******************************************* Stoły uginają się od niezliczonej ilości talerzy, pater, półmisków, miseczek wypełnionych jedzeniem. Dwanaście potraw? Zdecydowane na tej ilości się nie poprzestaje. W moim domu i w tym roku nie zabrakło różnych innowacji (np. karp w galarecie pomarańczowej). Postawiłam na różnorodność, a jednocześnie umiarkowanie. Niemożliwe? A jednak. Czasem warto coś pozmieniać, ale zachowując też tradycję. Barszcz, karp, pierogi, kapusta, makowiec.. A do tego łosoś...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...pstrą *.* pycha ! ja się jeszcze nie obżarłam ,ale dziś wizyta u babci ;p
Pstrąg wygląda świetnie. U mnie przeważnie jest problem z 12 potrawami, a w tym roku jakiś wysyp był :)Pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt!
Zdecydowanie bardziej wolę pstrąga od karpia:) Taki faszerowany wygląda pysznie:) A przy okazji Wesołych Świąt w gronie najbliższych i słodkiego 2013 roku!
O, u mnie też na stole był pstrąg, tyle że wędzony, bez farszu :)
ZDROWYCH-bo to najważniejsze.PEŁNYCH MIŁOŚCI-bo to sens życia.WIARY-bo pozwala przetrwać trudne chwile.NADZIEI-bo wtedy niemożliwe jest możliwe.Radosnych Świąt życzy Aga