przykryciem przez 3 minuty i przelałam do garnka. Do garnka z sosem włożyłam obsmażone kotlety i całość dusiłam na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Podawałam z chlebem lub ziemniakami
Kulinarny Pamiętnikszczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie . Do moich kanapek wybrałam chleb ciemny, razowy. Dodałam sałaty, suszonego pomidora, selera naciowego o właściwiościach uspokajających ,ogórka gruntowego oraz wstążeczki marchewki. Dodatek salaty lodowej nadał moim kanapkom delikatności i wykwintności. Taka kanapaka to nie tylko
Z Kuchni Do Kuchnimoim popisowym sosem :) Szukajcie tutaj Kochani, obiad gotowy - oszukane gołąbki podajemy z sosem pomidorowym , lub z każdym innym jaki lubicie np sosem pieczarkowym , do tego mogą być ziemniaki , chleb, bułka lub po prostu same oszukane gołąbki :) Smacznego
Smaki Edytypływać w oleju tylko mają być lekko nim pokryte. Po ułożeniu wszystkich składników naczynie przykrywamy i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Podajemy z gotowanym ziemniakiem i wiejskim chlebem. Fajnie jest ułożyć na plastrach gotowanego ziemniaka śledzie, posypać drobno posiekanymi śliwkami wędzonymi śliwkami i dodatkowo skropić olejem rydzowym. Smacznego
ladykitchenZawsze lubiłam suszone figi. Słodkie, niemal przesłodzone, z pestkami, które pękały w zębach, toczyły się po języku i podkreślały słodycz miąższu. Ale świeże figi? To było
Gotuj z Blue RavenZacznę trochę jak wypracowanie szkolne. „Kuchnię azjatycką lubię, ponieważ…” Ponieważ jest dobra. Ponieważ jest ładna. I ponieważ każdy posiłek zamienia się w ucztę
Gotuj z Blue RavenOstatnia wizyta u endokrynologa potwierdziła ostatecznie samodzielne diagnozy: gluten sio, laktoza sio (można trochę, ale z jednoczesnym przyjmowaniem laktazy), ziemniaki sio. Przychodzi taki czas, wiek i
Gotuj z Blue Ravenkuleczki i obtaczamy po 3 kuleczki w w/w przyprawach, kuleczki z pieprzem kolorowym zmielonym nie obtaczałam, tylko posypałam. Wkładamy do lodówki na kolejne 15 min. Kuleczki rozsmarowujemy na kawałku chleba. Pyszne
Aga w kuchnimała rzecz, a jak cieszy ;) Składniki: 1 jajko 0,5 papryki czerwonej 5 pomidorków koktajlowych rukola 5 małych kulek mozzarelli 5 oliwek zielonych 1 łyżka oliwy z oliwek tymianek chleb masło pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Warzywa dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na połówki, dodajemy rukolę, odsączone kulki mozzarelli, kilka oliwek i polewamy naszą sałatkę oliwą
Aga w kuchniPrzychodzi czas kolacji, a tu się okazuje, że nie ma chleba... wtedy sięgam po wafle ryżowe i powstają pyszne kanapki, a do tego jakie zdrowe :) Składniki : 1 opakowanie wafli ryżowych Sonko, 10 jajek , 4 łyżki szczypiorku , 3 łyżki majonezu , sól , pieprz. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo ok. 5-6 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą
Aga w kuchniNigdy nie lubiłam pokrzywy, kojarzyła mi się tylko z rośliną, która parzy i pozostawia swędzące bąble. Pamiętam jak moja babcia kładła sobie na kromce chleba świeże listki młodej pokrzywy i to jadła... Nigdy nie mogłam tego zrozumieć, jak można jeść coś takiego ;/ Ostatnio jak ujrzałam na ogródku młodą pokrzywę postanowiłam wykorzystać ją w swojej kuchni. Narwałam miseczkę młodych
Aga w kuchniSkładniki: 1 puszka sałatki z makreli Graal , 2 łyżki masła, 4 kromki razowego pieczywa, natka pietruszki. Przygotowanie: Za pomocą kieliszka wycinamy z chleba kanapeczki w kształcie kółek. Możemy wycinać także foremki do ciasteczek. Każdy wycięty chlebek smarujemy masłem. Następnie nakładamy po łyżeczce sałatki i rozsmarowujemy ją. Układamy kanapeczki na talerzu. Posypujemy natką pietruszki
Aga w kuchnimakreli. Wystarczy inny niż zazwyczaj dodatek np suszone pomidory a może być to nowa smaczna, ulubiona wersja starej pasty z makreli, idealna na kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikugotowaną fasolę. Po tym dodajemy paprykę w proszku, sól, pieprz i ostrą paprykę w proszku, i dusimy kolejne 40 min. Serwujemy na nie dużym talerzyku z małą kromką chleba razowego
Kuchnia Łukaszaprzepis. Naprawdę idealne kotlety, bo nie są, ani suche, ani twarde. No po prostu kotlety idealne! Składniki: 600 g farszu wołowego 400 g farszu wieprzowego 1 cebula 3 kromki chleba 100 ml mleka 2 łyżeczki słodkiego sosu chilli 3 jajka (1 jajko do farszu, pozostałe do obtaczania) bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroimy w bardzo małą
Kuchnia Łukasza