Świąteczne obżarstwo. PSTRĄG FASZEROWANY.

Świąteczne obżarstwo. PSTRĄG FASZEROWANY.

******************************************* Stoły uginają się od niezliczonej ilości talerzy, pater, półmisków, miseczek wypełnionych jedzeniem. Dwanaście potraw? Zdecydowane na tej ilości się nie poprzestaje.  W moim domu i w tym roku nie zabrakło różnych innowacji (np. karp w galarecie pomarańczowej). Postawiłam na różnorodność, a jednocześnie umiarkowanie.  Niemożliwe? A jednak.  Czasem warto coś pozmieniać, ale zachowując też tradycję. Barszcz, karp, pierogi, kapusta, makowiec.. A do tego łosoś...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, pstrąg faszerowany, świąteczne, świąteczne przepisy, wegańskie, cytryna, ryba, deser, desery, torty, tort, ciasto, ryby, ryba w ciescie, por , makowce, pieczenie, pierogi przepis, chleb, pierogi, jarzyny, łosoś, jajko, pietruszka, barszcz, porem, kapustą, chleb mieszany, jajka z farszem

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
teenager ;), 25 grudnia 2012 06:39:10

pstrą *.* pycha ! ja się jeszcze nie obżarłam ,ale dziś wizyta u babci ;p

teenager ;), 25 grudnia 2012 06:39:22

*pstrąg

Usagi, 25 grudnia 2012 10:18:30

Pstrąg wygląda świetnie. U mnie przeważnie jest problem z 12 potrawami, a w tym roku jakiś wysyp był :)Pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt!

Kulinarna Fuzja, 25 grudnia 2012 14:30:31

Zdecydowanie bardziej wolę pstrąga od karpia:) Taki faszerowany wygląda pysznie:) A przy okazji Wesołych Świąt w gronie najbliższych i słodkiego 2013 roku!

Kasia, 25 grudnia 2012 17:23:21

ja też wolę pstrąga :) wesołych Świąt KArmelitko :)

Capacitier, 25 grudnia 2012 19:51:55

O, u mnie też na stole był pstrąg, tyle że wędzony, bez farszu :)

Aga Strzęciwilk, 26 grudnia 2012 01:25:06

ZDROWYCH-bo to najważniejsze.PEŁNYCH MIŁOŚCI-bo to sens życia.WIARY-bo pozwala przetrwać trudne chwile.NADZIEI-bo wtedy niemożliwe jest możliwe.Radosnych Świąt życzy Aga

Dota|oneginetatopa, 26 grudnia 2012 13:07:08

lubię pstrąga:)