! (około 12 sztuk) 100g kleiku ryżowego (bez dodatków) 125g masła/margaryny 60g cukru koksowego (można użyć zwykłego lub np. ksylitolu) 30g wiórków kokosowych (*) 1 jajko (duże) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: borówki (od 3 do 5 sztuk na każde ciastko) Masło/margarynę z cukrem należy utrzeć(...)uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20-25 minut w 180 stopniach.  (Ciastka powinny być odrobinę zarumienione.) (*) Wiórki można pominąć lub zamiast nich dodać sezam, drobno posiekane lub zmielone orzeszki. Zerknijcie również na: Pomarańczowe ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą   Bananowe ciasteczka z kleiku ryżowego z czekoladą (bez jajek)   Ciasteczka

Di gotuje
Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i cynamonem 185

ciepło i cudowny zapach pieczonych w piekarniku ziemniaków. Ten zapach można jeszcze podkręcić dodając do pieczenia aromatyczny cynamon i posypując je po upieczeniu zieleniną. Pieczone warzywa układamy na talerzu, posypujemy dodatkami i jemy jeszcze ciepłe. Najpyszniejsze w tej sałatce są pieczone różyczki kalafiora i upieczony do kremowej miękkości czosnek. Piękny kolor i chrupkość to zasługa ziarenek granatu, można(...)feta pokrojony na kawałki garść ciemnych oliwek bez pestek drobno posiekany szczypiorek drobno posiekany koperek kilka dużych kaparów do dekoracji połowa owocu granatu – wyłuskana   Jak przygotować sałatkę z pieczonych warzyw z fetą i cynamonem? Ziemniaki kroimy na ćwiartki. Nie musimy ich obierać. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia układamy ziemniaki, kalafiora i czosnek. W miseczce mieszamy

Ugotowane pozamiatane
Klasyka smakuje truskawą 183

Muszę się do czegoś przyznać. Jako dziecko uważałam, że ciasto bez kremu to nie jest ciasto. Babki, drożdżowce, ucierane- jadłam, bo w końcu słodkie, ale najgłębszą miłością pałałam do tych warstwowych, przekładanych puszystym dobrem. Nie wiem skąd mi się to wzięło i z pewnością mi już przeszło, ale sentyment pozostał. I dziś mam dla Was właśnie przepis na ciasto(...)dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli. Sztywną pianę delikatnie mieszamy z resztą ciasta. Przekładamy do formy i pieczemy 25-30 minut do suchego patyczka. Tu następuje moment, w którym zaczynamy zauważać wyższość ciast bez kremu. Ciepłą babką można by się już bezczelnie zajadać. Biszkopt musimy odstawić do wystudzenia. Budyń waniliowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu

les mirabelles
Cappuccino 298

  Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 200 g masła 3-4 łyżki kawy cappuccino w proszku o smaku śmietankowym lub waniliowym Sposób przygotowania(...)ubić na sztywno, porcjami dodawać cukier cały czas miksując. Następnie dodawać po trochu przesianą mąkę z proszkiem i kakaem. Blaszkę o wymiarach 22 x 37 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno, porcjami dodawać

Na Ciasteczkowych Papierach
Pieczona perliczka z grzybami leśnymi 258

czym stopniowo dodajemy masło i śmietanę ugniatając całość na jednolitą masę. Perliczkę podajemy z cebulą, boczkiem i grzybami oraz puree – udekorowane posiekanym świeżym rozmarynem, a także z sosem z pieczenia w sosjerce dla chętnych. Uwagi Jeśli grzyby są mrożone i nie są to grzyby „twarde”, takie jak kurki (na zdjęciu) lub rydze, ale np. podgrzybki lub maślaki, które robią(...)suchej masy. W takim wypadku namaczamy je przez kilka godzin w wodzie i umieszczamy od razu w brytfannie, bez podsmażania. Upewniamy się, że na grzybach i w wodzie nie ma np. piasku i dolewamy tę ostatnią do pieczeni w ilości równiej winu zamiast czystej wody, o której mowa w przepisie. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-19 {margin: auto;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Sernik z posypką na spodzie z płatków kukurydzianych i urodziny bloga 134

cukru pudru 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki płatków kukurydzianych Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: maka pszenna do posypania(...)Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 60-70 minut. Upieczony studzimy, ja zawsze studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 6. Podanie: Gotowy kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić na około 30 kawałków. Budynie bez

Izabelawkuchni
Fit szarlotka 80

mąkę, kaszę, płatki, sodę i stewię. Na koniec mokre składniki dodajemy do suchych i wszystko mieszamy widelcem. Przekładamy masę do keksówki i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Smacznego! Spróbuj także: chlebek imbirowo-marchewkowy, muffinki bananowe bez cukru. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie

