jaka pyszna :) ~ Jajecznica z fasolką szparagową + kanapeczki z pomidorem ~ Składniki: 3 jajka ~150g ugotowanej fasolki szparagowej Przyprawy: sól, pieprz + dowolne zioła np. oregano/tymianek/koperek + pomidor kromki chleba Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy przyprawy i bełtamy. Na patelnię wrzucamy masło. Gdy się rozpuści, wlewamy jajka, a po chwili również ugotowaną fasolkę. Całość przekładamy na talerz, możemy posypać przyprawami
Kuchenny Skrawek Niebapół pomidora oraz kawałek mozzarelli. Postanowiłam połączyć te składniki w pyszne tosty. Tym bardziej, że połączenie szpinak i pomidor jest chyba moim ulubionym :) Składniki na 2 sztuki: 4 kromki chleba tostowego Ząbek czosnku Pół pomidora 1/3 kulki mozzarelli (ok. 40 g) Garść mrożonego szpinaku (kilka kostek brykietu) Masło do posmarowania kromek do opiekacza Sól Pieprz olej Przygotowanie: Czosnek posiekać. Zeszklić
Fabryka pomysłówzahartować czyli wymieszać w kubku z odrobiną gulaszu i dopiero wlać), mieszamy całość, próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy. PODANIE Gulasz świetnie smakuje z pyzami lub świeżą pajdą wiejskiego chleba. Dodaje krzepy na cały dzień i wcale nie musicie wykonywać zadań od Thekli, żeby go pałaszować. Jest tak smaczny, że gwarantujemy, iż będziecie chcieli wylizać po nim garnek
Nerds Kitchenzawsze od razu wypić do dna. Tradycyjne naczynie do picia wina - róg, którego nie można odstawić Przystanek na Nazuki W miejscowości Chaszuri stragany z ceramiką zastępują stragany ze słodkim chlebem . Zatrzymujemy się na drodze, bo przewodniczka mówi, że naprawdę chlebek jest warty spróbowania. Okazuje się on ogromną, słodką drożdżówką za 2 lari. Nazuki – bo tak się nazywa drożdżówka, jest
Poezja smakutagliatelle Arrighi glassa di soia Ponti ser grana padano bądz parmezan listki bazylii do dekoracji Przygotujcie Strogonowa z powyższego przepisu .Warto zrobić go nieco więcej. Super z chlebem, super z tasiemkami. Ugotujcie tagliatelle według przepisu na opakowaniu. Wyłóżcie na talerze. Dodajcie Strogonowa. Po wierzchu posypcie obficie tartym grana lub parmezanem. Jako dodatku , użyłam glassy sojowej Ponti
Z Kuchni Do Kuchnimiękkie, zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Podawać wg uznania. Ja tym razem z malutkimi pulpecikami z indyka. w związku z tym, że lubię zupę z chlebem, to kromeczki smaruję serkiem topionym i obiad na bogato
pieprzny smaczeklubi bób ? Łapka do góry! Przyznam się Wam szczerze, że ja jeszcze nigdy nie jadłam więc postanowiłam wypróbować. Na sucho taki se, także trzeba coś wymyślić... Będzie pasta do chleba. Składniki: 400 g bobu 3 łyżki oliwy 1-2 ząbki czosnku garść posiekanej mięty sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Bób gotować w osolonej wodzie ok. 6 minut
pieprzny smaczekJest to też rewelacyjny sposób na prezent. Dajecie komuś słoiczek a w nim... własnoręcznie zrobione, świeże, smaczne i zdrowe ciasto. W ten sam sposób można się zabrać za wykonanie chleba, bułek i innych wypieków. Taki wypiek można pasteryzować (o ile to słowo pasuje do ciasta/pieczywa). Wątpię jednak abyście próbowali "pasteryzacji" bo... on zniknie. Zniknie tak szybciutko, że zaraz będziecie robić
Wypisz Wymalujczytam raczej takich książek. 3. Jakie było pierwsze danie przyrządzone przez Ciebie i ile miałaś lat gdy je przyrządziłaś? Obstawiam, że były to chlebki(chleb smażony w jajku) albo kanapki, pewnie tak 8lat. 4. Wolisz gotować sama czy z kimś? Dlaczego? Sama. Gdy gotuję z kimś jestem rozkojarzona i zazwyczaj wszystko ze sobą mylę
More food, love and dreamsChcę biec, lecieć, bić skrzydłami tak mocno, aby nie słyszeć niczego poza łomotem własnego serca.” kajmakowy pudding chlebowy z malinami i borówkami Wcale nie kazałam kupić mamie chleba i nie zabunkrowałam go głęboko w szafce byle mi go do dzisiaj nie zjedli, nieeee, ale, moja wina? Stęskniłam się za tym miękkim, kremowym środkiem i chrupiącą skorupką
More food, love and dreamschlebki* nadziane mozzarellą, szynką i pieczarkami, smażone w skorupce podane z keczupem, pomidorki koktajlowe** *chleb w jajku, obtoczony w bułce tartej/kaszy mannej smażony na maśle ** z własnego ogródka :D onomnom <3 Pomysł zaczerpnięty z Włoch, kiedy to w hotelu na lunch podali nam właśnie takie tosty w panierce nadziane serem. Pomysł trochę uzdrowiony bo smażony na mniejszej ilości tłuszczów
More food, love and dreamsfrancuskie serkiem* i dżemem brzoskwiniowym podane z borówkami *jak na sernik Nie wcale was nie męczę drugi dzień tostami, gdzie tam. :P No, ale skoro już otworzyłam opakowanie chleba, to trzeba zużyć z racji, że jutro wyjeżdżam :P Ale o tym napiszę wam już jutro. Teraz obiecana jedzeniowa fotorelacja. Ostrzegam, krótka to ona nie jest
More food, love and dreamskajmakowe tosty francuskie* podane z borówkami, malinami i polewą kajmakową** *z chleba sojowego, jajko+masa kajmakowa+cynamon+mleko ** rozpuszczony kajmak z kapką mleka Wróciłam. Tym razem chyba już na stałe. Niezapomniany tydzień. Mnóstwo śmiechu, tańca, rozmów, spacerów i wszystkiego innego. Dwa wesela. Poprawiny. Mazury. Rodzina. Teraz pozostaje tylko wykorzystać resztkę dni która pozostała nam do końca wakacji. Swoją
More food, love and dreamstrolle. (taaa, mała to było jeszcze z dwa lata temu xd) 18. Nie lubię rosołu, a co jeszcze dziwniejsze, lubię flaki(zn. się tylko te rzadkie, maczane z chlebem <3) 19. Zawsze byłam bardzo dociekliwym dzieckiem tak więc tajemnica świętego mikołaja dość szybko została przeze mnie odkryta. 20. Początki mojego przedszkola były straszne, nie chciałam się puszczać klamek, płakałam
More food, love and dreamsChleb z serem i ziołami* pod jajecznicą z porem smażoną na maśle; pomidorki koktajlowe inspiracja * z dodatkiem polenty Zauważyliście, że prawie wszystkie wytrawne śniadania które się tu pojawiają to jajecznica? >.< A chlebek genialny., choć wyrósł mi w dość dziwaczny sposób, ale co tam :P Nienawidzę zdjęć robionych o 6 rano
More food, love and dreams