drożdżowy makowiec "saute"...

drożdżowy makowiec

drożdżowy makowiec "saute"...

Składniki: drożdże świeże 30 gram, cukier 3/4 szklanki, sól - szczypta, mąka tortowa 4 szklanki czubate, jajka 3 sztuki, sok z cytryny 1 łyżeczka, mleko ciepłe 200 ml, masło lub margaryna 100 gram, masa makowa 1 puszka drożdże w misie robota rozetrzeć z łyżką cukru, mąki, 1/4 szklanki ciepłego mleka i zostawić przykryte na 30 minut do zaczynu wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, sól, sok z cytryny, jajka i wyrabiać hakiem robota, w treakcie wlać stopion, letnie masło i wyrabiać z 8 minut misę robota nakryć tal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.