Natka Pietruszki
JAGODOWE CHRUPIĄCE GOFRY 126

zrobić na śniadanie, póki są jagody! Ja uwielbiam eksperymentować w kuchni i dzisiejsze pieczenie gofrów uważam za udane. Chociaż chyba mówi się smażyć gofry niż piec, ale jakoś smażenie kojarzy mi się przede wszystkim z patelnią ;-). Najważniejsze, dzisiaj postanowiłam, że muszę wymyślić gofry chrupiące ale bez masła w składzie, bo się skończyło hahaha! Wiadomo gofry z masełkiem(...)która również dodaje chrupkości. SKŁADNIKI NA GOFRY Z JAGODAMI: - 220 g jogurtu nadburzańskiego lub greckiego - 1 duże jajo lub 2 małe - 100 g mąki kukurydzianej - czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 100 g mąki pszennej typ 480 - 130 g mleka - od 1 do 3 łyżek cukru wedle uznania - 4 czubate łyżki oleju kokosowego (oczywiście w zastępstwie masełko około 80 gram

SMYKWKUCHNI
Przełamywanie barier - makaroniki 198

mieszałam migdały z białkami. Drżącymi dłońmi przekładałam masę do woreczka, a następnie wyciskałam na matę. Kiedy dotykałam palcem, najdelikatniej jak potrafiłam, wierzchu po godzinie stania, wstrzymywałam oddech. W czasie pieczenia siedziałam z nosem opartym o szybę piekarnika. Kiedy je wyjęłam i okazało się, że mają słynną, niemalże nieosiągalną dla laików stópkę , niemal skakałam z radości. Udało się! Oczywiście(...)własny pogląd, musicie ich jednak spróbować. Przygotowując się do pieczenia makaroników, kupiłam trzy książki im poświęcone. A w końcu i tak skorzystałam z przepisu  Pomidorowej Ani . Uwielbiam jej bloga, wszystkie przepisy zawsze mi wychodzą, no i jej makaroniki są takie piękne... Zaufałam jej, i nie żałuję. Bezy przygotowałam bez większych problemów, i gdybym tylko nie była

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pikantne wieprzowe klopsiki pieczone w piekarniku 96

Wieprzowe klopsiki pieczone w piekarniku u mnie w pikantnej, mocno przyprawionej wersji. Soczyste i mocno pomidorowe. Nieco lżejsza wersja bez dodatkowego tłuszczu i stania przy patelni czy garnku. Do podania z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Składniki Na klopsiki: 500 g łopatki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 ząbki czosnku 1/4 papryki ostrej w proszku(...)wodzie), następnie obtoczyć mięsne kulki w mące i umieścić w formie żaroodpornej. Pomidory wraz z papryczką i koncentratem rozdrobnić w blenderze, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Sosem zalać klopsiki. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez 40 minut. Smacznego

Krylowa Kuchnia
OCZY CARYCY 176

Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy domowej roboty Lub krem na budyniach 1 i 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła Dodatkowo: 2 galaretki zielone paczka okrągłych biszkoptów(...)sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto ciemne: Żółtka z jajkami ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy olej oraz mąkę wymieszaną uprzednio z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy na nią na przemian jasne i ciemne ciasto. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto widelcem

RAROSSA
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 180

wyraźnie zmiękną, ale się nie porozpadają. Wsypujemy płatki migdałowe i mieszamy całość. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Jeśli korzystacie z formy na tartę – przełóżcie do niej owoce razem z całym płynem. Jeśli chcecie piec tartę w patelni – zostawcie owoce tam, gdzie są. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na grubość około pół centymetra. Ciasto powinno(...)owoce a jego brzegi zawijamy w środku do formy, tak żeby zabezpieczyć nimi nadzienie. Równomiernie nakłuwamy ciasto widelcem i wstawiamy na środkowy poziom do rozgrzanego na 180⁰C piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut, do lekkiego zrumienienia.   Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika na blat. Czekamy 10 minut aż trochę przestygnie i soki przestaną bulgotać, a następnie nakładamy

Karo in the Kitchen
ROLOWANY PIECZONY BOCZEK 124

domowym zaciszu. Zero chemii,konserwantów -wystarczy zakupić tylko mięsko,dodać ulubione przyprawy i upiec w rękawie do pieczenia.    Boczek rolowany to kolejna moja propozycja - pyszna,aromatyczna wędlina,mniam - uwielbiam. Składniki: 1,80 kg surowego boczku bez skóry mała główka czosnku 2 łyżeczki soli 1 łyżka musztardy francuskiej  1 łyżka musztardy sarepskiej  2 czubate łyżki(...)lodówki. Po odpowiednim czasie wyciągamy boczek i zwijamy ciasno w roladę,obwiązujemy szpagatem bądź inną mocną nitką. Piekarnik rozgrzać do 180st.C. Zwinięty boczek wkładamy do rękawa do pieczenia, pieczemy ok 1,5 godz. Upieczony boczek zostawiamy w rękawie do pieczenia,aż wystygnie,następnie wkładamy do lodówki

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 254

czasu do czasu serniczkiem wilgotnym od brzoskwini w syropie i słodkim dzięki chrupiącej bezie. Polecam:) Składniki na formę o wymiarach 33x23 cm. Ciasto: 250 g margaryny lub masła; 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżki cukru pudru; 5 żółtek; 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 1 cukier waniliowy; Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać przez sito, dodać(...)talarki średniej grubości. Beza: 5 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu aż piana będzie gładka, lśniąca i sztywna. Pianę wyłożyć na brzoskwinie.  Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony

