spożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu, a zasada, która mówi, że najlepsze dania powstają z "resztek" jak najbardziej się sprawdza. :) Jemy z ryżem, chlebem, ziemniakami, makaronem lub... bez :) Smacznego
Kitchens Alphabetpublicznie. Składniki: królik w całości, ok 1.5 kg 40 dag wątróbki wieprzowej lub indyczej 20-25 dag surowej słoniny 50 dag karkówki 2 czerstwe bułki lub 3 kromki chleba gałka muszkatołowa 2 marchewki 1 pietruszka 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu czarnego 5 jaj sól maga smalec do obsmażenia wątróbki Przyprawy znajdziecie
Apetyczna babeczkaŚniadanie, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Zasypiając w mojej głowie ustalam sobie, co takiego pysznego zjem na śniadanie. Mój luby (typowy Francuz, jadłby tylko ciastka i chleb z dżemem na śniadanie) z obrzydzeniem patrzy co rano na rondel z gotującą się jaglanką bądź owsianką. Dziś nawet stwierdził: ble, ja bym tego nigdy nie zjadł! Na co odpowiedziałam: tak samo
Kitchens Alphabetdomu ze świeżutką, jeszcze ciepłą bagietką. Uwielbiam ich zapach, a smak jest niepowtarzalny i od razu, nawet osoba bez kubków smakowych (;p) może poczuć różnicę między taką nowinką, a chlebem z supermarketu. Tak jak na śniadanie często wybieram owoce i owsiankę, na kolację obowiązkowo musi znaleźć się sałatka! Pod rękę wpadła mi zapomniana puszka tuńczyka i oto co wyczarowałam ;) Składniki
Kitchens Alphabetporowo-paprykową pierzynką gotowy! :) * patelnia do grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić grzanki, podgrzewać chleb, robić tosty francuskie... zastosowań jest mnóstwo :) polecam! A jeżeli nie macie jej pod ręką, możecie oczywiście usmażyć kurczaka na patelni lub w piekarniku
Kitchens AlphabetGalicyjski", który ma na celu przybliżenie nam naszej regionalne kuchni. Muszę przyznać , że z pewnością zaciekawi to wszystkich którzy interesują się kuchnią. Można było skosztować wielu wyrobów...pyszny chleb ze smalcem, kiełbaski, owoce...potrawy bałkańskie... więc to z pewnością coś dla smakoszy, więc i nas tam nie zabrakło. MNIAM;) Skupiliśmy się na kuchni bałkańskiej...pyszne ciasta
Anioły w kuchnirównomiernie się zrumieniło. Ciasto wyciągamy z piekarnika i przekładamy na metalową kratkę na 5 min. (nie wyłączamy piekarnika) Przez te kilka minut ciasto powinno stwardnieć. Następnie ząbkowanym nożem do chleba, upieczoną bułkę kroimy ukośnie na kromki o grubości ok. 1 cm. Przekładamy je z powrotem na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy przez kolejne 10 min. Biscotti obracamy na druga
Moniki Smakołykidrugiej sosem] ,następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju. A jak zostaną kotleciki można zjeść nawet na zimno z sosem i chlebem
Moje domowe kucharzeniewyszło kuleczki i odstaw do lodówki - troszkę stwardnieją. Falafel najlepiej smakuje na ciepło :) Świetnie pasuje do chlebków pita, sałatek, warzyw, hummusu lub samego tahini, czy też chociażby zwykłego chleba ;) Taamiya czyli egipski falafel
Czarnawisienkabardzo dobry. Delikatnie słodko-kwaśny, momentami z nutką goryczy. Zapachem uwiódł mnie całkowicie! Zaraz później na łyżeczkę nabrałam dżemu truskawkowego i się zakochałam. Szybko posmarowałam nim kromkę chleba pełnoziarnistego i zjadłam w kilka sekund. Piękny zapach; świetny kolor; wyrazisty, słodki smak. Zdecydowanie bardziej mi smakował, gdyż momentami czułam się jakbym powróciła do dzieciństwa... Podsumowując. Chyba przekonałam się
Czarnawisienkapatelni. Smak dzieciństwa - mojego i moich rodziców. Grube, sycące placuchy. Gdy robiła je moja babcia, często porywałam je do szkoły. Smarowałam masełkiem, posypywałam solą i wcinałam. Świetnie zastępują chleb, takie kanapki sycą na naprawdę bardzo długo. Są bardzo sycące, z miodem lub oscypkiem po obiedzie napełnią nasz brzuszek aż do kolacji lub i następnego dnia! Składniki na ok.12 sztuk proziaków
Czarnawisienkawięcej czasu. Na blogu będą pojawiały się teraz przepisy przeważnie bezglutenowe. Robię eksperyment. Miesiąc całkowicie bez glutenu. Dołącza się ktoś do mnie? A może znacie jakieś przepisy na bezglutenowe chleby i inne dania? Z chęcią wypróbuję :) Specjalnie dedykacja dla Sandry, która aktualnie jest na jaglanej odtrutce :) Składniki na 1 porcję (ok. 400 kcal) : 200 g borówek amerykańskich
Czarnawisienkamniejszych czy większych sukcesach innych, czuć siłę pozytywnej energii, celebrować małe przyjemności.... #2 - w koszyczku ocen same dobre noty. Fajnie je mnożyć przez trzy:) #3 - zapach świeżego chleba. Drażniący nozdrza i pobudzający ślinotok. Ciepła, zrumieniona i rozkosznie chrupiąca skórka. S m a k . Przepyszny i bezkonurencyjny. I mój pomruk między kolejnymi pajdami znikającego bochenka - "Jednak nie będziesz miał
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławbić w ich miejsca jajka, posypać solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez parę minut aż białka się zetną (ok. 3 min.). Posypać pociętą bazylią. Podawać z grzankami, chlebem lub bagietką. Smacznego
Złote przepisysosu. Na końcu dodajemy majeranek (jeśli nie lubicie, zastąpcie oregano) oraz pieprz. Sprawdźcie, czy nie potrzeba jeszcze dodać nieco soli./span> 5. PODANIE Szamać gorące z pajdą świeżego chleba. Odnowia sporo życia i świetnie smakuje w każdej paralelnej rzeczywistości! Booker i Elizabeth polecają na obiad. OM NOM NOM! * zdjęcie puszki z gry pochodzi ze strony bioshock.wikia.com Świeżutki post FINKTON
Nerds Kitchen