rumiano.Ukladac na reczniku papierowym,by osaczyc je z nadmiaru tluszczu.Podawac jako goraca przekaske lub z ziemniakami i surowka na drugie danie obiadowe.Nadmiar usmazonych boczniakow zjedlismy na zimno z chlebem jako kanapki na kolacje.Pycha
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyraznie tanszym. Z CZYM TO SIE JE ? To kwestia wyobrazni i upodoban.Istnieja dziesiatki sposobow na wykorzystanie ich w codziennej diecie.Na przyklad: - do salatek,omletow i ryzu - zmielone do pieczenia chleba i ciast w polaczeniu z maka - zmiksowane z koktajlami owocowymi - zmiksowane z nutella lub maslem orzechowym -do codziennej porcji platkow owsianych lub jogurtu - sproszkowane jako zageszczacz do zup - zmielone
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka. Skladniki: 2 wedzone makrele (400-450g) 200 g twarozku 2 lyzki sosu sojowego 2 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smaku dynia,której smak inensyfikuje dodatek podprażonych pestek z dynii ,a dodatek prawdziwego masła nadaje aksamitnej konsystencji. Bajecznie proste do przygotowanie.Idealny dodatek do świeżch bułeczek lub kromki chrupiącego chleba upieczonego w domu.Bardzo polecam! Składniki: 300g dynii Hokkaido 150 g masła 4 łyżki pestek z dynii sól Wykonanie: dynię umyć,pokroić w 2-cm szpalty.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jogurtu ( śmietany) dodać trochę gorącej zupy.Dokładnie rozmieszać i wlać do garnka..Doprawić do smku solą i pieprzem i ewentualnie sokiem z ogórków.Dodać koperek podawać ze świeżym chlebem lub bułką i dużą ilością świeżego koperku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sporo a bardzo dużo opieniek. Często więc robię gulasze czy inne dania z tymi pysznymi grzybami. Tym razem pyszny gulasz a do niego najlepiej lubię buraczki i ziemniaki lub chleb. Proste a jakże smaczne danie. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniChleb z warzywami to super pomysł, zwłaszcza dla dzieci bo możemy przemycić im warzywka. A wiadomo, że domowe pieczywo jest zdrowe i smaczne i każdy się na takie skusi. Wystarczy tylko taki chlebek posmarować masłem i nic więcej nie trzeba. 500 g mąki pszennej typ 500 350 ml letniej wody 5 łyżek oleju rzepakowego 50 g świeżych drożdży
Ewa w kuchniczasu do czasu lubię upiec boczek do chleba. Zawsze to lepsze niż sklepowe wędliny. Taki boczek marynowany kilka godzin a potem upieczony to super sprawa. Mamy kawal pysznego mięcha, bez żadnych nie wiadomo jakich dodatków. A wiadomo w wyrobach sklepowych to nigdy nie mamy pewności co tam jest. tak więc zachęcam do swoich wypieków mięsnych lub innych wyrobów. Rozwiń
Ewa w kuchninigdy nie było problemu i zajadał i do tej pory zajada surówki. A ten młodszy za nic w świecie nie zje i już. Dobrze, że jak piekę babeczki czy chleb albo jeszcze coś innego to przemycam Mu warzywka i zjada nawet o tym nie wiedząc. Ale wracając do surówki, miałam piękny seler naciowy i musiał on wylądować w surówce. Wiem
Ewa w kuchniotręby są zdrowe, mają dużo błonnika i zawierają dużo witamin oraz są pomocne w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ja bardzo lubię dodawać otręby do pieczywa gdy piekę domowy chleb lub bułki. Ale dodałam je także właśnie do panierki smażąc kotlety z piersi kurczaka. Niby zwykła panierka a jednak zdrowsza niż z samej bułki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniJeżeli ktoś jeszcze nie piekł bułek lub chleba z ryżem to gorąco polecam, bo są smaczne. Dodatek ryżu sprawia, że są wilgotne i tak szybko nie wysychają. Jeżeli upieczemy je na śniadanie to na drugi dzień z powodzeniem można je zjeść na kolejne. Oczywiście pod warunkiem, że łakomczuszki domowe ich nie zjedzą wszystkich od razu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidomu swoje mięsa czy wędliny. Mamy zawsze pewność co jemy i możemy doprawiać jak tylko nam się zamarzy. Boczek pieczony to jedno z moich ulubionych mięs. Do tego pajda chleba no najlepiej gdyby to był domowy, dużo musztardy czy ćwikły z chrzanem i czegóż chcieć więcej. Domowe zawsze najlepsze i tyle. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniUpieczenie chleba w garnku było strzałem w dziesiątkę. Poszłam więc za ciosem i upiekłam babkę. Też egzamin zdany na piątkę. Babka wyszła smaczna, puszysta i wilgotna. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisłoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak mamy domowe bułeczki lub chleb to już rewelacja. A taka konserwa z cyklu wiem co jem to świetny i zdrowy zamiennik wędlin ze sklepu. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidyni na ostro , pysznym kremie z dyni , chlebie dyniowym przyszedł czas na… ciasto z dyni ;)! Wiem, wiem… ciągle tylko dynia i dynia… ale nic nie poradzę… jest tyyyyle przepisów do wypróbowania… i tak staram się jak mogę powstrzymać, żeby każdy przepis nie był z dynią w tle;)! Jak mówiłam dynia to miłość a wiadomo
UgotujmyTo.pl