In my kitchen
Szarlotka z bezą | bez cukru | 159

jest szarlotka idealna, naprawdę, nie kłamię. Przepyszna, słodka, mocno cynamonowa czyli taka na tip top. Ciasto wychodzi BARDZO słodkie mimo, że jest bez grama cukru.  Etapów jest kilka, ale ciasto jest bardzo proste do zrobienia. Jeżeli wolicie możecie pokroić jabłka w plasterki, dodać więcej cynamonu czy do spodu dodać odrobinę kakao.  Składniki: Spód: 4 żółtka(...)erytrol/ksylitol oraz cynamon i mieszamy.  Przekładamy na podpieczony spód.  Beza: 3 białka  150 g erytrolu/ksylitolu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo, po łyżce erytrolu/ksylitolu i nadal miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Masę przekładamy na spód z wyłożonymi jabłkami.  Pieczenie : Ciasto piec przez 15 minut w 180 stopniach. Następnie zmniejszamy temperaturę

Czarnawisienka
Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami w sosie pomidorowym 330

przyrządzała je moja babcia. Do dziś jest mistrzynią w tej dziedzinie. Swoje sztandarowe gołąbki przyrządza z mięsno-ryżowym farszem i są pieczone w sosie pomidorowym. Pojawiają się przy każdej rodzinnej okazji i zawsze tak samo smakują. Wszyscy bez najmniejszego sprzeciwu się nimi zajadają. Nie przesadzę pisząc, że są idealne i obłędnie pyszne.   Inspirując się przepisem mojej babci(...)wody. Zagotowujemy i dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy i dodajemy śmietanę i posiekany koperek . Tak przygotowanym sosem zalewamy nasze gołąbki. Gołąbki w sosie pomidorowym pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180'C przez 60 min. Upieczone gołąbki możemy serwować z młodymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym . Smacznego. Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami w sosie

kulinarnyJa
tort kakaowo - jagodowy 215

tortownicę 20-22cm BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -5 łyżek mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao KREM JAGODOWY -350g jagód (ja użyłam mrożonych) -3/4 szklanki cukru -2,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -2 płaskie łyżki mąki -3 żółtka -250g masła lub margaryny PONCZ -sok z połowy(...)cytryny -0,5 szklanki wody -1 łyżka cukru -3 łyżki wódki Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do masy-delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z tortownicy, studzimy, przecinamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort Pavlova z kremem karmelowym i popcornem – prosty przepis ! 191

częściej tortu Pavlova. Tym razem chciałam żeby ten tort był inny, lekko słonawy ale i słodki. Ponieważ przyszedł mi do głowy solony karmel to i pomyślałam o pop cornie. Beza była cudownie chrupiąca po bokach, miękka w środku i do tego ten krem i popcorn chrupiący w zębach. Bosko ! I jeszcze jedno, gdy pokazałam zdjęcie na fb od razu podniosły(...)sztywna. Wyłączamy mikser, dodajemy ocet i mąkę i delikatnie szpatułką wszystko mieszamy. Bierzemy formę kładziemy na niej papier do pieczenia, kładziemy talerzyk i obrysowujemy kontur koła. Do tego koła przekładamy naszą pianę. Czym mniejsze koło tym wyższa beza. Gdy już ją nałożymy łyżką ostrożnie wyciągamy jej brzegi do góry, formując kopiec. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut

Kuchnia na wzgórzu
Pasztet z dyni i soczewicy 127

Pachnący. Mi smakuje odsmażony na patelni bez dodatku tłuszczu i podany z oliwą z pestek dyni. 1 szklanka puree z dyni (ugotowana lub upieczona dynia, można zmiksować później, razem z soczewicą) 100 g zielonej soczewicy 1 łyżka czerwonej soczewicy 1 łyżka kaszy gryczanej (lub dowolnie innej, u mnie łamana niepalona. przyprawy: sól, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, majeranek Soczewicę gotujemy(...)miękkości. Miksujemy razem z dynią i przyprawami. Dodajemy czerwoną soczewicę i kaszę. Mieszamy dokładnie. Masę przekładamy do keksówki. Pieczemy ok. 50 minut

Kucharzyca
TOP 7 najlepszych jesiennych przepisów! 181

miodu. Pyszne. M I E J S C E  VI Chlebek jaglano-dyniowy Wilgotny, bezglutenowy, naturalnie słodki. Bez białej mąki i cukru. Świetny pomysł na wykorzystanie dyni! M I E J S C E  V Pieczona owsianka z bananem i cynamonem Jeden z lepszych pomysłów na smaczne rozpoczęcie jesiennego dnia. W dodatku rozgrzewające i bardzo sycące(...)śliwkami zapieczone pod migdałową kruszonką - po prostu wspaniałe. M I E J S C E  II Owsiane muffinki z twarożkiem i gruszkami Zdecydowanie moje ulubione! Pełnoziarniste, zdrowe, bez białej mąki i cukru. Idealne jako przekąska na drugie śniadanie czy podwieczorek. and the winner is... M I E J S C E  I Ciasto marchewkowe z rodzynkami

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania