chleb - 26052 przepisów (strona:1352/1737)

Mielone kotlety rybne 131

lekkie i bardzo delikatne. Możemy je podać na obiad z ziemniakami i surówką (idealnie pasuje z kiszonej kapusty, ale nie tylko), jak również do kolacji – z pajdą świeżego chleba. Nie jest to może potrawa wyszukana, można ją przygotować nawet z gorszego gatunku ryb, ale na pewno będzie urozmaiceniem jadłospisu. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Mielone kotlety rybne appeared first

mojewypiekiinietylko
Pesto bazyliowo migdałowe 130

bazylia (pesto alla genovese), a ojczyzną są Włochy. Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z oliwy, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. W moim przepisie odbiegłam trochę od standardów.   Składniki: - 2 duże garście

mojewypiekiinietylko
Chlebki pita 131

najczęściej z pikantnymi sosami. Mają tę właściwość, że podczas pieczenia pęcznieją, tworząc naturalną kieszonkę na farsz. Pita przywędrowała do Europy z Iranu i jest zachodnią nazwą na arabski chleb chubz. Daria i jej Wspólne gotowanie z Formułą - Abu Zabi było dobrym pretekstem na poznanie smaków kuchni arabskiej. Skorzystałam z przepisu na chlebki pita – Justyny i Doroty z Domowych Wypieków

mojewypiekiinietylko
Zupa z pieczonej ciecierzycy 103

kotlety. Sprawdzi się także jako farsz do pierogów czy krokietów. Może być również składnikiem sałatek i dań typu ratatouille. Ponadto z nasion ciecierzycy można wyrobić mąkę do wypieku chleba czy placków. Jej ogromną zaletą jest to, że nie posiada glutenu, w związku z tym jest polecana osobom mającym alergię na ten składnik lub chorującym na celiakię. Przyprawami, z którymi idealnie

mojewypiekiinietylko
Kwaśnica 139

podaje Wikipedia „ Kwaśnica - tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej, zupa otrzymywana z kiszonej kapusty z dużym udziałem soku z kwaszonej kapusty i mięsa, spożywana zwykle z ziemniakami lub chlebem. Dobra kwaśnica jest bardzo kwaśna, zaś tłuszcz z mięsa jest „przegryziony” przez kwas kapusty. Niedopuszczalne jest dodawanie jarzyn jak marchewka itp. bo wówczas powstaje kapuśniak, który bywa serwowany

mojewypiekiinietylko
Pieczeń z szynką szwarcwaldzką 168

soczysta i wilgotna. Można ją wykorzystać na kilka sposobów: zaraz po upieczeniu, czyli w wersji ciepłej idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe, na zimno zaś będzie smakowitym dodatkiem na chlebie czy jako imprezowa przystawka z dodatkiem sosu i np. oliwkami. * pierś z indyka- 500 g * szynka szwarcwaldzka- 50 g * płatki jęczmienne- 1 szklanka * cebula- 1 szt. * bulion- 1/2 szklanki * przyprawy

Kraina Miodem Płynąca
Śledzie z rodzynkami 149

wystygnięcia. Śledzie wyciągamy z zalewy i tniemy w grube paski. Wrzucamy do miseczki, dodajemy przestudzony sos i mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Świetnie smakują ze świeżym chlebem posmarowanym grubo masłem

W poszukiwaniu inspiracji
Meksykanka 297

dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dodajemy odsączone z zalewy fasole i kukurydzę oraz pomidory razem z zalewą, koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem. Smacznego

chwile dla mnie
Omlet pieczony z tarte Czaniecki 136

formę do tarty. Posyp bazylią, oregano i suszonymi pomidorami. Na wierzch poukładaj plastry mozarelli. Włóż do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, i upiecz omlet. Pokrój na trójkąty, podawaj z chlebem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pomysły na imprezę i przyjęcie 182

bobu z pesto z orzechów Ladenia, pizza z Grecji Sałatka z cukinii i fasolki Placki z cukinii i fety Coca, pizza z Hiszpanii Tarta ze szpinakiem i jajkiem Chleb andaluzyjski Pity z rybą po marokańsku Grzanki śródziemnomorskie Mini kanapeczki z halloumi Dip z buraka z za'atarem Empanadas z tuńczykiem Cygara z ciasta filo Dip z pieczonych pomidorów Keftedakia Tortilla

Chilli Czosnek i Oliwa
Kuchnia brytyjska to nie tylko fish and chips. Degustacja food is Great Britain 175

okazało kuchnia brytyjska to nie tylko fish and chips ... Zobacz do jakich potraw wykorzystałam brytyjski cydr : Żeberka duszone z cydrem i jabłkami Klops wieprzowy z cydrem i leśną nutą Chleb z cydrem, jabłkami i cebulą ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z kiszonych ogórków, kukurydzy i prażonego słonecznika 452

się "coś" zjeść, ale nie mamy chęci na nic ciężkiego czy "konkretnego" :)  dla tych, co nie najedzą się samą sałatką wystarczy dodatkowo chrupiąca bułka lub kromka świeżego pachnącego chleba :) Składniki: 6 średnich ogórków kiszonych, 1 średnia czerwona cebula, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, 200 g łuskanego słonecznika, sól, pieprz do smaku, pół łyżeczki cukru, 2 łyżki oleju. Ogórki pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lawendowy orkisz z daktylami, gruszką i jabłkiem 180

Orkisz podobno najzdrowsze ziarno świata, w Polsce znane szerszej publice bardziej z orkiszowych chlebów czy ciasteczek. Przed nami zaś ziarno pełne błonnika, zestawu witamin i minerałów na czele z kwasem krzemowym. Przyrządzimy prostą odżywczą bombę która da nam solidną porcję energii Czas przygotowania: 95minut Składniki: Orkisz BIO 150gr. Daktyle 5 szt. Gruszka 1szt. Jabłko połówka Lawenda szczypta Grejpfrut zielony sweetie

Kuchnia PROzdrowotna
Jarmark bożonarodzeniowy pod Narodowym. Bez klimatu Świąt. 198

jarmark składa się z kilkudziesięciu ustawionych w dwóch rzędach drewnianych domków, w których mieszczą się kramiki sprzedawców. Asortyment standardowy jak na tego typu imprezach: słodycze, ciasta, grzane wino, wędliny, chleby, propozycje prezentów, a także pierogi, bigosy i kiełbasy. Tylko jakoś tak mało tego i całość można obejść w 15 minut. Z ciekawych stoisk to serdecznie polecam Wam Czekoladowy Warsztat sprzedający

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania