chleb - 26052 przepisów (strona:1380/1737)

Przekąska na szybko- banan, śliwka, ziarna, jogurt... i tyle 169

Ziarenkowo Słoneczne Pola ...i tyle! Pokrój umyte owoce w kawałki- tak w sam raz na jeden raz- dodaj jogurtu, ulubiony smak.  Wymieszaj , posyp obficie ziarnami..gdyż zastąpią chleb, stlumią głód, wstrzykną w nas sporą dawkę energii...i smacznego ! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości , doskonale wyważonych smakowo i idelalnie skomponowanych, w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel

Z Kuchni Do Kuchni
Kolacja wegetariańska 214

Będzie jajo, ale nie smażone, udusimy je! Skladniki -salsa pomidorowa ze świeżych pomidorów -jajo -parówki sojowe Polsoja -pomidor -szczypior -liść salaty -prażone ziarna Słoneczne Pola od Ziarenkowo -sól,bazylia -chleb domowy-   TUTAJ Podgrzej sos pomidorowy na patelni wbij jajo i poczekaj aż się zetnie.Międzyczasie podgrzej na wodzię parówki 100% roślinne Polsoja – o Polsoja   WIECEJ TUTAJ

Z Kuchni Do Kuchni
Minestrone 177

garnka,dolej wodę,posól, popieprz do smaku, dodaj czosnek, bazylie. Gotuj do miękkości- w razie potrzeby uzupełnij wodę. Nakładaj na talerze- dodaj oliwę z oliwek. Można ja jeść z chlebem lub z makaronem, jak kto woli. Ja do pierwszej wersji nie dalam nic, a do drugiej dodałam makaron . Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sos-nadzienie -baza- pod pizzę, tortellini, makaron itd... 165

minut, nie mieszaj aby nic się nie rozleciało. I baza gotowa. Możesz z nią robić co zechcesz. Już niebawem pomysły z bazą. U mnie trochę bazy zostalo zjedzone...z chlebem na zimno i na ciepło. Mając taką bazę w słoikach i dowolnie ją modyfikując z mięsem, kiełbasą, ryżem, makaronem itd...nie straszne nam będą kulinarne podróże po różnych regionach Włoch

Z Kuchni Do Kuchni
Królewiec- smaczny przekładaniec 202

zestawić z palnika i ostudzić od czasu do czasu mieszając.  Placek miodowy przekroić wzdłuż tak, aby powstały dwa cienkie blaty. Do tego użyć najlepiej noża długiego, piłki do chleba. Idelanie się sprawdza! Na jeden placek miodowy wyłożyć połowę przestudzonej (ale ciągle ciepłej) masy budyniowej. Biszkopt posmarować od spodu powidłem śliwkowym i położyć (stroną posmarowaną do dołu) na masie. Następnie

Z Kuchni Do Kuchni
Głód, bezrobocie, wojny, dziura ozonowa? To wszystko mały pikuś. Zlot Food Trucków Kraków to dopiero przeżycie :) 137

slow food i czym jest zwykła, kulinarna uczciwość. A na koniec – w knajpce obok żarcia na kółkach podawali obłędne śniadanie – z wędzonym pstrągiem ojcowskim, serem białym, ogórkiem kiszonym, pachnącym chlebem prądnickim, miodem drahimskim, pomidorami i masłem. Za jedyne zł 20. I takich smaków wam życzę

ladykitchen
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 136

robi tak słitaśne i różowo. Ok, każdy mówi jak lubi, ale na Boga!!! Dieta bezglutkowa??? Odstawiliście gluty czy jak? Ja rozumiem, że o gluten chodzi, ale czasem hasło „kupiłam chleb bezglutkowy” brzmi dziwnie. Moja wyobraźnia podsuwa mi wtedy obraz pana piekarza smarkającego do ciasta. Mówiłam, że się czepiam czy jeszcze nie? Skoro już wyszłam na chama nieobytego z czułą stroną

ladykitchen
NALEŚNIKI. PO PROSTU. 313

rytmem. Co prawda, w grafiku musi wygospodarować czas na sprawy typowo blogowe, ale w większości przypadków blog stanowi uzupełnienie normalności. Także w kuchni. Tak, tak, jadamy normalne kanapki (choć chleb często pieczemy sami), lubimy zjeść od czasu do czasu maminą pomidorówkę czy ogórkową, ziemniaczki z mizerią czy chociażby właśnie naleśniki. Jak normalny, statystyczny Polak. Tylko, że robimy wszystko własnoręcznie

W kuchni Karmel-itki
Zupa krem z kukurydzy 166

skrzydełko kurczaka) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1/2 szklanki jogurtu naturalnego przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz, jarzynka, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie grzanki z chleba razowego Sposób przygotowania: Kolbę kukurydzy umyć i obrać. Smażyć na maśle, aż do jej zeszklenia. Do gotowego bulionu dodajemy kukurydzę, rozdrobniony czosnek, posiekaną cebulę, jogurt, a pod koniec gotowania - przyprawy

Truskawkowa Fiesta
Pizza Margherita 189

łyżeczka suszonej bazylii 2 kulki mozzarelli 2 spore pomidory listki świeżej bazylii listki świeżego oregano oliwa  z oliwek EV Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba i ona już resztę robi za mnie :-). Gdy ciasto wyrośnie, dzielę je na 2 części i rozwałkowuję na 2 cienkie placki, które przekładam później na blachę wyłożoną papierem

Kulinarne przygody Gatity
Pizza z cukinią i pesto 144

żółtego sera 2 czubate łyżki  pesto z natki pietruszki i orzeszkow listki świeżego oregano oliwa  z oliwek EV Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba i ona już resztę robi za mnie :-). Gdy ciasto wyrośnie, dzielę je na 2 części i rozwałkowuję na 2 cienkie placki, które przekładam później na blachę wyłożoną papierem

Kulinarne przygody Gatity
Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera 354

jajka szczypta soli 50 g stopionego masła 700 g mąki Nadzienie: 400 g borówek amerykańskich 75 g cukru 1 pomarańcza Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzuciłam do maszyny do chleba, które za mnie wyrobiła piękne ciasto :-) W czasie kiedy ciasto nam rośnie, borówki wkładamy do miski, dodajemy startą skórkę z pomarańczy, wlewamy sok z pomarańczy i cukier. Wszystko ugniatamy tłuczkiem

Kulinarne przygody Gatity
Caponata 150

oliwie przed dodaniem do caponaty. Bakłażan chołnie tłuszcz jak gąbka, wolę tego unikać. Caponatę z reguły podaje się na ciepło, ale dokonale też smakuje na zimno, np. do chleba. Bardzo pyszna jest również świeżo smażona pierś z kurczaka posmarowana gorącą caponatą. Polecam także przygotowanie większej ilości caponaty i zamknięcie jej w słoikach na zimę ! Caponata Składniki: 1 cebula pokrojona

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą 207

Parę dni temu na blogu Zapach chleba wypatrzyłam taki piękny wypiek  pod tytułem drożdżowy kołacz ze szpinakiem. Oglądałam go ze wszystkich stron i zastanawiałam się jak można zrobić takie cudo ? I czy w ogóle będę potrafiła... ? Zachęcona przez Wisłę, że jednak dam radę, postanowiłam podjąć wyzwanie :-), ale chciałam zrobić wersję na słodko i wymyśliłam, że będzie to farsz

Kulinarne przygody Gatity
Śledź w oleju z cebulą 315

zabraknąć na żadnym imprezowym stole. Śledzie powinniśmy przygotować co najmniej jeden dzień przed Sylwestrem, najlepsze będą wtedy, gdy się lekko przegryzą z cebulą. Podaję je z razowym chlebem posmarowanym masłem. Tak mi najbardziej smakuje. Śledź w oleju z cebulą Składniki: 400 g filetów śledziowych w zalewie  (u mnie Lisner) mleko lub maślanka do moczenia śledzia

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania